Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος της Σοβιετικής Ένωσης

1.418 μέρες στη κόλαση του πολέμου που εξαπόλυσαν οι τότε φασιστικές και ναζιστικές δυνάμεις !

Τόσο κράτησε ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος της Σοβιετικής Ένωσης, ένας πόλεμος που στοίχισε πάνω από 26 εκατομμύρια ανθρώπους.

Άρχισε στις 4 το πρωί της 22 Ιούνη του 1941, όταν οι ναζί της Γερμανίας (και οι σύμμαχοί της) έσπασαν το Σύμφωνο Μη Επίθεσης του 1939.

Την πρώτη μέρα του πολέμου,ο Χιτλερικός στρατός, μεταξύ άλλων πόλεων βομβάρδισε και την Σεβαστούπολη και το Κίεβο.

Η Μάχη της Μόσχας, η πιο σημαντική μάχη της Σοβιετικής Ένωσης, σύμφωνα με την άποψη του Σοβιετικού στρατάρχη Γγκεόργκι Ζούκοφ, η οποία διήρκησε από τα τέλη του Φθινοπώρου του 1941 μέχρι τα μέσα της Άνοιξης του 1942, σηματοδότησε την πρώτη ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και των συμμάχων της.
Όμως, η Νίκη αυτή, στοίχισε πολύ ακριβά στην Σοβιετική Ένωση, που έχασε 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους. Από την πλευρά της, η ναζιστική Γερμανία είχε απώλειες της τάξης των 580.000 στρατιωτών.

Η Επική Μάχη του Στάλινγραντ, αποτέλεσε το σημείο καμπής, ήταν αυτή που χάραξε την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας, ήταν η απαρχή του τέλους του Β΄Π.Π., ήταν αυτή που θα μείνει στην Ανθρώπινη Ιστορία, βαθειά χαραγμένη στις καρδιές όλων των ανθρώπων, ως η Μάχη που έδειξε την Ανωτερότητα του Κομμουνιστικού Συστήματος, την Ανωτερότητα της Σοβιετικής Ένωσης, την Ανωτερότητα του Κόκκινου Στρατού, την Ανωτερόττηα του Ιωσήφ Στάλιν, του Ζούκωφ και άλλων Σοβιετικών Ηγετών !
Για την Ιστορία, η Μάχη του Στάλινγκραντ, διήρκησε από τον Αύγουστο του 1942 μέχρι τις 2 Φλεβάρη του 1943 και επέφερε απώλειες πάνω από 2 εκατομμύρια και στις δύο πλευρές.

Στις 27 Γενάρη του 1944, ο Σοβιετικός Κόκκινος Στρατός, απελευθέρωσε το Λένινγκραντ, μια πόλη που οι ναζί είχαν αποκλεισμένη για 872 μέρες.

Στις 23 Ιούνη του 1944, ο Σοβιετικός Στρατός, ξεκίνησε την απελευθέρωση της Λευκορωσίας.

Οι τελευταίες μάχες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου της Σοβιετικής Ένωσης, έλαβαν χώρα τον Απρίλη και τον Μάη του 1945.
Στις 30 Απρίλη του 1945, Σοβιετικοί στρατιώτες, τοποθέτησαν την Κόκκινη Σημαία της Νίκης, την Κόκκινη Σημαία με το Σφυροδρέπανο, στο κτίριο του Ράϊχσταγκ στο Βερολίνο, μια πράξη που συμβολίζει την τελική κατάρρευση της ναζιστικής Γερμανίας.

Η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε στον Κόκκινο Στρατό στις 8 του Μάη, στις 9 υπογράφτηκε η Συμφωνία παράδοσης !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: