Σήμερα ψηφίζουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές και σπουδαστές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σε περίπου 250 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Ψηφίζουν για να εκλέξουν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων και τους αντιπροσώπους τους για τα Πανσπουδαστικά Συνέδρια που, ωστόσο, έχουν να γίνουν εδώ και είκοσι χρόνια.

Στην πλειοψηφία των συλλόγων «κατεβαίνουν» τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο, όπου συμμετέχουν οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής ΚΣ θα δυναμώσει την κοινή πάλη των φοιτητών με τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους στη ζωή, θα ενισχυθεί η προσπάθεια για συλλόγους ζωντανούς, αγωνιστικούς, που πρωταγωνιστές τους θα είναι οι ίδιοι οι φοιτητές. Θα σημάνει την ενίσχυση της πάλης για επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, για τα δικαιώματα των φοιτητών στις σπουδές τους, όπως δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακινήσεις, βιβλία, αναλώσιμα, και για επιστημονική μόρφωση υψηλού επιπέδου, με πτυχία που θα αποτελούν τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά,

Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 – 8 π.μ. (ανάλογα το σύλλογο) και κλείνουν αντίστοιχα στις 7 – 8 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη των συλλόγων και ψηφίζουν με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει η Εφορευτική Επιτροπή που ορίζεται σε κάθε σύλλογο, στην οποία πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις. Στις εκλογές ισχύει το σύστημα της απλής αναλογικής και τα λευκά ψηφοδέλτια καταμετρούνται στα έγκυρα.

Απόψε το βράδυ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα στο portal του ΚΚΕ (www.902.gr), ενώ η ροή των αποτελεσμάτων από τους συλλόγους, μόλις τελειώνει η καταμέτρηση, θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (http://www.spoudastes.gr), σε ειδικό σύνδεσμο (link) για τις εκλογές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: