Υπόθεση Μπαλτάκου

Σε δήλωση για την υπόθεση Μπαλτάκου προέβη σήμερα Παρασκευή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Έχουμε επανειλημμένα τοποθετηθεί. Πρόκειται για μεγάλη πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, που είχε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης έναν γνωστό αντικομμουνιστή, έναν συνομιλητή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Από αυτή τη άποψη σωστά απομακρύνθηκε από αυτό το πόστο, αλλά πιστεύουμε πως θα πρέπει να βγούνε και συνολικά συμπεράσματα για το πώς λειτουργεί το αστικό πολιτικό σύστημα, πώς θρέφει μέσα στους κόλπους του τον ίδιο τον φασισμό, τον ίδιο το ναζισμό.

Ο λαός μας θα πρέπει με την πάλη του να αντιμετωπίσει και τέτοια φαινόμενα, κυρίως όμως δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες για ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούνται.

Θα πρέπει να βρίσκεται και σε ετοιμότητα για να μην περάσει αυτή η διαδικασία πόλωσης, αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα που έχουν σχέση με την οικονομική, καπιταλιστική κρίση, με τις μεγάλες συνέπειες από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, με νέα βάρβαρα μέτρα που έχουν έρθει ήδη και θα συνεχίσουν να έρχονται το επόμενο διάστημα.

Άρα πρέπει να οργανωθεί η κινητοποίηση, η λαϊκή συμμαχία παντού σε όλη την Ελλάδα, η ισχυροποίηση εκείνων των δυνάμεων που σταθερά και με συνέπεια θα παλεύουν ενάντια σε όλα αυτά τα φαινόμενα. Και αυτές οι δυνάμεις βρίσκονται στο ΚΚΕ, σε όσους συμπορεύονται, συμπαρατάσσονται μπροστά και στις εκλογικές μάχες με το ΚΚΕ και από αυτή την άποψη η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στις ερχόμενες εκλογές, θα είναι μια πραγματικά δυναμική απάντηση του ελληνικού λαού».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: