Όταν ΕΕ και ΝΑΤΟ βαμβάρδιζαν την Γιουγκοσλαβία

Πριν 15 χρόνια, στις 24 Μάρτη του 1999, οι 19 χώρες του ΝΑΤΟ (πολλές από τις οποίες ήταν και μέλη της ΕΕ), άρχιζαν τον πιο αιματηρό πόλεμο στην Ευρώπη από το τέλος του Β’ Π.Π. !

Οι … «ανθρωπιστικοί» βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, κράτησαν 78 ολόκληρες μέρες !

Χωρίς την παραμικρή απόφαση, πόσο μάλλον την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με σάπια εντελώς επιχειρήματα για να πειστεί η κοινή γνώμη, κυρίως στην Αμερική, το ΝΑΤΟ έσπειρε μια άνευ προηγουμένου καταστροφή, με την κωδική ονομασία « Επιχείρηση Allied Force !

Ο βασικός στόχος του ΝΑΤΟ (και κατ΄επέκταση και των ΕΠΑ), κάτι που εν μέρει το πέτυχε, ήταν να αποδείξει σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν !

Στις 78 μέρες του ΝΑΤΟϊκού πολέμου, στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας, έπεσαν 2.300 πύραυλοι σε 990 στόχους, καθώς και 14.000 βόμβες (μεταξύ αυτών, βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, βόμβες διασποράς, κλπ.).
Περισσότεροι από 2.000 άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν (μεταξύ τους 88 παιδιά), πολλές χιλιάδες τραυματίστηκαν, οι οποίοι από το … «ανθρωπιστικό» ΝΑΤΟ και την επίσης … «ανθρωπιστική» ΕΕ, «βαφτίστηκαν» … παράπλευρες απώλειες !
Πάνω από 200.000 Σέρβοι, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να φύγουν από το Κοσσυφοπέδιο !

Άλλες … «παράπλευρες» απώλειες, ήταν η καταστροφή 300 σχολείων και βιβλιοθηκών, πάνω από 20 νοσκοκομείων !
Καταστράφηκαν πάνω από 40.000 σπίτια, καθώς και περισσότερα από 90 ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία, πράγμα που δείχνει και το επίπεδο (αν μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχει επίπεδο) πολιτισμού των ιμπεριαλιστών των ΕΠΑ – ΝΑΤΟ  -ΕΕ !

Αν δε αναφερθούμε και στην περιβαλλοντική καταστροφή, στην μακροπρόθεσμη βλάβη της υγείας των ανθρώπων, σίγουρα θα φτάσουμε να μιλήσουμε για απρόκλητο ΕΓΚΛΗΜΑ !

Υπολογίζεται, ότι η οικονομική ζημιά, έφτασε τα 120 δισεκατομμύρια δολλάρια !

Ποιος δεν θυμάται ότι το ΝΑΤΟ έφτασε να βομβαρδίζει και να σκοτώνει τον κόσμο στην Γιουγκοσλαβία, μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο – ή ίσως και την μέρα της Ανάστασης ;

Ίσως στο σημείο αυτό, να πρέπει να σημειώσουμε ότι μεγαλόσχημοι δημοσιογραφίσκοι (που και σήμερα πρωταγωνιστούν στα κανάλια) και διάφοροι πολιτικοί (που και σήμερα βρίσκονται στα αστικά κόμματα), καθώς και της τότε εποχής «πρόθυμοι» … αναλυτές, είχαν το θράσος να υποστηρίζουν τους … καλούς βομβαρδισμούς των ΝΑΤΟ – ΕΕ, εναντίον του … κακού Μιλόσεβιτς !
(που επίσης να θυμηθούμε ότι «αυτοκτόνησε» στα χέρια των δημίων της Γιουγκοσλαβίας)

Ευτυχώς, που σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός, είχε βγει στους δρόμους καταδικάζοντας απερίφραστα τους βρώμικους βομβαρδισμούς εναντίον του λαού της Γιουγκοσλαβίας – και όχι φυσικά εναντίον του … Μιλόσεβιτς !

υ.γ.: Και φυσικά, μυαλό δεν έβαλαν … Αυτό που κάναν τότε με τα όπλα και διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία, τώρα με άλλους τρόπους (και με την συμμετοχή του έτερου … Καππαδόκη, την Ρωσία), προσπαθούν να διαλύσουν την Ουκρανία ! Ποιος θα είναι ο … επόμενος ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: