Πρωτογενές πλεόνασμα

Είναι γεγονός ότι το καινούργιο … φρούτο της τρικομματικής κυβέρνησης, το οποίο βέβαια σπεύδουν να αναπαράγουν τα γνωστά παπαγαλάκια της τηλεόρασης, είναι το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα !

Εγώ βέβαια, θα το ονόμαζα πρωτογενές … δούλεμα (ή και μακακία ακόμα, αλλά αυτό θα το αποφύγω) !

Τι λέει το ΚΚΕ γι αυτό ;

Δείτε …

«Η λεγόμενη αντιπαράθεση κυβέρνησης – τρόικας για το πώς θα μοιραστεί το πρωτογενές πλεόνασμα επιχειρεί να κρύψει ότι το πλεόνασμα βγαίνει μέσα από το ξεζούμισμα του λαού, το οποίο θα συνεχιστεί είτε με μνημόνιο και τρόικα είτε με τους μηχανισμούς εποπτείας που έχει συγκροτήσει η ΕΕ. Οσα ψίχουλα από αυτό το πλεόνασμα και αν πάνε στην πιο ακραία φτώχεια, δε θα αποτελέσουν ανακούφιση ούτε θα ανακόψουν την πορεία επιδείνωσης συνολικά του λαού. Γι’ αυτό σήμερα χρειάζεται να διαμορφωθεί ένα μαχητικό λαϊκό ρεύμα καταδίκης τόσο του εμπαιγμού και της πολιτικής της κυβέρνησης όσο και των κομμάτων που υποστηρίζουν την ΕΕ και υπηρετούν το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, φέρνοντας από την «πίσω πόρτα» την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ για το σήμερα και για το αύριο».

Εγώ, από τη μεριά μου, θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής :

1. Το «πρωτογενές πλεόνασμα», αποτελεί ένα τεράστιο ψέμα και αυτό θα αποδειχθεί αμέσως μετά τις εκλογές του Μάη.

2. Προφανώς, το λένε, γιατί έχουν σκοπό να μοιράσουν κάποια χρήματα σε … ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι … ένστολοι !!!
(και ο νοών νοείτω)

3. Η όλη ιστορία, θυμίζει εκείνο το γνωστό με τον ανθρωπάκο εκείνον που αφού πρώτα του γέμισαν το σπίτι από καμιά εικοσαριά ζώα, όταν του πήραν τελικά ένα σκυλάκι, εκείνος … ανάσανε και έμεινε και … ευχαριστημένος !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: