Ουκρανία: Αιματοχυσία χωρίς τέλος

oykrania 2

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, ισχύει ο γνωστός άγραφος νόμος του «όταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια» !
Έτσι και στην Ουκρανία !
Για τον έλεγχο της οικονομίας της Ουκρανίας, μαλώνουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις Ε.Ε.  – ΝΑΤΟ – Ρωσία, αλλά αυτή την διαμάχη την πληρώνει ο ουκρανικός λαός !

Πάνω από 60 άτομα διαδηλωτές και αστυνομικοί σκοτώθηκαν μόνο σήμερα στο Κίεβο, στις συγκρούσεις που ξέσπασαν αφού η λεγόμενη αντιπολίτευση (προφανώς κάτω από τις πιέσεις ΜΚΟ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ) έσπασε μονομερώς την εκεχειρία που είχε ήδη συμφωνηθεί χθες το βράδυ !

Στα στελέχη της αστυνομίας της Ουκρανίας μοιράστηκαν πολεμικά όπλα, τα οποία διατάχθηκαν να χρησιμοποιούν «όπως προβλέπει ο νόμος» για την αντιμετώπιση των πολιτικών ταραχών, οι οποίες συνεχίζονται στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο.

«Υπέγραψα [τη σχετική] διαταγή και στην αστυνομία δόθηκαν πολεμικά όπλα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τον νόμο», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Ζαχαρτσένκο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση απεικονίζεται στέλεχος της αντιπολίτευσης που φορά κράνος να ανοίγει πυρ κατά των αστυνομικών πίσω από ένα δέντρο.
Σε ένα άλλο βίντεο, εμφανίζονται αστυνομικοί να ρίχνουν ριπές αυτομάτων όπλων.

Ο Ζαχαρτσένκο κάλεσε τους διαδηλωτές να παραδώσουν τα όπλα και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν τις πιο ακραίες ενέργειες.

Συνεχίζονται αμείωτες οι ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις

Νωρίτερα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ (σ.σ.: άραγε πόθεν ορμώμενη ; ποιος την όρισε … διαιτητή ; με ποιο ακριβώς δικαίωμα ; ) κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς σε τηλεφωνική τους επικοινωνία να αποδεχθεί την προσφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γερμανίας και άλλων εταίρων να υποστηρίξουν τις συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνησή του και την αντιπολίτευση.

Η καγκελάριος Μέρκελ (σ.σ.: το γεράκι που μας το «παίζει» και … ειρηνόφιλος) «κάλεσε εντόνως» τον Γιανουκόβιτς να αποδεχθεί την πρόταση της ΕΕ η οποία προσφέρθηκε «να υποστηρίξει τον διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση», σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός της. Η καγκελάριος κάλεσε όλες τις πλευρές να σταματήσουν αμέσως τη χρήση βίας και να εφαρμόσουν τη συμφωνημένη εκεχειρία, ενώ τόνισε πως κάθε «ελιγμός για να κερδηθεί χρόνος θα τροφοδοτήσει τη σύγκρουση περαιτέρω και εμπεριέχει απρόβλεπτους κινδύνους».

Για να εντείνουν την πίεση στο Κίεβο οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν το απόγευμα στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να εξετάσουν ένα σχέδιο απόφασης που καλεί για την επιβολή κυρώσεων.
(σ.σ.: ξέρετε ποιο είναι το επόμενο βήμα, ε; η ανοιχτή πολεμική επέμβαση, όπως στην Γιουγκοσλαβία)

Οι κυρώσεις αυτές θα αφορούν τα πρόσωπα που ευθύνονται για τα αιματηρά επεισόδια, ενώ εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων και υλικού το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταστολή κινητοποιήσεων, σύμφωνα με ένα προσχέδιο της απόφασης του συμβουλίου των υπουργών το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Διπλωμάτες επισήμαιναν ωστόσο ότι το κείμενο αυτό υπόκειται σε αναθεωρήσεις και ότι την οριστική απόφαση θα τη λάβουν οι ΥΠΕΞ.

Το συμβούλιο θέλει να ενημερωθεί από τους ΥΠΕΞ της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας, οι οποίοι θα αναφέρουν σε αυτό τα αποτελέσματα των επαφών τους στην Ουκρανία σήμερα, περιλαμβανομένης και της συνάντησής τους με τον Γιανουκόβιτς.

«Υπό το φως της επιδεινούμενης κατάστασης, η ΕΕ αποφάσισε να λάβει κατεπειγόντως στοχευμένα μέτρα εναντίον όσων ευθύνονται για τη βία και τη χρήση υπέρμετρης βίας».

Τελικά, φαίνεται ότι όσο πιο πολλούς ηλίθιους βρίσκουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ανάμεσα στους λαού, όσο πιο πολλούς προδότες, τόσο πιο μεγάλη είναι και η αιματοχυσία !

Φυσικά, για άλλη μία φορά, τα … ημέτερα κανάλια, μας δείχνουν διάφορα …

8 Responses to Ουκρανία: Αιματοχυσία χωρίς τέλος

 1. Ο/Η peace με τον βάζελο λέει:

  εν τω μεταξύ να πούμε ότι οι ελίτ που σκοτώνονται μεταξύ τους πρακτορεύοντας ξένα συμφέροντα, ήταν όλοι υψηλόβαθμα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος που πήραν κομμάτια του δημόσιου πλούτου, όταν το πρωτοπόρο Κόμμα (ΚΚΣΕ) αποφάσισε από μόνο του, χωρίς να ρωτήσει κανένα, να διαλύσει την ΕΣΣΔ.

 2. Ο/Η faros λέει:

  peace με τον βάζελο: Δεν το ξέρεις ;

  – Ο Ιούδας με τον Χριστό ήταν πριν …

  – Ο Εφιάλτης με τον Λεωνίδα ξεκίνησε …

  – Ο Ιμπραήμ πασάς Έλληνας Χριστιανός γεννήθηκε …

  Αλλοίμονο … να σε φυλάει κανείς από τον … ανανήψαντα !

 3. Ο/Η George λέει:

  Μάλλον μου μοιάζει σαν συνέχεια και μεταφορά από το Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία…. ίσως γιατί δεν μπόρεσαν να σπρώξουν το Ιράν (λόγω και των πυρηνικών του)… όπου ο κοσμάκης θέλει να μπει στο κλουβί των ΗΠΑ ή της ΕΕ….
  (τυχαία η ομοιότητα με κάποια κόμματα αριστερά που σκίζονται για την ΕΕ)…

 4. Ο/Η faros λέει:

  George: Ο σκοπός είναι ο αποκλεισμός (από τα νότια) της Ρωσίας !

  Ποιος είπε ότι τέλειωσε ο ψυχρός πόλεμος ;

 5. Ο/Η peace με τον βάζελο λέει:

  @ faros

  Δεν ήταν ανανήψαντες αλλά πιστοί κάτοχοι του αλάθητου Κόμματος. Που έκριναν ότι θα έπρεπε να διαλύσουν την ΕΣΣΔ, να μοιραστούν το δημόσιο πλούτο. Εξάλλου πάντα αυτό δεν γινόταν; Πότε ρώτησαν το λαό τι πολιτική θέλει να ακολουθήσει η χώρα;

  Το Π.Γ. και ο Γ.Γ. αποφάσιζαν εν λευκώ.

  Έτσι είναι τα Κόμματα Νέου Τύπου. Γι αυτό και η Λούξεμπουργκ κατηγόρησε τον Λένιν ως αντιμαρξιστή, γιατί στη θέση της εργατικής τάξης έβαλε τον κομματικό μηχανισμό.

 6. Ο/Η faros λέει:

  peace με τον βάζελο: Δεν είναι έτσι όπως τα λες.

  Ήταν (και είναι άνθρωποι) όπως οι δικοί μας π.χ. Ανδρουλάκης, Δαμανάκη, Λαφαζάνης !
  Βλέπεις οι παραπάνω που αναφέρω να είναι «πιστοί κάτοχοι του αλάθητου του Κόμματος, του ΚΚΕ» ;;;;;;;;;;;

  Ε ;;;;;;

  Πάντως αν πιστεύεις ότι το ΠΓ και ο ΓΓ του ΚΚΕ συμπεριφέρεται όπως αναφέρεις, ΠΛΑΝΑΣΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ !

  Που τα βρίσκεις αυτά που λες ;;;
  Ότι η Λούξεμπουργκ κατηγορησε τον Λένιν ;;;;;;;;;;;;;

  Σε καμιά φυλάδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ;;;;;;;;;;;;;;;;

  Φίλε μου, με ψευτιές δεν γίνεται πολιτική !

 7. Ο/Η Καρλ λέει:

  Φίλε Φάρε, κακώς αποπήρες τον βάζελο για αυτό που σου έγραψε. Να τον αποπάρεις γιατί είναι βάζελος το καταλαβαίνω. Αλλά όχι γιατί επικαλέστηκε την Λούξεμπουργκ.

  Διάβασε καλύτερα το παρακάτω κείμενο της Ρόζας:

  «Οργανωτικά ζητήματα της Ρωσικής Σοσιαλδημοκρατίας (Μαρξισμός ή Λενινισμός;) »

  http://www.marxists.org/ellinika/archive/luxembourg/1904/marxlen.htm

 8. Ο/Η faros λέει:

  Καρλ: Μάλιστα ! Καλά το κατάλαβα λοιπόν …

  Κείμενα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μου τσαμπουνάτε …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: