Η τροπολογία του ΚΚΕ για την απαγόρευση των πλειστηριασμών

Τα άρθρα της τροπολογίας

Αρθρο 1

Πεδίο εφαρμογής

Τα μέτρα που προβλέπονται στα επόμενα άρθρα αφορούν οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, εκτός αν άλλως ορίζεται ειδικά στις επιμέρους διατάξεις της πρότασης νόμου.

Αρθρο 2

Ορισμός εννοιών

Ως οφειλές προς τα πιστωτικά ιδρύματα για τις ανάγκες της πρότασης νόμου ορίζονται οι οφειλές από κάθε μορφής δάνειο καθώς και οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες.

Αρθρο 3

Διαγραφή τόκων

Από την οφειλή των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας, διαγράφεται το σύνολο των κάθε μορφής τόκων που έχουν γεννηθεί μέχρι την πιο πάνω στιγμή.

Αρθρο 4

Διαγραφή των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν

Από το συνολικό ποσό των οφειλών των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή του πιο πάνω άρθρου 3, διαγράφεται κάθε ποσό που αντιστοιχεί σε τυχόν πραγματοποιηθέντα ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση κάθε μορφής τόκων.

Αρθρο 5

Διαγραφή του 50% των οφειλών

Από τις οφειλές των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή των άρθρων 3 και 4 της παρούσας, διαγράφεται ποσό που αντιστοιχεί στο 50% αυτών, εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες.

Αρθρο 6

Πάγωμα των οφειλών, αναστολή πληρωμών

1. Οι εναπομένουσες, μετά την εφαρμογή των άρθρων 3,4 και 5 της παρούσας, οφειλές των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα παύουν να γεννούν τόκους για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση.

2. Αναστέλλεται η πληρωμή, για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση, των εναπομενουσών μετά την εφαρμογή των άρθρων 3, 4 και 5 της παρούσας, οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον αυτές αφορούν ανέργους.

Αρθρο 7

Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ, των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα

1. Οι οφειλές των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή των άρθρων 3 και 4 της παρούσας, μειώνονται σε ποσοστό 30% εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.

2. Οι οφειλές των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή των άρθρων 3 και 4 της παρούσας, μειώνονται σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.

3. Με ευθύνη του κράτους διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

Αρθρο 8

Παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων εναντίον των λαϊκών οικογενειών

Από την έναρξη ισχύος της παρούσας, παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλο αναγκαστικό μέτρο εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων, κατά την έννοια της παρούσας, για οφειλές των τελευταίων, το ύψος των οποίων έχει υπολογιστεί, είτε συμβατικά είτε άλλως πώς, με τρόπο που αντιβαίνει στις διατάξεις της παρούσας.

Αρθρο 9

Περιορισμός της υποθήκης στο ύψος του αρχικού δανείου

Από την έναρξη ισχύος της παρούσας περιορίζεται αυτοδίκαια το ύψος των απαιτήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων που εξασφαλίζονται με υποθήκη ή με προσημείωση υποθήκης σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων των δανειοληπτών, στο ύψος του αρχικού ποσού της σύμβασης δανείου.

10 Responses to Η τροπολογία του ΚΚΕ για την απαγόρευση των πλειστηριασμών

 1. Ο/Η Κόκκινο λέει:

  Τι ερημιά έπεσε σε αυτό το μπλόγκ ούτε οι δικοί σας δεν σχολιάζουν. Τι να πουν άλλωστε, τα ίδια και τα ίδια τα βαρέθηκαν και οι κομμουυνιστές 🙂

 2. Ο/Η faros λέει:

  Κόκκινο: Τώρα, νομίζεις ότι είπες εξυπνάδα ;;; 😛 😛 😛

 3. Ο/Η Κόκκινο λέει:

  Μόνος σου τα λές, μόνος σου τα ακούς. Χα χα χα 🙂

 4. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Κόκκινο: Άντε να μοιράσετε υπουργεία, να γλύψετε τους αμερικάνους, εβραίους, εφοπλιστές, τραπεζίτες…. και αφήστε σε μας την ιδεολογία (εσείς τη λέτε βαρεμάρα…), για την οποία δεν είστε ικανοί…

 5. Ο/Η faros λέει:

  Κόκκινο: Μου αρκεί που με διαβάζεις ΕΣΥ ! 😆

  Πόσο μάλιστα που το κάνεις σε βάρος του αρχηγού σου που μιλάει τώρα ! 😆

  Μεγάλη υπόθεση να μην τον ακούς και να διαβάζεις εμένα ! 😆

 6. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Να μην … γλείψουν τίποτα άλλο να λες … 😆 😆 😆 😆 😆

 7. Ο/Η K. λέει:

  »Κόκκινος»,»Christos Sioulas»,»Tal»-από τα πλέον πρόσφατα περιστατικά.
  Παρότι τακτικός αναγνώστης,δε γνωρίζω την αντίστοιχη επισκεψιμότητα/συχνότητα αντικομμουνιστών »σχολιαστών» (και) στο παρόν ιστολόγιο κατά τα προηγούμενα χρόνια.
  Προς όλους αυτούς,και υπό τον όρο ότι δεν αμείβονται με την οποιαδήποτε μορφή παροχής για τη συνέπειά τους στην αντικομμουνιστική εμμονή (διότι τότε θα υπήρχε και μια πιο λογική βάση) να τονίσω ότι δυστυχώς κινούνται στα όρια της παθολογικής κατάστασης ή και τα έχουν υπερβεί.
  Είναι αυτονόητο ότι εάν διαχειριζόμουν ιστολόγιο δε θα ήμουν τόσο προσεκτικός όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς ή την αντιμετώπισή τους.
  *Μάλλον από »αδιακρισία» επισκέφθηκα το ιστολόγιο στο οποίο παραπέμπει και αν κατάλαβα σωστά αρθρογραφεί (:) ο C.Sioulas.Το πλέον »τετιμημένο» πρόσωπο ο Θ.Καρτερός!

 8. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Μπα ; Αρθρογραφεί κι όλας ο C. Sioulas ;;;

  Τότε, μεγάλη τιμή μου έκανε να «επισκεφτεί» και το μπλογκ μου !

  Για τα άλλα, σύντροφε, που λες, δεν ξέρω κι εγώ τι ακριβώς συμβαίνει …

  ΄Οσο για το προσεκτικός … θα σου έλεγα ότι μετά από τόσα χρόνια στο … κουρμπέτι, έμαθα να μην νευριάζω με τίποτα ! 😀

 9. Ο/Η K. λέει:

  σ.Φάρε,για αυτό και έγραψα ότι διαθέτεις υπομονή!
  Μου προκάλεσε εντύπωση ακριβώς γιατί τα »κρούσματα» εμφανίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα.
  *Ναι,επιλέγοντας το εικονίδιο-avatar του κ.Σιούλα φαίνεται η ηλεκτρονική διεύθυνση ενός ιστολογίου (»ΣΦΗΚΑ»,αν θυμάμαι σωστά).Ασφαλώς σε περίοπτη θέση και τα »άρθρα» περί ΚΚΕ.Τώρα το αν αρθρογραφεί δεν το αντιλήφθηκα με απόλυτη βεβαιότητα.Στη »μέθοδο» της ειρωνίας πάντως είναι αρκετά ικανός.

 10. Ο/Η faros λέει:

  K.: Α, μάλιστα ! Τώρα τελευταία το έμαθα το μπλογκ «ΣΦΗΚΑ» !

  Είναι στην ίδια αντικομμουνιστική και αντιΚΚΕ πραχτική με το ίσκρα ή το λεφτ !

  Ειδικά από τότε που ο «ξένος παράγοντας» (βλέπε ΕΠΑ) τους έταξε την κυβέρνηση της χώρας, ξεσάλωσαν !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: