95 χρόνια ΚΚΕ

«Αυτές τις μέρες συμπληρώθηκαν τα 95 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, που συγκροτήθηκε σε μια κατάσταση επαναστατικής ανόδου, κάτω από την επίδραση της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Από τις πρώτες μέρες της ύπαρξής του, η δράση του κόμματός σας είναι στενά συνδεδεμένη με την πάλη του ελληνικού λαού για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία.

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας τέθηκε μπροστάρης στον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό. Στα χρόνια της εσωτερικής αντίδρασης το Κόμμα έδωσε έναν ανιδιοτελή αγώνα κατά της στρατιωτικής δικτατορίας. Πάνω του έπεσε μια βαριά δοκιμασία. Δεκάδες χιλιάδες κομμουνιστές πέρασαν από τις φυλακές, τα βασανιστήρια, την προσφυγιά.

Όλες αυτές τις δεκαετίες οι κομμουνιστές των χωρών μας συνδέονται με σχέσεις μαχητικής φιλίας κι αλληλεγγύης. Σχέσεις που ιδιαίτερα εκδηλώθηκαν στις δύσκολες μέρες του Εμφυλίου πολέμου, όταν οι Έλληνες πατριώτες αντιμετώπιζαν βάναυσες διώξεις. Με βάση τις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης κι ο σοβιετικός λαός πρόταξαν το αδελφικό χέρι τους, δίνοντας την ευκαιρία μετακίνησης στη χώρα μας, ώστε να αποφευχθούν οι διώξεις. Η Σοβιετική Ένωση έγινε η δεύτερη πατρίδα τους.

Το κόμμα σας πάντα έδινε έναν ενεργό αγώνα από θέσεις αρχών για την ενότητα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Στις δύσκολες συνθήκες, μετά τα γεγονότα της δεκαετίας του ’90, το ΚΚΕ έχει δείξει ανδρεία και ιστορική ευθύνη. Με πρωτοβουλία σας έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις μεταξύ των κομμουνιστικών κομμάτων, που είχαν διακοπεί και ξεκίνησαν σε τακτική βάση οι Διεθνείς Συναντήσεις των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Όπως και πριν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδα βρίσκεται στην πρωτοπορία του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό.

Ευχόμαστε στους Έλληνες κομμουνιστές επιτυχίες στον αγώνα για τα συμφέροντα των εργαζομένων της πατρίδας σας».

2 Responses to 95 χρόνια ΚΚΕ

 1. Ο/Η Κόκκινο λέει:

  95 χρόνια ΚΚΕ και ούτε ένα ραδιοφωνικό σταθμό δεν είναι ικανό να συντηρήσει το κομμα της εργατικής (χα!) τάξης. Μέχρι και ο Ριζοσπάστης κατάντησε να έχει 5000 φύλλα κυκλοφορία και να απολύει εργαζόμενους σαν λεμονόκουπες στο δρόμο. Ντροπή.

 2. Ο/Η faros λέει:

  Κόκκινο: Τα ξέρει αυτά ο αρχηγός σου ο Τσίπρας ;;;

  Ότι περιδιαβαίνετε στα μπλογκς και χύνεται ένα αντικομμουνιστικό και αντιΚΚΕ δηλητήριο που θα το ζήλευε κι ο Γκαίμπελς, ο Χίτλερ, ο Μακάρθι ;;;

  Και σε κάθε περίπτωση που θα βρει ευκαιρία τείνει χέρι συνεργασίας στο ΚΚΕ ;;;

  Έτσι θέλετε την ενότητα ;;;

  Βρίζοντας χυδαία ;;;

  Προφανώς εσύ, έχεις λύσει τα προβλήματα, που έχουν άλυτα άλλοι …
  Και ο μόνος καϋμός σου, είναι να κάνεις χυδαίο αντικομμουνισμό !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: