15η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας η 15η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Στη συνάντηση συμμετέχει αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Το θέμα της φετινής Διεθνούς Συνάντησης  είναι: «Το βάθεμα της κρίσης του καπιταλισμού, ο ρόλος της εργατικής τάξης και τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην πάλη για τα δικαιώματα των εργατών και των λαών. Η ιμπεριαλιστική επίθεση, ανακατατάξεις δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο, το εθνικό ζήτημα, η ταξική χειραφέτηση και η πάλη για το σοσιαλισμό«.

Στη συνάντηση έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους 71 Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα απ’ όλο τον κόσμο.

Το Πορτογαλικό ΚΚ, που φιλοξενεί τη Διεθνή Συνάντηση, προγραμματίζει την Κυριακή 10/11, μετά την  ολοκλήρωσή της, την οργάνωση διεθνιστικής εκδήλωσης  για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του πρώην Γενικού Γραμματέα του, Αλβάρο Κουνιάλ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: