«Αντικειμενική» δημοσιογραφία

Την «αντικειμενική» δημοσιογραφία που είναι στην υπηρεσία των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών καταγγέλλει η Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου.

Συγκεκριμένα, χθες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, παρουσιάστηκε ρεπορτάζ σχετικά με τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.
Εκεί, βγήκε η απόφαση:
Για την ανεργία στη Ζώνη, για τη φτώχεια και την ανέχεια των εργαζομένων στο Πέραμα φταίνε τα υψηλά μεροκάματα και το ταξικό σωματείο που τα διεκδικεί.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου αναφέρει:

«Μάλιστα το «αντικειμενικό» ρεπορτάζ έφτασε στο σημείο να «παπαγαλίζει» τα λεγόμενα των εργολάβων της Ζώνης για το σωματείο και τη βία που ασκεί, εξισώνοντας την απεργία και την περιφρούρησή της ως τρομοκρατία και το συνδικάτο ως εγκληματική οργάνωση!!!
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια κατασυκοφάντησης των αγώνων των εργαζομένων.

Οι εφοπλιστές και η κυβέρνησή τους μπορεί να βρήκαν τον καλύτερο σύμμαχό τους στο πρόσωπο των δημοσιογράφων-παπαγάλων, μπορεί να νομίζουν ότι έτσι θα ξεμπερδέψουν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ή ότι θα κάμψουν τους αγώνες.
Η χρονική στιγμή που προβλήθηκε το ρεπορτάζ δεν είναι άσχετη και με την επίθεση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές, εργολάβοι και με τη βοήθεια και της Χρυσής Αυγής στο ταξικό συνδικάτο του μετάλλου στο Πέραμα.

Τους στέλνουμε μήνυμα:

Για την ανέχεια των εργαζομένων στη Ζώνη, αλλά και παντού ευθύνονται το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν.
Ευθύνεται η πολιτική τους, που σαν κριτήριο ανάπτυξης έχει τα κέρδη των εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλοεργολάβων κλπ. και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων που παράγουν τον πλούτο.
Τέτοιου είδους «ενημέρωση» μας πείθει όλο και περισσότερο ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι το καρφί στο μάτι που τους καίει.
Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε, ότι θα συσπειρώσουμε ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, θα οργανωθούμε ακόμα καλύτερα μέχρι να τους καταργήσουμε. Έτσι ώστε να καταστήσουμε τέτοιου είδους δημοσιογραφία άχρηστη για το λαό».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: