Λ.Δ. Κορέας: Γιόρτασε τα 65 χρόνια της !

Άκρως εντυπωσιακές οι εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία της πρωτεύουσας της Λ.Δ. της Κορέας, Πιονγκ Γιανγκ, στις 9 του Σεπτέμβρη, με αφορμή την 65η επέτειο της ίδρυσης της χώρας !

Η παρακάτω φωτό, είναι ενδεικτική.

korea 6

Εντυπωσιακά, όχι μόνο η εκπληκτική παρέλαση, αλλά και τα υψηλά κτήρια που διακρίνονται πίσω, καθώς και οι φυσικές ομορφιές της χώρας !

 

6 Responses to Λ.Δ. Κορέας: Γιόρτασε τα 65 χρόνια της !

 1. Ο/Η K. λέει:

  σ.Φάρε,η ανάπτυξη της αμυντικής ικανότητας και εξοπλισμού της ΛΔ Κορέας είναι δεδομένη.Και απαραίτητη (οι εξελίξεις σε βάρος του Συριακού λαού αποδεικνύουν την ένταση της επικινδυνότητας από τις αποφάσεις των ιμπεριαλιστικών κρατών και οργανισμών).
  Παρόλα αυτά οι σοβαρές ιδιαιτερότητες από άποψη εποικοδομήματος στην ΛΔ Κορέας σίγουρα προκαλούν δυσκολίες στη σοσιαλιστική παραγωγή,στην κοινωνικοποιημένη ιδιοκτησία.Ιδιαιτερότητες που εξηγούνται και από ιστορικοπολιτικούς λόγους και από τη σαφέστατη διαφοροποίηση από κεντρικής σημασίας Μ-Λ αρχές.Κατά την άποψή μου,στη διαμόρφωση αυτή πρέπει να έχουν επιδράσει και αντικειμενικοί παράγοντες σε επίπεδο οικονομικής βάσης.Συνοπολογίζοντας και σειρά άλλων αντικειμενικών παραγόντων,όπως το πολύ χαμηλό ποσοστό δυνητικά καλλιεργήσιμων εδαφών αλλά και τον απαράδεκτο πλήρη αποκλεισμό οικονομικού.εμπορικού και διπλωματικού χαρακτήρα.
  Ακόμα όμως και υπό αυτές τις συνθήκες,οι προκλήσεις ακόμα και οι ευθείες απειλές των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε βάρος του δικαιώματος αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας του Βορειοκορεατικού λαού δε θα μείνουν αναπάντητες.

 2. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Εγώ, παίρνω υπόψη μου, τα εξής :

  1. Την χωροθέτηση της χώρας της ΛΔ Κορέας

  2. Τις πηγές που διαθέτει

  3. Το δυναμικό της

  4. Τους φίλους που έχει

  5. Τους εχθρούς της

  Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, για μένα, είναι εντυπωσιακά τα επιτεύγματα του λαού της Κορέας !

 3. Ο/Η K. λέει:

  Tα κριτήρια που θέτεις Φάρε κινούνται σε πολύ σωστή κατεύθυνση,εφόσον προσδιορίζονται από αντικειμενικά δεδομένα.
  Αυτό που δεν μπορεί βέβαια να πιστοποιηθεί είναι εάν αυτές οι αποκλίσεις σε επίπεδο οικοδομήματος έχουν ήδη πλήξει το βαθμό της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής (λχ με την ενίσχυση μορφών ομαδικής ιδιοκτησίας) ή θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνικοποιημένη ιδιοκτησία (με βάση και την σημαντική εμπειρία από την οικοδόμηση κυρίως στην ΕΣΣΔ).

  *Δεν είναι πολύ καλό το νέο εικονίδιο;
  Τελικά δεν ήταν τόσο πολύπλοκο να το επιλέξω,όσο νόμιζα!

 4. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Εγώ πιστεύω ότι είναι ΤΕΛΕΙΟ !

  Μου άρεσε πολύ, αλλά δεν σκέφθηκα να το … σχολιάσω ! 😀

  Τώρα, ένα ακόμα κριτήριο που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας, είναι η όλο και αυξανόμενη επιθετικότητα των ΕΠΑ, μετά την ανατροπή των Σοσιαλιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη.

 5. Ο/Η K. λέει:

  Eυχαριστώ Φάρε(και ελπίζω στο μέλλον να χρησιμοποείται όλο και πιο συχνά από όσο γίνεται πιο πολλούς!)!
  Έτσι είναι.Ειδικά το στοιχείο των αντεπαναστατικών ανατροπών είχε ως βασική συνέπεια οι ΛΔ Κορέας και Κούβας να στερηθούν απαραίτητους οικονομικούς-υλικούς πόρους,σε περιβάλλον με πολύ αρνητικό διεθνή συσχετισμό.Απλώς να συμπληρώσω ότι χαρακτηριστικά-αν θυμάμαι σωστά-ο Υπ.Εξωτερικών της Γαλλίας στην ομιλία πριν από λίγες μέρες του στο γαλλικό κοινοβούλιο στοχοποίησε ευθέως εκτός από τις δυνάμεις της Κυβέρνησης της Συρίας,την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και βέβαια τη ΛΔ Κορέας σαν »επικίνδυνα και επιθετικά κράτη».

  *Παρόλα αυτά η Συρία,η ΙΔ Ιράν και κυρίως η ΛΔ Κορέας διαθέτουν πολύ αναπτυγμένη αμυντική ικανότητα και οργανωμένα στρατεύματα.

 6. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Μακάρι …

  Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, ήδη θα είχαν επέμβει στρατιωτικά οι ΕΠΑ !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: