Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω

Ας είμαστε απόλυτα ειλικρινείς.

Ας πούμε τα πράγματα, με το όνομά τους.

Δεν είναι καλή η εξέλιξη των τελευταίων δύο χρόνων (με την σημερινή κατάληξη) σχετικά με τον 902.

Όποιος πει το αντίθετο, απλά εθελοτυφλεί !

Προφανώς και είχαμε την περίπτωση «των δυο βημάτων πίσω» !

Όμως, ας δούμε και μερικά άλλα πράγματα :

– Το γεγονός ότι το ΚΚΕ (που μια ζωή ήταν στην παρανομία, μια ζωή το χτυπάγανε – και το χτυπάνε και θα το χτυπάνε και αύριο και μεθαύριο και πάει λέγοντας) κατάφερε και «έστησε» ραδιόφωνο και τηλεόραση, ώστε να ακούγεται εδώ και πάνω από 20 χρόνια και μια διαφορετική φωνή, μια φωνή που έλεγε την αλήθεια, ήταν από μόνο του ένα πολύ σημαντικό γεγονός !
Ήταν, αυτό που θα λέγαμε «ένα βήμα μπρος» !

– Το γεγονός ότι από την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους, το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του 902, δέχτηκαν την λυσσαλέα επίθεση της αστικής τάξης και των παπαγαλακίων της, φανερώνει τις μεγάλες δυνατότητες του Κόμματος – κι όπου λέμε Κόμμα, εννοούμε τα χιλιάδες μέλη, φίλους και οπαδούς του !

– Το γεγονός ότι παρατηρήσαμε μια μεγάάάλη χαρά – που αρχίζει από την άκρα δεξιά και φτάνει στον … αριστερό ΣΥΡΙΖΑ – για αυτήν την εξέλιξη, φανερώνει επίσης και το ότι το ΚΚΕ είναι αυτό που αποτελεί το αγκάθι στο μάτι της αστικής τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου !

– Η πώληση του 902, αφήνει ένα μεγάλο, ίσως δυσαναπλήρωτο κενό. Αυτό, όλους εμάς που είμαστε με το Κόμμα, μας κάνει ΑΚΟΜΑ πιο δυνατούς, πιο αποφασιστικούς, ώστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας (και όχι μόνον) αυτό το κενό να καλυφθεί και μάλιστα με το παραπάνω !

– Η αποφασιστικότητά μας, τα κουράγια μας, η μεγάλη μας θέληση, η αταλάντευτη πίστη μας στα ιδανικά του Σοσιαλισμού – Κομμουνισμού, η απόλυτη και απέραντη εμπιστοσύνη που τρέφουμε για το Κόμμα μας, για το Ηρωϊκό κα Τιμημένο ΚΚΕ, θα μας χαλυβδώσει τόσο πολύ, που πολύ σύντομα θα αποδείξουμε σε φίλους και εχθρούς τι είμαστε ικανοί να κάνουμε !

33 Responses to Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω

 1. Ο/Η K. λέει:

  Πράγματι,παρότι αναμενόμενη η εξέλιξη που επισημοποιήθηκε σήμερα είναι δυσάρεστη.Ακριβώς το ζητούμενο είναι να αναζητηθούν τρόποι να μειωθούν οι επιπτώσεις από την παύση λειτουργίας του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού.Κυρίως με την αναβάθμιση της ενημέρωσης στο portal αλλά ακόμα περισσότερο με την αύξηση της κυκλοφορίας του »Ριζοσπάστη».Οπωσδήποτε με τη συχνότερη οργάνωση της διακίνησης από μέλη της ΚΝΕ.
  *σ.Φάρε,δε γνωρίζω αν διάβασες ηλεκτρονικό αστικό τύπο αλλά στα σχετικά πολλά σχόλια οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ »θυμήθηκαν» τις »αναχρονιστικές» κατ’αυτούς ορολογίες,όπως »καπιταλιστική ιδιοκτησία» και άλλα παρεμφερή!

 2. Στην πιο βαθειά νύχτα είναι που βγαίνει ο ήλιος και διαλύει το σκοτάδι.
  Σ’ αυτό το σημείο τής νύχτας έχει ρίξει ο καπιταλσμός το λαό μας, τους λαούς.
  Πόσο θα κρατήσει τούτο το σημείο;
  Κανείς δεν ξέρει.
  Το μόνο που όλοι γνωρίζουμε, είναι πως η μαυρίλα, η βαρβαρότητα του καπιταλισμού,
  δεν γίνεται να προχωρήσει μόνο με οικονομικό πόλεμο…
  Θα φέρει και τον κλασσικό ιμπεριαλιστικό γενικευμένο πόλεμο.
  Πότε;
  Τι να πω;
  Τα τύμπανα του πολέμου πάντως ακούγονται στη γειτονιά μας…

  Κι οι κομμουνιστές οφείλουμε να λάβουμε γενικότερα τα μέτρα μας.

  Μέσα σ’ αυτά τα μέτρα, είναι και η τακτοποίηση των όποιων εκκρεμοτήτων μας, μη εξαιρουμένων των οικονομικών εκκρεμοτήτων μας, απέναντι σε ομοίους μας. Σε ανθρώπους τού μόχθου και της βιοπάλης.

  Σ’ αυτό το διαμορφωμένο δραματικό για τους λαούς σκηνικό, είναι που χάνουμε με πόνο ψυχής και τον 902,

  Βλέπεις σύντροφε φάρε, η τιμή τού κομμουνιστή έχει μεγάλο τίμημα!

  Κάλιο λοιπόν να πονέσουμε, μα και να λιώσουν τα ποδάρια μας ν’ αναπληρώσουμε το τεράστικο κενό που αφήνει ο 902,
  παρά να μας πούνε εκμεταλλευτές των εργαζομένων και φεσατζήδες των ασφαλιστικών ταμείων!

  Φτάνει ορέ που ξέρουμε πως η γη γυρίζει κι έτσι την πιο βαθειά νύχτα θά ‘ρθει ο κόκκινος ήλιος να τη διαλύσει!
  Εμείς θα τον φέρουμε!!!
  Και τότε ο 902 θα είναι ο σταθμός τής Ελλάδας!!!
  Της Εργατικής Ελλάδας!
  Της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής Ελλάδας!!!

 3. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Ήμουν κάτι παραπάνω από σίγουρος, ότι ειδικά οι Συριζαίοι, θα κάναν την μεγαλύτρη … φασαρία ! 😆

  Η χαρά τους δεν περιγράφεται …
  Που νομίζουν, οι αφελείς, ότι βρήκαν «βήμα» ή «αφορμή» για να (ξανά)συκοφαντήσουν το Κόμμα – άλλωστε κυρίως από το 1968 και μετά, δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό !
  Ούτε … ανάσα παίρνουν ! 😆

  Αξιος ο μισθός τους …

 4. Ο/Η faros λέει:

  AΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ: Είμαι σίγουρος ότι για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, θα αποδείξουμε (τα μέλη και οι φίλου του Κόμματος) την μεγάλη ΑΛΗΘΕΙΑ που κρύβουν οι στίχοι:

  «… εκεί που πάει να σβήσει, νάτη πετιέται … νάτη πετιέτατι … νάτη πετιέται από ξαρχής κι … »

  Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα μας αυτό, αλλά και το Κόμμα Της, το Ηρωικό και Τιμημένο ΚΚΕ !

 5. Ο/Η geranistas λέει:

  Από τη μια άκρη ως την άλλη ξεσηκώθηκαν τα κοράκια και κράζουν με την ίδια μονότονη φωνή ΚΡΑ, ΚΡΑ.
  Προσπαθούν να έχουν τάχα διαφορετική «καταγωγή» αλλά ως είδος είναι όλοι κοράκια, ψάχνουν να βρουν πτωματα να φάνε για να μπορέσουν να επιβιώσουν, αυτοί και τα αφεντικά τους, όμως εδώ βαράνε λάθος για μια ακ΄’ομα φορά, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φάνε ούτε αυτή τη φορά, θα ψωφήσουν από την πείνα.

 6. Φάρε, είναι πραγματικά σημαντική οπισθοδρόμηση το κλείσιμο του ραδιοφωνικού 902. Για τον τηλεοπτικό δεν μπορώ να πω το ίδιο, δεν προσέφερε όσα έπρεπε. Μένουν βέβαια άνθρωποι άνεργοι κι αυτό είναι δυσάρεστο. Αλλά ο ραδιοφωνικός κλείνει και μας αφήνει χωρίς εναλλακτική, καθώς δεν υπάρχει και ΕΡΑ.
  Θεωρώ ότι ο 902 FM έπρεπε πάσει θυσία να μείνει ανοιχτός.

 7. Ο/Η Κόρη Κουτσούμπα. λέει:

  Μήπως μπορείτε να μου πείτε, πως το ΚΚΕ πούλησε κρατική συχνότητα που δεν του ανήκε; και γιατί η κυβέρνηση το επέτρεψε; Ποιος τελικά είναι δεκανίκι του συστήματος και χρόνια τώρα του κάνουν τα χατήρια, με τίμημα να κρατάει το λαό σε χειμερία νάρκη ελπίζοντας στη δευτέρα παρουσία της επανάστασης;!!! Αν μπορείτε να απαντήσετε χωρίς ύβρεις…

 8. Ο/Η ένας στρατολάτης λέει:

  Ερνέστο Τσίπρας

 9. Ο/Η ένας στρατολάτης λέει:

  Δεν πούλησε «κρατική συχνότητα» ακριβώς επειδή δεν του ανήκει. Πούλησε υλικοτεχνικές υποδομές (στούντιο, κεραίες, βαν κλπ.) Τώρα αν στο τίμημα περιλμβάνεται η άδεια εκπομπής δεν το γνωρίζω.

 10. Ο/Η geranistas λέει:

  Καλώς τον …αστειάτορα με τις βλακώδεις «εξυπνάδες».
  Έχουν πει ότι τον μόνο που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις είναι ο βλάκας, εγώ θα επιχειρήσω να σου απαντήσω στη γλώσα που ίσως καταλάβεις.
  Ακου φελιζόλ (τεχνητό προϊόν που αντικατέστησε τον …φελό), μάθε πρώτα να διαβάζεις με τα μάτια (καλά για μυαλό δεν μιλάμε) και όχι με τ αυτιά.
  Πες σ αυτόν που σου γεμίζει το κεφάλι με ακαθαρσίες, οτι το ΚΚΕ πούλησε την εταιρία που είχε φτιάξει με τα δικά μας λέφτά και όχι την συχνότητα. Το ΚΚΕ πούλησε δική του περιουσία για να μπορέσει να ξεχρεώσει τους εργαζόμενους και τους μικροπρομηθευτές του, πούλησε ένα εργαλείο της δουλειάς του και κάλυπτε το 70% των εξόδων από τις συνδρομές και τις οικονομικές εξορμήσεις, θα μείνει χωρίς αυτό το βασικό εργαλείο προπαγάνδας, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι εμείς που ξέρουμε ποιός είναι ο εχθρός και ο ποιός είναι ο φίλος (σε σχέση μ εσένα που έχεις(;) άγνοια κινδύνου, πρέπει να γυρίσουμε στις παλιές μεθόδους της πληροφόρησης του λαού, το πόρτα – πόρτα δηλαδή, τη δουλειά του μυρμιγκιού.
  Καταλαβαίνω ότι αυτά είναι δύσκολο να τα καταλάβεις λόγω προβλήματος, όμως άκου μια συμβουλή, διάβασε λίγο μην καταπίνεις ότι σου σερβίρουν, σε θέλουν ηλίθιο και εσύ θα μείνεις για πάντα βλάκας.
  Όλα αυτά τα επίθετα που γράφω για σένα…
  …ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 11. Ο/Η faros λέει:

  geranistas: Καπιταλιστικά κοράκια =μαύρα κοράκια = δεξιοί κι «αριστεροί» !

 12. Ο/Η faros λέει:

  ένας στρατολάτης: Θέλω να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για την προσφορά της τηλεόρασης του 902.
  Βέβαια, αντιλαμβάνομαι, ότι ένας κόσμος που έμαθε χρόνια τώρα στην υποκολτούρου κάθε αμερικανιάς, είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί ή ακόμα και να ανεχτεί την ΠΟΙΟΤΗΤΑ !
  Το ίδιο συμβαίνει και στον κινηματογράφο ή και στο θέατρο !
  Βλέπουμε ποιοτικές ταινίες ή ποιοτικά θεατρικά έργα, να μην έχουν την ανταπόκριση που θα έπρεπε !

  Το πρόβλημα των ανέργων φυσικά και είναι μεγάλο, άλλωστε όλοι μας έχουμε στην οικογένειά μας έναν ή και δύο ή και περισσότερους άνεργους και ξέρουμε τι γίνεται.
  Όμως, θέλω να σου πω ότι η άποψή μου είναι, ότι το κενό στην αληθινή ενημέρωση, στην ΤΑΞΙΚΗ ενημέρωση που αφήνει το κλείσιμο του 902, είναι επίσης πολύ σημαντικό ίσως και πιο σημαντικό !

  Τώρα, με την ευκαιρία να πω και το εξής (δεν αφορά εσένα, με την ευκαιρία το λέω).
  Όλοι όσοι μέχρι σήμερα ΔΕΝ έδιναν λεφτά στο κόμμα, ΔΕΝ το στήριζαν συνδικαλισιτκά, ΔΕΝ το στήριζαν πολιτικά (π.χ. στις πρόσφατες εκλογές), ας μην μας εγκαλούν γιατί δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε ανοιχτό τον 902.
  Δεν έχουν το δικαίωμα, κατά την γνώμη μου.

  (είπα και πριν ΔΕΝ το λέω για σένα, αφορμής δοθείσης, ή αφορμής … ποιητικής αδείας από μένα παρθείσας) 😀

 13. Ο/Η faros λέει:

  Κόρη Κουτσούμπα: Κάνεις τεράστιο λάθος να πιστεύεις ότι πουλήθηκε καμιά συχνότητα !
  Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, ακόμα κι αν το θέλαμε.
  Εκτός αν το ξέρεις και σκόπιμα σπεκουλάρεις !

  Μερικά πράγματα έχουν και όρια …
  Μην τα ξεπερνάς !

 14. Ο/Η faros λέει:

  ένας στρατολάτης: Δεν το κατάλαβα αυτό …

 15. Ο/Η Κόρη Κουτσούμπα. λέει:

  Status Update
  By Nektarios Yunanik
  ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΚΕ
  Μια μικρή καλοκαιρινή ιστορία.(ή).Το τέλος του Perissos Story.{Μέρος 1ο}

  Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Το Perissos story Α.Ε. [ή μήπως Ε.Π.Ε(;;)] μας τελείωσε από το 1989 -σε πρώτη φάση- και οριστικοποιήθηκε το 1991. Από τότε και για 22 ολόκληρα χρόνια, το νεκροζώντανο πτώμα του σταλινισμού περιφέρει το σαρκίο του σε δρόμους, πλατείες, πανεπιστήμια, εργασιακούς χώρους, στο κοινοβούλιο, μα πάνω από όλα στις περίκλειστες και καλά σφραγισμένες πόρτες του Μαυσωλείου που ονομάζουν «Το σπίτι του Λαού».
  Πατώντας πάνω στις ιδιαίτερες εγχώριες συνθήκες, αλλά και σκυλεύοντας χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές και αγωνίστριες, μπόρεσε να διατηρήσει το brand name του και να συνεχίσει να μολύνει τη κοινωνική και πολιτική ζωή της αριστεράς και του τόπου. Λειτουργώντας πολλές φορές σαν 5η φάλαγγα, οι αλήτες γραφειοκράτες του Περισσού, κατασυκοφαντούσαν αγώνες και αγωνιστές, όταν δεν μπορούσαν να τους ενσωματώσουν στα γελοία και αντιδραστικά «μέτωπά» τους. Όταν ξεκινούσε ένας αγώνας, που δεν ήταν υπό τη κηδεμονία τους, στην αρχή τον αγνοούσαν. Αν φούντωνε, προσπαθούσαν να μπούνε και αυτοί μέσα, αλλά πάντα με τα δικά τους ξεχωριστά «συντονιστικά». Όταν τα κατάφερναν, ο αγώνας τελείωνε σύντομα, αφού τον απονεύρωναν από κάθε ριζοσπαστική προοπτική, συνήθως με μια κηδεία (βλέπε τη συναυλία-κηδεία του ΣΑΣΑ για τον νόμο-Αρσένη το 98-99). Όταν τους έδιωχναν με κλωτσιές, αντιλαμβανόμενοι οι εκάστοτε απεργοί ή/και καταληψίες φοιτητές το ρόλο τους, άρχιζαν να λοιδορούν, να συκοφαντούν και να παίρνουν ανοιχτά το μέρος της αντίδρασης.
  Ποιος θα ξεχάσει τη σανίδα σωτηρίας της πρώην γ.γ Αλέκας το Δεκέμβρη του 08 στην καταρρέουσα κυβέρνηση Καραμανλή; Ήταν η πρώτη που συναντήθηκε μαζί του δίνοντας διαπιστευτήρια υπακοής στο βρώμικο και δολοφονικό σύστημά τους. Αυτή και ο Καρατζαφέρης. Το πρωτοσέλιδο της φασιστοφυλάδας «Αυριανή» την επόμενη μέρα τα έλεγε όλα. «Το ΚΚΕ να αναλάβει να επαναφέρει τη τάξη» (ή κάτι τέτοιο). ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ τη συνεργασία των τραμπούκων των ΚΝΑΤ με τα εκσυγχρονιστικά ΜΑΤ (Πολυτεχνείο 98), που με αφορμή 2 πορτοκαλάδες που τους πέταξαν, προχώρησαν σε «Π», αυτοί οι αλήτες του Περισσού, μαζί με τους μπάτσους, και αιχμαλώτισαν αφού σάπισαν στο ξύλο, 153 νεολαίους και νεολαίες, 14-20 χρονών στη πλειοψηφία τους. ΔΕΝ ξεχναω τη ντουντούκα στο κεφάλι και τα σπασμένα δόντια του συντρόφου μου το 1998 στη Χαλκίδα, αφού βέβαια οι υπόλοιποι είχαμε φύγει για Χριστούγεννα (κότες που βαράνε πισώπλατα ή κοινώς δολοφόνοι). ΔΕΝ ξεχνάω τις ρεβανσιστικές απολύσεις σε 902 και εν συνεχεία το μένος και τις βρώμικες συκοφαντίες τους στους απολυμένους που διαδήλωσαν. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ κάτι που πολλοί σύντροφοι ξεχνούν. Την κοινή διαδήλωση με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Οι φασίστες του Περισσού από τη μία, οι mainstream (άγνωστοι στο ευρύ κοινό τότε) ΦΑΣΙΣΤΕΣ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από την άλλη. Ο δρόμος μοιρασμένος στη μέση, ο τοίχος για τα συνθήματα μοιρασμένος στη μέση. ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ (ήταν Τούρκος ο επιτελάρχης της Ν.Α. Μεσογείου) με ΣΤΟΧΟ στον μισό τοίχο, σφυροδρέπανο με YANKEES GO HOME, στον άλλο μισό τοίχο. Όλα με αγαστή συνεργασία. Δεν ξεχνάω τη περικύκλωση της βουλής περυσι τον Οκτώβρη, με σκοπό την προστασία της. Δεν λειτούργησαν ως τα «καλά παιδιά» του συστήματος, αλλά ως «Ρουφιάνοι του κινήματος».
  Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα. Κάθε φορά που έκαναν κάτι αισχρό, οχυρωνόντουσαν πίσω από τον περιβόητο «αντικομμουνισμό», κοιμίζοντας τα εκάστοτε πρόβατα που τους ακολουθούσαν με τέτοιο φανατισμό, ώστε συχνά να φοράνε κράνος και να σηκώνουν παλούκι σε διαδηλωτές, συνήθως με τη συνεργασία των μπάτσων.
  Σήμερα, που ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας, φωνάζουν «Κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Την ίδια στιγμή, προσθέτουν αλλα 5 εκ Ευρώ στα βρώμικα ταμεία τους, πουλώντας δημόσια συχνότητα στους λούμπεν αστούς φίλους του Σαμαρά και του Φαήλου. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι υποστηρικτές του Μνημονίου Περισσός Α.Ε (ή Ε.Π.Ε), διαπράττουν έγκλημα εσχάτης προδοσίας, βάζοντας νερό στο μύλο των μνημονιακών απολύσεων. Έχουν διατεταγμένη υπηρεσία. Η ηγεσία αποφάσισε ότι το κάλεσμα για κυβέρνηση της αριστεράς είναι απάτη και συντάχθηκε και επίσημα με την ακροδεξιά συγκυβέρνηση, τον Σαμαρά και τη Τρόικα. Η βάση ας αποφασίσει με ποιον θα πάει. Είναι φανερό ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύγκλιση, ούτε κυβερνητική ούτε κοινωνική με τους σταλινικούς γραφειοκράτες του Περισσού, παρά μόνο με το κομμάτι της βάσης του, που θα απεγκλωβιστεί (αν και εφόσον συμβεί αυτό). Ελπίζω επιτέλους να τελειώσουν οι αυταπάτες στο κόσμο της αριστεράς, για το «ιστορικό ΚΚΕ». Αυτό μας τελείωσε. Είναι ζήτημα των ιστορικών πλέον. Απλά, επειδή θα συνεχίσει να λειτουργεί με την επαναστατική σφραγίδα του, συνεργαζόμενο με ότι αντι-ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει (αλλά και ότι ευρύτερα δημοκρατικό υπάρχει), είναι και επικίνδυνοι για την κοινωνία, τη δημοκρατία, το κίνημα, τη χώρα. Πρέπει να καταγγελθεί ρητά, με αληθινές κουβέντες ο βρώμικος ρόλος τους στη βάση του ΚΚΕ και να πολεμηθεί η φιλο-ακροδεξιά ηγεσία του. Το κομμάτι της βάσης που θα παραμείνει, κάνει την επιλογή του, όπως και αυτό που παραμένει στο ΠΑΣΟΚ για οποιοδήποτε λόγο. Διαφορετικής τάξης ρουφιανιά, αλλά ρουφιανιά και συνεργασία με τον ντόπιο και ξένο εχθρό.
  Αυτή η ηγεσία, αυτό το κόμμα ως έχει, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Μόνο ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ και μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μπας και ησυχάσουν οι ψυχές των εξόριστων, των ανταρτών, των νεκρών, των φυλακισμένων, των βασανισθέντων, των προδομένων από τη δωσίλογη σταλινική ηγεσία (άκου ο Ζαχαριάδης του λαού μας αρχηγός). ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ! Αδειάστε μας τη γωνιά, αρκετά δεινά φέρατε, αρκετές προδοσίες.
  (Καλό δείπνο με τον Βρυώνη στο Μαξίμου).

  Τέλος 1ου μέρους
  Συνεχίζεται….

 16. Ο/Η faros λέει:

  ένας στρατολάτης: Ούτε η άδεια εκπομπής … ΔΕΝ δόθηκαν από το κράτος άδειες …

  Γι αυτό άλλωστε και ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ κανάλι ΔΕΝ πληρώνει φόρους !

 17. Ο/Η faros λέει:

  geranistas: Να τονιστεί αυτό το «με δικά μας λεφτά» – δηλαδή με τα λεφτά που πρόσφεραν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ.

  Δυστυχώς φίλε μου, ο σύγχρονος Γκεμπελισμός έχει κάνει … θαύματα !!!
  (στο μυαλό του κόσμου)

 18. Ο/Η faros λέει:

  Κόρη Κουτσούμπα.: Κοίτα, καλό είναι αν μπορείς με τέτοιες αηδίες να ξεδίνεις …

  Όχι εδώ όμως !

  Στο λέω ξεκάθαρα, το επόμενο copy paste παρόμοιας CIAέμπνευσης, χρυσαυγίτικης «εξυπνάδας», θα πάει στα spam – μην κάνεις καν τον κόπο να ξαναεμφανιστείς εδώ !

  Γκέγκε ;

  Α, εννοείται ότι και το παραπάνω ρυπαρογράφημα θα εξαφανιστεί σε λίγη ώρα, απλά το αφήνω για λίγο, ώστε να καταλάβουν οι Έλληνες πατριώτες που με διαβάζουν, με τι σκάρτους ανθρώπους έχω να κάνω !
  Έχουμε να κάνουμε …

 19. Ο/Η geranistas λέει:

  Άκου μωρή «Πορδή του Κουτσούμπα» ροζ χρυσαυγήτη, θέλω να σε δω να παρακαλάς γλύφοντας από δω και από κει για να σώσεις το βρωμοτόμαρό σου και τότε θα σε προστατέψουμε για να σε βλέπουμε να βασανίζεσαι κάνοντας κοινωφελή εργασία καθαρίζοντας τους κώλους κομμουνιστών όταν θα πάρουν την εξουσία, μέχρι τότε «Πορδή σκέτη» μείνε με την ελπίδα, σαν και σένα έχουμε γ……ει πολλές χιλιάδες.
  Πτωματοφάγοι καιροσκόποι έρχετε η ώρα.

 20. Ο/Η faros λέει:

  geranistas: Θα σε παρακαλέσω όχι τέτοιο λεξιλόγιο στο μπλογκ μου …

  Δεν θέλω να κατέβω στο επίπεδό τους !

  Με καταλαβαίνεις ;

 21. Ο/Η geranistas λέει:

  Φάρε συγνώμη, έχεις δίκιο, ξέφυγα, αν θές διεγραψέ το, δεν υπάρχει πρόβλημα.

 22. Ο/Η faros λέει:

  geranistas: Όχι δεν θα το διαγράψω.

  Θέλω να δείξω σε όλους την ανωτερότητά μας !

  Που, κι όταν όπως λες ξεφεύγουμε, εξ αιτίας δικαιολογημένης αγανάκτισης, έχουμε την δύναμη να λέμε και ένα συγνώμη !

  Όχι σαν τους αντιπάλους μας …

 23. @ …κόρη «Κουτσούμπα»…

  Διάβασα μ’ επιμέλεια το λίβελό σου ενάντια στο τιμημένο ΚΚΕ και ειλικρινά, αντίθετα με τους υπόλοιπους, χάρηκα που η πρεμούρα σου σ’ έριξε στο λάθος αυτό.
  Σ’ ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας για τον κόπο σου να μας δώσεις μαζεμένα όλα τα κάλπικα επιχειρήματα σε βάρος τού ΚΚΕ και των κομμουνιστών, που μοστράρετε οι φασιστοναζίδες για να θολώσετε το κριτήριο των λαϊκών ανθρώπων.

  Ήδη αποθήκευσα το λίβελό σου, μην και δεν προλάβω, επειδή ο Faros λέει πως θα το σβήσει. Εγώ θα πρότεινα να δημοσιεύσει και το επόμενο αηδιαστικό σου σχόλιο. Είμαι βέβαιος ότι στης αντικομμουνιστικής σου πρεμούρας την κατρακύλα, θα μας δώσεις κι άλλες πληροφορίες.
  Πληροφορίες για το πώς οι μυστικές υπηρεσίες των καπιταλιστών στήνουν την μαύρη «ανεπίσημη» προπαγάνδα ενάντια σ’ ό,τι ομορφότερο έβγαλε τούτος ο τόπος. Ενάντια στο ΚΚΕ και τους κομμουνιστές.

  Κόρη…
  Μήπως και παρθένα;;;
  Σίγουρα όμως σε λένε ΣΙΑ…

  Καταλαβαίνεις λοιπόν τώρα ότι με το λάθος που έκανες κινδυνεύεις να διαγραφείς απ’ τα μητρώα των πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών των καπιταλιστών και να μείνεις άνεργη;;;

  Κακομοίρα…
  Σε χώσαν στο πρακτοριλίκι, μα δεν στο μάθανε καλά.

  Πάντως εγώ σ’ ευχαριστώ και πάλι που αυτοπαγιδεύτηκες και μας παρέδωσες ολόκληρο σχεδόν το πακέτο τής μαύρης προπαγάνδας που κάνετε για να εμποδίσετε τη νεολαία να συστρατευτεί με το ΚΚΕ.

  Τέτοιο δώρο, ούτε που το είχα φανταστεί!!!

  Σκόνη θα κάνουμε τώρα …ΣΙΑ την πρόστυχη προπαγάνδα σας!!!
  Χα, χα, χα!!!

 24. Ο/Η faros λέει:

  AΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ: Μμμμ … , λες να βιάστηκα … και να την πάτησα ;

 25. @ Faros

  Πιθανόν και να χάσαμε άλλο ένα …υπέροχο πακέτο…

  Δεν πειράζει όμως.
  Κι αυτό που μας πρόσφερε η …ΣΙΑ, είναι αρκετά καλό!!!

  Και θα αξιοποιηθεί δεόντως…

  Μην το σβήσεις. Άκου που σου λέω…
  Θα μας χρειαστεί αυτό το τεκμήριο…

  Ρε την κόρη την …παρθένα… Εφιάλτες θα βλέπει απόψε.

  Χα, χα, χα!!!

 26. Ο/Η faros λέει:

  AΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ: Που λες, είναι γεγονός, ότι δεν άντεξα να διαβάσω όόόλο το σχόλιο και γι αυτό …

  Μετά όμως από το δικό σου σχόλιο, το διάβασα και κατέληξα κι εγώ στα συμπεράσματα τα δικά σου !

  Όμως, ο τύπος, (η … κόρη ντε) άρχισε να βρίζει και τον έστειλα στα σπάμ !

  Ναι, δεν το σβήνω !

  Μήπως όμως κατάλαβες ποιος είναι ο συντάκτης που γράφει πάνω πάνω στο σχόλιο ;

 27. Ο/Η geranistas λέει:

  Ο συντάκτης του λιβελογραφήματος είναι o «Nektarios Yunanik» όπως γράφει και στο πάνω μέρος και έχει σελίδα στο face γεμάτο με λύματα κοκκινόμαυρου χρώματος. Από τον «περίπατο» που έκανα στην σελίδα του βρήκα τι σόϊ πράμα είναι τούτος εδώ.
  Ένα καλοταϊσμένο χλεμπονιάρικο είναι που το παίζει ωραίος ποζάροντας με χακί σόρτσάκι για να το παίξει άντρας,
  Σπούδασε (που αλλού!!! στο Πάντειο) από το όνομα (Yunanik) αλλά και από αυτά που έχει μέσα μάλλον είναι εκ Τουρκίας.
  Από τους «φίλους» του (Chatzistefanou Panagiotis – ΕΟΣ Ένωση Οπαδών ΣΥΡΙΖΑ – Tasos Kourakis – Δημήτρης Στρατούλης κ.α. παιδιά) αλλά και από αυτά που του αρέσουν (left.gr – Anarchy in İstanbul – Γιάννης Δραγασάκης – Tzimis Panousis – Sofia Sakorafa – ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – κ. α. τετοια όμορφα) καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι είναι «επαναστάτης με τα λεφτά του μπαμπά» όπως λέει και το τραγουδάκι, που ψάχνεται για καμιά γκόμενα από τα διάφορα «αναρχοαυτόνομα» και από τα «Συριζοπουλάκια», ότι κάτσει.
  Πάρτε μια γεύση του επιπέδου του από δυό σχόλια που έχει για μια συναυλία των Pink Floyd:
  «Nektarios Yunanik …Να ήταν εκεί…η ενέργεια της τοποθεσίας δεν υπάρχει»
  και λίγο πιο κάτω:
  «Nektarios Yunanik Στη τοποθεσία έχω πάει και έχω αισθανθεί την αύρα της. Φαντάζομαι ότι και με Pink floyd μαζί θα ήταν εμπειρία τρελή…γι αυτο λέω..να ήμουν εκεί. Φροντιστής του συνεργειου, να πλένω τα ρούχα τους…απλά!»
  Καταλαβαίνεται λοιπόν για τι «πράμα» μιλάμε!!!!!
  Αυτόν βρήκε λοιπόν, να της γεμίζει ακαθαρσίες το κεφάλι, η «Πορδή Κουτσούμπα» και να δώσει εξετάσεις, ότι διαβάζει ανελλιπώς.
  ΥΓ: μου το έστειλε κι εμένα το λιβελογράφημα, όμως υπάρχει προέγκριση σχολίων.

 28. Ο/Η Γιωργος λέει:

  Προς αλοιθωριζοντες μιζερους για τη δήθεν «ενότητα» της δήθεν «αριστεράς». Διαβάστε τα παραπάνω και κρίνετε μόνοι σας σε τι λάκκο σας καλούν να πεσετε οι «αριστεροί σύντροφοί» του γκεμπελιστικου συριζα…..

 29. Ο/Η K. λέει:

  Εναλαμβάνονται συνεχώς ανακρίβειες ακόμα και από ανθρώπους που έχουν καλή προαίρεση (και δεν αναφέρομαι φυσικά στον ευκατάστατο μεσοαστό απ’ ό,τι φαίνεται που παριστάνει τον »αγανακτισμένο» με τις »πρακτικές» του Κόμματος).
  Δεν αποφασίστηκε η μεταβίβαση της δημόσιας συχνότητας.Μόνο της υλικοτεχνικής υποδομής,άλλων κινητών πραγμάτων,δηλαδή η υλική περιουσία της »Ραδιοτηλοπτικής» Α.Ε.Περιουσιακής φύσης στοιχεία δηλαδή που πριν την ολκήρωση της αποφασισθείσας μεταβίβασης ανήκαν αποκλειστικά στην κυριότητα του ΚΚΕ.
  Το διάβασα,σ.Φάρε,και θα συμφωνήσω όπως ακριβώς το θέτεις:»Όλοι όσοι μέχρι σήμερα ΔΕΝ έδιναν λεφτά στο κόμμα, ΔΕΝ το στήριζαν συνδικαλισιτκά, ΔΕΝ το στήριζαν πολιτικά (π.χ. στις πρόσφατες εκλογές), ας μην μας εγκαλούν γιατί δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε ανοιχτό τον 902.
  Δεν έχουν το δικαίωμα, κατά την γνώμη μου».

 30. Ο/Η faros λέει:

  geranistas: Το είδα το όνομα, αλλά βαρέθηκα να ψάξω …

  Ή μάλλον για να το πω ακριβέστερα, απαξίωσα να ψάξω, δεν ήθελα να χάσω τον χρόνο μου …

  Οπότε, σε ευχαριστώ πολύ που το έξαξες για μένα ! 😀

  Τώρα, βλέποντας κάποια ονόματα π.χ. Στρατούλης, καταλαβαίνω ότι είναι «παιδί της μάσας», συριζαίος του ακραιφνούς αντιΚΚΕ συνδρόμου, ατόμου που δίνει εξετάσεις στους αμερικάνους και άλλους ιμπεριαλιστές που μέσω ΜΚΟ κάνουν την βρώμικη δουλειά !

  Βέβαια, οι παραπάνω κρίσεις μου, δεν αφορουν τον … Τούρκο, αλλά τον δικό ΜΟΥ σχολιαστή «… κόρη» και άλλες τέτοιες … τριχοειδείς τρίχες !!! 😆

 31. Ο/Η faros λέει:

  Γιωργος: Ξέρεις πότε θα το καταλάβουν ;

  Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση και κάτι τέτοιους τύπους τους πετάξουν ωσάν στημένας λεμονούκουπας !!! 😆

 32. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Έχεις δίκιο. Θα έπρεπε να αναφερόμαστε μόνο σε ανθρώπους με καλή προαίρεση, αυτοί είναι που μπορείς να κάνεις έναν ειλικρινή διάλογο.

  Για τους άλλους …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: