Όχι, δεν θα μας κάνουν να ξεχάσουμε !

Ας απαραθμίσουμε, παρακάτω, μερικά από τα αλησμόνητα… κατορθώματα της Ελληνικής Τρόϊκας.

ell troika

Επειδή κάποιοι θα προσπαθήσουν ν’ ανέβουν στα κάγκελα για να αποδείξουν ότι ως …αριστεροί είναι ευαίσθητοι απέναντι στο λαό, μαζί με τη λαϊκή κατακραυγή που θα τους ακολουθεί από εδώ και πέρα, η στήλη σπεύδει να θυμίσει μία και μόνο στιγμή από την πολύμηνη συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων του δικομματισμού με τη ΔΗΜΑΡ.

Λόγος γίνεται για τα κατορθώματά τους στο θέμα της φορολογίας των εισοδημάτων. Ε, λοιπόν, αυτή η κυβέρνηση δεν αποφάσισε μόνο νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, δεν υποσχέθηκε ακόμα μεγαλύτερη φορολογική ασυλία στους εφοπλιστές, ούτε περιορίστηκε απλά σε δεσμεύσεις για νέες μειώσεις στη φορολόγηση των κερδών.

Μαζί με όλα τα παραπάνω, τούτη η κυβέρνηση με την ψήφο και των τριών κομμάτων που τη στήριζαν αποφάσισαν και το φορολογικό τσάκισμα των μισθωτών και συνταξιούχων. Αυτοί ήταν που κατάργησαν το αφορολόγητο όριο κι έτσι τώρα θα πληρώνουμε φόρο για κάθε ποσό εισοδήματος που φαίνεται ότι έχουμε. Αυτοί αποφάσισαν να αλλάξουν τη φορολογική κλίμακα κι έτσι εκεί που κάποιος οικογενειάρχης δεν πλήρωνε φόρο για εισοδήματα 15 και 16 χιλιάδων, τώρα θα πληρώνει εκατοντάδες ευρώ για ετήσιο εισόδημα 5 και 6 χιλιάδων ευρώ.

Αυτοί καθιέρωσαν τεκμήρια διαβίωσης, που σε παγκόσμια πρωτοτυπία, με τα τεκμήρια προβλέπει εισόδημα 3.000 ευρώ. Αυτοί οι άθλιοι κατάργησαν το αφορολόγητο για ποσά που οι εργαζόμενοι ξοδεύουν σε γιατρούς, φροντιστήρια, τόκους για στεγαστικά δάνεια κλπ.

Αυτοί ήταν μία παρέα συνεργατών. Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έστησαν από κοινού τους εργαζόμενους στον τοίχο και πήραν μέτρα που για δεκαετίες θα αναγκαστούμε να πληρώνουμε. Το να προσπαθεί κάποιος από τους τρεις να διαχωρίσει τη θέση του είναι κάτι που αφορά τα μεταξύ τους κόλπα. Για τους εργαζόμενους η πολιτική που ενιαία εφάρμοσαν έχει τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα. Αυτή είναι η ουσία κι αυτό πρέπει να μείνει.

One Response to Όχι, δεν θα μας κάνουν να ξεχάσουμε !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: