Εμείς ;

Σύμφωνα με την παρακάτω φωτό (φυσικά και άλλες πολλές, πολλές, πολλές):

brazil

Ο λαός της Βραζιλίας, ΞΥΠΝΗΣΕ !

Εμείς ;;;

(εσείς ;;; … αυτοί ;;;)

 

13 Responses to Εμείς ;

 1. Ο/Η linguinist λέει:

  Φίλε, αυτοί βγήκαν έξω για τις υπερκοστολογήσεις στο Δημόσιο, την κρατική διαφθορά, και την ποιότητα των Δημόσιων Υπηρεσιών. Όπως καταλαβαίνεις, θα έπρεπε να είμαστε από χρόνια κιόλας στον δρόμο για να κλείσει η ΕΡΤ για παράδειγμα, αντ’αυτού διαδηλώνουμε για να μείνει το Κράτος όσο πιο μεγάλο, διεφθαρμένο, και σπάταλο γίνεται.

 2. Ο/Η faros λέει:

  linguinist: Η αφορμή ήταν αυτό …

  Δεν κατάλαβα τι εννοείς με την ΕΡΤ.

  Απάντησέ μου σε παρακαλώ στα εξής:

  1. Διαφθορά στα νοσοκομεία δεν έχουμε ; Να τα κλείσουμε κι αυτά ;
  2. Διαφθορά και σπατάλη στους Δήμους και τους ΟΤΑ δεν έχουμε ; Να τους κλείσουμε ;
  3. Στα Υπουργεία ;
  4. Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια ;
  5. Στις πολεοδομίες και τις εφορίες ;
  6. Στις άλλες ΔΕΚΟ (ΟΤΕ-ΔΕΗ-κλπ.) ;
  7. Στην Εκκλησία ;
  8. Στα Γηροκομεία ;
  9. Στα κάθε είδους εμπορικά μαγαζιά ή τα σούπερ μάρκετ ; Ή μήπως πιστεύεις ότι οι ιδιώτες είναι … άγιοι ;;;
  10. Στα ιδιωτικά κανάλια και τις εφημερίδες ; Εκεί να δεις φαγοπότι, που δεν πληρώνουν ένα σωρό υπηρεσίες που τους παρέχονται !

  Φίλε μου,
  κάνε τον κόπο να διαβάσεις το βιβλίο του Νίκου του Μπογιόπουλου «ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ» !
  Θα μάθεις και θα καταλάβεις πολλά …

  Α, και να ξέρεις ένα πράγμα. Δεν φταίνε ΠΑΝΤΑ οι εργαζόμενοι – θα έλεγα ότι δεν φταίνε ποτέ !
  Το ψάρι, από το κεφάλι βρωμάει …

 3. Ο/Η Κ. λέει:

  @linguinist
  Είναι φανερή η ιδεολογική προσέγγιση την οποία υιοθετείς.
  Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπερασπίζεται τη ως τώρα μορφή του καπιταλιστικού δημόσιου τομέα.Η οποία βέβαια εμφάνιζε και εμφανίζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.Και όχι μόνο στα πλαίσια της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας,αλλά και σε διεθνές επίπεδο,παρά τις όποιες και υπαρκτές διαφοροποιήσεις.Έχει πολύ ορθά εντοπίσει τη βασκή αιτία της πολιτικής των λεγόμενων κρατικοποιήσεων και εθνικοποίησεων των προηγούμενων δεκαετιών.
  Στη σημερινή φάση επιχειρείται η συγκρότηση ενός σαφώς πιο συρρικνωμένου δημόσιου τομέα σε όλα τα επίπεδα (παρεχόμενων υπηρεσιών,προσωπικού κλπ),με δυσμενέστερες εργασιακές σχέσεις.Σαφώς πιο ευέλικτου »σχήματος» προκειμένου να υπηρετούνται με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οι ανάγκες του μονοπωλιακού κεφαλαίου που κυριαρχεί.Θα εξακολουθήσει δηλαδή να υφίσταται κρατικός έλεγχος και ιδιοκτησία στους τομείς εκείνους όπου τα συμφέροντα του κεφαλαίου δεν επιτρέπουν επενδύσεις.Αντίθετα,οι τομείς,οι παρεχόμενες υπηρεσίες και υποδομές που παραχωρούνται πλέον μέσω της εντεινόμενης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων θα αναληφθούν από το ιδιωτικό-μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου να εξευρεθούν εκείνα τα αναγκαία πεδία επένδυσης των συσσωρευμένων κεφαλαίων,νέοι τομείς κερδοφορίας.
  Δεν είναι έτσι λοιπόν όπως η αστική προπαγάνδα (όχι μόνο εκ μέρους των κομμάτων που αποτελούν τη συγκυβέρνηση) επιχειρεί να »πείσει».

 4. Ο/Η linguinist λέει:

  Fare Δεν είναι η μόνη λύση το κλείσιμο, απλά όταν οι συνδικαλιστές θα αρνούνται πεισματικά να δεχθούν την οποιαδήποτε αλλαγή, πλέον θα ξέρουν ότι παίζει και το κλείσιμο.

  Εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση που βγήκαν στους δρόμους με αφορμή την υπερκοστολόγηση ενός Δημοσίου Έργου. Στην Ελλάδα δεν γνωρίζω αν υπάρχει Δημόσιο Έργο που να ΜΗΝ έχει υπερκοστολογηθεί. Στην Ολλανδία δε, όταν ήμουν πριν μερικά χρόνια, είχα κάνει βαρκάδα και ο τύπος που μας έδειχνε τα αξιοθέατα της πόλης θεώρησε σημαντικό να κάνει ειδική μνεία σε ένα κτίριο (Όπερα νομίζω) που είχε υπερκοστολογηθεί και είχε εγείρει κάποιες αντιδράσεις!

  Σου προτείνω να διαβάσεις το βιβλίο του Στρατή Μυριβήλη, Ο Κομμουνισμός και το Παιδομάζωμα, είναι και μικρό, 18 σελίδες, βγαίνει σε ένα απόγευμα.
  http://goo.gl/UGQdV

 5. Ο/Η faros λέει:

  linguinist: Σ΄ευχαριστώ για τον διάλογο, αλλά σε παρακαλώ δεν θέλω ακροδεξιές και βγαλμένες από τα πιο σκοτεινά υπόγεια της CIA προπαγανδιστικές υποδείξεις.

  Ο μόνος που έκανε παιδομάζωμα, είναι η Φρειδερίκη (το παλάτι δηλαδή) με την ανοχή και την ανοιχτή στήριξη της τότε αστικής τάξης και των κολαούζω της.

  Τώρα, να πάμε λίγο στην … αρχή.
  Για ποιους συνδικαλιστές μιλάς ;
  Τους «πράσινους», «μπλε» και «μαύρους», που τόσα χρόνια λυμαίνονται την ΕΡΤ ;
  Αν αυτούς εννοείς, σκέψου από αντλούν τη δύναμή τους !

  Για τις υπερκοστολογήσεις, δυο λόγια.
  Υπερκοστολογήσεις, στην Ελλάδα, αλλά και σε όλον τον κόσμο, έχουν την δυνατότητα να κάνουν, αποκλειστικά και μόνο οι κεφαλαιοκράτες, δηλαδή αυτό που θα λέγαμε το αφάν κατέ (ή κάπως έτσι, αν δεν το λέω σωστά, συμπάθα με), η αριστοκρατία της αστικής τάξης !
  Δεν μπορεί να κάνει ο λαός, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, η γυναίκα που μεγαλώνει τα παιδιά της μόνη στο σπίτι, οι φοιτητές και σπουδαστές, οι άνεργο – έτσι δεν είναι ;

 6. Ο/Η Κ. λέει:

  @linguinist
  Επειδή ήδη σου απάντησε πολύ σωστά ο σ.Φάρος,θα προσθέσω μόνο για το θέμα των υπερκοστολογήσεων που αναφέρεις.Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα αποτελέσματα των λεγόμενων ΣΔΙΤ στον χώρο ιδίως των ΟΤΑ (»Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα»).Μόνο στο ζήτημα της ανέγερσης νέων σχολικών κτηρίων το κόστος μέσω ΣΔΙΤ ήταν πολλαπλάσιο σε σύγκριση με τα αντίστοιχα έργα που αναλάμβανε ο ΟΣΚ.
  Αντίστοιχα,αποκαλύπτεται και το τι συμβαίνει με το κόστος κατασκευής και συντήρησης των εθνικών αυτοκινητόδρομων.Όπως και ποιος είναι ο πραγματικά ωφελημένος από το υπέρογκο κόστος τστους σταθμούς διοδίων.
  Μάλλον απέφυγες να το διαβάσεις και έτσι εξακολουθείς να κρίνεις τις θέσεις του ΚΚΕ από το τι »γράφεται» ή »διαδίδεται» για αυτές.
  Το ΚΚΕ δεν υπερασπίζεται την μέχρι τώρα μορφή του δημόσιου τομέα.Με μια σειρά αρνητικών στοιχείων που υπηρέτησαν με άλλους τρόπους τη σταθερή και διαχρονική πολιτική υπέρ του κεφαλαίου (όπως με τη δημιουργία υπολογίσιμου μεγέθους εργατικής αριστοκρατίας.Όχι βέβαια ότι και στον ιδιωτικό τομέα δεν υπήρξε αντίστοιχη εξέλιξη).
  Όσον αφορά την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα,εκεί η θέση του ΚΚΕ και των ταξικών δυνάμεων είναι ξεκάθαρη και γνωστή.
  Από την άλλη οι φορείς εκείνοι που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου-κυρίως τα αστικά πολιτικά κόμματα-αυτοί που δημιούργησαν και προκάλεσαν τα φαινόμενα εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος,»ενδιαφέρονται» για την »εξυγίανση» κλπ;Προφανώς όχι.Στόχος τους είναι να εκλείψει κάθε μορφή συλλογικής,αγωνιστικής δράσης,εκπροσώπησης κοκ.Να βρίσκεται ο κάθε εργαζόμενος ατομικά στην πλέον δυσχερή θέση απέναντι στην πανίσχυρη της εργοδοσίας.
  Γενικότερα,καλλιεργείται η ύπαρξη μιας υποτιθέμενης »αντίθεσης» ανάμεσα στον »ιδιωτικό» και »δημόσιο» τομέα.Στην πραγματικότητα τόσο με την πολιτική των κρατικοποιήσεων όσο και των ιδιωτικοποιήσεων ανάμεσα στον καπιταλιστικό δημόσιο τομέα και στον καπιταλιστικό ιδιωτικό τομέα υπάρχει σύμφυση και αλληλοτροφοδότηση.

 7. Ο/Η faros λέει:

  K.: Που λες, ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα με κάποιους αναγνώστες μου ;

  Που ΠΟΤΕ δεν απαντάν σε ερωτήματα που τους βάζω …

  Πραγματικά δεν ξέρω τό γιατί …

 8. Ο/Η Κ. λέει:

  σ.Φάρε,δεν έχεις άδικο.Ιδιαίτερη εμπειρία στην διαδικτυακή »ανταλλαγή απόψεων» δεν έχω βέβαια αλλά από τη στιγμή που δίνεις ολοκληρωμένες απαντήσεις,ο προβληματισμός μεταφέρεται σε αυτούς.Αν είναι όντως καλόπιστοι και ενδιαφέρονται έχουν κάθε δυνατότητα να απαντήσουν.

 9. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Δεν το κάνουν όμως …

  Και, αυτό, κάποιες φορές με προβληματίζει …

  Είναι πράγματι καλόπιστοι ή (τελικά) τρολλς ;

 10. Ο/Η Κ. λέει:

  Δεν αποκλείω καθόλου τη δεύτερη εκδοχή που θέτεις.
  Είναι γνωστό εξ’άλλου ότι τουλάχιστον δύο πολιτικά κόμματα,η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή έχουν συγκροτήσει »ομάδες εργασίας»(!) με αποκλειστικό σκοπό τον έμμισθο σχολιασμό.
  Και το διαδίκτυο(αν εξαιρέσουμε τα κατ’ουσίαν ελάχιστα σε αριθμό μέσα που διαθέτει με επίσημο τρόπο το ΚΚΕ ή πρόσκεινται σε αυτό,δηλαδή τους επίσημους ιστότοπους και τα φιλικά-συντροφικά ιστολόγια) μετατρέπεται σε πεδίο αντικομμουνιστικής παραπληροφόρησης.
  Και το θέμα είναι το εξής:όταν εμείς,ως απλοί σχολιαστές-αναγνώστες παρεμβαίνουμε,καταγράφουμε διαφωνίες κλπ θεωρούμαστε a priori »αμειβόμενα σελέχη» του ΚΚΕ.
  Σε αντίθεση ασφαλώς με τους κάθε φορά »αδέσμευτους» στην έκφραση γνώμης μη κομμουνιστές.Ενδεχομένως γενικέυω το ζήτημα-ώστε είναι σίγουρα μη σχετιζόμενο με το περιεχόμενο της ανάρτησης-ωστόσο είναι χρήσιμο να εξετάζουμε την επίδραση του αντικομμονισμού και στο επίπεδο του διαδικτύου (ακόμα και σε φαιδρές πτυχές του).

 11. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να μας κατατάξει στα «αμειβόμενα στελέχη του ΚΚΕ» !

  Αυτό, να μου επιτρέψεις να πω, θα ήταν έως και … ιεροσυλία !

  Εδώ, καλά καλά, ούτε στο πόρταλ του 902 υπάρχουν έμμισθοι …
  Τα μέλη του ΚΚΕ, οι φίλοι του, είμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ σ΄αυτό το Κόμμα !

  Τελεία και … παύλα !

  υ.γ.: Δεν λέω ότι τα λες εσύ αυτά, ξέρεις, τα γράφω για όποιον από τους αναγνώστες μου σκεφτεί κάτι τέτοιο, παίρνοντας αφορμή το σχόλιό σου !

 12. Ο/Η Κ. λέει:

  Το αντιλαμβάνομαι.Ούτως ή άλλως όποιος αναγνώστης σκέφτεται κατά αυτόν τον τρόπο,με την μία ή την άλλη »αφορμή», σίγουρα δεν είναι καλοπροαίρετος.

 13. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Τουλάχιστον …

  Γιατί, μπορεί να είναι και βαλτός !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: