Νέος Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες του 19ου Συνέδριου του ΚΚΕ.

Νέος Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

g g

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ δόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».

Το βιογραφικό του νέου Γενικού Γραμματέα σ. Δ. Κουτσούμπα

Γεννήθηκε στη Λαμία στις 10 Αυγούστου το 1955. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Η οικογένειά του ήταν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και από τα έκτακτα στρατοδικεία της περιόδου του εμφυλίου, με φυλακισμένους και εξορισμένους. Ο πατέρας του Αποστόλης Κουτσούμπας μέλος του ΚΚΕ πιάστηκε το 1945 στη Λάρισα, δικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για 8 χρόνια.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο τον Ιούνη του 1973, έδωσε εξετάσεις και πέτυχε στο Νομικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Αθήνας.
Σπούδαζε δουλεύοντας παράλληλα σε διάφορες δουλειές, για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών.

Με τον ερχομό του στην Αθήνα, πιάνει επαφή με την παράνομη οργάνωση της ΚΝΕ, συμμετέχει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και οργανώνεται στην αντι-ΕΦΕΕ και την ΚΝΕ τον Δεκέμβρη του 1973, δουλεύοντας στην παρανομία μέχρι την μεταπολίτευση, το καλοκαίρι του 1974.

Γίνεται μέλος του ΚΚΕ το Δεκέμβρη του 1974.
Με απόφαση του ΚΣ της ΚΝΕ το καλοκαίρι του 1975 στέλνεται για κομματική δουλειά στην Οργάνωση της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας ως μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ.
Ήταν αντιπρόσωπος στο 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Περνάει αποκλειστικά στην κομματική δουλειά το Φθινόπωρο του 1977, ως γραμματέας αχτίδας και στη συνέχεια γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βοιωτιας.
Από το 1979 είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, με διάφορες χρεώσεις, όπως υπεύθυνος της εργατικής συνδικαλιστικής δουλειάς, καθοδηγητής Νομαρχιακών Οργανώσεων Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας. Στην πορεία αναλαμβάνει Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, εκτός από διάστημα 21 μηνών που υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του σε Μεσολόγγι, Κομοτηνή και Λήμνο.

Στο 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ τον Μάη του 1987 εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Στη διάσπαση του 1991, ως Γραμματέας της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και μέλος της ΚΕ, δίνει τη μάχη μαζί με άλλους συντρόφους για την υπεράσπιση του Κόμματος, των αρχών του, της κοσμοθεωρίας του, ενάντια στην διασπαστική, οπορτουνιστική ομάδα που πήγε στο ΣΥΝ.

Στο 13ο Συνέδριο εκλέγεται ξανά στην ΚΕ και στη Γραμματεία της με ευθύνη την καθοδήγηση ΚΟ, ενώ από τον Αύγουστο του 1991, αμέσως μετά την διάσπαση αναλαμβάνει υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.

Τον Δεκέμβρη του 1991 στο 14ο Συνέδριο εκλέγεται μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ, με ευθύνη το Γραφείο Τύπου, τον πολιτισμό, στη συνέχεια τον 902, μέχρι τις πλημμύρες του 1994, οπότε και αναλαμβάνει υπεύθυνος από το ΠΓ για τις Οργανώσεις Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Στο 15ο Συνέδριο (Μάη του 1996) εκλέγεται μέλος του ΠΓ και αναλαμβάνει Διευθυντής του Ριζοσπάστη, χρέωση την οποία είχε για μια δεκαετία.

Στο 16ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2000) και στο 17ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2005) επανεκλέγεται στο ΠΓ και αναλαμβάνει υπεύθυνος των Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.

Στο 18ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2009) αναλαμβάνει από το ΠΓ επικεφαλής της Γραμματείας της ΚΕ.

Στο 19ο Συνέδριο (Απρίλης 2013) εκλέγεται Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

19 Responses to Νέος Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

 1. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Συγχαρητήρια, ευχές για καλή δουλειά και κουράγιο στους αγώνες!

 2. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Καλή δύναμη στον νέο ΓΓ και σε όλους μας !

 3. Ο/Η κυριακοσ λέει:

  Καλη επιτυχια και αγωνα στον νεο ΓΓ

 4. Ο/Η faros λέει:

  κυριακοσ: Και στον νέο ΓΓ και στην νέα Κ.Ε. !

 5. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Άρχισαν τα όργανα…και ο πιο γελοίος συριζαίος (σχήμα οξύμωρο, για έναν μόνο), πέταξε την πρώτη «λογοτεχνική» (ως «συγγραφέας») κοτσάνα΄ή προβοκάτσια ή κακοήθεια ή αλητεία ή…ή…:
  {Τατσόπουλος: Περιμένουμε και τον… Γκορμπατσόφ του Περισσού!
  Σχολίασε την εκλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα ως νέου Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος.
  «Εάν σήμερα εκλέχτηκε ο «Χρουστσόφ του Περισσού, μπόρουμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι το 2043 θα εκλεγεί ο «Γκορμπατσόφ του Περισσού». Ζωή να ‘χουμε, να τον περιμένουμε»}.
  Από αύριο βροχή, από αυτούς που δημιούργησαν τους Γκορμπατσόφ και έκοψαν τις ελπίδες ενός ολόκληρου πλανήτη…

 6. Ο/Η Κόρη καραβοκύρη. λέει:

  Καλησπέρα. Γιατί έλειξε το συνέδριο μία μέρα νωρίτερα; Καλή επιτυχία στο νέο Γ.Γ. και στη νέα Κ.Ε.

 7. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Αλητεία … αλητεία είναι.

  Και, με την ευκαιρία, να πω και τούτο:

  Τι σχέση μπορεί να έχει το ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΚΕ με τον Χρουστσόφ ;;;
  Από αυτόν δηλαδή που άρχισε η δεξιά παρέκκλιση του ΚΚΣΕ ;;;

  Αλλά, τι να πει κανείς στους ανιστόρητους …

  Για ένα να είναι σίγουροι όλοι μα όλοι οι υπηρέτες (κυριολεκτώ στην … κυριολεξία) του μεγάλου κεφαλαίου :

  Το ΚΚΕ και με τον Δημήτρη Κουτσούμπα ΧΑΛΥΒΔΩΝΕΤΑΙ ακόμα πιο πολύ στις Αξίες και τα Ιδανικά που δίδαξαν οι Ένγκελς – Μαρξ – Λένιν – Στάλιν !

 8. Ο/Η faros λέει:

  Κόρη καραβοκύρη: Δεν έγινε κάτι τέτοιο …

  Σήμερα λήγει το Συνέδριο – σε λίγα λεπτά …

  Αλλά, εσένα, τι σε κόφτει ;;;

 9. Ο/Η Κ. λέει:

  Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του νέου Γ.Γ. της Κ.Ε. και στα μέλη της νέας Κ.Ε.!

 10. Ο/Η Κόρη καραβοκύρη. λέει:

  Ρωτώ γιατί γράφτηκε πως έλειξε χτες το Συνέδριο… και μου έκανε εντύπωση. Τίποτα περισσότερο-τίποτα λιγότερο!!!

 11. Ο/Η Κόρη καραβοκύρη. λέει:

  Διάβασα αυτό ΕΛΗΞΑΝ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (13/4) ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 19ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
  Η εκλογή του Δημ. Κουτσούμπα στη θέση του νέου Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ μάλλον δεν πρέπει να θεωρηθεί έκπληξη, αν και πολλοί έλεγαν ότι η αντικατάσταση τηςΑλέκας Παπαρήγα, η οποία αργά ή γρήγορα αναμένετο, θα συνέβαινε λίγο αργότερα.
  Η απερχόμενη γραμματέας, Αλέκα Παπαρήγα, συμπλήρωσε 22 χρόνια στο τιμόνι του κόμματοςυπερβαίνοντας προ πολλού την μακρά θητεία τηςαντάρτικης και λαϊκής φυσιογνωμίας του Χ. Φλωράκη(διετέλεσε γενικός γραμματέας επί 17 συνεχόμενα χρόνια) και πλησιάζοντας τον χρόνο – ρεκόρ τουιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ και εκ των συντελεστών του σύγχρονου ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη (ήταν γραμματέας επί 25 χρόνια παρότι από το 1936 έως το 1945 ήταν φυλακισμένος χωρίς όμως να αντικατασταθεί).
  Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι ο Δ. Κουτσούμπας μάλλον θεωρείται αυθεντικός συνεχιστής της πολιτικής που εξέφραζε η απερχόμενη Γραμματέας του ΚΚΕ, αν και όπως έχει δείξει μέχρι σήμερα η ζωή, ο κάθε ηγέτης βάζει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στην πορεία κάθε κόμματος καιειδικότερα του ΚΚΕ.
  Ευχόμαστε στο Δ. Κουτσούμπα, ο οποίος αναλαμβάνει την ηγεσία σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το Κόμμα του και κυρίως σε πολύ δύσκολες ώρες για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, κάθε επιτυχία στο έργο του για το καλό του ΚΚΕ, όλης της Αριστεράς και πρώτα απ’ όλα του τόπου μας και της ελληνικής νεολαίας.

  Κυριακή 14 Απριλίου 2013
  Πηγή: http://www.iskra.gr
  γι αυτό ρώτησα…

 12. Ο/Η Κόρη καραβοκύρη. λέει:

  Ομολογώ ότι αυτό το ¨εσένα τι σε κόφτει¨… ξεχυλίζει από ευγένεια και δημοκρατία!

 13. Ο/Η Κόρη καραβοκύρη. λέει:

  Kαι αυτή είναι η χτεσινοβραδυνή ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη λήξη του συνεδρίου: «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα.» Πηγή: http://www.lifo.gr Και σίγουρα δεν την έγρψα εγώ!

 14. Ο/Η faros λέει:

  Κόρη καραβοκύρη: Σου απάντησα …

 15. Ο/Η faros λέει:

  Κόρη καραβοκύρη: Δεν είναι σωστό αυτό που διάβασες …

  Η αντικατάσταση μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ από Συνέδριο – όπως και έγινε.

  Τα άλλα είναι περιττά !

 16. Ο/Η faros λέει:

  Κόρη καραβοκύρη: Μπορεί …

  Αλλά και εσύ δεν μου απαντάς, να το πω ευγενικά, τι ακριβώς θέλεις να μάθεις ;
  Τι ακριβώς σε ενδιαφέρει ;

 17. Ο/Η faros λέει:

  Κόρη καραβοκύρη: Προφανώς και επειδή δεν ξέρεις τις πραχτικές του ΚΚΕ και δεν καταλαβαίνεις …

  Επίσης προφανώς δεν θέλω να σου πω πράγματα εσωκομματικά.

  Είμαι ξεκάθαρος ;

 18. Ο/Η laura papadimitriou λέει:

  Συντρόφια πολλές καλησπέρες! Σιδεροκέφαλος ο γραμματέας! Ας μας συγχωρήσει ο γκουρού του έρωτα που δεν τον ρωτήσαμε ποιον θα βάλουμε γραμματέα. Αυτός έχει τόσες ασχολίες του έχει μείνει η άλλη μισή Αθήνα για να ολοκληρώσει το έργο του. Μην τρελαθούμε έεεεεεεεεεεεεεεε! Δικό μας το συνέδριο δικές μας και οι επιλογές.Όλοι αυτοί μου θυμίζουν την παροιμία [ δυο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα] Όσο για την αγωνία που είναι ο Μπογιόπουλος οεο απλά τα πράματα δεν εκλέχτηκε δεν πήγε. Ξέρετε οι σύνεδροι προτείνονται και ψηφίζονται από τις ΚΟΒες. Μια χαρά τελείωσε το συνέδριο στην ώρα του. Τι έγινε χρονόμετρο κρατάτε μερικοί. Αν δείχνατε τόσο ενδιαφέρον για το τι κάνουν τα κόμματα που μας έφεραν σε αυτό το χάλι τότε σίγουρα δεν θα τους ψηφίζατε ξανά και ξανά. Εδώ οργιάζει η παρανομία και ο χαφιεδισμός και εσείς ψάχνετε ψεγάδι στο ΚΚΕ Ορέ άει τουμούρτου,.Ευγενικά-ευγενικά .Όποιος περιμένει αλλαγή και εκσυχρονισμό του ΚΚΕ γελιούνται δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εμείς είμαστε Κομουνιστές δεν είμαστε λάιτ αριστεροί.

 19. Ο/Η faros λέει:

  laura papadimitriou: Καλησπέρα κι από μένα !

  Τον … τσατσόπουλο εννοείς ; 😆

  Μην ασχολείσαι με τα τρολλς – δεν τα αφήνω να μου λερώνουν το μπλογκ – τους διαγράφω !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: