Δηλώσεις που αξίζει κανείς να διαβάσει !

Παίρνοντας την προσωπική ευθύνη γι αυτήν την … επιλογή !
(άλλωστε, δεν μπορώ να τις ποστάρω όλες!)

Κώστας Θάνος, πρόεδρος και ολυμπιονίκης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης:
«Με χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση για να παραβρεθώ στο 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα ταυτισμένο με την πάλη. Με την πάλη και τους αγώνες για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ελευθερία και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, μέσα από αυτό το Συνέδριο να αναδειχθούν πραγματικά θέσεις, απόψεις και προτάσεις οι οποίες σε αυτή τη χρονική στιγμή της πατρίδας μας είναι απαραίτητες παρά ποτέ. Καλή επιτυχία στους υποψήφιους της Κεντρικής Επιτροπής».

Γιώργος Σαρρής, τραγουδιστής:
«Το ΚΚΕ προχωρά στο 19ο Συνέδριο μετά από μια διαδικασία που μπορώ να την πω επίδειξη δημοκρατίας, που κανένα άλλο κόμμα δεν έχει να επιδείξει ανάλογη και ελπίζω ότι ανάλογα καλό θα είναι και το αποτέλεσμα των αποφάσεων του Συνεδρίου. Εκτός απ’ αυτά που βγήκαν σε εφημερίδες «φιλικές» και τις φωνές που ακούστηκαν, το κυρίως θέμα του Συνεδρίου, αυτό που διαβάζει κανείς όταν μελετήσει τις Θέσεις είναι η προσπάθεια του ΚΚΕ να οργανώσει την εργατική τάξη για να μπορεί να βρεθεί σε εκείνη την κατάσταση που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει όλα αυτά που θα ‘ρθουνε. Νομίζω ότι αν οι αποφάσεις του Συνεδρίου ταυτιστούν με τη δράση που χρειάζεται στο επόμενο διάστημα, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι θα βρεθούν σε εκείνη την κατάσταση που χρειάζεται, που μπορούν να διεκδικήσουν κι αυτό που τους αναλογεί, που είναι η εξουσία του λαού, η λαϊκή εξουσία».

Τάσος Ψαράς, σκηνοθέτης:
«Ηθελα να δηλώσω ότι το Συνέδριο του ΚΚΕ είναι πάντοτε ένα πολιτικό γεγονός το οποίο καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις τόσο μέσα στον ίδιο τον κομμουνιστικό χώρο αλλά και μέσα στον γενικότερο πολιτικό χώρο της χώρας και βεβαίως είναι γνωστό ότι ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος ή διαφωνεί, είναι θέσεις οι οποίες έχουν διαμορφώσει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, από το 8ωρο, τη γνωστική ή αγωνιστική διάθεση, τις διεκδικήσεις και πιστεύω ότι και το φετινό συνέδριο θα αποφέρει θετικά για τον λαό».

2 Responses to Δηλώσεις που αξίζει κανείς να διαβάσει !

  1. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Είναι παλικάρια!

  2. Ο/Η faros λέει:

    Γιώργος: Στις δύσκολες μέρες που ζούμε, πράγματι χρειάζονται τέτοιοι άνθρωποι …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: