Πωλούνται … ειδικά μαντήλια για το κλάμα …

… που πέφτει και που θα … πέσει για την … διάλυση του ΚΚΕ !!!

Και για όποιον αμφιβάλλει για τα παραπάνω, ας διαβάσει παρακάτω και ας … θαυμάσει !

– «Μάλλον θα κερδίσει η Αλέκα στο ΚΚΕ, αλλά θα χυθεί αίμα» («aixmi.gr» – Τάσος Παππάς),

– «Ενα ήταν το κόμμα» («Τα Νέα»),

– «Κλιμακώνεται η σύγκρουση στο ΚΚΕ» («Αυγή»),

– «Στα χαρακώματα πάλι το ΚΚΕ» («Δημοκρατία»),

– «Μάχη χαρακωμάτων» («Εφημερίδα των Συντακτών»),

– «Ετοιμάζουν εκκαθαρίσεις στον Περισσό» («paraskhnio.gr»),

– «Ετοιμάζουν διαγραφές στο ΚΚΕ» («tvxs.gr»),

«Εσωκομματική χούντα από την ηγετική ομάδα του ΚΚΕ»» («spirospero.gr» – ιστοσελίδα του Σπ. Καρατζαφέρη),

– «Οι δέκα μέρες που θα συγκλονίσουν το ΚΚΕ – Ερχεται διάσπαση» («ethnikismos.gr» – Portal της Χρυσής Αυγής)…

Προφανώς και στις επόμενες μέρες, θα … θαυμάσουμε ακόμα πιο πολλά παρόμοια … μαργαριτάρια !!!

Σημείωση μπλογκ: Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στο αναγνωστικό μας κοινό που εντάσσεται (από μόνο του) σε μια από τις παραπάνω … κατηγορίες … ΚΚΕσκεπτικιστών (κλπ.), ότι διαθέτουμε … ειδικά μαντήλια για το κλάμα !
Οι … τιμές μας κινούνται σε απόλυτα λογικά πλαίσια !

16 Responses to Πωλούνται … ειδικά μαντήλια για το κλάμα …

 1. Aχάριστοι παλιοκομμουνιστές!!!
  Τέτοια διαφήμιση βρε, σας έχουν ξανακάνει τώρα τελευταία;;;
  Και στο κάτω-κάτω, ποιο είναι το πρόβλημά σας με τους κουκουεδολόγους;
  Ότι αυτοεξευτελίζονται και αυτοδιαψεύδονται απ’ τα ίδια τα γεγονότα;
  Ε, και;
  Αυτή είναι η φύση τους. Αλλιώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης οι …άνρθωποι.
  Ουφ! Σας τά ‘χωσα κι ηρέμησα!

 2. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Κακά τα ψέμματα, ο αντικομμουνισμός είναι η ιδεολογία και ο κοινός τόπος όλων των κομμάτων, ακροδεξιών , δεξιών, συντηρητικών, δημοκρατικών, ψευτοσοσιαλιστών, «αριστερών, ακροαριστερών, αναρχικών….
  καθώς και η κουτάλα της εξουσίας!

 3. Ο/Η Κ. λέει:

  Παραμονές Συνεδρίων του ΚΚΕ εξελίσσεται σχεδιασμένη αντικομμουνιστική επίθεση.Που βέβαια πράγματι πολύ συχνά γράφονται φαιδρότητες.Την αντίστοιχη περίοδο προ του 18ου Συνεδρίου ήταν »η επαναφορά της λατρείας του Στάλιν»(!),σήμερα είναι ο »κίνδυνος διάσπασης» ή η »φίμωση της μειοψηφίας».Δηλαδή των μερικών δεκάδων στελεχών-μελών ή ακόμα και πρώην στελεχών που εξέφρασαν πράγματι πολύ σοβαρή διαφωνία με τις προτεινόμενες Θέσεις της Κ.Ε.Ανάμεσα όμως στις πολλές χιλιάδες μελών του ΚΚΕ που στις σχετικές διαδικασίες υπερψήφισαν το κείμενο των Προσχεδίων αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των οπαδών που τασσόμαστε υπέρ.Εξάλλου,όπως τελικά φαίνεται αρκετοί από τους »διαφωνούντες» δεν συμφωνούσαν εδώ και πολλά χρόνια.
  Το ΚΚΕ θα βγει πιο ισχυρό από τις εργασίες του 19ου Συνεδρίου.Και θα είναι ενισχυμένο όχι γιατί έτσι συνιθίζεται να λέμε αλλά γιατί θα έχει-χάρι στον νέο Πρόγραμμα και Καταστατικό- ακόμα πιο ολοκληρωμένο ιδεολογικοπολιτικό και οργανωτικό μέτωπο απέναντι τόσο στην αστική τάξη και το μεγαλο κεφάλαιο αλλά και σε όσους καλλιεργούν αυταπάτες σε συστηματική βάση.

 4. Ο/Η faros λέει:

  ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ: Ή, όπως λένε, «τ΄πα και … ησύχασα και … αμαρτία ουκ έχω» !!!

  😆 😆 😆

  Να είσαι καλά, με το σχόλιό σου με έκανες και μένα και … ηρέμησα ! 😀

 5. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Έτσι είναι !

 6. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Ξέρεις, αν αυτοί που λες ότι εξέφρασαν την όποια διαφωνία τους, δεν το κάναν, ή δεν δημοσιεύονταν στον ριζοσπάστη οι απόψεις τους, τότε να δεις τι θα είχαν να πουν !

  Το γεγονός ότι οι Θέσεις του Κόμματος ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ από σχεδόν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Κόμμα, έ, αυτό δεν τους απασχολεί !

  Τι να κάνουμε …

  Όμως εγώ θα πω και το εξής: Χαίρομαι πάρα πολύ που αρκετοί σύντροφοι έχουν εκφράσει ΚΑΙ δημόσια τις διαφωνίες τους …
  Αυτό δείχνει ΚΑΙ υγεία, ΚΑΙ δημοκρατία, ΚΑΙ ότι το μέλλον μας ανήκει.
  Θα ήμουν πιο «σφιγμένος» αν φαινόταν (και δεν ήταν πραγματικότητα) μια γενική συμφωνία που όμως από κάτω θα υπόβοσκαν πράγματα …

  Ενώ, τώρα, ξέρουμε σε τι συνίστανται οι όποιες διαφοροποιήσεις – στην ουσία ΔΕΝ έχουν να κάνουν με τις βασικές στρατηγικές του κόμματος, αλλά επί μέρους προβληματισμοί που όμως και αυτοί αποσκοπούν στο καλό του κόμματος και μόνο !
  Όπως αυτοί του σύντροφου του Νίκου του Μπογιόπουλου, που απλά και μόνο υπογραμμίζει με άλλα λόγια την ίδια την ουσία της προτεινόμενης Λαϊκής Συμμαχίας, που στην πορεία όταν και αυτός ο ίδιος δει ότι έτσι είναι τα πράγματα (ότι δηλαδή η Λ.Σ. είναι η φυσική συνέχεια του ΑΑΔ Μετώπου), θα παλέψει ακόμα πιο δυναμικά από ότι και σήμερα κάνει για την εφαρμογή των Αποφάσεων του Συνέδριου.

 7. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ λέει:

  Ο σ.Μπογιόπουλος, όπως και ο κάθε Μπογιόπουλος, μέλος, φίλος και οπαδός του τιμημένου ΚΚΕ, είχε κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου, το αναφαίρετο ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εκφράσει ε λ ε ύ θ ε ρ α τις όποιες αντίθετες προς τις θέσεις της ΚΕ απόψεις του. Αυτό είναι δ ε δ ο μ έ ν ο, τελεία και παύλα. Αλλωστε, αυτός είναι ο σ κ ο π ό ς της διεξαγωγής προσυνεδριακού δ ι α λ ό γ ο υ, για την ανάπτυξη του οποίου ως αναγκαία προϋπόθεση τίθεται η ελευθερία έκφρασης, Εάν λοιπόν οι θέσεις της απερχόμενης ΚΕ γίνουν και αποφάσεις του Συνεδρίου, τότε ο σ.Μπογιόπουλος και οι άλλοι σύντροφοι οφείλουν να συνταχθούν με αυτές, κατ’εφαρμογή της αρχής του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, κι αυτό είναι επίσης δεδομένο… Αλλά για να λειτουργήσει ο συγκεντρωτισμός, πρέπει οπωσδήποτε να είναι και δημοκρατικός…Γι’ αυτό και οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις κατά των διαφωνούντων προσυνεδριακά, στο πρόσωπο των οποίων ανακαλύφθηκαν «εχθροί» και «υπονομευτές» του Κόμματος !!!ελέγχονται ως αντικαταστατικές, άδικες και από κάθε άποψη απαράδεκτες. Σύντροφοι του μεγέθους του Αντ.Σκυλλάκου, του Ν.Μπογιόπουλου και άλλων… δεν μπορεί παρά να θέλουν το καλό του Κόμματος και μόνον. Ας περιμένουμε τις αποφάσεις του Συνεδρίου και μετά οι πάντες θα κριθούν ως προς την εφαρμογή τους.
  Συντροφικά
  Σπύρος

 8. Ο/Η faros λέει:

  ΣΠΥΡΟΣ: Η θέση η δική μου είναι η εξής :

  – Πρέπει να διαβάζουμε ΟΛΕΣ τις απόψεις, που σίγουρα έχουν σκοπό το καλό του Κινήματος και του Κόμματος, ακόμα κι αν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις δικές μας, ή με τις λεγόμενες «επίσημες».
  Και, μιλάω για «επίσημες», γιατί κάπως έτσι κάποιοι «βασιλικότεροι του βασιλέως» βλέπουν τις δημοσιευμένες Θέσεις στον προσυνεδριακό !

  Επίσης, να πω ακόμα και τούτο.

  – Σύντροφοι του Μεγέθους ΚΑΙ αυτών που αναφέρεις Σύντροφε Σπύρο, θα είναι οι πρώτοι και καλύτεροι που θα εφαρμόσουν τις Αποφάσεις του 19 Συνέδριου (όπως έκαναν και για τις προηγούμενες) έστω κι αν διαφωνούν με κάποιες από αυτές, σε αντίθεση με – το ξαναλέω – τους … βασιλικότερους !

  Προφανώς λοιπόν και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, με το σχόλιό σου και κυρίως με την τελευταία φράση σου.

  Συντροφικά
  Κι από μένα

 9. Ο/Η Κ. λέει:

  Παρότι δεν το συνηθίζω και εφόσον ήδη ο σ.Φάρος απάντησε ολοκληρωμένα γράφω δεύτερο σχόλιο για μια αναγκαία διευκρίνηση.Επειδή πιθανότατα-μπορεί βέβαια και να κατάλαβα λάθος-ο ΣΠΥΡΟΣ γράφει με αφορμή το πρώτο μου σχόλιο-αν και εκφράζει γενικά την άποψή του.Από τα κείμενα που δημοσιεύτηκαν στα πλαίσια του Προσυνεδριακού Διαλόγου πολλά περιείχαν τη σύμφωνη γνώμη μαζί με χρήσιμες επισημάνσεις αλλά και την αναγκαία σε πολλά σημεία κριτική για σειρά λαθών ή παραλήψεων.Από τους συμμετέχοντες που δεν συμφωνούν στη γενική κατεύθυνση που εντοπίζεται το πλαίσιο των Θέσεων(ιδίως όσον αφορά την αντικατάσταση του ΑΑΔΜ από την Λ.Σ.,στο ζήτημα της θέσης της Ελλάδας κοκ)ασφαλώς και πάρα πολλοί-και από τη στιγμή που τα Προσχέδια Προγράμματος και Καταστατικού ισχύουν πλέον μετά και από την ψήφισή τους από το σώμα του Συνεδρίου-θα υλοποιήσουν το περιεχόμενό τους στα πλαίσια του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού.Ωστόσο-για να είμαστε ακριβείς,τουλάχιστον όπως εγώ το εξέλαβα-μια μερίδα εξ αυτών είναι φανερό ότι προχώρησε σε μια προσπάθεια θεωρητικοποίησης σοβαρών διαφωνιών.Γράφτηκαν κείμενα-λίγα βέβαια-με προσπάθεια ακόμα και διαστρέβλωσης,παραποίησης.Με φανερή αντικομματική συμπεριφορά.Μέχρι του σημείου της αμφισβήτησης των αρχών του Δ.Συγκεντρωτισμού.Εξάλλου για αυτούς τους λόγους έκρινε-σωστά-η Κ.Ε. ότι όφειλε να απαντήσει,μέσω δύο μελών της.Για αυτήν την »κατηγορία» έκανα λόγο στο αρχικό σχόλιο.Και δεν χρησιμοποίησα χαρακτηρισμούς περί »υπονομευτών» κλπ.Πιστεύω ότι κάθε φίλος του ΚΚΕ διατηρεί το δικαίωμα να ασκεί κριτική στο περιεχόμενο των κειμένων του Προσυνεδριακού.Να τα επεξεργάζεται και να βζάζει τα σχετικά συμπεράσματα.
  Ασφαλώς και κανένα άλλο κόμμα δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει τέτοιους όρους συμμετοχής και οργάνωσης σε τέτοιο βαθμό.Για αυτό και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει με σοβαρά επιχειρήματα τη δημοκρατική-επαναστατική λειτουργία και φύση του Κόμματος.
  *Επίσης από τη στιγμή που δεν αναφέρονται χαρακτηρισμοί δεν κατανοώ τα:»…άδικες και απαράδεκτες».Τουλάχιστον εγώ δεν παρατήρησα συστηματική και μεθοδευμένη συμπεριφορά εκ μέρους της Κ.Ε. με στόχο τη συκοφάντηση των όσων διαφώνησαν.Ειλικρινά δεν εντόπισα »ενορχηστρομένες» επιθέσεις.Ας μην μας διαφεύγει ότι αρκετά κείμενα γράφτηκαν προς απάντηση αντίστοιχων που ασκούσαν έντονη κριτική προς τις Θέσεις της Κ.Ε.Αρκετά μέλη που συμφωνούν με τις Θέσεις απάντησαν σημείο προς σημείο αλλά και αντίστροφα.Νομίζω ότι η διαφωνία μου στο σχόλιο του ΣΠΥΡΟΥ είναι και στο ότι δεν πιστεύω ότι έγινε κάποια αδικαιλόγητη ή απαράδεκτη επίθεση προς του διαφωνούντες αλλά και στο γεγονός ότι το ύφος και ο τρόπος που μικρή μερίδα εξ αυτών(το τονίζω,όχι όλοι ασφαλώς)δεν δείχνει-κατά την άποψή μου πάντα-καμιά πρόθεση συμμόρφωσης ή εφαρμογής του νέου Προγράμματος,όταν αυτό θα ισχύει.Και αυτό γιατί δεν πρόκειται για διαφωνία γενικά και αόριστα αλλά προσπάθεια αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του ΚΚΕ.Ούτε είναι δίκαιος ο χαρακτηρισμός περί »βασιλικότερων» για όσους εκφράσαμε τη συμφωνία μας με τις Θέσεις και ασκούμε κριτική στους διαφωνούντες.
  *Ελπίζω να μην έχω κάνει κατάχρηση του φιλόξενου blog με το μακροσκελές αυτό κείμενο και ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη αν παρεξήγησα τις απόψεις του προηγούμενου σχολιαστή.

 10. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Θέλω να παραθέσω τις παρακάτω επισημάνσεις, με αφορμή τα όσα γράφεις, κάνοντας απλά διάλογο και εκφράζοντας τις δικές μου απόψεις.

  – Η Λ.Σ. έρχεται ως φυσικό επακόλουθο του ΑΑΔ Μετώπου και όχι για να το αντικαταστήσει. Είναι, δηλαδή, η συνέχεια …

  – Στρατηγικός στόχος και του ΑΑΔΜ και της Λ.Σ. είναι ο Σοσιαλισμός μέσα από την συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων και όχι συνεργασιών κομμάτων ή … κορυφών !

  – Οι όποιες διαφοροποιήσεις ακόμα και στελεχών του Κόμματος πάνω στις παραπάνω θέσεις, απλά εκφράζουν την αγωνία που έχουν για την όσο πιο γρήγορη ριζοσπαστικοποίηση του λαού μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

  – Κατά τη διάρκεια του Προσυνεδριακού Διαλόγου, μπορεί εντελώς ελεύθερα ο καθένας να εκφράζει τις όποιες απόψεις του, χωρίς την παραμικρή λογοκρισία ή μομφή.

  – Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ οφείλει να δημοσιεύει τα πάντα. Και τις διαφωνίες και τις απαντήσεις.

  – Ο καθένας μας, θα κριθεί μετά το κλείσιμο των εργασιών του 19ου Συνέδριου – τότε θα φανούν κάποια πράγματα.

  – Φυσικά και οι κρίνοντες … κρίνονται !

  – Τώρα, στα πλαίσια του μπλόγκινγκ, δεν είναι και πολύ δόκιμο να κρίνουμε …

  υ.γ.: καμία κατάχρηση 😀

 11. Ο/Η Κ. λέει:

  σ.Φάρε συμμερίζομαι τις παρατηρήσεις σου.Εξάλλου μια δική σου ανάρτηση είχε με πολύ απλό τρόπο τονίσει και ξεκαθαρίσει αυτά που και τώρα γράφεις.Ελπίζω και εγώ όπως λες και οι περισσότεροι από όσους διαφώνησαν να έχουν καλές προθέσεις και αντίστοιχες αγωνίες.

 12. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Εγώ το πιστεύω αυτό …

  Αν όμως κάποιοι επιμείνουν και μετά τις Αποφάσεις του Συνέδριου, έ, ας κάνουν τον κόπο να μας αδειάσουν την γωνιά …

  Έτσι απλά !

 13. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ λέει:

  Σύντροφε Φάρε,
  συμφωνώ απόλυτα με τα τελευταία σχόλιά σου και συνειδητά σταματώ εδώ … Εύχομαι και ελπίζω να κυριαρχήσει στο Συνέδριο και μετά απ’ αυτό η ικανότητα για συντροφική αντιπαράθεση, σύνθεση των απόψεων αλλά και τελική εφαρμογή των αποφάσεων του Συλλογικού Νού του Κόμματος, όπως ταιριάζει μεταξύ ομοιδεατών που απαρασάλευτο στόχο έχουν το ποιοτικό επαναστατικό Αλμα της εργατικής τάξης προς το Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό.
  Συντροφικά
  Σπύρος

 14. Ο/Η Κ. λέει:

  Σωστά.Έτσι είναι.

  Ευχαριστώ και για το χώρο για το εκτενές σχόλιο!

 15. Ο/Η faros λέει:

  ΣΠΥΡΟΣ: Το εύχομαι κι εγώ …

 16. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Καλά, δεν είναι ακριβώς και δικός μου ο … χώρος ! 😀

  Εγώ σ΄ευχαριστώ για την συμμετοχή σου και για τον διάλογο που κάνουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: