ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν !

Το … Συριζαίϊκο Φορολογικό, όπως ανακοινώθηκε, «μπάζει» από παντού, όμως εγώ θα ασχοληθώ με ένα τμήμα του, για λόγους … συντομίας !

Ανάμεσα, το λοιπόν, στις Προτάσεις είναι και οι παρακάτω (με τον ανάλογο σχολιασμό από μένα):

– Ατομικό αφορολόγητο όριο το εκάστοτε όριο φτώχειας που προσδιορίζεται σήμερα στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση κατά 2.000 ευρώ για το πρώτο και το δεύτερο παιδί και 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο.

Σχόλιο: Μάλιστα ! 12.000 ευρώ, όπως και πριν το είχαν τα αστικά κόμματα. Γι αυτό και λέμε και μεις ότι αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα είναι το ίδιο πράγμα. Υπηρέτες της αστικής τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου !

– Επιβολή φόρου μεγάλης περιουσίας στο άθροισμα αξίας κινητών αξιών ( καταθέσεων, μετοχών, έργων τέχνης κλπ) και ακινήτων ( οικόπεδα, κτίρια κλπ) με ατομικό αφορολόγητο 300.000 ευρώ.

Σχόλιο: Μπα ; Ναι ; Αφορολόγητο 300.000 ευρώ ; Μα με τις λεγόμενες “αντικειμενικές αξίες” τόσο κάνει ένα απλό σπιτάκι !

– Εξέταση από μηδενική βάση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών φορολογικών καθεστώτων, π.χ. της εκκλησιαστικής περιουσίας, των εφοπλιστών και των βουλευτών.

Σχόλιο: Καλά τα … π.χ., αλλά μήπως τελικά είναι το πρόσχημα για να κρύψουν την κατάργηση των (όσων απόμειναν) λαϊκών φοροαπαλλαγών ;

– Εφαρμογή ενός φόρου μεταβίβασης ακινήτων, κληρονομιάς και δωρεών με πολύ υψηλά όρια, ώστε να πιάνει μόνον τους πλούσιους.

Σχόλιο: Για να μην λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα “υψηλά” όρια, ας σκεφτεί ο καθένας που το πάνε !
Το ποιους θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ “πλούσιους” είναι ένα ερώτημα.

– Αύξηση της φορολόγησης των νομικών προσώπων στα όρια του μέσου όρου της ευρωζώνης. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μεγάλη απόκλιση στην Ελλάδα σε σχέση με την ευρωζώνη, άρα χάνονται σημαντικά έσοδα από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Σχόλιο: Και ποιος είναι αυτός ο “μέσος όρος της ευρωζώνης” ;
Και, ποιος θα είναι αύριο ;
Αν και εδώ πέφτουν οι μάσκες … κατάχαμα !
Ρε Τσίπρα, ρε ΣΥΡΙΖΑ, οι “μεγάλες επιχειρήσεις”, όσο υπάρχουν, όσο υπάρχει το καπιταλιστικό ληστρικό σύστημα, πάντα θα βρίσκουν τρόπους για να μην πληρώνουν, ως πότε θα κοροϊδεύετε τον κόσμο ;

– Στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται ακόμη Φόρος Μεγάλης Περιουσίας με ατομικό αφορολόγητο όριο τις 300.000 ευρώ ανά άτομο και προοδευτική κλίμακα πάνω από αυτό. Ο συγκεκριμένος φόρος θα υπολογίζεται με βάση τα στοιχεία του περιουσιολόγιου, στα οποία θα περιλαμβάνονται η κατοχή κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων και συμμετοχών σε εταιρείες.

Σχόλιο: Έρχονται Νέοι Φόροι ! Ας το καταλάβει αυτό ο καθένας ! Πόσο πιο ξεκάθαροι πρέπει να γίνουν οι συριζαίοι για να ξυπνήσει επιτέλους ο κόσμος ;

– Προτείνεται, επίσης, μείωση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ 23% καθώς και χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ για τα βασικά είδη διατροφής, της εστίασης, των παιδικών τροφών, των ειδών προσωπικής ανάγκης των ατόμων με αναπηρία, των προϊόντων πολιτισμού και γνώσης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σχόλιο: Δυο πράγματα, επιγραμματικά.
Πρώτον, δεν μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, άρα ας βγουν συμπεράσματα.
Δεύτερον, οι έμμεσοι φόροι (όπως είναι ο ΦΠΑ) και επί ΣΥΡΙΖΑ θα … ζουν καθ θα βασιλεύουν και μιας και δεν μιλάει ανοιχτά για ποια ποσοστά εννοεί, μπορεί κανείς να σκεφτεί ο,τιδήποτε !
Δηλαδή, αν το 23% το κάνουν …22%, τι θα γίνει ;

– Προτείνεται, τέλος, ειδική φορολογία στα είδη και τις υπηρεσίες πολυτελούς διαβίωσης – κατανάλωσης, ενώ θα παρουσιαστούν και οι προτάσεις του κόμματος για το περιουσιολόγιο και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σχόλιο: Η … αοριστολογία, της … αοριστολογίας, … ω αοριστολογία !

4 Responses to ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν !

 1. Ο/Η K. λέει:

  Πέρα από το γεγονός που πολύ σωστά επισημαίνεις Φάρε ότι στις σχετικές προτάσεις έχουμε μια προσπάθεια »επαναφοράς» της προ κρίσης κατάστασης(πράγμα αντικειμενικά ανέφικτο),πέρα από το επίσης ανέφικτο οριμένων προτάσεων λόγω της παραμονής της χώρας εντός ΕΕ(στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ),ένα βασικό δεδομένο που πρέπει να συνειδητοποι΄σηουν οι εργαζόμενοι είναι ότι στα πλαίσια του αστικού κράτους το φρολογικό σύστημα και οι μηχανισμοί του εκ φύσεως συνιστούν ταξική αντιλαική πολιτική.Αποτελούν δηλαδή μηχανισμό που συσσωρεύει ποσά από τους εργαζόμενους όχι για την δημιουργία υποδομών σε κρίσιμους τομείς(λ.χ. Παιδεία,Υγεία κλπ)κοκ αλλά πρωτίστως για να μπορεί το αστικό κράτος να ενισχύει ποικιλοτρόπως το μεγάλο κεφάλαιο.
  Φυσικά,ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα αποσιωπά όλα τα παραπάνω και συνεχίζει να καλλιεργεί αυταπάτες.Αυταπάτες όμως που σε σύντομο χρόνο θα βρεθούν μπροστά στην πραγματικότητα και θα διαλυθούν.

 2. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: «στα πλαίσια του αστικού κράτους το φορολογικό σύστημα και οι μηχανισμοί του εκ φύσεως συνιστούν ταξική αντιλαϊκή πολιτική».

  Πάρα πολύ σωστή η παραπάνω παρατήρησή σου.
  Έτσι ακριβώς, είναι.

  Όποιο λοιπόν κόμμα (αστικό ή οπορτουνιστικό ή ό,τι άλλο) υπηρετεί την αστική τάξη, υποχρεωτικά αν θέλεις, θα εφαρμόσει ταξική, αντιλαϊκή πολιτική !

  Και στο φορολογικό, που είναι θεμέλιο της αστικής δημοκρατίας.

 3. Ο/Η K. λέει:

  σ.Φάρε,έτσι είναι.Αλλά τι να περιμένεις από ένα κόμμα αστικό πλέον(με πολιτικές σοσιαλδημοκρατικής διαχειρησης)η ηγεσία του οποίου φτάνει στο σημείο να εξυμνεί την »ιστορική πορεία» του Κ.Καραμανλή(!) όχι απλά για να εξασφαλίσει πολιτικές και εκλογικές συμμαχίες με πιο συντηρητικά τμήματα εργαζόμενων αλλά κυρίως για να καταθέσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα διαπιστευτήριά του στην αστική τάξη.
  *Μ’άρεσε και η ανάρτησή σου για την επέτειο της συμπλήρωσης εξήντα χρόνων από τον θάνατο του Ι.Στάλιν.Απόδειξη της μεγάλης συμβολής του είναι ότι αποτελεί τη πλέον κατασυκοφαντημένη προσωπικότητα από τους φασίστες,τους αστούς,τους οπορτουνιστές μέχρι και δήθεν »αριστερούς επναστάτες».

 4. Ο/Η faros λέει:

  K.: Προσυπογράφω …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: