Αλεξανδρούπολη : Ισχυρό ΟΧΙ στο χρυσό !

Κ Κ Ε

Ν. Ε. ΕΒΡΟΥ

 Αλεξ/πολη 4.3.2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χιλιάδες λαού και νεολαίας συμμετείχαν στο πανθρακικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στην απόφαση της συγκυβέρνησης να αδειοδοτήση τις εξορυκτικές δραστηριότητες της Καναδικής Εταιρείας ELDORADO. Διατράνωσαν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν να ξεπουληθεί ο ορυκτός πλούτος της περιοχής μας και να καταστραφεί το περιβάλλον.

alex 4

Συμμετείχε πλήθος μαζικών φορέων της περιοχής. Μαζικό ήταν το μπλόκ που συγκροτούσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ.

alex 1

Στη συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Γραμματέας της Ν.Ε. Έβρου του ΚΚΕ Μιχαηλίδης Σιδέρης με μεταξύ άλλων είπε:

«Εκ μέρους της Ν.Ε. Έβρου του ΚΚΕ απευθύνομε αγωνιστικό χαιρετισμό στη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση του λαού και της νεολαίας της περιοχής μας που μια φωνή απαιτεί:

Όχι στα χρυσορυχεία του θανάτου

Όχι στην καταστροφή από τους χρυσοθήρες

Όχι στη ληστεία του ορυκτού μας πλούτου

alex 4

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, η απόφαση της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου που δια στόματος του κ. Σαμαρά εξήγγειλε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αδιοδότηση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή μας αποτελεί απόφαση πέρα για πέρα αντιλαϊκή, εγκληματική, καταστροφική, ξεπουλάει τον πλούτο τηςπεριοχής μας στους χρυσοθήρες, στα μονοπώλια.

alex 3

Αυτοί θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη και σε μια 10ετία θα σηκωθούν να φύγουν και θα αφήσουν πίσω τους τις αρνητικές συνέπειες στο λαό και το περιβάλλον της περιοχής.

Η επένδυση της «Εldorado» στην περιοχή μας δε θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Θα φέρει μόνο καταστροφή και υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων, για να θησαυρίσουν μονοπωλιακοί όμιλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι λίγες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν να μη γίνουν το δόλωμα για αυταπάτες. Όλοι πρέπει να σκεφτούμε πόσες περισσότερες θέσεις θα χαθούν από τις άλλες παραγωγικές δραστηριότητες.

Η τεχνολογία για την εξόρυξη χρυσού δεν μπορεί σήμερα να διασφαλίσει την περιοχή, ιδιαίτερα όσο βρίσκονται στην ιδιοκτησία των μονοπωλίων τόσο η έρευνα, όσο και τα μεταλλεία.

alex 5

Στη σημερινή φάση όλοι κρίνονται απ’ τη στάση τους. Το «Ναι» στην εξόρυξη των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αλλά και η αμφιλεγόμενη στάση κάποιων τοπικών παραγόντων και τοπικών ηγεσιών των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ισοδυναμεί με υποστήριξη της κυβερνητικής απόφασης. Τους καθιστά υπεύθυνους απέναντι στο λαό της περιοχής μας και πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας όχι μόνο απέναντι στους ίδιους αλλά και την πολιτική των κομμάτων τους.

Το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι σταθερά αντίθετο στο ξεπούλημα του χρυσού στους διάφορους «επενδυτές».

Επίσης καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια της Εταιρείας να «επηρεάσει» τοπικούς παράγοντες και συλλόγους, να μετατρέψει την κοινή γνώμη υπέρ της εξόρυξης.

Ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι λαϊκή περιουσία και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρείται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου θα πρέπει να γίνεται σε όφελος του λαού, στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας του λαού και όχι για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου».

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΘΗΡΩΝ,

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: