Πυρηνική δοκιμή της ΛΔ της Κορέας

Πριν λίγες μέρες, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, πραγματοποίησε μια ακόμα (την τρίτη στη σειρά) υπόγεια πυρηνική δοκιμή, στα πλαίσια της προσπάθειας της χώρας αυτής, να ενισχύσει την άμυνά της, αλλά και να μπορέσει να έχει ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα ενέργειας, καθώς και ανεξάρτητο πρόγραμμα εξερεύνησης του διαστήματος.

Η ατομική αυτή δοκιμή, διεξήχθη με απόλυτη ασφάλεια ως προς την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και να μην έχει δυσμενείς επιπτώσεις στον περιβάλλοντα χώρο.

Η στρατηγική επιλογή να γίνει η ΛΔ της Κορέας πυρηνική δύναμη, είναι μια επιλογή της Εργατικής Κυβέρνησης της ΛΔ Κορέας, στα πλαίσια μιας σειράς πρακτικών μέτρων που εξασφαλίζουν την ασφάλεια της χώρας, που την καθιστούν αλώβητη από την οικονομική και διπλωματική επίθεση του αμερικάνικου και όχι μόνο ιμπεριαλισμού.

Όσοι αγαπούν την ελευθερία και παλεύουν για αυτήν σε όλον τον κόσμο, οι πατριώτες, οι απανταχού κομμουνιστές, όλοι όσοι θέλουν μια μέρα να δουν μια ενωμένη Κορέα που δεν θα έχει στο έδαφός της κατοχικά στρατεύματα, που θα κάνουν κουμάντο οι παραγωγοί του πλούτου, σίγουρα ένιωσαν μια βαθειά ικανοποίηση για το επίτευγμα αυτό της ΛΔ της Κορέας.

Ένα επίτευγμα που δεδομένου ότι η χώρα παλεύει μόνης της, με τις δικές της δυνάμεις, που δέχεται έναν σχεδόν παγκόσμιο αποκλεισμό, που μας δίνει το δικαίωμα να στείλουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την τόσο μεγάλη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας των Βορειοκορεατών !

Φυσικά, εκτός από τους παραπάνω, από όλους εμάς, υπάρχουν και αυτοί που ζηλεύουν, που εχθρεύονται τέτοιες επιτυχίες, που η προοπτική μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Κορέας τους κάνει να χάνουν τον ύπνο τους, που δεν έχασαν την ευκαιρία μέσα από στην κυριολεξία υποκριτικά βελάσματα, να καταδικάσουν την ΛΔ της Κορέας για αυτήν την πυρηνική δοκιμή, ενώ δεν κάνουν το ίδιο για ένα σωρό άλλες χώρες που κάνουν ακριβώς το ίδιο !

Αν οι χώρες της Δύσης και πρώτη από όλες οι ίδιες οι ΕΠΑ, είχαν τιμήσει τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει  ο Πρόεδρος Κλίντον και ο Πρόεδρος Κιμ Ιλ Σουνγκ την δεκαετία του 1990, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει.

Αλλά οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους, «ξέχασαν» αυτές τις συμφωνίες, θέλουν να διατηρήσουν το καθεστώς του χωρισμού της Κορεατικής Χερσονήσου, άρα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην Κυβέρνηση της ΛΔ της Κορέας.

Ειδικά οι Αμερικανοί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ατομικές βόμβες για να καταστρέψουν την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε για ειρήνη και αφοπλισμό.

Έχουν ήδη πραγματοποιήσει κοντά στις χίλιες πυρηνικές δοκιμές και διαθέτουν ένα οπλοστάσιο που είναι ικανό να καταστρέψει την γη πολλές φορές.

Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους, έχουν εισβάλλει σε ουκ ολίγες χώρες, με διάφορα προσχήματα, ενώ δεν μπορεί κανένας να κατηγορήσει την ΛΔ της Κορέας ούτε καν για πρόθεση για κάτι τέτοιο.

Η Δημοκρατική Κορέα, έχει δεσμευτεί και προτίθεται να κρατήσει τις δεσμεύσεις της με … θρησκευτική ευλάβεια, για μια απόλυτα ειρηνική επανένωση της κορεατικής χερσονήσου, καθώς και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αυτή που θα χρησιμοποιήσει πρώτη πυρηνικά όπλα.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, μακάρι να είχε, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναπτύξει ένα πυρηνικό πρόγραμμα για την ενέργεια και την άμυνά της.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, δεν απειλεί κανέναν. Αντίθετα, δέχεται ένα σωρό απειλές που αφενός διαιωνίζουν την διαίρεση της Κορέας και  αφετέρου επιδιώκουν την ανατροπή του σοσιαλιστικού προσανατολισμού της.

Αυτό, δεν πρόκειται να συμβεί !
Οι Κομμουνιστές σε όλον τον πλανήτη, στέκονται αλληλέγγυοι, καταδικάζουν τις απειλές  του ιμπεριαλισμού, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους γι αυτό.

(Το άρθρο γράφτηκε, με αφορμή σχετική ανακοίνωση του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος της Βρετανίας)

6 Responses to Πυρηνική δοκιμή της ΛΔ της Κορέας

 1. Ο/Η K. λέει:

  Ένα αρκετά επίκαιρο ζήτημα.
  Είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων των κομμουνιστών να υπερασπίζονται το δικαίωμα του λαού της ΛΔ Κορέας να επιλέγει τη δική του οικονομική-κοινωνική και πολιτική οργάνωση.Είναι καθήκον μας να αποκαλύπτουμε την ιστορική αλήθεια.Να αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα κάθε είδους συκοφαντία και παραπληροφόρηση που στρέφεται εναντίον της ακεραιότητας και του κοινωνικοοικονομικού συστήματος του κράτους αυτού.Η αστική προπαγάνδα-υπηρετώντας σκοπιμότητες προφανώς-έφτασε στο σημείο να κυκλοφορεί δήθεν »πληροφορίες» γαι περιστατικά ανθρωποφαγίας!Σχηματίζουν διάφορες »Οργανώσεις» με μοναδικό αντικείμενο την κατασυκοφάντηση του κορεατικού λαού,της Κυβέρνησης και του Κόμματος Εργατών της ΛΔ Κορέας.Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να έχουμε τη δική μας επιχειρηματολογία.
  Ωστόσο,από την άλλη πλευρά,εδώ αναδεικνύεται ίσως και μια σημαντική παράλειψη εκ μέρους του ΚΚΕ:ενώ δηλαδή πολύ σωστά περίειχε τη δέσμευση στις αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου για παραπέρα εξέταση της κατάστασης τόσο στα πρώην σοσιαλιστικά κράτη-πλην ΕΣΣΔ,όσο και στα εναπομείναντα,αυτή η δέσμευση δεν προχώρησε.Βέβαια,όπως είχε γράψει ένας άλλος σύντροφος πάνω σε αυτό το θέμα,η κύρια περίπτωση εφαρμογής του Σοσιαλισμού ήταν αυτή της ΕΣΣΔ,που μελετήθηκε ικανοποιητικά.Όμως επειδή η αστική προπαγάνδα-που δυστυχώς επηρεάζει-στρέφεται και κατά των υπόλοιπων περιπτώσεων έπρεπε να είχαμε εξοπλιστεί με επιπλέον στοιχεία και για τα άλλα κράτη.
  Ειδικότερα γαι την περίπτωση της ΛΔ Κορέας,το βασικό ερώτημα που προσωπικά με απασχολεί είναι αν θεμελιώνεται ο σοσιαλισιτκός χαρακτήρας στην οικονομία.Διότι η ιοκονομική βάση διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο.Δηλαδή,πολλοί σύντροφοι υποστηρίζουν ότι ναι μεν υπάρχει ζήτημα με τη μορφή της πολιτικής οργάνωσης-η οποία επηρεάστηκε και από τα ισχυρά κατάλοιπα της φεουδαρχίας κλπ-και σωστά το επισημαίνουν.Μήπως όμως αυτού του είδους η πολιτική ιεραρχία και οργάνωση-που όντως δεν αρμόζει σε σοσιαλιστικό κράτος-αντανακλά και διαφοροποιήσεις στην οικονομική βάση?-γιατί αυτή μας ενδιαφέρει πρωτίστως.Σχετικά πρόσφατα διάβαζα ότι αυξάνεται το μερίδιο που θα διακιούνται οι μικροί παραγωγοί του αγροτικού τομέα,εξασθένησε δηλαδή-εδώ και λίγους μήνες-στη ΛΔ Κορέας η ποσότητα που λαμβάνει το Κράτος-ο κεντρικός σχεδιασμός από τη μικρή αγροτική παραγωγή.Είναι μια αναγκαστική επιλογή υποχώρησης-τύπου περιόδου ΝΕΠ-ή υποδηλώνει »στροφή».Και ας μην ξεχνάμε ότι οι αρχές του Μ-Λ έχουν εδώ και δεκαετίες νοθευτεί από τη λεγόμενη ιδέα Τζοσέ.
  *σ.Φάρε,με συγχωρείς για το μακροσκελές του σχολίου αλλά το θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

 2. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Που λες, σε αντίστοιχο με αυτό, παλιά δημοσιευμένο άρθρο μου, είχα αναφέρει το παρακάτω περιστατικό, για να δείξω το μέγεθος της αισχρής και ηλίθιας δυτικής ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας.

  Στον πόλεμο του Βιετνάμ, σε κάποια φάση του, οι Βιετκόνγκ διώχνοντας τους αμερικάνους εισβολείς, μπαίνουν σε κάποιο χωριό.
  Με μεγάλη τους έκπληξη, δεν βλέπουν κανέναν να τους υποδέχεται, κλειστά παντζούρια, εξαφανισμένοι οι πάντες !
  Ξαφνικά, κάποιος βλέπει έναν, να κοιτάζει μέσα από τις γρύλιες ενός παραθύρου.
  Τρέχει κατά κει και ας πούμε τον αναγκάζει να ανοίξει το παράθυρο.
  Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, βλέπει τον Βιετναμέζο χωρικό να έχει γκουρλώσει τα μάτια του και τον ακούει να τραυλίζει :

  – Καλά, άνθρωποι σαν και μας, είστε και εσείς ;;;

  Καταλαβαίνεις, φαντάζομαι την συνέχεια !

  Να σου πω τα εξείς για το θέμα που βάζεις: Έχει επισκεφτεί την Β. Κορέα κλιμάκιο της ΚΕ με επικεφαλής την ίδια την σ. Αλέκα Παπαρήγα !
  Επίσης, έχουμε επαφή, συνέχεια.
  Φυσικά βάζουμε και κάποια ζητήματα για την ασκούμενη πολιτική εκεί, π.χ. για τον τρόπο ανάδειξης του Ηγέτη της χώρας. Έτσι ; Η άποψή μας είναι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρχει οικογενειοκρατία – χωρίς όμως αυτό να μας κάνει να μην αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε κάθε χώρα, όπως φυσικά και στην χώρα αυτή.
  Επίσης δεν παραγνωρίζουμε το εμπάρκο που δέχονται πλέον όχι μόνο από την δύση, αλλά και την … ανατολή !

  Έχεις δίκιο να εκφράζεις ερωτήματα, όλοι μας το κάνουμε αυτό, πάντα παίρνοντας υπόψη μας, την διεθνή γενκή κατάσταση.

  Στο παρόν άρθρο, δεν εξετάζουμε το είδος του σοσιαλισμού που οικοδομείται στην ΛΔ της Κορέας, αλλά την παραφυλολογία που αναπτύσσεται με αφορμή το Πυρηνικό Πρόγραμμα της χώρας !

 3. Ο/Η K. λέει:

  σ.Φάρε,εντυπωσιακό το θέμα με τους Βιετκόνγκ που αναφέρεις!Δεν το γνώριζα.Έτσι είναι.Στους κομμουνιστές προσάπτουν ότι αρνητικό χαρακτηριστικό υπάρχει.Από »άεργους» μέχρι και »ύποτπους για ανθρωποφαγία»!
  Ναι,καταλαβαίνω τι λες.Απλώς,σε σχετικές συζητήσεις που γίνονται μεταξύ φίλων και συγγενικών μου προσώπων και τίθενται ζητήματα περί ΛΔ Κορέας αυτό που δεν μπορώ να πρσδιορίσω-ίσως οφείλεται και σε δική μου έλλειψη-είναι αν υπερασπίζομαι τη θέση ενός κράτους που αμύνεται απέναντι σε έναν απόλυτα εχθρικό περίγυρο σε όλα τα επίπεδα ή ένα σοσιαλιστικό κράτος,με κοινωνικοποιημένα τα βασικά μέσα παραγωγής,γιατί υπάρχει προφανής διαφορά.

 4. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Ξέρεις, τους είχαν πει ότι οι Βιετκόνγκ είναι κάτι τέρατα με πεταμένα δόντια, κόκκινα μάτια, τέσσερα χέρια και άλλα τέτοια χαζά, που όμως οι άλλοι τα πίστεψαν !!!

  Πως π.χ. ακόμα στην Ελλάδα πιστεύουν ότι αν έρθουν στα πράματα οι Κομμουνιστές θα τους πάρουν τα σπίτια ;

  Έ, ένα τέτοιο πράγμα !

  Σε κάθε χώρα, που προσπαθεί να οικοδομήσει τον Σοσιαλισμό, μπορεί κανείς να διακρίνει και θετικά και αρνητικά …
  Τα αρνητικά φυσικά τα στηλιτεύουμε – αλλά με διάθεση βελτίωσης όχι ανατροπής της εργατικής εξουσίας.

  Αυτή είναι η διαφορά μας από τους συμβιβασμένους και απολογητές του καπιταλισμού, που ενώ βρίσκουν ένα σωρό αρνητικά για τον σοσιαλισμό, για το βάρβαρο σύστημα του καπιταλισμού, ούτε κουβέντα !

 5. Ο/Η K. λέει:

  Συμφωνώ.Πραγματικά το τελευταίο που γράφεις είναι το πιο εξοργιστικό.Μαζί με τους αντικομμουνιστές και τους δεξιούς,αρκετοί από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα του οπορουνισμού,αγνοώντας συνειδητά ή όχι τη διαφορά στην ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και μέσων και σειρά άλλων κρίσιμων παραγόντων, καταλήγουν στο »το ΚΚΕ θέλει να μας μετατρέψει σε Β.Κορέα» ή-μου έχει τύχει σε συζήτηση-»εσείς έχετε πρότυπο την δικατορική κυβέρνηση της Β.Κορέας,δε βλέπετε το θαύμα των σκανδιναβικών χωρών?»!

 6. Ο/Η faros λέει:

  K.: Ναι, μετά τις … Αργεντινή και Βραζιλία, μας πάνε τώρα στην … Φινλανδία !!!

  Είδες τι κάνουν τα … ταξίδια ;;;

  Ξεχάσανε την … Ελλάδα !

  Λέγαμε παλιά: Υπήρχαν φιλοαμερικάνοι, φιλοάγγλοι, φιλορώσοι κλπ., κανένας … φιλοέλληνας ρε παιδιά ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: