Ερωτήματα προς το ΚΚΕ !

Σε καθεστώς ΚΚΕ, σε δημοκρατία ΚΚΕ, θα μπορεί κάποιος να σκίσει το νόμο και την τάξη ;

Σε καθεστώς ΚΚΕ, σε δημοκρατία ΚΚΕ, θα μπορεί κάποιος να απεργήσει ;

Σε καθεστώς ΚΚΕ, σε δημοκρατία ΚΚΕ, θα ακούγοντα όλα ;

(Παρένθεση: Ας μην βιαστεί να πει κάποιος, «μα ποιος ρωτάει τέτοια πράγματα», γιατί ναι, υπάρχει, το ΣΚΑΪ. Κλείνει η παρένθεση)

Μερικές απαντήσεις, θα μου επιτραπούν:

1. Κατ΄αρχή να ξεκαθαρίσουμε ότι «καθεστώς ΚΚΕ», «δημοκρατία ΚΚΕ», σημαίνει ότι η Εργατική Τάξη, έχει ανατρέψει την οικονομική και πολιτική εξουσία της αστικής τάξης, σημαίνει ότι οι εργάτες έχουν πάρει τις τύχες τους στα χέρια τους.

2. «Καθεστώς ΚΚΕ», «δημοκρατία ΚΚΕ», θα πεί ότι έχουν ανατραπεί οι νόμοι της πλουτοκρατίας, οι νόμοι του μεγάλου κεφαλαίου, έχει ανατραπεί ο καπιταλισμός και έχει πλέον Θεσπιστεί με Νόμο το γνωστό Σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του Εργάτη».

3. Όταν θα έχουμε στη χώρα μας, «Καθεστώς ΚΚΕ», «δημοκρατία ΚΚΕ», τότε θα έχει πάρει σάρκα και οστά το γνωστό Σύνθημα «Χωρίς Εσένα, γρανάζι δεν γυρνά, Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

4. Τον καιρό που ο λαός μας θα αποφασίσει να υπάρχει «καθεστώς ΚΚΕ», «δημοκρατία ΚΚΕ», τότε όλοι οι εργάτες θα έχουν αξιοπρεπή εργασία, δωρεάν υγεία και παιδεία, την πρέπουσα διατροφή, πλήρη πρόσβαση στον πολιτισμό, απόλυτα ικανοποιητική στέγη, σε πληρωμένες διακοπές.

5. «Καθεστώς ΚΚΕ», «δημοκρατία ΚΚΕ», σημαίνει σύντομο κλείσιμο του ΟΑΕΔ (στον τομέα εύρεσης εργασίας), τέρμα στα κάθε είδους «φακελλάκια» και «δωρόσημα».

6. Στο «Καθεστώς ΚΚΕ», στην «δημοκρατία ΚΚΕ», θα έχει εξασφαλιστεί πλήρως και απόλυτα οι Εργατικές Ελευθερίες και όχι οι επίπλαστες που υπάρχουν στον καπιταλισμό, που τα όριά τους τα καθορίζουν τα … φράγκα και ο βαθμός … γλυψείματος προς τα αφεντικά, οι νόμοι και η τάξη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών.

Με δυο λογάκια, όταν θα έχουμε «Κυβέρνηση ΚΚΕ», τότε δεν θα χρειαστεί τίποτα από αυτά που περιγράφονται στα «Ερωτήματα προς το ΚΚΕ», γιατί πολύ απλά θα έχουν τελείως εκλείψει Νόμοι, Τάξη, Λόγος, που θα είναι για σκίσμιμο !

Τόσο απλό είναι …

 

22 Responses to Ερωτήματα προς το ΚΚΕ !

 1. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Πληρωμένες απαντήσεις! Τόσο απλές που αναρωτιέσαι αν μπορούν ή αν θέλουν να τις κατανοήσουν!

  Και κάτι επίσης επίκαιρο
  Ανακαλύπτουν τη δική τους διαφθορά…
  «Το υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης μέσω διασταυρώσεων αποκάλυψε-ανακάλυψε το μεγάλο κόλπο με τον αγροτικό ΦΠΑ, ψευδή παραστατικά κλπ από 37000 αγρότες…»
  Μετά από τις συντάξεις μαιμού, τα φακελάκια των γιατρών, τα επιδόματα σε τυφλούς μαιμού, το παραεμπόριο από μαύρους, την ανεξέλεγκτη μαύρη πορνεία, τους υπεράριθμους διορισμούς στο Δημόσιο, το λαθρεμπόριο πετρελαίου, τη νοθεία….κλπ κλπ, ανακάλυψαν και τις ατασθαλίες στον αγροτικό τομέα…
  Εικονικά τιμολόγια, υπερκοστολογήσεις, ψεύτικες δηλώσεις καλλιεργούμενων κτημάτων, επέμβαση στο ζύγισμα αγροτικών προιόντων, επιδοτήσεις μαιμού και τόσες άλλες κομπίνες, που είναι γνωστά σε όλο τον αγροτικό χώρο και που είναι μπερδεμένοι οι κομματικοί τοπικοί παράγοντες και οι συνεταιρισμοί τους…. με τους μεγαλέμπορους που νέμονται το μεγάλο κομμάτι της κομπίνας και αφήνουν κάποια ψίχουλα στους «απατεώνες μικροκαλλιεργητές», που εξαθλιωμένοι απ την κυβερνητική υποστήριξη αναγκάζονται να συμμετέχουν στις κομπίνες…
  Αυτοί λοιπόν που κυβερνούν και που συμμετέχουν ή κάνουν τα στραβά μάτια στην διαφθορά, και που είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι να ελέγχουν και να εμποδίζουν τη διαφθορά (γι αυτό υποτίθεται ότι τους ψηφίζει ο λαός), αυτοί λοιπόν με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του κοσμάκη απ τα τεράστια προβλήματα της διακυβέρνησής τους, έρχονται και καταγγέλλουν τη δική τους ευθύνη σαν ευθύνη του βασανισμένου Έλληνα….
  Εχθές που πετσόκοψαν άγρια για άλλη μια φορά τις συντάξεις, που επιστράτευσαν παράνομα και αντισυνταγματικά απεργούς, αυτοί οι κυβερνώντες ανευθυνουπεύθυνοι… καταγγέλλουν….. τα θύματά τους !
  Φτου τους τους αλήτες και τα πουλημένα Μέσα μαζικής ενημέρωσης….

 2. Ο/Η HappyHour λέει:

  Γεια σου Φαρε. Κάποτε σε διάβαζα και σχολιάζα(πολύ παλιά). Μέχρι που ο δογματισμός σου πολλές φορές και η απόλυτη αφοσίωση σου στο ΚΚΕ με θρησκευτική ευλάβεια με σταμάτησαν. Έκτοτε σε διαβάζω αραιά και που χωρίς να σχολιάζω. Σήμερα όμως με τρόμαξες αρκετά. Και θέλω με ειλικρίνεια να σου πω πως οι συνθήκες που περιφράφεις για «δημοκρατία ΚΚΕ» είναι ακριβώς και ο λόγος για τον οποίο δεν προκειται ποτέ μα ποτέ να βγει το ΚΚΕ κυβέρνηση.

  Και μια ερώτηση:

  Θα μας μοιράζει και στολή η «δημοκρατία ΚΚΕ» ή θα έχουμε και μία μικρή τόση δα ελευθερία να επιλέγουμε μόνοι μας; Εκτός βέβαια, ναι ναι αυτό θα συμβαίνει, αν θα επιλέγουμε απο συγκεκριμένη «γκαρνταρόμπα», ξέρεις μη καπιταλιστικά ρούχα, λάικα μόνο και κομμουνιστικά. Με δώρο το κόκκινο βιβλιάρακι σε κάθε αγορά ε;

  Και άλλη μια ερώτηση:

  Γιατί για τους κομμουνιστές ως υπέρτατο αγαθό αναγνωρίζεται η εργασία; Σκοπός του ανθρώπου είναι η εργασία ή η ελευθερία; Πότε πια θα απεξαρτηθούμε ρε παιδιά από την εντελώς καπιταλιστική οπτική της ζωής, την οικονομική;

  Ναι οκ ήταν πάνω απο μία οι ερωτήσεις 🙂

  Τα σέβη μου

 3. Ο/Η peskat λέει:

  Και μια επίσημη απάντηση, μια πολύ ωραία απάντηση

 4. Ο/Η faros λέει:

  HappyHour: Γεια και χαρά σου !

  Χαίρομαι πολύ που βλέπω και πάλι σχόλιό σου !

  Να είσαι καλά ! 😀

  Το λοιπόν, έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις τις απόψεις σου, μέχρι, πιστεύω, να σε πείσει η ίδια η Ιστορία ότι εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

  Με άλλα λόγια, πιστεύω, ότι κάποια στιγμή θα καταλάβει ο κόσμος ότι για να τελειώσουν τα βάσανά του (μιλάω γι αυτούς που έχουν βάσανα και όχι για τους Σαμαρικούς ή τους Βενιζελικούς ή τους Κουβελικούς ή τους Τσιπραίους – δηλαδή την λεγόμενη εργατική αριστοκρατία και τους μπουρζουάδες) πρέπει να άλλάξει Τάξη η οικονομική και πολιτική εξουσία.

  Έχω αυτήν την Θέση, ελπίζω να μου το επιτρέπεις !

  Τώρα για το ερώτημά σου :
  Είσαι σίγουρη ότι είναι ερώτημα ;
  Αν όμως πράγματι είναι, προφανώς δεν κατάλαβες ή δεν διάβασες το άρθρο.
  Πόθεν προκύπτει ότι οι εργάτες οι ίδιοι που θα έχουν την εξουσία (γιατί ΑΥΤΟ λέει το ΚΚΕ), θα βάλουν στον … εαυτό τους τέτοια που περιγράφεις ;
  Εκτός αν εννοείς τους Ταξικούς τους αντιπάλους, οπότε το θέμα αλλάζει και η απάντησή μου θα είναι διαφορετική.
  Διευκρίνησέ το !

  Για το δεύτερο ερώτημα, το οποίο πράγματι είναι πολύ καίριο και πολύ σημαντικό.
  Θα έλεγα, ότι είναι η πεμπτουσία της προοπτικής που δίνουμε εμείς, το βασικό στοιχείο του Σοσιαλισμού – Κομμουνισμού.
  Εμείς, Φίλη μου, θεωρούμαι την Εργασία ως υπέρτατο αγαθό, γιατί στον Σοσιαλισμό αυτή ακριβώς είναι που δίνει όλες τις ελευθερίες στον Άνθρωπο.
  Ο Άνθρωπος που δουελεύει για το καλό της Κοινωνίας, ώστε αυτή να είναι ελεύθερη από τους καπιταλιστές, ο Άνθρωπος που δημιουργεί με την εργασία του, που δίνει νόημα στις ανακαλύψεις της επιστήμης, που κάνει λαϊκό αγαθό τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, είναι αυτό που αλλιώς θα λέγαμε ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ !

  Θα μπορούσα να γράφω επί ώρες για το αγαθό της εργασίας στον Σοσιαλισμό και τον Κομμουνισμό, απλά να σου τονίσω ότι άλλο πράγμα η εργασία στον καπιταλισμό (που ο άνθρωπος εργάζεται για να ζήσει) και όλλο στον Σοσιαλισμό που δουλεύει για να κάνει πράξη το πρώτο συνθετικό του κομμουνιστικού συνθήματος «ο καθένας σύμφωνα με τις ικανότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του» !

  Είναι δύσκολο να γίνουν τα παραπάνω κατανοητά ;
  Ίσως …
  Αν όμως το καταφέρουμε …
  Έχουμε πράγματι πολύ δουλειά να κάνουμε οι κομμουνιστές …

  Γεια και χαρά σου και πάλι ! 😀

 5. Ο/Η faros λέει:

  peskat: Ναι, αυτό είδα 😀 και έγραψα τούτο το άρθρο !

 6. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Προς HappyHour:
  Αγαπητή …..
  1. Αν και πότε θα βγει το ΚΚΕ κυβέρνηση, εξαρτάται απ το λαό, όταν θα είναι έτοιμος. Άλλωστε σε όλο τον κόσμο τα κόμματα θέλουν να κυβερνήσουν αλλά και όταν έχουν μια ισχυρή δύναμη σε Βουλή και στο λαό, είναι καλό για τον ίδιο το λαό.. Δηλαδή εσύ προτιμάς μια κυβέρνηση σαν τη σημερινή, ή την προηγούμενη, ή με μέσα τη Δημάρ που είναι μια συνιστώσα του Σύριζα, ή με μόνο το Σύριζα (που δεν πρόκειται ποτέ, όπως λες κι εσύ);
  Είσαι σίγουρη ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα πάρει πίσω τα
  «μνημόνια» και θα αποκαταστήσει τα οικονομικά και κοινωνικά
  προβλήματα;
  Αν το πιστεύεις, είσαι λίγο αφελής ή απληροφόρητη.
  2. Αν το πρόβλημά σου είναι η στολή, εντάξει, θα προσφέρουμε
  και ροζ…. Και βιβλιαράκι ροζ…
  3. Για την εργασία (και γενικά) η απάντηση του Φάρου είναι
  πλήρης,
  Για την ελευθερία, φυσικά και δεν είναι σκοπός του ανθρώπου, είναι μια απ τις κυριότερες ανάγκες, μαζί όμως με την αναπνοή, την διατροφή, τη στέγαση, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό…..
  Ζητάμε απεξάρτηση απ την οικονομία, ως καθαρή καπιταλιστική οπτική της ζωής; Μα η οικονομία είναι το άλφα και το ωμέγα, και εμείς τη βλέπουμε με σοσιαλιστική οπτική, αυτό που σου τονίζει ο φίλος μας ο Φάρος:
  “ο καθένας σύμφωνα με τις ικανότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του” !
  Βλέπω όμως φίλη, ότι έχεις μια ευγένεια και ένα ήθος, άρα η τοποθέτησή σου είναι στα πλαίσια αυτού του φιλόξενου μπλογκ, οπότε θα είναι χαρά να συζητάμε εδώ. Γεια χαρά!

 7. Ο/Η thersitis λέει:

  ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΣΚΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

  ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ.

  ΟΠΟΥ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.

  ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Σ’ ΑΛΛΗ ΓΗ Σ’ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ.

  ΧΑΧΑ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 8. Ο/Η thersitis λέει:

  Σήμερα όμως με τρόμαξες αρκετά. Και θέλω με ειλικρίνεια να σου πω πως οι συνθήκες που περιφράφεις για “δημοκρατία ΚΚΕ” είναι ακριβώς και ο λόγος για τον οποίο δεν προκειται ποτέ μα ποτέ να βγει το ΚΚΕ κυβέρνηση.

  ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ, ΣΕ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.
  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΡΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ.

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.

  ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟ ΚΚΕ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 9. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Να σου πω ότι δεν έχει σημασία να διαφωνεί κανείς με σχολιαστές σαν την HappyHour, για μένα είναι μεγάλη χαρά να το κάνω !

  Στο κάτω κάτω, η διαφωνία είναι η αρχή του διαλόγου ! 😀

 10. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Συμφωνώ ! 😀

 11. Ο/Η thersitis λέει:

  Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ 27 ΤΟΥ 30 Η ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ.

  ΕΤΣΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΚΕ.

  ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ..

  ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ. ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ – ΛΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 12. Ο/Η thersitis λέει:

  ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΡΟΜΑΞΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΦΑΡΟΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΤΙΣ ΦΑΒΕΛΕΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.

  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΦΙΣΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ.

  ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΝΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ.

  ΤΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΑΩΝ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 13. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Ο Αγώνας μας έχει να κάνει με την προετοιμασία του αντικειμενικού παράγοντα (κόμμα, εργατική ταξη, σύμμαχοι) ώστε η Ε.Τ. να είναι σε θέση να πάρει την εξουσία, να γίνει αλλαγή Τάξης στην εξουσία.

  Καθαρά πράγματα …

 14. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Πρέπει να βγάλουμε και εμείς μια παρόμοια αφίσα …

  Που να λέει ότι «Προχωράμε στην ανατροπή του καπιταλισμού, χωρίς εσάς» – εννοώντας καθαρά τους κάθε λογείς οπορτουνιστές και συμβιβασμένους !

 15. Ο/Η HappyHour λέει:

  Φάρε,
  εντάξει ομολόγω ότι το 1ο ερώτημα ήταν ρητορικό εώς ειρωνικό (λίγακι) και ακούμπησε στη θέση 4 γιατί δεν είναι λίγο «τρομακτικό» να λες «την πρέπουσα διατροφή» εως «πληρωμένες διακοπές»; Είναι τρομακτικό για μένα να είναι όλα υπολογισμένα και καθορισμένα απο μια κεντρική εξουσία ακόμα κι αν είναι λαοκρατία. Ύστερα λες για την εργασία «ο καθένας σύμφωνα με τις ικανότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του». Ποιος ορίζει και τις ικανότητες και τις ανάγκες; Θα υπάρχει δυνατότητα διάκρισης και διαχωρισμού;

  Κάπου λες για την Τάξη; Γιατί πρέπει οι άνθρωποι να χωριστούμε σε κατηγορίες ανάλογα με την εργασιακή ιδιότητα(;) ή συμμετοχή στην παραγωγή; Και γιατί πρέπει εγώ να το δεχτώ αυτό; Για παράδειγμα ένας ηθοποιός που έχει δικό του θιάσο που ανήκει στην εργατική ή στην καπιταλιστική τάξη; Τι με χωρίζει με αυτόν; Ναι θα μου πεις αλλά ήδη υπάρχουν τάξεις κλπ κλπ. Ναι υπάρχουν αλλά θα προτιμούσα να καταργηθούν κι όχι απλώς μία τάξη να εξουσιάζει την άλλη.

  Κι εκεί είναι η διαφορά μας. Το πρόβλημα δεν είναι ποιος κατέχει το χρήμα που είναι το μέσο επιβολής εξουσίας και τα μέσα παραγωγής που είναι επίσης τρόπος επιβολής πάνω στον άλλον. Το πρόβλημα είναι ποιος αποφασίζει. Τι με νοιάζει εμένα αν ο άλλος είναι πλούσιος αν την περιουσία του μπορώ ανά πάσα στιγμή να την δημεύσω; Θα μου πεις και πως θα το κάνεις αυτό όταν αυτός έχει το πάνω χέρι; Θα το κάνω αυτό, θα το κάνουμε όλοι αυτό όταν καταφέρουμε να έχουμε δημοκρατία και μάλιστα άμεση. Και όχι δεν έχουμε δημοκρατία τώρα ούτε καν αστική. Ελπίζω να συμφωνούμε σε αυτό.

  Τέλο πάντων ξέρω ότι δεν θα συμφωνήσουμε και είναι κρίμα γιατί μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατικό πολίτευμα. Το να άρχει μία τάξη πάνω σε μία άλλη δεν είναι δημοκρατία. Και δημοκρατία με προσυμφωνημένα κριτήρια και προκαθορισμένες ανάγκες δεν ύπαρχει. Όπως και το να πιστεύει κάποιος ή μία τάξη ή μία ιδεολογία ότι κατέχει την αλήθεια πάλι δεν βοηθάει πολύ προς την αναζήτηση της. Και για μένα το υπέρτατο αγαθό κι ούτε καν αγαθό , η υπέρτατη ανάγκη του ανθρώπου είναι η ελευθερία και γι αυτό ζει σε κοινωνία.

  Ήθελα να απαντησω και στους άλλους σχολιάστες αλλά νομίζω είναι περιττό πια. Κοτζαμαν σεντόνι άπλωσα 🙂

  κι άργησα λόγω έλλειψης ιντερνετ σπίτι. τώρα κλέβω εργατοώρα απο τον εργοδότη, αλλά τη δικαιούμαι μιας και είμαι 2 μήνες απλήρωτη χεχε!

  Ξέρω ότι έχεις ήθος Φάρε, δεν το ξέρω δηλαδή το έχω συμπεράνει, αλλά πιστεύεις πολύ στην ιδέα του κομμουνισμού και είναι τιμή για σένα βέβαια αυτό αλλά μπορεί και να σε τυφλώσει.

  Θα σου έλεγα να διαβάσεις Μίσσιο 😉 …

  Ευχαριστώ για την φιλοξενία (αν και ο Θερσίτης ήταν κάπως «φωνακλάς» ) δεν θα το συνεχίσω για να μην θεωρηθώ τρολ…

  Τα λέμε στους δρόμους… 🙂

 16. Ο/Η faros λέει:

  HappyHour: Κατ΄αρχή να σου υποβάλλω τον χαιρετισμό μου.

  Έπειτα, θέλω να μου επιτρέπψεις να εκφράσω την ικανοποίησή μου, γιατί βλέπω ότι όχι μόνο διάβασες το άρθρο μου, αλλά ασχολήθηκες και με κάποιες … γλωσσικές λεπτομέρειες.
  Ας είναι…
  Εγώ, τώρα, πρέπει να «απαντήσω» !

  – Η «πρέπουσα διατροφή», έχει να κάνει με το γεγονός ότι στον καπιταλισμό πολλές φορές για την πλειοψηφία του λαού, δεν υπάρχουν ούτε οι απαραίτητες ποσότητες, ούτε η ποιότητα – κυρίως η δεύτερη. Ειδικά στην Ελλάδα, βλέπουμε πλέον οι πεινώντες να πληθαίνουν. Έτσι δεν είναι ;
  – Για τις «πληρωμένες διακοπές», ειλικρινά απορώ για την … έκπληξή σου ! Για μένα, που έχω κάνει στα 35 χρόνια δουλειάς μου, ελάχιστες φορές διακοπές της προκοπής, αν μπορούσα κάθε χρόνο και για ένα μήνα μπορούσα να πάω όπου ήθελα (μέσα στη χώρα μου) και δωρεάν, είναι μεγάλη υπόθεση.

  – Τις ικανότητες και τις ανάγκες, όπως και κάθε άλλο εργατικό θέμα, το κανονίζουν, το καθορίζουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ – τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεςι ;
  Για τις διακρίσεις που λες, πρέπει να δεχτείς ότι θέλει πολύ πολύ δουλειά ώστε να αρθούν τα προβλήματα μεταξύ εργαζομένων στις πόλεις και την ύπαιθρο, ανάμεσα στην πνευματική και χειρωνακτική εργασία – για να αναφερθώ σε δυο μόνο περιπτώσεις.

  – Για το θέμα των Τάξεων – να σου ξεκαθαρίσω ότι υπάρχουν δύο Τάξεις – η αστική και η εργατική. Τέλος !
  Εμείς, μιλάμε για κατάργηση των Τάξεων. Στον Κομμουνισμό ! Απορώ πως δεν το έχεις ακούσει αυτό … Και όχι μόνο μιλάμε για κατάργηση των Τάξεων, αλλά και κάθε άλλου διαχωρισμού μεταξύ των εργαζομένων, που ως ένα σημείο, θα υπάρχουν και μάλιστα οξυμένοι ακόμα και στον Σοσιαλισμό.

  – Δυστυχώς, Φίλη μου, είσαι πολύ μπερδεμένη (πολιτικά και ιδεολογικά εννοώ). Φυσικά και την εξουσία στην Ελλάδα την κατέχει η αστική τάξη, ποιος νομίζεις ότι κατέχει τα μέσα παραγωγής ; Τις βιομηχανίες, τις τράπεζες, τα πλοία, τον ορυκτό πλούτο ; Οι λεγόμενες κρατικές επιχειρήσεις (κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός) ποιανών τα συμφέροντα εξυπηρετεί ; Εδώ υπάρχουν ακόμα και αστικές στατιστικές που λένε ότι το 20% κατέχει το … 80% του πλούτου !
  Δεν καθορίζει το χρήμα την πολιτική, αλλά τα μέσα παραγωγής. Το χρήμα απλά είναι το μέσο συναλλαγών ! Είναι ένας τρόπος (το χρήμα) να καθυποτάσσει την εργατική τάξη στα κελεύσματα της αστικής τάξης.

  – Η λεγόμενη συνύπαρξη των Τάξεων, πολιτική κυρίως των οπορτουνιστών (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), είναι ένα άλλοθι, για να μην ριζοσπαστικοποιηθεί κυρίως η νεολαία στην κατεύθυνση αλλαγής τάξης στην Κοινωνία. Λένε δηλαδή: Ας παλέψεουμε να βελτιώσουμε εμείς την οικονομική κλπ. κατάστασή μας, και έ εντάξει ας έχουν και πέντε δέκα οικογένειες τα εργοστάσια και τα πλοία !
  Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτή η λογική, ευνουχίζει την αγωνιστικότητα ;
  Προωθεί τον συμβιβασμό ;
  Εξυπηρετεί την εργατική αριστοκρατία ;
  Ξαναδές το σε παρακαλώ το θέμα.

  – Το θέμα της … δημοκρατίας, είναι σαν την … αριστερά ! Ένα … λάστιχο που το τετώνει ο καθένας κατά τα … γούστα του !
  Ξεκάθαρα σου λέω ότι Δημοκρατία – να άρχει ο Δήμος – σημαίνει να κάνουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ κουμάντο οι πολλοί και όχι κάθε 4 χρόνια στις εκλογές !
  Δημοκρατία σημαίνει να μπορώ εγώ να εκλέγω αυτούς που θα με κυβερνάνε και να μπορώ να τους αλλάζω ανά πάσα στιγμή όταν αυτοί δεν με ικανοποιούν !
  Δημοκρατία σημαίνει να μπορώ κι εγώ να βάλω υποψηφιότητα και όχι μόνο όσοι έχουν τα φράγκα !
  Σωστά ;
  Έ, αυτή η Δημοκρατία, μπορεί να υπάρξει μόνο αν ανατραπεί ο καπιταλισμός και κάνει κουμάντα η Εγατική Τάξη !

  – Ευχαριστώ για τις υποδείξεις, απλά θέλω να σου επισημάνω, ότι καλό είναι κανείς να διαβάζει και Κομμουνιστικά άρθρα και έντυπα, να μπορεί να προβάλλει τις Θέσεις του, να βρίσκεται στις γραμμές ενός Κόμματος που λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.
  Το ΚΚΕ, Φίλη μου, όσο κι αν κανείς μπορεί να έχει τις διαφωνίες του, αλλοίμονο, θέλω να παραδεχτείς ότι λέει ξεκάθαρα τι εννοεί, για τι πράγμα παλεύει, που το πάει – δεν λέει άλλα σήμερα και άλλα αύριο. Αυτο θέλω να μου κάνεις τη χάρη και να το απεδεχτείς !

  Φυσικά και θα τα πούμε στους δρόμους, στις 20 Φλεβάρη – αρκεί να μην βρεθείς και εσύ στην ουρά των πασόκων όπως κάνουν χρόνια τώρα οι του σύριζα και του ανταρσύα !

 17. Ο/Η thersitis λέει:

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΑΡΕ

  ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΧΑΠΥ ΑΟΥΡ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΣΙΟ; ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΤΑΧΑ;

  ΠΟΙΟΝ ΜΙΣΣΙΟ;

  ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ , ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ» ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕ:

  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΓΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ ΣΟΥ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ «ΕΜΕΙΣ» ΕΝΝΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΣΕ.

  ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΙΣΣΙΟ;

  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 18. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Κοίτα δεν ήθελα να κάνω τη συζήτηση να πάρει δρόμο αντιπαράθεσης για κάποιους ανθρώπους …

  Δεν με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα, κυρίως όταν διαλέγομαι με νέους ανθρώπους …

  Εγώ προτιμώ να συστήσω σε κάποιους ανθρώπους, εκτός από καθαρά αντικομμουντικά αναγνώσματα ή αντικομμουνιστές συγγραφείς, να διαβάζουν ΚΑΙ κομμουνιστικά άρθρα.

  Είμαι σίγουρος ότι η σύγκριση, θα είναι υπέρ μας !

 19. Ο/Η thersitis λέει:

  Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.

  Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ.

  ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ.

  ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ Σ’ ΕΝΔΙΑΦΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΣ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 20. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Ίσως δεν έγινα σαφής και φταίω εγώ.

  Εννοώ ότι όταν αντιπαρατίθεσαι με κάποιον που ήδη ξέρεις, οφείλεις να χρησιμοποιείς εκείνα τα επιχειρήματα που θα βοηθήσουν και δεν θα περιοριστείς σε έναν ανούσιο καυγά !

  Σκοπός μας πρέπει να είναι να κερδίζουμε τον κόσμο, ειδικά τους νέους και όχι να τους διώχνουμε έστω και κατά λάθος …

 21. Ο/Η thersitis λέει:

  ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΙΩΧΝΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ. ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΨΗΦΙΖΩ ΚΚΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

  ΕΤΣΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΩΞΩ ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΩ. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟ, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

  ΑΥΤΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΡΝΗΤΙΚΑ.

  ΘΕΩΡΗΣΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΜΙΣΙΟ ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΑ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ .

  ΚΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ.

  Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ.

  Η ΜΕΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ.

  ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΕΙΝΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΕΜΝΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΑΝΟΥΣΙΑ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 22. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Φαίνεται ότι κάτι έχω και δεν τα γράφω καλά ώστε να γίνομαι κατανοητός.

  Δεν μίλησα για σένα, αλλά για μένα !
  ΓΙΑ ΜΕΝΑ !
  Εγώ έχω αυτό το μπλογκ, εγώ πρέπει να προσέχω τι γράφω, όχι οι σχολιαστές μου, που είναι απόλυτα ελεύθεροι να λένε αυτό που πιστέυουν.

  ΕΓΩ δεν πρέπει να διώχνω τον κόσμο …

  Τώρα, φυσικά και έχεις ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ για τον … περιβόητο Μίσσιο – αν καθόμουν να γράψω σχετικά δεν θα μου έφταναν … εκατό ποστ !

  Τελικά πως τα κατάφερα και με παρεξήγησες, ούτε που το κατάλαβα …
  Συγνώμη, σου ζητώ συγνώμη, αλλά ΔΕΝ θεώρησα αυτά που μου γράφεις ανούσια – ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ αν έκανα κάτι τέτοιο – ανούσιο θεωρώ αν ΕΓΩ έκανα κάποιο καυγά με κάποιον σχολιαστή μου που ήδη τον ξέρω !

  Συγνώμη και πάλι, είμαι και μια ηλικία …

  Να ξαναξεκαθαρίσω, το τελευταίο μου σχόλιο προς εσένα, ΑΦΟΡΆ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: