Οπορτουνιστικές εξυπναδούλες και μία οφειλόμενη απάντηση

Κατ΄αρχή να τονιστεί ότι εδώ, σ΄αυτό εδώ το μπλογκ, νιώθουμε πολύ υπερήφανοι που αρκετοί άνθρωποι (ίσως και πολλοί) διαβάζουν, μελετούν, ασχολούνται με τις Θέσεις του ΚΚΕ και μάλιστα διαχρονικά !

Βέβαια, κάποιοι από αυτούς, δεν το κάνουν με θετικό σκοπό, αλλά γιατί νομίζουν ότι ανακάλυψαν την … Αμερική και ότι έτσι θα χτυπήσουν το Κόμμα !

Κλασσικό … παράδειγμα για το παραπάνω, οπορτουνιστικοί χώροι και πρόσωπα που συνδέονται με αυτούς. Μέχρι χθες τέτοιες επιθέσεις, είχαμε με δημοσιεύματα σε έντυπα που κάλυπταν αυτούς τους χώρους, από σήμερα … επιστρατεύτηκε κι ο ιντερνετικός χώρος, π.χ. η ιστοσελίδα ergatikosagwnas !

Που, κολλημένοι (στην κυριολεξία) στα … 1996, πασχίζουν να αποκόψουν το ΚΚΕ από την στρατηγική του επιλογή για την Λαϊκή Εξουσία και τον Σοσιαλισμό και να το σπρώξουν (το γιατί είναι ένα πελώριο ερώτημα) σε μια κυβέρνηση διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος.

Γιατί αναφέρονται στο … 1996 ;
Μα γιατί νομίζουν οι αφελείς, ότι η τότε επιλογή του ΚΚΕ για την συγκρότηση του ΑΑΔ Μετώπου, «έδειχνε» κάτι τέτοιο (καπιταλιστική διαχείριση, δηλαδή) και όχι την προοπτική του σοσιαλισμού – κομμουνισμού !

Για να δούμε, το λοιπόν, με λίγα λόγια, έτσι είναι ;

Αποσπάσματα από το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, για το ΑΑΔ Μέτωπο, που διαμορφώθηκε στο 15ο Συνέδριο, το 1996.

–  «Η αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή δημοκρατική γραμμή πάλης συμβάλλει στη συσπείρωση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, στην αντίσταση και υπεράσπιση των συμφερόντων του από την επιθετικότητα του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι ο δρόμος που βοηθά να αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων, να γίνει η προσέγγιση και, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, να πραγματοποιηθεί το πέρασμα στο σοσιαλισμό».

Ερωτήματα :

Που ακριβώς λέει στο παραπάνω απόσπασμα ότι πρέπει το ΚΚΕ να κάνει κυβέρνηση αστικής καπιταλιστικής διαχείρισης και μάλιστα σε συνεργασία με τον … ΣΥΡΙΖΑ ή την … ΑΝΤΑΡΣΥΑ ;

Που ακριβώς λέει ότι πρέπει η χώρα μας να παραμείνει στην λυκοσυμμαχία της ΕΕ ;

Που ακριβώς λέει ότι πρέπει να δώσουμε συγχωροχάρτι στο μεγάλο κεφάλαιο ;

Μήπως λέει ΑΚΡΙΒΩΣ τα αντίθετα ;

Έ ;

– «Η διαδικασία συγκρότησης του Μετώπου πραγματοποιείται στο έδαφος του αγώνα για τα οξυμένα προβλήματα, που απασχολούν το λαό και τη χώρα, της πολιτικής και ιδεολογικής αναμέτρησης με την ολιγαρχία του τόπου, τους πολύμορφους μηχανισμούς του κράτους της, με τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντά της ή συναινούν στην εξυπηρέτησή τους. Η δύναμη του Μετώπου βρίσκεται στον ηγετικό ρόλο της εργατικής τάξης και του κόμματός της, στην ενότητα δράσης της, στη συμμαχία της με τα κοινωνικά στρώματα, που παλεύουν σε αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση».

Ερωτήματα :

Που ακριβώς λέει παραπάνω ότι η συγκρότηση του Μετώπου θα γίνει με συμφωνίες κορυφής ;

Που ακριβώς λέει ότι το Μέτωπο θα συνεργαστεί με τους μηχανισμούς της ολιγαρχίας ;

Που ακριβώς λέει ότι το Μέτωπο θα συνεργαστεί με πολιτικές δυνάμεις που βάζουν πλάτη στη διατήρηση της εξουσίας των μονοπωλίων ;

Που ακριβώς λέει ότι το Μέτωπο θα παραμερίσει την εργατική τάξη και το κόμμα της, στο όνομα της όποιας συμμαχίας και ενότητας ;

Μήπως λέει ΑΚΡΙΒΩΣ τα αντίθετα ;

Έ ;

– «Το ΚΚΕ σταθερά προσπαθεί να πείθει ότι δεν αρκεί να φύγουν τα αστικά κόμματα και οι σύμμαχοί τους από το τιμόνι της διακυβέρνησης.
Πρέπει να ανατραπεί το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του.
Να δημιουργηθεί μια νέα λαϊκή εξουσία, που δεν είναι άλλη από τη σοσιαλιστική».

Αυτό (το παραπάνω) που έλεγε το ΚΚΕ στο Πρόγραμμά του το 1996, δεν το λέει και μάλιστα επί λέξει και στο σημερινό Σχέδιο Προγράμματός του ;

– «Σε συνθήκες ταξικών αναμετρήσεων και μεγάλης φθοράς στην επιρροή των αστικών κομμάτων και των συμμάχων τους, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων, με βάση το κοινοβούλιο χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα».


– «Το ΚΚΕ επιδιώκει μια τέτοια κυβέρνηση, με τη δράση της και τη γενικότερη λαϊκή παρέμβαση, να συμβάλει στην έναρξη της επαναστατικής διαδικασίας.Η πείρα δείχνει ότι θα είναι βραχύχρονο. Αν οι εξελίξεις δεν πάρουν θετική πορεία, τότε η κυβέρνηση θα ανατραπεί, κάτω από την αντίδραση της κυρίαρχης τάξης και την ιμπεριαλιστική παρέμβαση. Η ανατροπή της δε σημαίνει υποχρεωτικά συνολικό πισωγύρισμα. Μπορεί να γίνει παράγοντας, για να κατανοηθεί βαθύτερα η ανάγκη ριζικής ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος».

Ζητήματα που μπαίνουν από τα παραπάνω αποσπάσματα :

Βασική προϋπόθεση για να γίνουν πράξη οι παραπάνω Θέσεις, είναι η ύπαρξη αντιμονοπωλιακών, αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Καλόπιστα ρωτάμε : Πέρα από το ΚΚΕ, ποια άλλη πολιτική ή άλλη δύναμη έχει τέτοια χαρακτηριστικά ;

Απάντηση: Καμία !

Έστω και ότι στο μέλλον, υπάρξουν τέτοιες δυνάμεις, έ, τότε, εδώ είμαστε κι αν ο κόσμος τις αναδείξει σε πρώτη δύναμη, να φτιαχτεί μια τέτοια κυβέρνηση !

Που, όμως, σε κάθε περίπτωση, ο βασικός της στόχος θα είναι η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Δηλαδή η έξοδος από ΕΕ και ΝΑΤΟ και η Εργατική Λαϊκή Εξουσία.

Ποια ακριβώς πολιτική δύναμη, σήμερα, εκτός του ΚΚΕ, προσβλέπει σε μια τέτοια προοπτική ;

Πιστεύουμε, ότι μετά την παράθεση των παραπάνω αποσπασμάτων από το 15ο Συνέδριο και τους σχετικούς σχολιασμούς, να έχουν διαλυθεί οι όποιες αυταπάτες για τον σοσιαλισμό μέσω του … κοινοβουλευτισμού ή της συνεργασίας με τις όποιες οπορτουνιστικές και συμβιβασμένες πολιτικές δυνάμεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Ή τις αυταπάτες ότι μπορεί μια κυβέρνηση αστικής διαχείρισης μπορεί να προσφέρει το παραμικρό για τις λαϊκές μάζες.

Ή, τέλος, για το τι έλεγε και τότε και τι λέει και σήμερα το ΚΚΕ !

Για να τελειώνουμε επιτέλους με τις προβοκάτσιες …

20 Responses to Οπορτουνιστικές εξυπναδούλες και μία οφειλόμενη απάντηση

 1. Ο/Η thersitis λέει:

  ΑΨΟΓΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΦΑΡΕ.

  ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ.

  ΑΥΤΟΣ Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ;

  ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.

  ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΟΤΙ Η ΑΛΕΚΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΘΗΚΑΜΕ.

  ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.

  Α ΚΑΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΕ. ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ «ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ» ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΥΤΑ.

  ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΟΒΑ ΘΑ ΛΕΓΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ.

  ΜΟΝΟ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΚΚΕ ΛΥΣΣΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΦΤΩΧΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥ ΝΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

  ΘΑ ΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΣ ΗΔΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΕΙΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΟΜΠΑ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 2. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
  Όπως έχω πει παλαιότερα, το ΚΚΕ είναι Πανεπιστήμιο, αν μελετήσεις καλά τα ντοκουμέντα που δημοσιεύει, τότε δεν έχεις προβληματισμούς και απορίες. Ούτε αμφισβητήσεις.

  Στο ερώτημά σου, δεν έχω απάντηση, νομίζω όμως ότι υπάρχει και εφημερίδα με τέτοιο όνομα, χωρίς να είμαι σε θέση να πω αν είναι οι ίδιοι συντελεστές που εκδίδουν και την εφημερίδα και επιμελούνται το σάιτ. Επίσης, νομίζω, ότι δεν είναι οι ίδιοι …

  Βασικά κινούνται στον ευρύτερο οπορτουνιστικό χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχει σχέση με το ΝΑΡ, καθώς και υπάρχουν και κάποιοι που διαφοροποιήθηκαν τώρα τελευταία – απολυμένοι της Τυποεκδοτικής και του 902 κλπ.

  Πότε άραγε είπε τέτοια μπαρούφα η Αλέκα ;;;
  Τόση ένδεια επιχειρημάτων πια …
  Ούτε η γνωστή μας … CIA θα έλεγε κάτι τέτοιο !

  Που να την στείλω, στον δήθεν … εργατικό αγώνα ;;;
  Σιγά μην ασχοληθώ …
  Απαξιώ τόσο …

  υ.γ.: αν θέλεις, κάνε ένα κόπι-πέϊστ και στείλτο τους εσύ ! 😀

 3. Ο/Η K. λέει:

  Εξαιρετική και τεκμηριωμένη η ανάλυσή σου σύντροφε.Οι διάφοροι οπορτουνιστικοί μηχανισμοί-φορείς κλπ αξιοποιούν κάθε τι που θα αλλοιώσει την στρατηγική και φυσιογνωμία του ΚΚΕ.Μέχρι και τη δήθεν »υπεράσπιση» του μέχρι τώρα ισχύοντος προγράμματος,το οποίο βέβαια πολλές φορές είχαν συκοφαντήσει.

 4. Ο/Η faros λέει:

  K.: Έτσι είναι, όπως το λες. Αφήαν τώρα τις συκοφαντίες και το παίζουν … υπερασπιστές !

  Μια ζωή προβοκάτορες …

  Δεν βαρέθηκαν άραγε ;

  Άγνωσται αι βουλαί των … οπορτουνιστών !

 5. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ λέει:

  Εξαιρετικά εύστοχη η προσέγγιση των πραγμάτων που κάνεις σ. Φάρε. Τα είπες όλα, με μια διαφορά : Αγνωστοι αι βουλαί των οπορτουνιστών, των προβοκατόρων όμως ΟΧΙ … και τον ρόλο αυτό έχουν αναλάβει με εργώδη προσπάθεια να διαδραματίσουν ενόψει Συνεδρίου κυρίως «φίλοι του Κόμματος», οι εμφανιζόμενοι ως βαθειά ανησυχούντες για το «μέλλον» του Κόμματος, οι αυτόκλητοι «προστάτες» του, εκείνοι που όπου σταθούν κι όπου βρεθούν το συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν τις θέσεις του με απροκάλυπτη εχθρότητα και χυδαιότητα… Ε άει στο γέρο διάολο, η ανοχή έχει και τα όριά της…
  Συντροφικά
  Σπύρος

 6. Ο/Η faros λέει:

  ΣΠΥΡΟΣ: Ξέρεις τι εννοούσα ;

  Μέχρι ποιο σημείο θα φτάσουν !

  Και πριν αλέκτωρ (για μένα μιλάω) λαλήσει τρις … ήδη παίζουν χοντρές προβοκάτσιες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ !

  Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ κρίσημες …

  Θυμήσου με !

 7. Ο/Η blogsevikos λέει:

  πραγματικά.άξια απάντηση Φάρε…αλλά σύντροφε σαν να κλέβεις εκκλησία είναι…

 8. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Άψογη και τεκμηριωμένη ανάλυση-απάντηση!
  Και ένα αλίευμα απ τον τύπο, που αφορά αυτό το συνοθήλευμα το σύριζα:

  Γράφτηκε στον τύπο:
  {«ο διορισμένος από τον κ. Τσίπρα στην “Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου” και στενός του συνεργάτης, Νάσος Θεοδωρίδης, προκαλεί και πάλι με το ανθελληνικό του παραλήρημα.
  «Ανήμερα της μαύρης επετείου των Ιμίων, ο κ. Θεοδωρίδης, ως άλλος Πήλιος Γούσης, διατείνεται ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τες μάλιστα “Καρντάκ”!!!

  Στην αποπομπή του Ν. Θεοδωρίδη από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τα Ίμια.
  «Οι προσωπικές απόψεις του Ν. Θεοδωρίδη απέχουν παρασάγγας από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας εκπροσωπούν κατ” ουδένα τρόπο», ξεκαθάρισε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε σχόλιό του στο twitter.

  Ανταπαντώντας ο κ. Θεοδωρίδης έγραψε στο facebook:
  «Ο κάτωθι υπογεγραμμένος ΝΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ζητώ να μου εκδώσετε έγγραφη βεβαίωση, ότι εγκρίνεται από το κόμμα ΣΑΣ, η ιδιότητα μου ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Σας υπόσχομαι πριν δημοσιοποιήσω οποιαδήποτε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη, να την προσκομίζω στους αξιότιμους κυριους Μουρούτη και Σίμο Κεδίκογλου, προς έγκριση»}.

  Κάθε συνιστώσα και το βιολί της, κάθε «αριστερός σύντροφος» και το χούι του, κάθε μέλος και την προβοκάτσια του….
  Όλοι μαζί μια αγέλη ύαινες που διψάν για εξουσία, για ρουσφέτι…..

 9. Ο/Η faros λέει:

  blogsevikos: Γεια και χαρά σου Σύντροφε ! 😀

  Έ, όχι και … εκκλησία, … αμερικάνικη πρεσβεία ΝΑΙ ! 😀

 10. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Σπασίμπα ! 😀

  Να δεις υποστήριξη όμως από κάποιες και κάποιους δημοσιογραφίσκους …

  Τι να πει κανείς, σκέψου να γίνουν και … κυβέρνηση !!!

  Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος και … βαρεμένος !!! 😆 😆 😆

 11. Ο/Η K. λέει:

  σ.Φάρε,πριν λίγο διάβαζα στο »902.gr» ότι η διαιρεση με αταξικά κριτήρια σε εργαζόμενους με »αριστερή ή δεξιά οδελογία» κλπ προωθείται τώρα από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στο πεδίο των εργατικών σωματείων(!).»Αριστερή ΔΟΕ και ΟΛΜΕ» και άλλα ανάλογα επικίνδυνα φαινόμενα-που όπως σωστά εκτίμησες-αποδεικνύουν εδώ πρόκειται για πολύ καλά οργανωμένο σχεδιασμό,τακτική και στρατηγική-όσο και αν θέλουν να προκαλούν σύγχυση με φαινομενικά διαφορετική συνθηματολογία-απομάκρυνσης από κάθε τι που παραπέμπει σε ταξική πάλη,ταξικές αντιθέσεις.Κατά τα άλλα το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δρουν »σεχταριστικά».

 12. Ο/Η faros λέει:

  K.: Πράγματι, υπάρχει σχεδιασμός που υλοποιείται.

  Η περίπτωση να υποτιμήσει κανείς τον ταξικό μας αντίπαλο, μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνους ατραπούς.

  Έχουν γνώση οι φύλακες …

  Το ότι αυτή τη χρονική περίοδο έχει επιλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ (από την αστική τάξη της χώρας μας και όχι μόνον) για να κάνει αυτό που λέμε «βρόμικη δουλειά», είναι τόσο φανερό, που καμιά φορά απορώ …
  Όμως, σκεφτόμενος την βαθειά οικονομική και πολιτική κρίση που μαστίζει τον καπιταλισμό, τους εκπροσώπους του, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν και άλλη λύση !

  Άλλωστε, είναι γεγονός, ότι ο οπορτουνισμός του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη έχει περάσει στην φάση της ανοιχτής προδοσίας των λαϊκών προσδοκιών !
  Φαίνεται άλλωστε αυτό από τα ταξίδια στα ιμπεριαλιστικά κέντρα αποφάσεων της ηγεσία του !

  Όλοι ξέρουν, ότι ο αγώνας είναι βαθειά Ταξικός.
  Και φυσικά, εκεί «χτυπάνε» !
  Ή, νομίζουν, ότι χτυπάνε …

 13. Ο/Η K. λέει:

  Έτσι είναι σύντροφε.
  Η στρατηγική και η κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την καλύτερη προσφορά για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και του δοκιμαζόμενου αστικού πολιτικού συστήματος.Όπως και κατά το παρελθόν συνέβη αντίστοιχα(»αξιοποίηση» του ΠΑΣΟΚ ιδίως),ο ΣΥΡΙΖΑ-κύριος φορέας έκφρασης της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρησης πλέον-μπορεί πιο εύκολα να αποπροσανατολίζει λαικές μάζες,έχει πιο ισχυρή επιρροή στο συνδικαλιστικό κίνημα.
  Ωστόσο,λόγω των άμεσων αναγκών του κεφαλαίου για ριζική μείωση του βιοτικού επιπέδου των λαικών στρωμάτων,για το ξεπέρασμα της κρίσης σε βάρος των συμφερόντων του λαού,η ίδια η πραγματικότητα θα διαψεύσει πολύ πιο γρήγορα από ότι στο παρελθόν τις αυταπάτες για »δυνατότητα φιλολαικής διαχείρησης».Και τότε χρειάζεται η δράση του ΚΚΕ ώστε να αποτραπεί η απογοήτευση μεγάλου μέρους του κόσμου,η τάση για μη συμμετοχή και τελικά η συντηρητικοποίση.
  Οπότε οι ελιγμοί τους έχουν ημερομηνία λήξης…

 14. Ο/Η faros λέει:

  K.: Προφανώς και έχουν ημερομηνία λήξης οι ελιγμοί, καθώς και οι αυταπάτες που σκορπούν στον κόσμο.

  Είναι τέτοια η συγκυρία σε παγκόσμιο επίπεδο, που προσωρινά οι οπορτουνιστές δρέπουν δάφνες …
  Έχουν αναγνώριση, χρήμα, δημοσιότητα, αποδοχή !

  Ένα μόνο πρέπει να ξέρουν :

  Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τους προδότες κανένας !

 15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΦΑΡΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΚΚΕ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ : ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΩΤΕΡΟΝ

 16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ Η ΣΕΛΙΔΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΣΟΥ

 17. Ο/Η Trash λέει:

  Τα εύσημα μου για την ανάρτηση!
  Απλός, λιτός και περιεκτικός όπως συνηθίζεις, τα είπες όλα….

 18. Ο/Η faros λέει:

  Trash: Ευχαριστώ πολύ.

  Σημαντικό πολύ να το λες εσύ αυτό …

  Ξέρεις πόσο εκτιμώ τη σκέψη σου.

  Ευχαριστώ και πάλι.

 19. Ο/Η no λέει:

  το ερωτημα ειναι που λεει ολα αυτα το σημερινο προσχεδιο προγραμματος ??

 20. Ο/Η faros λέει:

  no: Δεν καταλαβαίνω το ερώτημά σου, αν θέλεις, γίνεσαι πιο σαφής ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: