Φορολογικό Νομοσχέδιο

Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν στο πώς θα μοιραστούν ανάμεσά τους τα νέα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα, δεν πρέπει να παγιδευτούν από την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της ΕΕ περί δήθεν νέας αρχής για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής, δίκαιης κατανομής των βαρών κλπ. Οι μισθωτοί ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι άνεργοι, το μεγάλο τμήμα των επαγγελματιών, εμπόρων, επιστημόνων, οι μικροί επιχειρηματίες και αγρότες πρέπει να συσπειρωθούν σε κοινή γραμμή διεκδίκησης και πάλης με δύο βασικούς άξονες:

1. Να φορολογηθεί πραγματικά και δραστικά το μεγάλο κεφάλαιο, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τράπεζες, οι μεγαλέμποροι, με συντελεστή 45% στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι λεγόμενες αναπτυξιακές φοροελαφρύνσεις. Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.   Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.

2. Να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι φόροι που πνίγουν και εξοντώνουν τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, και να ληφθούν μέτρα προστασίας των εργατικών και λαϊκών οικογενειών που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και τα βάρβαρα μέτρα και μνημόνια. Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα. Να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους ανέργους, νέους, μισθωτούς, εμπόρους και βιοτέχνες και να ανακουφιστούν από τα ληστρικά δάνεια των τραπεζών.

2 Responses to Φορολογικό Νομοσχέδιο

  1. Ο/Η laura papadimitriou λέει:

    Επιβάλετε πλέον όλοι να συσπειρωθούμε και αντισταθούμε να αντεπιτεθούμε!! Όσο τους αφήνουμε αυτοί χειροτερεύουν. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε μόνο να κερδίσουμε! Πρέπει όλοι μαζί να τους αντιμετωπίσουμε.Ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη.Οργανωμένα ,το να τα λέμε μεταξύ μας δεν έχει νόημα.Μην περιμένετε αυτοί να μας λυπηθούν δεν είμαστε ζητιάνοι ούτε κακομοίρηδες.Εμείς τους πλουτίζουμε,με την ανοχή μας γίνονται όλα.Τέρμα ως εδώ πόσο ακόμα θα εξευτελίζουν την ζωή μας!Κανένας φόβος καμιά υποταγή μόνο με το ΚΚΕ για την ανατροπή.Είτε θέλετε να το καταλάβετε είτε όχι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για το λαό! Ποτέ δεν είναι αργά μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας αντί στις ουρές για συσσίτια !

  2. Ο/Η faros λέει:

    laura papadimitriou: Προσυπογράφω …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: