Ποια είναι η Ε.Ε.

Η ΕΕ δεν είναι όπως προβάλλουν αστοί και «νεοαριστεροί» οπορτουνιστές διαχειριστές του συστήματος, μια διακρατική οργάνωση που απλά μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και… πιο αλληλέγγυα.

Είναι μια διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση, ένωση καπιταλιστικών κρατών, που θεμέλιό της έχει τα μονοπώλια.

Η κάθε αστική τάξη συμμετέχει σε αυτή (μέσω του πολιτικού της προσωπικού) επιδιώκοντας οφέλη που βασίζονται στην περαιτέρω εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων στην κάθε χώρα.

Από κοινού οι αστικές τάξεις των χωρών – μελών της ΕΕ χτυπάνε λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, προβάλλουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, θέλοντας να φέρουν την τιμή της εργατικής δύναμης στα επίπεδα της Ινδίας και της Κίνας, για να αυξήσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Ταυτόχρονα, όμως – επειδή η καπιταλιστική κρίση είναι στο DNA του συστήματος, είναι αντικειμενικό γεγονός, πέρα από τη θέληση των καπιταλιστών και των εκπροσώπων τους – εξελίσσεται η φαγωμάρα των αστών.

Εδώ, βασικό στοιχείο είναι η θέση που έχει κάθε αστικό κράτος στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, ανάλογα με την οικονομική, στρατιωτικο-πολιτική δύναμή του.

Αυτή η ανισομετρία μεγαλώνει και λόγω κρίσης και λόγω της πολιτικής για το ξεπέρασμα της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου.

Που, πέρα από την καταστροφή της κύριας παραγωγικής δύναμης, της εργατικής τάξης (γενικευμένη ανεργία, ξεχαρβάλωμα εργασιακών σχέσεων, κατάργηση εργατικών κατακτήσεων κλπ.), είναι απαραίτητη και η καταστροφή μέρους του κεφαλαίου.

Στον καταμερισμό αυτής της ζημιάς, στο κυνήγι νέων πεδίων κερδοφορίας, στον ανταγωνισμό τους με άλλα κέντρα, οι καπιταλιστές βγάζουν τα μαχαίρια…

Μετά τα παραπάνω, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα, ότι η Ε.Ε., δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αντιλαϊκή συμμαχία, μια όπως την λέμε λυκοσυμμαχία !

Πηγή για το παραπάνω άρθρο είναι φυσικά το portal:  http://www.902.gr

 

2 Responses to Ποια είναι η Ε.Ε.

 1. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Όταν αναφερόμαστε σ ένα κράτος, πχ στην Τουρκία, γνωρίζουμε ή πρέπει, ότι είναι διαφορετική έννοια το επικρατών πολιτικό σύστημα στη χώρα αυτή και διαφορετική έννοια ο λαός της.
  Κι αυτό παρόλο που ξέρουμε ότι την πολιτική ηγεσία την ψήφισε ο λαός, αλλά απ την άλλη ξέρουμε τι σόι πλειοψηφία την ανέδειξε, καθώς και τις συνθήκες κάτω απ τις οποίες επικρατεί η συγκεκριμένη ηγεσία .
  Κατηγορώντας λοιπόν την Τουρκία ως αντιδημοκρατική, φυσικά και δεν εννοούμε τον λαό της.
  Με την ίδια λογική λοιπόν πρέπει να αναφερόμαστε και για την Ευρωπαική Ένωση, οι πολιτικές ηγεσίες της οποίας είναι άσχετες με την πραγματική βούληση και τα πραγματικά συμφέροντα των λαών της.
  Ακόμη περισσότερο βέβαια, γνωρίζοντας τους δαίμονες που επικρατούν σ αυτή, όπως πολύ παραστατικά μας περιγράφει ο σπουδαίος φίλος Φάρος.

 2. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Σωστές οι διευκρινήσεις σου.

  Έτσι είναι.

  Άλλο οι λαοί και άλλο οι αστικές κυβερνήσεις …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: