Διδακτορικό στο ψέμα !

Είναι φανερό πλέον, ότι η Νέα Δημοκρατία (η οποία στον κατήφορό της συμπαρασέρνει και ΠΑΣΟΚ  -ΔΗΜΑΡ), μετά τα διάφορα «Ζάπεια», τα «Ισοδύναμα» και δεν ξέρω τι άλλο, έχοντας πλήρη ένδεια επιχειρημάτων, χάνοντας και το τελευταίο ίχνος ψυχραιμίας, το μόνο δρόμο που μπορεί να διαβεί είναι αυτός του πλήρη εξευτελισμού της !

Έτσι, με αφορμή τη συζήτηση της Πρότασης Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων, των Μεσοπροθέσμων κλπ. (που ας σημειωθεί δεν θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή, γιατί λέει αντίκεται στο άρθρο 73 παρ. 3 του Συντάγματος) ο γνωστός μας κ. Σίμος Κεδίκογλου που παριστάνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τόλμησε να κατηγορήσει το ΚΚΕ (αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ) χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που θα ζήλευε κι ο Γκέμπελς – αν ζούσε !

Ας δούμε τι είπε, με έναν μικρό σχολιασμό :

– Μίλησε για … συμμορία της δραχμής !
Άραγε από πότε πρέπει να … ντρεπόμαστε που είχαμε ως εθνικό νόμισμα την δραχμή ;  Και γιατί είναι κακό να επιστρέψεουμε σ΄αυτήν ; Τώρα, νομιμοποιούμαστε εμείς να μιλήσουμε για συμμορία του ευρώ, μιας και το ευρώ μας έχει χαντακώσει μισθούς και συντάξεις και η ακρίβεια είναι το κάτι άλλο ;
Μάλιστα κ. Κεδίκογλέ μας, ΕΣΕΙΣ είστε ΣΥΜΜΟΡΙΑ !
Συμμορία των τοκογλύφων, του μεγάλου κεφαλαίου, της ιμπεριαλιστικής ΕΕ !

– Κατηγόρησε ότι δεν θέλουν την συνέχιση της χρηματοδότηση της χώρας (σ.σ. !!!!!!!!!!!)
Μάλιστα. Χρηματοδότηση της χώρας θεωρεί τα δάνεια … τα δάνεια … τα δάνεια !
Αυτά που παίρνουν και τα δίνουν ΟΛΑ στις Τράπεζες και από εκεί στους βιομήχανους και τους εφοπλιστές !
Και βάζουν τον λαό να τα πληρώσει !
Ε, ναι, κ. Κεδίκογλέ μας ΔΕΝ την θέλουμε αυτήν την χρηματοδότησή σας !

– Λένε (είπε ο … Σίμος μας) όχι στην, από εδώ και πέρα, καταβολή των συντάξεων και των μισθών !
Μπράβο !
Το … βρήκε !
Άραγε θα την πιπιλάνε πολύ καιρό αυτήν την καραμέλα, ότι ΔΗΘΕΝ τα δάνεια πάνε στους μισθούς και τις συντάξεις ;
Μάλλον …
Μιας και ο κόσμος τους πιστεύει …
Πρέπει κάποια στιγμή, οι μη κυβερνητικοί βουλευτές, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ – μιας και μόνο αυτοί καλούνται στα κανάλια κάθε μέρα -, άσχετα με την ερώτηση που τους κάνουν, να λένε ξεκάθαρα ότι από τα δάνεια ΔΕΝ πάει στους μισθούς και τις συνταξεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ (αριθ. 1) ευρώ !

– Λένε (εδώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος νόμισε ότι πέτυχε διάνα) όχι στην αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες.
Όμως, κ. Κεδίκογλέ μας, δεν κάνεις τον κόπο να μας πεις ποια είναι αυτά τα «χρέη του δημοσίου» και για ποιους ιδιώτες μιλάς ;
Που εδώ και τρία χρόνια παρακαρατάτε ακόμα και το ΦΠΑ που χρωστάτε ;
Εκτός αν εννοείς τους μεγαλοφαρμακέμπορους ή τους εφοπλιστάδες που ναι είμαστε της άποψης να ΜΗΝ τους πληρώσετε !
Και στο κάτω κάτω της Γραφής, το «δημόσιο» δεν είναι ο λαός !
Εμείς δηλαδή.
Εμείς, ΔΕΝ χρωστάμε … φράγκο !

– Λένε όχι στη ρευστότητα της αγοράς, λένε όχι στην επανεκκίνηση της οικονομίας που οδηγεί στην ανάκαμψη, ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.
Μωρ, τι μας λες !
Τώρα … σκοτιστήκαμε !
Τι την θέλεις αγαπητέ μας κ. Σίμε την αγορά, αν ο κόσμος δεν έχει λεφτά για να αγοράσει ;
Δεν έχεις ακούσει το γνωστό «εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά» ;
Πραγματικά το πιστεύετε εκεί στην τρικομματική σας κυβέρνηση, ότι με την εξαθλίωση και την λουμπενοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων, με την σφαγή μισθών και συντάξεων, με την ακρίβεια να χτυπάει κόκκινο, μπορείτε να μιλάτε για … επανεκκίνηση της οικονομίας ;
Έστω της καπιταλιστικής οικονομίας σας ;
Αλήθεια σε ποιο οικονομικό ή άλλο σχετικό εγχειρίδιο διάβασες κάτι τέτοιο ;
Όχι τίποτα άλλο, να μας το … συστήσεις και μας !

Εν κατακλείδι (άλα τις), κ. Κεδίκογλέ μας, να μας επιτρέψεις να σου υπενθυμίσουμε μια λαϊκή σοφή ελληνική παροιμία, που λέει:

– Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το … βόδι !

Έ, αυτό κάνεις κι εσύ κι όλοι σας  εκεί στην τρικομματική σας κυβέρνηση.

 

9 Responses to Διδακτορικό στο ψέμα !

 1. Ο/Η Ιωσήφ Στάλιν της Αλέκας. λέει:

  Ρεφορμιστές του ΠΑΜΕ: Συνεχιζόμενη επαίσχυντη αποδοχή και εξευτελιστική υποταγή στην αστική νομιμότητα

  Posted: 02 Nov 2012 06:22 AM PDT

  Για πολλοστή φορά στην απεργία της 18 Οκτώβρη οι ρεφορμιστές-εργατοπατέρες του ΠΑΜΕ, που μόλις πρόσφατα ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΑΝ την πρωτοφανή αποτρόπαια μαζική σφαγή των μεταλλωρύχων της Νότιας Αφρικής -αφού ΔΕΝ καταδίκασαν την κυβέρνηση του Τ. Ζούμα ως ΥΠΑΙΤΙΑ της σφαγής και ακόμα χειρότερα ΔΕΝ διέκοψαν σχέσεις με τα NUM-COSATU (ούτε ότι «Κ»ΚΕ με το ΝΑ«Κ»Κ) – μια κυβέρνηση που αποτελείται από «το Αφρικάνικο Εθνικό Κογκρέσο ANC, το Νοτιοαφρικάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα και τα συνδικάτα COSATU» («Ρ», 26/8/2012, σελ. 17) δηλ. τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ, πέραν του ANC, των εργατών που είναι οι σύντροφοι και ομοϊδεάτες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ: το χρουτσωφικό Νοτιοαφρικάνικο «Κομμουνιστικό» Κόμμα και τα ρεφορμιστικά κυβερνητικά συνδικάτα «COSATU», πραγματοποίησαν ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια, διασπώντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις-πορείες μιας απεργίας που δεν είχε κηρύξει το ΠΑΜΕ αλλά οι ρεφορμιστές εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

  Μετά τη συγκέντρωση της Ομόνοιας ξεκίνησε η «περιφρουρημένη», ως συνήθως, πορεία ανεβαίνοντας τη Σταδίου με «άνωθεν εντολή» να περάσει αυτή τη φορά όχι από το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος συνεχίζοντας προς τη Φιλελλήνων και να «διαλυθεί ησύχως», όπως εδώ και χρόνια έχουν συμφωνήσει οι ηγεσίες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ με τις εκάστοτε κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προς τις Στήλες του Ολυμπίου Διός-Συγγρού, αλλά μετά τη Σταδίου κινήθηκε αριστερά επάνω προς τη «Μεγάλη Βρετάνια», πέρασε στο πάνω μέρος της πλατείας μπροστά στη Βουλή και «χάθηκε»-κατέληξε προς τις Στήλες.

  Αμέσως μετά, ούτε καν 2-3 λεπτά, από τότε που πέρασαν και οι τελευταίοι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ από την πλατεία, τα ΜΑΤ έκλεισαν τη Β. Γεωργίου στο ύψος της «Μεγάλης Βρετάνιας» και στην απέναντι πλευρά την Όθωνος που και οι δυο οδηγούν προς το πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, απαγορεύοντας την άνοδο προς την πλατεία, ενώ αμέσως δόθηκε εντολή να χτυπηθούν οι διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί στην ογκωδέστατη πορεία των υπόλοιπων απεργών διαδηλωτών της Πατησίων που ανέβαιναν τη Σταδίου και οι πρώτοι είχαν ήδη φτάσει στην αρχή της πλατείας, αν αποπειραθούν να προχωρήσουν στο πάνω μέρος της μπροστά στη Βουλή δηλαδή από εκεί που πέρασε ανενόχλητο από την Αστυνομία το ΠΑΜΕ.

  Όταν η κεφαλή της πορείας των διαδηλωτών της Πατησίων έφτασε στην είσοδο της πλατείας και έστριψε προς τα αριστερά για να περάσει μπροστά απ’ το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» ώστε να φτάσει στο πάνω μέρος της πλατείας μπροστά στη Βουλή, τα ΜΑΤ εκτόξευσαν τις πρώτες βολίδες κρότου για εκφοβισμό και στη συνέχεια επιτέθηκαν στους πρώτους διαδηλωτές εμποδίζοντάς τους να ανέβουν στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος. Στη συνέχεια γενικεύτηκε η επίθεση.

  Από τα παραπάνω περιστατικά είναι εντελώς εξόφθαλμη η ΒΑΝΑΥΣΗ μεταχείριση της Αστυνομίας προς τους υπόλοιπους διαδηλωτές που όχι μόνο τους απαγόρευσαν την άνοδο στο πάνω μέρος της πλατείας αλλά τους επιτέθηκαν κιόλας χωρίς λόγο, σε αντίθεση με την μεταχείριση-αντιμετώπιση εκ μέρους της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη προς το ΠΑΜΕ που το άφησαν να περάσει στο πάνω μέρος.

  Είναι φανερό πως πίσω από τη λεγόμενη και πολυδιαφημισμένη «περιφρούρηση των συγκεντρώσεων-πορειών» των ηγετών «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ κρύβονται δυο βασικά πράγματα:

  ΠΡΩΤΟ, η επαίσχυντη αποδοχή και εξευτελιστική υποταγή του ΠΑΜΕ στην αντιδραστική αστική νομιμότητα, μια ρεφορμιστική γραμμή στην υπηρεσία του κεφαλαίου που συνεχίζεται στο διηνεκές, και ΔΕΥΤΕΡΟ η ολοφάνερη συμφωνία των σοσιαλδημοκρατών ηγετών των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ με το αστικό κράτος και τις εκάστοτε κυβερνήσεις των δυο αστικών κομμάτων: του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ και του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ.

  Εξάλλου αυτό φάνηκε πιο καθαρά και στην περίπτωση της 48ωρης απεργίας του περασμένου χρόνου περιφρούρησης του αντιδραστικού αστικού κοινοβουλίου από το ΠΑΜΕ, όπου η Παπαρήγα παραδέχτηκε δημόσια τη συνεργασία των ηγετών του με την Αστυνομία, αναλαμβάνοντας οι ροπαλοφόροι-κρανοφόροι του το ρόλο της Αστυνομίας, χτυπώντας όλους τους υπόλοιπους απεργούς διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος.

 2. Aυτός που υπογράφει ως «Ιωσήφ Στάλιν της Αλέκας»,

  μας δίνει σημαντικότατες πληροφορίες για τη νέα μαυροκίκτινη προπαγάνδα που έχει ξεκινήσει η Χρυσή Αυγή εδώ και λίγες μέρες.
  Αυτά ακριβώς τα παραμύθια, μπήκαν προσφάτως στο γκεμπελίστικο οπλοστάσιο των φασιστοναζιστών και τα γυροφέρνουν στα σχολειά, στα κεφενεία, στις γειτονιές, κι όπου τέλος πάντων μπορούν να βρουν ακροατήριο που δε θα τους ξαποστείλει.
  Μελετήστε λοιπόν καλά αυτές τις βρωμιές, γιατί στο εξής θα τις συναντάται καθημερινά.
  Επιπλέον, προσέξτε πώς παίζουν….

  «……………….ΡEΦΟΡΜΙΣΤΕΣ του ΠΑΜΕ:……………………………
  ………………………………………………πραγματοποίησαν ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια, διασπώντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις-πορείες μιας απεργίας που δεν είχε κηρύξει το ΠΑΜΕ αλλά οι ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. ολοφάνερη ΣΥΜΦΩΝΙΑ των σοσιαλδημοκρατών ηγετών των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ με το αστικό κράτος και τις εκάστοτε κυβερνήσεις των δυο αστικών κομμάτων: του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ και του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ».
  ————
  Βλέπετε πουθενά να εμπλέκουν στην μαυροκίτρινη προπαγάνδα τους το ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

  Τι είναι αυτό που επιδιώκουν λοιπόν;
  Απλό είναι το θέμα…
  Ο κόσμος σιχάθηκε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
  Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, τά ‘χουν κάνει τάχα πλακάκια με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προ πολλού.
  Άρα το ΚΚΕ είναι δήθεν κόμμα τού συστήματος και μάλιστα ίδιο με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ,
  Εκτός από αυτές τις αηδίες που γράφει εδώ, η Χρυσή Αυγή διατυμπανίζει και ότι το ΚΚΕ έβαζε πλάτη άλλοτε να βγει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και άλλοτε να βγει η ΝΔ.
  Τι λέει λοιπόν η Χρυσή Αυγή; Λέει, μακριά απ’ το ΚΚΕ, γιατί είναι σα να ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
  Δε λέει όμως μακριά από ΣΥΡΙΖΑ….

  Τα συμπεράσματα δικά σας.

  Εγώ να προσθέσω μόνο, πώς όσες λαθροχειρίες και να κάνουν κάτι τέτοιοι με τα ονόματα του μεγάλου ΣΤΑΛΙΝ και της μπολσεβίκας ΑΛΕΚΑΣ, ούτε τα ονόματά τους μπορούν να βρωμίσουν, ούτε την ιστορία ν’ αλλάξουν, ούτε το μέλλον να εμποδίσουν.

 3. Ο/Η faros λέει:

  Προφανώς και δεν καταλαβαίνεις … Χριστό !

  Μια ζωή προβοκάτορας …

  Μια απορία μόνο λύσε μου: Σε πληρώνουν ή από … πεποίθηση το κάνεις ;

 4. Ο/Η faros λέει:

  Μην δίνεις και πολύ σημασία …

  Ο τύπος τρολλάρει εδώ και πολύ καιρό !

 5. @ Faros

  Μετά το σχόλιό μου βγήκες απ’ τα ρούχα σου. Έκανα κάποιο λάθος;
  Ή απλά ξέχασες να γράψεις τι και ποιος σε έκανε μπαρούτι;
  Για ξεμπέρδεψέ με σε παρακαλώ

  ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

 6. Ο/Η faros λέει:

  ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ: Είναι προφανές σε ποιον απευθύνομαι … κάθε φορά ! 😀

  Το πρώτο σχόλιο είναι για τον σχολιαστή με το τρολλίστικο όνομα «Ο/Η Ιωσήφ Στάλιν της Αλέκας» και το δεύτερο, δηλαδή το να μην δίνεις και πολύ σημασία σε σένα Φίλε και Σύντροφε ΑΝΕΡΓΕ και ΑΦΡΑΓΚΕ.

  Πιστεύω ότι είναι φανερό.

  Ξέρεις, τρολλάρει στο μπλογκ μου πολλά χρόνια τώρα …

 7. Ο/Η thersitis λέει:

  ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΦΙΛΑΡΑΚΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΣΕ

  ΙΩΣΗΦ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ.

  THE MASTURBATION GOES CLOUD.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 8. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Έτσι τον … διατάζει το μυαλό του, έτσι κάνει ! 😛

  Ας μην έχουμε … απαιτήσεις !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: