Μπράβο !

Υπάρχει μια γενική, παγκόσμια θα έλεγα προσπάθεια, να περιοριστεί τουλάχιστον το κάπνισμα.

Αυτό συμβαίνει διότι έχει αποδειχθεί πόσο βλαβερές είναι οι συνέπειες για την υγεία των καπνιστών, αλλά και των λεγόμενων παθητικών καπνιστών, αυτών δηλαδή που βρίσκονται δίπλα σε καπνιζοντες.

Βέβαια, δεν τους έπιασε ο πόνος για μας (μιλάω για τις κυβερνήσεις), απλά το κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι τόσο μεγάλο εξ αιτίας των μεγάλων ποσών που ξοδεύονται από ασθένειες που προκαλεί το κάπνισμα, που τείνει να γίνει δυσβάσταχτο.

Παρά όμως τις απαγορεύσεις (μας και δεν μας κόβει από μόνοι μας να το κόψουμε το ρημάδι) στη χώρα μας, το κάπνισμα … τραβά την ανηφόρα !

Μήπως τελικά πρέπει και εδώ να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της περιφέρειας της Οζάκα της Ιαπωνίας ;

Όπου εκεί, ο τοπικός κυβερνήτης έχει απαγορεύσει ολοκληρωτικά το κάπνισμα σε μαθητές και καθηγητές από το 2008. Και επειδή και εκεί κάποιοι … θεριακλήδες καθηγητές (επιστήμονες σου λέει ο άλλος) έκαναν πως δεν κατάλαβαν τις απαγορεύσεις, έφαγαν πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ επειδή κάπνιζαν !

Μάλλον τελικά κάποια τέτοια πρόστιμα βάλουν μυαλό στον κόσμο …

14 Responses to Μπράβο !

 1. Ο/Η ANEΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ λέει:

  Το κάπνισμα βλάπει σοβαρά την υγεία και δεν υπάρχει κανείς ν’ αμφιβάλει επ’ αυτού. Τα χημικά που μας ταϊζουν στις διαδηλώσεις, βλάπουν σοβαρά την υγεία; Γιατί δεν τ’ απαγορεύουν…;;;;
  Τέλος πάντων, η μη παραγωγή νέων καπνιστών και ο περιορισμός των ήδη καπνιστών, δεν μπορεί να επιτευχτεί όμως με διατάγματα και πρόστιμα.
  Για τους νεώτερους είναι ζήτημα παιδείας να μη βάλουν τσιγάρο στο στόμα τους και για τους παλιότερους είναι ζήτημα εξάρτησης.
  Μια εξάρτηση που βλάπει την υγεία τους και τα ταμεία.
  Κι όπως σωστά λες φάρε, εκείνο που νοιάζει τους κρατούντες, είναι τα έξοδα των ταμείων, τα οποία αν εκλείψουν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φαγοπότι τού μεγάλου κεφαλαίου.

  Άρα είναι οικονομικό το μέγεθος του απαγορεύομεν το κάπνισμα και διατάσσομεν την καταστολήν των καπνιστών. Κι είναι πολύ βαθύτερα και πλατύτερα οικονομικό το θέμα, διότι:

  Εάν π.χ. απαγορέψουν το κάπνισμα στις πλατείες, στο δρόμο, στα πεζοδρόμια, και πειθαρχήσουν οι καπτνιστές απ’ το φόβο τού …κνούτου,
  άπαντες μετά,
  καπνιστές και μη,
  εκαιδευόμαστε μαζικά να είμαστε φρόνιμοι για να μην τιμωρηθούμε. Να μην πληρώσουμε χρηματικό πρόστιμο εν προκειμένω.
  Αύριο θ’ απαγορέψουν τη διαμαρτυρία τού λαού για τα κακώς κείμενα, οπότε σαν καλά εκπαιδευμένα σκυλάκια θα πειθαρχήσουμε απ’ το φόβο τού …κνούτου. Χρηματικό πρόστιμο ή οτιδήποτε.
  Πολλά τα παραδείγματα με τα οποία θα επιχειρήσουν να μας «μάθουν» να υπακούμε μαζικά και παθητικά στις βουλές τους…
  Και το τσιγάρο είναι μια καλή αρχή…

  Να λοιπόν ποια τα πραγματικά λόγια των κρατούντων, των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους, πίσω απ’ τον …πόνο τους για την υγεία των καπνιστών:

  «Kόψε βρε αδερφέ το κάπνισμα επιτέλους! Έχεις κι άλλη επιλογή. Τα ναρκωτικά.
  Απαγορευμένο το βιομηχανικό τσιγάρο, αλλά ελεύθερο το χασίσι…
  Με μια γλαστρούλα στο μπαλκόνι σου, δεν σου κοστίζει και οικονομκά. Για σκέψου το. Με τέτοια κρίση, γλιτώνεις τα λεφτά για τσιγάρα, γλιτώνεις και το πρόστιμο… Γλιτώνουμε κι εμείς απ’ την πιθανή εξέγερσή σου εναντίον μας… Κι επειδή η μαστουρομανία δεν ικανοποιείται μετά από λίγο διάστημα με το χασίσι, σου έχουμε ελεύθερη και την ηρωίνη, την κοκαϊνη, το σίσα, τα ναρκόχαπα κλπ. Σε φθηνή τιμή μάλιστα, ή και τσάμπα, δώρο τού …κράτους ‘μας’, να γλιτώσουμε μια κι έξω από ΄σας νεαροί και νεαρές, που επειδή με τα κέρδη μας σας φράξαμε το μέλλον, υπάρχει κίνδυνος να μολυνθείτε απ’ τις κομμουνιστικές ιδέες και να θελήσετε την ανατροπή μας. Την ανατροπή τής εξουσίας μας. Την ανατροπή τού καπιταλισμού».

  Ναι, όλα αυτά επιδιώκουν οι κρατούντες πίσω απ’ την απαγόρεψη του καπνίσματος δια του αποφασίζομεν και διατάσσομεν…
  Και στο κάτω-κάτω,
  από μόνος του ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν έχει το δικαίωμα να καπνίζει μέσα σε νοσοκομεία, σε κλειστές αίθουσες, σε αίθουσες σχολείων, στο αμάξι του με τα παιδιά μέσα κλπ.
  Άρα λοιπόν το κάπνισμα είναι ζήτημα παιδείας. Και η παιδεία, κοινωνική και επιμορφωτική, εξαρτάται απ’ την εξουσία ενός κράτους. Κι η εξουσία σχεδόν όλου τού πλανήτη, ανήκει στα μονοπώλια. Στους καπιταλιστές. Είναι καπιταλιστική. Γι’ αυτό λοιπόν και πολλαπλασιάζονται οι καπνιστές, αλλά και οι δύστυχοι χρήστες ουσιών.

  ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ λοιπόν,
  που ντύνεται τη φασιστική στολή του και μέσα απ’ το αποφασίζομεν και διατάσσομεν τσιγαπαγόρευση…

  ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

 2. Ο/Η faros λέει:

  ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ: Τα χημικά … γιατί δεν τα απαγορεύουν … Μα, Φίλε μου, τα χημικά ΔΕΝ τα … καπνίζουμε !!!

  Δεν θα διαφωνήσω στις δαπιστωσεις που παραθέτεις … απλά να πω το εξής: Επειδή υπάρχουν κακοί … αστυνόμοι, να μην απαγορεύσουμε τις κλοπές, τις απάτες κλπ. κλπ. ;

  Επειδή υπάρχει ο φόβος της ανελευθερίας να επιτρέψουμε να κυκλοφορούν κάποιοι … γυμνοί ή να βρίζουν όποιον βλέπουν ή να επιτρέψουμε τη … χ.α. να κάνει αυτά που κάνει ;

  Όλα θέλουν ένα μέτρο … εντάξει παίζεται αυτό, αλλά να μην υπάρχει καθόλου ;

  Που λες, Φίλε μου, να σου γνωρίσω (αν δεν το ξέρεις ήδη) ότι στην Σοβιετική Ένωση (και καταλαβαίνεις μιλάμε για τουλάχιστον πριν 22 χρόνια) απαγορευόταν το κάπνισμα ακόμα και στα γήπεδα !
  Σκέφτεσαι να κάνουν κάτι τέτοιο κατά δω ;

  Σίγουρα όλα είναι θέμα παιδείας.
  Όμως είναι και θέμα σεβασμού στον άλλον …
  Δεν μπορείς να καπνίζεις ενώ δίπλα σου υπάρχουν άλλοι που δεν καπνίζουν …
  Και όμως αυτήν την απλή αλήθεια ούτε οι δικοί μας την ασπάζονται !
  Δυστυχώς …

  Γι αυτό και με βλέπεις να υπερασπίζομαι ακραίες αποφάσεις όπως αυτή της Ιαπωνίας.

 3. Ο/Η thersitis λέει:

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟ.

  Η ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΑΩΝΙΑ ΚΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ.

  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

  ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΡΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.

  ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΣΕΒΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΤΕ ΜΕΤΑ

  ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ) ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΩ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΝΕ ΚΟΨΙΔΙΑ ΔΙΟΤΙ Μ΄ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

  Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΙΝΤΕΡ.

  ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΡΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.

  ΤΟ ΣΕΞ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΚΥΗΣΕΙΣ.

  ΑΡΑ ΤΙ ΜΕΝΕΙ;

  ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΚΥΜΜΕΝΟ.

  ΧΡΕΟΣ ΜΙΑΣ ΣΩΣΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΕΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΒΑΖΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΣΥΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

  ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 18.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 4. Ο/Η thersitis λέει:

  ΕΚΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. .

  ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΙΑ ΑΦΡΑΓΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΑΡΚΩΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΠΟΑΧΑΥΝΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΜΕΛΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΗΣ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ Σ’ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

  ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝΕ ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΡΩΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΡΙΞΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ;

  ΣΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΑΜΠΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟΣ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 5. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Κοίτα μιλάμε για το κάπνισμα που είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι προκαλεί καρκίνο !

  Και στους καπνίζοντες και στους διπλανούς τους – κυρίως μιλάω για αυτούς !

  Εσύ (ρητορικό το εσύ) θέλεις να πεθάνεις και διάλεξες το κάπνισμα … άλλος πηδάει από την ταράτσα για πιο … γρήγορα !
  Τέλος, δεν με νοιάζει τόσο για σένα (ρητορικά πάντα) αλλά για μένα που είμαι δίπλα σου και κινδυνεύω το ίδιο αν όχι και πιο πολύ !

  Το να συγκρίνουνμε το κάπνισμα με άλλες περιπτώσεις όπως η … χορτοφαγία ή η … τηλεόραση κλπ. απλά αποπροσανατολίζει την κουβέντα !

  Λέω εγώ …

 6. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Είπαμε ότι η πρεμούρα που τους έχει πιάσει έχει να κάνει με τις δαπάνες (αυξημένες πλέον) των ασφαλιστικών ταμείων. Οι χρόνιες παθήσεις που προκαλεί το κάπνισμα εκτός από τον καρκίνο, χρεώνει δυσβάσταχτα τα ταμεία (για αυτούς φυσικά) !

  Και φυσικά δεν τους νοιάζει π.χ. αν το ίδιο και χειρότερο συμβαίνει στη χαλυβουργία ή τα ναυπηγεία ή και αλλού.

  Άλλο αυτό και άλλο ότι εμείς ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε ενάντια στο κάπνισμα – κυρίως το παθητικό.

 7. Ο/Η thersitis λέει:

  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΣΤΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

  ΔΕΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ.

  ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ.

  ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΣΙΓΑΡΑ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΠΙΕΙ ΤΗΝ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ.

  ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

  ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

  ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΚΚΟΛ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΖΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΣΕΙΣ.

  ΣΤΗΝ ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΟΣΑ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙΑ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

  ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ, ΑΠΟ ΤΟΙ ΑΠΕΜΠΛΟΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.

  ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 8. Ο/Η thersitis λέει:

  ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΡΥΠΟΥΣ.

  ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΜΑΞΙ ΑΛΛΑ ΤΡΩΓΩ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΦΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ.

  ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ.

  ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ. ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

  ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΟΛΕΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟΜΕΙΝΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΡΑΣ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 9. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Προφανώς και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που προκαλούν καρκίνο. Όπως η ραδιενέργεια που κι αυτή θα έπρεπε να απαγορευτεί (μιλάω για τα όπλα μαζικής καταστροφής) ή και τα ραδιενεργά λιπάσματα ή φάρμακα που μπαίνουν σε τρόφιμα που και αυτά θα έπρεπε να απαγορευτούν.
  Κάθε τι που προκαλεί σοβαρές βλάβες στην υγεία μας θα έπρεπε να απαγορευτεί.

  Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες (ας τους πω έτσι) που προκαλούν τεράστιες βλάβες στην υγεία μας (αναφέρεις το αλκοόλ) που τουλάχιστον θα έπρεπε από μόνοι μας – το τόνισα αυτό, θα έπρεπε να μην περιμένουμε απαγορεύσεις για να μην κάνουμε κάποια πράγματα – να μην τα χρησιμοποιούσαμε.
  Δεν μου χρειάζεται απαγόρευση για να μην μεθάω κάθε μέρα … έτσι δεν είναι ;

  Πράγματι έχεις δίκιο, αυτό ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να το κάνουμε … να δώσουμε μια άλλη προοπτική, μια άλλη διάσταση στη ζωή των ανθρώπων ώστε να μην καταφεύγουν ούτε στα τσιγάρα, ούτε στα ναρκωτικά, ούτε στο αλκοόλ, ούτε πουθενά.

  Επίσης έχεις δίκιο να λες ότι οι δήθεν απαγορεύσεις των αστικών καθεστώτων είναι μια καλοστημένη απάτη.

  Όλα αυτά βέβαια δεν αναιρούν την υποχρέωσή μας (έτσι το βλέπω εγώ) να προσπαθούμε να μάθουμε τον κόσμο να προσέχει την υγεία του, να μην κάνει καταχρήσεις τέτοιες που οδηγούν στον θάνατο … τους χρειαζόμαστε τους αγωνιστές, τι να τους κάνουμε νεκρούς !

 10. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Φυσικά και τα πάντα γύρω μας, έτσι όπως έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά και μόνο για το κέρδος, κρύβουν παγίδες για την υγεία μας …

  Θα τα απογορεύσουμε όλα ;

  Προφανώς και όχι !

  Σίγουρα όμως θα πρέπει να παρθούν μέτρα … μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  Παντού !

 11. Ο/Η thersitis λέει:

  ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΑΠΝΙΣΩ.

  ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝΕ ΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

  ΑΥΤΗ Η ΠΟΥΡΙΤΑΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΣΥΛΛΒΗ «ΡΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ, ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΛΟ.

  ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΛΠΑΚΙ ΤΟ ΜΠΙΜΠ ΣΤΑ ΣΗΡΙΑΛ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑ ΙΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΛΑΚΑΣ.

  ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ.

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ.

  ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ. ΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ. ΜΕ ΠΕΙΘΩ. ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΩ Μ’ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΕΝΩ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΙΖΕΙ;

  ΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

  ΜΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΑΚΑΡΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΣΥΣΗΣ.

  ΜΟΥ ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ.

  ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΕΝΔΙΦΕΡΟΤΑΝΕ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΜΠΟΜΠΟΛΕΣ.

  ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ.

  ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΙ ΟΧΙ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 12. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Κοίτα, εγώ ισχυρίζομαι το εξής:

  – Ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει πως θα πεθάνει ελεύθερα ! Θέλει ο άλλος με το τσιγάρο ; Να το κάνει με το τσιγάρο ! Αρκεί στο δρόμο προς το θάνατο να μην θέλει να πάρει και μένα μαζί του, ως παθητικό καπνιστή !

  Τίποτα περισσότερο, μα και τίποτα λιγότερο !

  Εντάξει, τα προστίματα είναι για το θεαθείναι …
  Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν … Ούτε για το τσιγάρο, ούτε γιατί περνάμε τις διαβάσεις των πεζών, ούτε γιατί περνάμε με «κόκκινο», ούτε γιατί κλέβουμε τον συνάνθρωπό μας κλπ. κλπ. κλπ. !

  Φυσικά συμφωνώ μαζί σου για το γεγονός ότι όλο αυτό το καπιταλιστικό σύστημα το κάνει με δόλο, το αναλύσαμε ήδη αρκετά αυτό, νομίζω.
  Και τα τελευταία επιχειρήματα που χρησιμοποιείς, πολύ σωστά είναι.

 13. Ο/Η thersitis λέει:

  ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ Μ’ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.

  ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ.

  ΚΡΙΒΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΣ.

  ΑΣ ΜΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΩΣ Ο ΠΡΩΤΑΙΑΤΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. ΕΔΩ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ.

  ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΚΑΡΘΙΟΠΑΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.

  ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ, ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΖΟΥΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ;

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 14. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Φυσικά και υπάρχει στόχος ! Να μειωθούν οι δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων.
  Και, να φανούν ότι … ενδιαφέρονται κιόλας για τον κόσμο !
  Στα … κανάλια !

  Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις … καλοσύνες του συστήματος !

  Όλα φταίνε ! Όλα …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: