Μπόχα

«… και συ πρόστυχη πένα και μολύβι (τη αδεία του ποιητή: και στόμα πολιτικών, δημοσιογράφων, αναλυτών κλπ.) του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα».
(Κώστας Βάρναλης)

Κυβέρνηση, κόμματα του συστήματος και οι παρατρεχάμενοί τους, το τελευταίο χρονικό διάστημα, παριστάνουν ότι … έπεσαν από τα σύννεφα, παριστάνουν ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη του Ταμείου των εργατοπατέρων !!!

Πρώτη φορά άκουσαν για τις συντάξεις και τις άλλες παροχές που δίνονται στους συνδικαλιστές που υπηρετούν το σύστημά τους !!!

Δείχνου να αγνοούν ότι το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, γενικά οι Ταξικές Δυνάμεις, δεκαετίες τώρα καταγγέλουν την ύπαρξή του, αποκαλύπτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο (συνδκαιστικές συντάξεις, άλλες παροχές) γίνεται εξαγορά συνειδήσεων, εξαγορά συνδικαλιστών, εξαγορά των πάντων !

Εντελώς σκόπιμα, αποσιωπούν ότι οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, όχι μόνο απαξιούν να παίρνουν αυτές τις συντάξεις της ντροπής, αλλά και παλεύουν μια ζωή τώρα για την κατάργησή τους.

Αποσιωπούν ότι οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, παράλληλα αγωνίζονται ώστε να καταργηθεί κάθε είδους παροχή προς τους συνδικαλιστές (που είναι διάφορες και όχι μόνο οι συντάξεις), κάθε είδους χρηματικής … επιβράβευσης εργοδοτικών ή κυβερνητικών συνδικαλιστών.

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, καταγγέλουν στον Ελληνικό λαό, ότι κι αν ακόμα καταργηθούν αυτές οι λεγόμενες συνδικαλιστικές συντάξεις, θα βρουν άλλους τρόπους τα αστικά κόμματα και η εργοδοσία, ώστε να σιγοντάρουν, να λαδώνουν τους συνδικαλιστές που είναι χρήσιμοι στο καπιταλιστικό σύστημα, χρήσιμοι στην ΕΕ, στην πλουτοκρατία, συνδικαλιστές φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες, ρεβιζιονιστές και οπορτουνιστές.

Όμως να ξέρουν όλοι.
Η μπόχα τους ξεχείλισε πια.
Και κάποια στιγμή, θα τους πνίξει !

7 Responses to Μπόχα

 1. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Άσχετο με το θέμα, αλλά μου άρεσε…

  Ανίκητο πράγμα!
  «Δεν είναι δεξιό πράγμα η Χρυσή Αυγή. Είναι εθνικο-σοσιαλιστές οι άνθρωποι. Δηλαδή είναι αριστεροί»!
  Τάδε έφη Αδωνης Γεωργιάδης.
  *
  Σχόλιο πρώτο:
  Με τη λογική που διαθέτει ο κ. Γεωργιάδης είναι ίσως ο ενδεδειγμένος να προχωρήσει σε διατριβή με θέμα: «Το μαλλί της γριάς έχει πιτυρίδα;»
  *
  Σχόλιο δεύτερο:
  Οπως έλεγε ένας σοφός, δεδομένου ότι η βλακεία είναι ανίκητη, κανείς ποτέ δεν πρέπει να τα βάζει με τον βλάκα. Αφ’ ενός γιατί για να τα βάλεις με τον βλάκα πρέπει να πέσεις στο επίπεδό του, αφ’ ετέρου γιατί ακόμα κι αν πέσεις στο επίπεδο του βλάκα, ο βλάκας έχει τόση προϋπηρεσία στη βλακεία που πάλι θα σε νικήσει (στη βλακεία)…

  Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

 2. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Η μπόχα … πάει παντού !

  Και στον Γεωργιάδη …

 3. Ο/Η Ka Ge λέει:

  Απ’ την περίοδο της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, της γνωστής χούντας (1967-1974) είχε ξεκινήσει αυτή η μπόχα που συνεχίστηκε κι ενισχύθηκε απ’ τις κοινοβουλευτικές αστικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ…

  Γιατί «θυμήθηκαν» τώρα να «διαφωνήσουν» αυτοί οι ίδιοι;

  Για τρεις λόγους κατά την ταπεινή μου άποψη.

  Ο πρώτος λόγος είναι για να δικαιολογήσουν το παραπέρα πετσόκομμα των πενιχρών συντάξεων που παίρνουν αυτοί που όντως έφαγαν τα νιάτα τους στη βιοπάλη.

  Ο δεύτερος λόγος είναι για να σπιλώσουν και τους καθαρούς, τους ταξικούς συνδικαλιστές, μαζί με τους βρώμικους. Μαζί με τους ξεπουλημένους δηλαδή στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τής εργοδοσίας.

  Τον τρίτο λόγο είναι που δυσκολεύομαι να συγκεκριμενοποιήσω. Τώρα θα μου πείτε, γιατί σώνει και καλά να υπάρχει και τρίτος;

  Διότι οι δυο πρώτοι είναι εντελώς αυτονόητοι. Κι εγώ δεν πιστεύω ότι για τόσο ευκολοεξήγητα πράματα θα σήκωναν αυτό το θέμα.

  Αντίθετα πιστεύω ότι πίσω απ’ τα εκ των πραγμάτων αυτονόητα, κρύβουν αυτό που πραγματικά επιδιώκουν.

  Ένα παράδειγμα:
  Aν στα σχέδιά τους είναι η κατάργηση του συνδικαλισμού, η απαγόρευσή του, πώς θα εξασφάλιζαν τη συναίνεση του κόσμου σ’ αυτό;
  Μήπως με την πλήρη απαξίωση των συνδικαλιστών΄και του συνδικαλισμού; Λέω…

  Με παρόμοιο τρόπο άλλωστε δεν απαξιώνουν τη δημόσια υγεία, το ΙΚΑ κλπ.;;;;
  Κι ακούμε διάφορους μετά να λένε, «καλύτερα ιδιωτική ασφάλιση ώστε να έχω ιδιωτική υγεία. Να καταργηθεί λοιπόν το ΙΚΑ, τα δημόσια νοσοκομεία κλπ.»…

  Γιατί λοιπόν να μην ακούμε σε λίγο και διάφορους να λένε, «καλύτερα χωρίς συνδικαλισμό, να δουλεύουμε ήρεμα… Να γλιτώσουμε κι απ’ τις απεργίες…»……

  ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

 4. Ο/Η faros λέει:

  Ka Ge: Η μπόχα, ξεκίνησε από την εποχή του φασίστα δικτάτορα Μεταξά, που θέσπισε το μέτρο !

  Ο τρίτος λόγος είναι σχετικός με τους δύο πρώτους.
  Είναι ο αποπροσανατολισμός, να δείξουν δηλαδή ότι κυνηγούν τα λαμόγια …
  Αυτό δηλαδή που κάνουν με τους δήθεν τυφλούς που παίρνουν επιδόματα, ή τους δήθεν 11.000 παράνομους συνταξιούχους (που είναι μόλις και μετά βίας … 500) !

  Τώρα για την απαξίωση ή κατάργηση του συνδικαλισμού … δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα !!!
  Φρόντισαν γι αυτό οι διάφοροι ΓΣΕΕέδες, ΑΔΕΔΥδες κλπ. κλπ. !

 5. Ο/Η Ka Ge λέει:

  @ Faros

  Ουδείς αμφιβάλει ότι οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι εργατοπατέρες, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, οι ξεπουλημένοι στην εργοδοσία (δηλαδή οι συνδικαλιστές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί Αριστεροκάτι), φρόντισαν για την απαξίωση του συνδικαλισμού και για άλλα σε βάρος πάντα των εργαζομένων.
  Άλλωστε, χωρίς αυτούς θα ήταν πιο δύσκολα τα πράματα για το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του εν Ελλάδι.
  Αυτοί όμως είναι απλά συνδικαλιστές (έστω και ξεπουλημένοι) και όχι ο συνδικαλισμός σαν έννοια.

  Υπάρχουν όμως και οι άλλοι συνδικαλιστές. Αυτοί τού ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
  Οι κομμουνιστές συνδικαλιστές (ΚΚΕ) και το ΠΑΜΕ, που είναι το ακριβώς αντίθετο απ’ τους προηγούμενους. Που είναι ταγμένοι στα συμφέροντα των εργαζομένων και παλεύεουν με αυτοθυσία για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι ό,τι τους ανήκει. Ό,τι τους ανήκει! Μέχρι και την εξουσία δηλαδή! Την εργατική-λαϊκή εξουσία.
  Αυτοί είναι λοιπόν που εκπροσωπούν και τον συνδικαλισμό σαν έννοια.

  Επομένως, αν υπάρχει στα σχέδια τής άρχουσας τάξης και των πολιτικών υπηρετών της στόχος απαγόρευσης του συνδικαλισμού, τους συνεπείς συνδικαλιστές στοχεύει.
  Τον συνδικαλισμό στον ταξικό προανατολισμό του στοχεύει μια πιθανή τέτοια απαγόρευση τύπου αποφασίζομεν και διατάσσομεν…

  Τους κομμουνιστές συνδικαλιστές (ΚΚΕ) και γενικότερα το ΠΑΜΕ είναι που θέλουν να βάλουν στο ίδιο τσουβάλι απαξίωσης με τους εργατοπατέρες…

  Αυτό εννοώ στο προηγούμενο σχόλιό μου.
  Και φυσικά δεν διαφωνώ με τις παρατηρήσεις σου. Αντίθετα συμφωνώ απόλυτα.
  Είδομεν…

 6. Ο/Η faros λέει:

  Ka Ge: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

  Άλλο πράγμα οι συνδικαλιστές (κυρίως οι συμβιβασμένοι) και άλλο ο Συνδικαλισμός ως έννοια – που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την πραγματική δημοκρατία.

  Όσο για την απαγόρευση … λες να ζήλεψαν κάποιοι τις μέρες του Μανιαδάκη ;;;

  Ίδωμεν …

 7. Ο/Η Lamar Furlone λέει:

  I just want to say I’m all new to blogging and site-building and absolutely enjoyed your page. More than likely I’m going to bookmark your blog post . You amazingly come with terrific articles. Cheers for revealing your web page.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: