Συνεχίζουμε πιο θαρραλέα !

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή.Κύριο χαρακτηριστικό των φετινών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και στο κεντρικό τριήμερο ήταν η μαζική συμμετοχή της νεολαίας, μαθητών, φοιτητών, ανέργων και εργαζομένων. Αυξημένη ήταν η συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων όλων των ηλικιών.

Οι εκδηλώσεις του 38ουΦεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή με το σύνθημα «δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται… εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία» αποτέλεσαν αποστομωτική απάντηση στους μηχανισμούς του συστήματος, που με τη συκοφαντία και άλλα δόλια μέσα επιχειρούν να ορθώσουν τείχος ανάμεσα στο ΚΚΕ,την ΚΝΕ και τη νεολαία. Δείχνει ότι παρά και ενάντια στο κλίμα της απογοήτευσης και της τυφλής αγανάκτησης υπάρχουν προϋποθέσεις να εκφραστεί πιο δυναμικά και αποφασιστικά η λαϊκή χειραφέτηση, η οργάνωση και η αντεπίθεση εργαζομένων και νεολαίας κατά του κεφαλαίου, της ΕΕ, των κομμάτων που τα υπηρετούν, για τη ριζική ανατροπή.

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, τους φίλους της, που με αυταπάρνηση εργάστηκαν για τη διοργάνωση και λειτουργία των εκατοντάδων πολύμορφων εκδηλώσεων του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, για το μεγάλο άνοιγμα που πραγματοποίησαν στη νεολαία. Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες καλλιτέχνες που με τη συμμετοχή και το έργο τους συνέβαλαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ, αναδεικνύοντάς το σε μοναδικό πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός που αγκαλιάζεται από τη νεολαία και το λαό.

Καλούμε όλους όσοι πήραν μέρος να συνεχίσουν πιο θαρραλέα και να οικοδομήσουν ισχυρούς δεσμούς με τα παιδιά των εργατικών -λαϊκών οικογενειών, με τους νέους ανέργους και εργαζόμενους. Αυτοί έχουν περισσότερο ανάγκη από κάθε άλλο να γνωρίσουν και να αγωνιστούν για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, για να απαλλαγούν από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να παλέψουν για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

 

14 Responses to Συνεχίζουμε πιο θαρραλέα !

 1. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Αν νοιάζονταν οι συμπατριώτες μας πραγματικά για τα παιδιά τους, για τη νέα γενιά, για το μέλλον….αλλιώς θα ήταν τα πράγματα…
  Δεν θα ζούσαμε αυτόν τον εφιάλτη….
  Που είναι οι άνεργοι νέοι, ενάμιση εκατομμύριο, στις πορείες, στις εκδηλώσεις…
  Που είναι οι φοιτητικοί σύλλογοι του 114, του Κυπριακού, του Πολυτεχνείου….
  Ευτυχώς που υπάρχει η ΚΝΕ, να εκπροσωπεί την Ελληνική νεολαία!

 2. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Σωστά τα ερωτήματά σου. Μην ξεχνάμε πάντως, ότι οι νέοι επιρρεάζονται πολύ από τους γονείς τους … τους δασκάλους του … την τηλεόραση κλπ.!

  Και, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ελληνική κοινωνία είναι πολύ βαθειά συντηρητική.

  Οπότε …

 3. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Και απαντάω φίλε Φάρο, στο ρητορικό ερώτημα:
  Αυτούς τους νέους, τους μάζεψαν με τα συνθήματα με τον εύκολο δρόμο, ο Αντρέας, ο Σημίτης, ο Γιωργάκης…. και τους πήγανε από δεξιά στον ψευτοσασιαλισμό τους και τους μετέτρεψαν σε φρικιά, σε ζόμπι.
  Και με συνθήματα κλεμμένα απ την αριστερά, με υποσχέσεις, με τάματα, κατάφεραν και μετατόπισαν μεγάλο μέρος του λαού από αριστερά και από δημοκρατικά ιδανικά στην ψευτοαριστερά τους, μέχρι που τον εξαθλίωσαν και τον κατέστρεψαν…
  ….. Και μόλις αυτός ο δυστυχής λαός άρχιζε να αντιλαμβάνεται το παιγνίδι τους, με πανουργία του σερβίρουν μια νέα σατανική αριστερά, η οποία θα τον αποκοιμίσει και θα τον αποτελειώσει…..

 4. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Έτσι είναι …

  Προς το παρόν, πιστεύω εγώ !

 5. Ο/Η Γιώργος Παπαδής λέει:

  Και πώς να μην γεμίσει το φεστιβάλ; Πού να πάνε τα παιδιά στο μαστουροφεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ να χειροκροτάνε τα αποκαίδια του πασόκ ότι πιό σιχαμερό έχει βγάλει η πολιτική σκηνή της χώρας; Καλά τους είπε ο Βουρλιώτης, μαλάκες είστε εκεί στην Αυγή ρε κοπρόσκυλα με περικεφαλαία.

 6. Ο/Η Ντινα λέει:

  Για σου Φάρο

  Όταν το ΠΕΡΙ ΟΥΣΙΑΣ γίνεται σκέτο ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ που είναι το άγιο δισκοπότηρο της ύπαρξης τους, πώς να αλλάξουν αυτοί οι άνθρωποι κάτι. Το πολύ πολύ να αλλάξουν τον καναπέ στο σαλόνι γιατί έχει φθαρεί απο την πολύ χρήση. Μην μας βάζουν και δύσκολα
  αυτοί οι κομμουνιστές. Δεν θέλουμε άκρα, πάσχουμε απο ακράτεια, ακροφοβία, ειδικά την αριστερή, για την δεξιά το σηζητάμε βέβαια τελευταία, αλλά είπαμε…όλα δεξιά να μας πάνε..με το δεξί με το δεξί…

  Μπορεί να γίνει κάτι με τέτοια αποχαύνωση ?

 7. Ο/Η SPYROS λέει:

  Καθόλου τυχαία δεν άντεξε τόσες δεκαετίες το τιμημένο ΚΚΕ, όταν το έδερναν – και το δέρνουν- όλοι οι καιροί, με τέτοια μαζική και άγρια φυσική εξόντωση των αγωνιστών, μελών και φίλων του… Ο,τι και να κάνουν, απλώνει τις ρίζες του, πετάει φύλλα και βγάζει καρπούς, ξανά και ξανά, μέχρι τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση…
  «Ενας δεν είμαι, μα χιλιάδες, κι όχι μονάχα οι ζωντανοί, κι οι πεθαμένοι μ’ακλουθάνε, σε μιαν αράδα σκοτεινή» (Κ.Βάρναλης).
  Προχωράμε, με αισιοδοξία και πείσμα, θα νικήσουμε ! ! !
  Σπύρος

 8. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος Παπαδής: Δεν χρειάζονται οι βρισιές …

  Το δίκιο το κερδίζεις με επιχειρήματα … και από αυτά, έχουμε ΠΟΛΛΑ.

 9. Ο/Η faros λέει:

  Ντινα: Γεια και χαρά σου !

  Έχω την άποψη ότι μπορεί !
  Τουλάχιστον έχουμε την αισιοδοξία ότι μπορεί !

  Για αυτό και παλεύουμε νύχτα μέρα. Εντάξει, τα πράγματα είναι δύσκολα, σε ένα μεγάλο μέρος του λαού μας και κυρίως στη νεολαία υπάρχει αυτή η αποχαύνωση, όμως όπως έδειξαν τα Φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ελλάδα, υπάρχει και ένας κόσμος που αντιστέκεται !

  Κι εγώ, πήρα πολύ θάρρος από αυτόν τον κόσμο …
  Και στην πόλη μου και στην Θεσσαλονίκη και αλλού !

 10. Ο/Η faros λέει:

  SPYROS: Σωστή η επισήμανσή σου. Καθόλου τυχαίο δεν είναι αυτό !

  Η αισιοδοξία, είναι χαραχτηριστικό γνώρισμα των κομμουνιστών, πόσο μάλλον όταν μετά από ένα «χαστούκι» εκλογικό πριν λίγες μέρες να βλέπεις μια τεράστια λαοθάλασσα να πλυμιρίζει τους χώρους των Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα !

  Συνεχίζουμε …

 11. Ο/Η Μπούμπη λέει:

  Δόξα σοι ο λαός όλα αριστερά και δε κομμουνιστικά μας πήγανε!

  Ως απλή επιρροή του κόμματος πήγα και εγώ στο φεστιβάλ(την δεύτερη μέρα του) και ενθουσιάστηκα! Δυστυχώς,όπως είπες πολύ σωστά φάρε η νεολαία επηρρεάζεται απο πολλούς παράγοντες και ειδικά απο το οικογενειακό τους περιβάλλον.Και γι’αυτό ειδικά σήμερα είναι φοβερά απολιτικοποιημένη και σταδιακά(ένα τμήμα της)εκφασίζεται.

  Απο την άλλη βέβαια υπάρχει μια μερίδα νεολαίας που προβληματίζεται πολιτικά και μας προσεγγίζει.Όπως και να ‘χει το φετινό φεστιβάλ αποτέλεσε το πρώτο βήμα για να ανασυνταχθούμε…..

 12. Ο/Η faros λέει:

  Μπούμπη: Ανασύνταξη … Αντεπίθεση … Γιατί, δεν πάει άλλο !

 13. Ο/Η Buster Dartt λέει:

  I just want to tell you that I’m beginner to blogging and actually enjoyed this web page. More than likely I’m likely to bookmark your site . You surely have remarkable well written articles. Thanks a lot for sharing your web site.

 14. Ο/Η Rhett Costenive λέει:

  I simply want to tell you that I’m newbie to blogging and site-building and certainly liked this blog. Likely I’m want to bookmark your blog post . You really come with amazing article content. Cheers for sharing your web-site.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: