ΚΚΕ: Ζητήματα αυτοκριτικής

«Καταρχήν θέλω να θυμίσω το εξής πράγμα:
5-6 ώρες μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος γίνεται η  συνεδρίαση της ΚΕ και κάνει μια πρώτη τοποθέτηση.
Και στην οποία βάζει τα κριτήρια και καλεί τα μέλη του κόμματος να συζητήσουν και να κρίνουν και τη δουλειά της ΚΕ.
Θυμάμαι ότι τότε γράφτηκε ότι δεν κάναμε καμία αυτοκριτική.
Τι αυτοκριτική να κάναμε;
Η αυτοκριτική πρέπει να βγει μέσα από μια συλλογική συζήτηση.
Δίνει λοιπόν στο κομματικό δυναμικό τα κριτήρια και τους λέει να κρίνετε.
Δηλαδή δεν μπορεί να κάνει κανείς αυτοκριτική σε 5 ώρες, αυτή θα ήταν ύποπτη.

Και λέμε θα κρίνετε πρώτα όλη την περίοδο της δράσης του κόμματος, γιατί το αποτέλεσμα δεν διαμορφώνεται στις εκλογές, αλλά και την ειδική εκλογική περίοδο.
Γίνεται μια συζήτηση στο κόμμα έρχονται τα πρακτικά των συζητήσεων και τα αποτελέσματα, όχι μόνο της ψηφοφορίας αλλά και των συζητήσεων, συζητάμε με φίλους και οπαδούς και επιταχύναμε.

Η ΚΕ κάνει την αυτοκριτική της με βάση τα κριτήρια, την μεθοδολογία που ακολουθεί το ΚΚΕ στην κριτική και αυτοκριτική.

Κοιτάζει τους αντικειμενικούς παράγοντες και εξετάζει μέσα στους δοσμένους παράγοντες αν θα μπορούσε να μειώσει την επενέργεια των αρνητικών παραγόντων.
Αυτό είναι το υποκειμενικό στοιχείο.
Μπορούσε;
Όχι όμως αποσπασμένα από τις αντικειμενικές συνθήκες.

Άλλωστε και τα ποσοστά των κομμάτων δεν διαμορφώθηκαν από υποκειμενικές επιλογές ή από υποκειμενικούς χειρισμούς, διαμορφώθηκαν και μέσα από ένα συγκεκριμένο αντικειμενικό κλίμα.
Και τώρα ξανασυζητάμε και ξαναπάμε την απόφαση στις οργανώσεις για να τοποθετηθούν τα μέλη του κόμματος αν εκτιμούν ότι η ΚΕ πήρε υπόψη τις παρατηρήσεις που έγιναν.
Και το κάθε όργανο στην περιοχή κάνει αποτίμηση της δικής του δουλειάς και λέει αυτό το χειρίστηκα έτσι ή μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια δεν πρόσεξα εκείνο.

Αυτή είναι μια διαδικασία που ακολουθεί πάγια το κόμμα και η αυτοκριτική μας είναι φυσιολογική.
Πρέπει να δεις και τον υποκειμενικό παράγοντα, όχι όμως μόνο τον υποκειμενικό.
Μετά θα ξαναμαζέψουμε τις παρατηρήσεις των μελών του κόμματος.

Δεν ξέρω ποιο άλλο κόμμα κάνει τέτοια διαδικασία.
Και η αυτοκριτική πρέπει να είναι συλλογική.

Στο συνέδριο θα αποτιμηθεί συνολικά η δράση της ΚΕ και του κόμματος.
Το συνέδριο θα πάρει αποφάσεις, ενώ εκλέγονται όλα τα όργανα από κάτω προς τα πάνω και δεν φαντάζομαι να εκλεγούν απολύτως τα ίδια όργανα, δεν γίνεται αυτό το πράγμα.
Μέσα σε μια μάχη αναδεικνύονται και καινούργια ταλέντα.
Ήταν μεγάλη μάχη αυτή».

Η θέση η δική μας:
1ον: Η κριτική και η αυτοκριτική, γενικά της πορείας του Κόμματος, αλλά φυσικά ειδικότερα για μια εκλογική μάχη, γίνεται με συγκεκριμένους τρόπους και μεθόδους πάγιους εδώ και … μια ζωή !
2ον: Η όποια κριτική και αυτοκριτική, γίνεται για την καλυτέρευση της δουλιά του Κόμματος  και όχι (φυσικά) για να … πάρουμε κεφάλια !
3ον: Κριτική και αυτοκριτική ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει το κάθε μέλος του Κόμματος, από όποια θέση κι αν βρίσκεται !
4ον: Στα μπλογκς ή σε άλλα εξωκομματικά πλαίσια, το μόνο που γίνεται είναι  η κατάθεση προσωπικών απόψεων ακόμα κι αν έχουν την διάθεση και τον στόχο που περιγράφεται παραπάνω. Άρα και ο όποιος διάλογος μπορεί να αναπτυχθεί έχει να κάνει με εξωτερίκευση κάποιων προσωπικών απόψεων που σε καμμία περίπτωση δεν αποτελούν ούτε κριτική ούτε αυτοκριτική στα πλαίσια των κανόνων που διέπουν τη ζωή των Κομμουνιστών !

 

35 Responses to ΚΚΕ: Ζητήματα αυτοκριτικής

 1. Μισό λεπτό Φάρε. Λες: «3ον: Κριτική και αυτοκριτική ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει το κάθε μέλος του Κόμματος, από όποια θέση κι αν βρίσκεται!».
  Κι εμείς οι πιο έξω; ΟΙ μη όντες μέλη; Δεν πρέπει να έχουμε πρόσβαση και συμμετοχή σε μια διαδικασία που μας ενδιαφέρει; Ποιος είναι ο τρόπος τελικά με τον οποίο μπορούμε να εκφραστούμε;

 2. Ο/Η faros λέει:

  Ένας στρατολάτης: Γεια χαρά σου !

  Κατ΄αρχή να σε ευχαριστήσω για το σχόλιό σου και μάλιστα τόσο γρήγορα από την ανάρτιση !

  Επί της ουσίας: ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ !
  Ο τρόπος που έχει επιλέξει το Κόμμα, από την ίδρυσή του ακόμα είναι ο εξής:
  Σε ταχτά χρονικά διαστήματα, καλούνται οι φίλοι του Κόμματος, είτε σε ανοιχτές, είτε σε κλειστές μαζώξεις, όπου εκεί μπορεί ο καθένας μπορεί ελεύθερα να εκφράσει την άποψή του για ΚΑΘΕ θέμα.
  Ένας άλλος τρόπος, είναι ο κάθε φίλος, μέσω μέλους του Κόμματος που γνωρίζει, να μπορεί να έρχεται σε επαφή με το Κόμμα και να εκφράζει ακόμα και γραπτώς τις θέσεις του.

  Φίλε μου, αυτή είναι η μέχρι σήμερα προαχτική του Κόμματος.
  Πολύ θα ήθελα, αν έχεις κάποια άλλη Πρόταση, να μου την καταθέσεις, να την μεταφέρω και να σου απαντήσω.
  Καταλαβαίνεις φυσικά ότι εδώ στο μπλογκινγκ δεν εκφράζω παρά μόνο τον εαυτό μου !

 3. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Ήδη έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις κατά τόπους δουλειάς, και έχουν ειπωθεί ελεύθερα φυσικά, πολλές απόψεις, οι οποίες μεταφέροντε πιο πάνω.

 4. Ο/Η black bedlam λέει:

  Ο διάλογος που διεξήχθη μετά τις εκλογές με τα μέλη του κόμματος στις οργανώσεις, αλλά και με τους φίλους του κόμματος που συνέβαλαν στην προσπάθεια που κατέβαλε το κόμμα το προηγούμενο διάστημα,πιστεύω όμως και από το διαδίκτυο απόψεις που εκφράστηκαν, λήφθηκαν σοβαρά υπ΄όψη προκειμένου το κόμμα να καταλήξει στην ανακοίνωσή του.
  Μια ανακοίνωση που στέκεται πραγματικά τόσο στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το κόμμα,συνθήκες σκληρές και αναμενόμενες, αλίμονο μην ξέρουμε τους μηχανισμούς τους δηλαδή,αλλά και στις αδυναμίες που προέκυψαν από εμάς τους ίδιους,για τις τυχόν ανεπάρκειές μας,για τα κενά που παρουσιάστηκαν ώστε το αποτέλεσμα να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο που εκφράστηκε.
  Το κόμμα γνωρίζει ότι πρώτον, δεν μπορεί να πάει πουθενά χωρίς τον υποκειμενικό παράγοντα, χωρίς δηλαδή τα λαϊκά στρώματα και γνωρίζει ακόμη, ότι ο μόνος που έχει την ευθύνη και την δυνατότητα να οδηγήσει αυτόν τον κόσμο στην οργανωμένη πάλη για την κατάκτηση της δικιάς του εξουσίας, για την ανατροπή της βαρβαρότητας του συστήματος, δεν μπορεί να είναι άλλος από το ΚΚ.
  Σιγά δηλαδή μην περιμέναμε να συμβάλλει στην συνειδητά οργανωμένη πάλη, στην ταξική αντεπίθεση, οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός φορέας συμβιβασμένος του συστήματος.

 5. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Φχαριστώ για την επισήμανσή σου.

 6. Ο/Η faros λέει:

  black bedlam: Έτσι πιστεύω κι εγώ !

  Συμφωνώ … Γνωρίζουμε και τους μηχανισμούς … τις αδυναμίες …

  Ο ιστορικός ρόλος του ΚΚ είναι προφανώς αναντικατάστατος. Και, κατά τη γνώμη μου, αναπόφευκτος …

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΄Ακου να δεις … παλιοσύστημε, το παρακάτω σχόλιο είναι του βραχόκηπου !

  Του ΒΡΑ – ΧΟ – ΚΗ – ΠΟΥ, εντάξει ;

  Άντε … γιατί … άντε !

  Στα θετικά: «Καταφέραμε» τελικά να αποδεχτούμε τα αυτονόητα: Κριτική και αυτοκριτική! Και λέω καταφέραμε, γιατί η εν λόγω…ταμπακέρα δεν ίσχυε πάντα σαν …κόμμιουνιστlike kai τύγχανε γενναίας και…ευγενέστατης αντιμετώπισης. Η παραμικρή ένσταση στην ακολουθούμενη στρατηγική αντιμετωπίζονταν σαν εχθρική μετωπική επίθεση στο ίδιο το ΚΚΕ, κάτι που έζησε και στο πετσί του ο ίδιος ο γράφων. (Αξέχαστη…εμπειρία το οριζόντιο και κάθετο -και όχι μόνο- ξέσκισμά μου ως βραχόκηπος και ως απλός Γιώργος μετά το γνωστό…αιρετικό ποστ μου στο γλόμπινγκ και να ευχαριστήσω άλλη μιά φορά από καρδιάς τους συντρόφους που πρωτοστάτησαν σε αυτήν την όμορφη εκδρομούλα στην ύπαιθρο :-)).

  Στα «περίμενε»: Να δούμε τα συμπεράσματα και τα διδάγματα που θα βγούνε από την κριτική και αυτοκριτική, γιατί εδώ είναι όλα τα λεφτά (Μείνουμε-δε μείνουμε στα ευρά, με ή χωρίς δραχμούλες:-)).

  Στα αρνητικά: Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αρνητικά, και μη μου τα χώσετε παρακαλώ που δεν υπάρχουν:-)

 8. Ο/Η βραχόκηπος λέει:

  Τι ανώνυμος λέει ο σύστημας ρε συ Φάρε; Βραχόκηπος τα παραπάνω παρακαλώ 🙂

 9. Ο/Η faros λέει:

  βραχόκηπος: Πήρα τα μέτρα μου … Είδες ;;;

  Με θύμεσε ο … παλιοσύστημας !!! 😆

 10. Ο/Η faros λέει:

  Φίλε μου βραχόκηπε,

  Σιγά το … δύσκολο !
  Φυσικά και το έχουμε ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ αυτό … Εδώ και πολλά χρόνια ! ΕΜΕΙΣ τουλάχιστον ! 😀

  Δεν είναι έτσι Φίλε μου, δεν είναι έτσι !
  Μην βγάζεις συμπεράσματα από μεμονωμένες περιπτώσεις …

  Όλα τα δάχτυλα (άλλωστε) δεν είναι τα ίδια !
  Αυτό, σίγουρα, ισχύει ΚΑΙ για το αριστερό χέρι ! 😀

  Χα χα, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ ότι ΔΕΝ υπάρχουν αρνητικά ! 😀

 11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Νομίζω ότι το σημαντικό στοιχείο που πρέπει να βγάλουμε από όλα αυτά είναι το παρακάτω. Όπως δε μπορεί η Κ.Ε. του κόμματος να βγάλει συμπεράσματα σε 5 ώρες, όπως λέει και η Αλέκα, το ίδιο δεν πρέπει να έχουμε απαίτηση και από τους φίλους του κόμματος. Όχι για τον χρονικό περιορισμό των 5 ωρών, αλλά για τις διαδικασίες εκείνες που θα τους βοηθήσουν, να πουν αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα τις γνώμες τους για να βοηθήσουν το κόμμα. Άρα χρειάζεται να ξαναδούμε τους τρόπους και τις μορφές με τις οποίες διεξάγεται η συζήτηση με τους φίλους του κόμματος. Δεύτερο, όταν ακόμα και η ίδια η Κ.Ε. δεν έχει καταλήξει στο ζήτημα της αυτοκριτικής της, καλό θα είναι να μην την προκαταλαμβάνουμε, από ζήλο μήπως και πέσει κάτι χάμω. Έχουμε εμπειρία, και μπορούμε να καταλάβουμε πότε ο φίλος του κόμματος κάνει κριτική για να πάμε μπροστά, ή κάνει κριτική για να κάνει ζημιά (τότε δεν είναι φίλος). Άρα άνοιγμα των «εξωκομματικών» διαδικασιών, μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους φίλους του κόμματος, τα αφτιά μας ανοικτά και να μην προτρέχουμε. Έχουμε τη δυνατότητα, και τις ρίζες στην κοινωνία, αν καλά καταλάβουμε το πρόβλημα, να επανέλθουμε δριμύτεροι.

 12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Συγνώμη σύντροφοι, η υπογραφή στο προηγούμενο σχόλιο dimos tanalias dimostanalias.blogspot.gr

 13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Συγνώμη σύντροφοι, ο σχολιασμός στο προηγούμενο σχόλιο από dimos tanalias.

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Noμίζω πως το ΚΚΕ θα πρέπει να αποδοκιμάσει τις κραυγές της κυρίας Κανέλλη και πολλών ακροδεξιών μπλογκς πως δήθεν καταργούνται φωνήεντα και κινδυνεύει η γλώσσα μας (και η πατρίς).
  Το να συμμετέχει κάποιος αριστερό πολιτικός στις πατριδοκαπηλικές κινδυνολογίες των αμαθών δεν τιμάει το ΚΚΕ.
  Κάποτε το κόμμα αυτό είχε ως μέλη του τον ανθό της προοδευτικής διανόησης.
  Αυτή η παρακμή σήμερα μας τρομάζει.

  http://www.ert.gr/news-politismos/item/17340-Diafwnies-ekpaideytikwn-kai-kathhghtwn-gia-th-grammatikh-toy-dhmotikoy

  Ένα κείμενο – «διαμαρτυρία», υπογεγραμμένο από δασκάλα δημοτικού σχολείου της Ραφήνας, αποτέλεσε αφορμή για τις αντιδράσεις 140 καθηγητών πανεπιστημίου και ειδικών της Ελληνικής γλώσσας.

  Συγκεκριμένα οι γλωσσολόγοι που απαντούν στο κείμενο της κυρίας Χρυσού επισημαίνουν πως η δασκάλα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τους κατηγορεί ότι, με τη νέα γραμματική καταργούν από την ελληνική γλώσσα τα φωνήεντα ήτα, ύψιλον και ωμέγα, καθώς και τα σύμφωνα ξι και ψι, ενώ προσθέτουν τον (κατά τη γνώμη της) «δίφθογγο» ου καθώς και τα δίψηφα μπ, ντ και γκ.

  Από τη μεριά τους, οι γλωσσολόγοι απαντούν ότι οι κατηγορίες της εκπαιδευτικού είναι αποτέλεσμα δικής της παρανόησης των βασικών κανόνων της Νέας Ελληνικής, ενώ επισημαίνουν ότι με τις κατηγορίες της, η εκπαιδευτικός αποπροσανατολίζει τους δασκάλους, τους μαθητές και τους γονείς αυτών. Όπως επισημαίνουν οι 140 εκπαιδευτικοί που υπέγραψαν σχετικό κείμενο – απάντηση στη «διαμαρτυρία» της κυρίας Χρυσού, αρχικά δεν σκόπευαν να σχολιάσουν την άποψη της. Ωστόσο η ταχύτατη αναδημοσίευση του κειμένου της εντός και εκτός του διαδικτύου, τους υποχρέωσε να αντιδράσουν. Έτσι, ο «πόλεμος» ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς για τα φωνήεντα και τους διφθόγγους φαίνεται πως συνεχίζεται ακόμη

 15. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Προς λασκαρατο
  Πήρες πληρωμένες απαντήσεις στις βρωμιές σου κι ακόμη επιμένεις υβριστικά, αλλού οι προβοκάτσιες…..

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Λυπάμαι για τις απαντήσεις-υβρεολόγιο χωρίς μισό επιχείρημα για αυτά που στοιχειοθετημένα κατήγγειλα εδώ σε βάρος της κυρίας Κανέλλη και του ΚΚΕ που κάνει το κορόϊδο.

  Πάγια πολιτική του ΚΚΕ ήταν οι συμμαχίες, ειδικά σε καιρούς φασιστικής (ΧΑ) και αντεργατικής εκτροπής όπως σήμερα.
  Δυστυχώς εσείς όχι μόνο αυτοκριτική δεν κάνετε ποτέ, μόνο παρωδία χιλιοειπωμένων «αυτοκριτικών» λογιδρίων έτοιμων για κάθε περίπτωση, αλλά απαξιώνεται και κάθε δημοκρτικό άνθρωπο που θα σας επισημάνει καλοπροαίρετα τα αυτονόητα.
  Χωρίς συμμάχους, ταμπουρωμένοι στο δογματικό και αλάθητο παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι του Περισσού, θα δείτε την επιρροη σας να πέφτει κι άλλο εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα θαλασσώσει πιο γρήγορα από ότι φοβάμαι πως θα συμβεί.
  Αυτοί όμως οι πηγαινοερχόμενοι ψηφοφόροι της συγκυρίας δεν έχουν ιδιαίτερη πολιτική αξία.

 17. Ο/Η faros λέει:

  Ανώνυμος: Δεν είπε αυτό η Αλέκα … Είπε ότι έβγαλε μια ΠΡΩΤΗ εκτίμηση !

  Φυσικά και δεν έχουμε απαιτήσεις από τους Φίλους του Κόμματος … όμως οι όποιες γνώμες τους καταγράφονται – όποιες κι αν είναι αυτές.

  Τώρα, για άλλες μορφές … νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε όλοι πιο συγκεκριμένοι.

  Στις προτάσεις σου, σε γενικές γραμμές, θα με βρεις σύμφωνο …
  Μένει να δούμε πως υλοποιούνται αυτές.

 18. Ο/Η faros λέει:

  Ανώνυμος: Εντάξει !

 19. Ο/Η faros λέει:

  Ανώνυμος: Da ! 😀

 20. Ο/Η faros λέει:

  laskaratos: Κοίτα αυτή είναι η γνώμη σου, δεν είναι σωστή όμως.

  Και μην ξεχνάς ότι οι Κομμουνιστές έδωσαν εκατόμβες για αυτήν την Πατρίδα, που εσύ τώρα μας λες να μην την υποστηρίζουμε !

  Τώρα, εγώ, θα σου πω κάτι και εσύ εκτίμησέ το όπως θέλεις:
  Είναι πολιτική κάποιων κύκλων (άσε με να το διατυπώσω έτσι … διπλωματικά) η λατινικοποίηση ΚΑΙ της ελληνικής γλώσσας, για να μπορούν πιο εύκολα να καθυποτάσσουν τους λαούς … ΚΑΙ τον ελληνικό !

 21. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Δεν υπάρχει λόγος να θυμώνουμε …

 22. Ο/Η faros λέει:

  laskaratos: Κοίτα … τίποτα δεν κατάγγειλες …
  Λες κάποιες προσωπικές σου απόψεις, που όμως δεν είναι σωστές – άλλο πως το βλέπεις εσύ !

  Γιατί θέλεις από μας αυτοκριτική ;
  Εσύ κάνεις ;
  Άσε που το ξαναείπαμε, η αυτοκριτική δεν γίνεται δημόσια …
  Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις ;

  Να σου πω το εξής: Πές μου ποιος είσαι, να δούμε τι ακριβώς εννοείς !

  Πες μας τι ψήφισες …
  Σε ποιο χώρο ανήκεις …

  Να δούμε τη δική σου και του χώρους σου την αυτοκριτική … Εύκολο να ζητάς από τους άλλους αυτό που ΔΕΝ μπορείς να κάνεις εσύ !

  Και να απαντάς συγκεκριμένα στην κριτική που σου κάνω και όχι να αοριστολογείς με το δήθεν υβρεολόγιο που σου γίνεται !

 23. Ο/Η μπουμπη λέει:

  @ Λασκαράτο,

  Η Κανέλη ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ! Δηλαδή ΕΣΥ υποστηρίζεις την κατάργηση των φωνηέντων και των διφθόγγων??? Και φυσικά με αυτό που πάνε να κάνουνε κινδυνεύει και η πατρίδα.Γιατί γλώσσα και πατρίδα είναι το ίδιο.Και δεν το λέω εγώ αλλά το έχει πεί …….ο Ψυχάρης.Περιττό να σου πώ ότι η απλοποιήση της γλώσσας οδηγεί και στην ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.Εσύ αυτό θές?

 24. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Φαρε θυμώνω, όταν εξυπνάκηδες θέλουν να κλωτσησουν μια αγωνίστρια,,ενώ ο λαός μας είναι εγκλωβισμενος σ ένα λάκκο με λύκους, όταν καθημερινά ανακοινώνονται δολοφονικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, όταν ο ρατσισμός οργιάζει, όταν…όταν…και αυτοι

 25. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πρώτη φορά στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος ενσωματώνονται απο στελέχη του θεωρίες γλωσσαμυντορισμού που επινοούν ακροδεξιοί ανησυχούντες πατριωτες.
  Ήταν οι κομμουνιστές πάντα αυτοί που πρώτοι δέχονταν τις άδικες κατηγορίες των «πατριωτών» ως μαλλιαροί, δολοφόνοι της γλώσσας κλπ
  Τι να πω, αν δεν αντιλαμβάνεστε πως αν κινδύνευε η πατρίδα μας θα ενδιαφεροταν το ΚΚΕ, που πολύ σωστά δεν λέει κουβέντα;
  Εγώ απλά το κατηγορώ που δεν αποδοκιμάζει την κα Κανέλλη.

 26. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Έχεις κάνει πολλές προβοκάτσιες και στο παρελθόν , και συνεχίζεις.
  Κάνε καμμία άλλη δουλειά ..στο κόμμα το ευγενές που υποστηρίζεις.
  Ας δείξετε πρώτα τους ψεύτες και τους απατεώνες και μετά μιλάμε για φωνήεντα.

 27. Ο/Η Γιώργος λέει:

  «Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε»

 28. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Η μια συνιστώσα συμμάχησε με τη ΝΔ και το μισό ΠΑΣΚ και κατακρεουργουν τον ελληνικό λαό.Οι υπόλοιπες συνιστώσες συμμαχησαν με το άλλο μισό Πασοκ και ψευδοαντιπολιτευονται, καραδοκοντας τη δική τους ευκαιρία….

 29. Ο/Η faros λέει:

  μπουμπη: Προφανώς, ο φίλος μας, από το αντιΚΚΕ μένος του, δεν βλέπει μερικές απλές αλήθειες …

 30. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Όλοι θυμώνουμε !

  Όμως, ο θυμός πρέπει να γίνεται πείσμα, για περισσότερη αγωνιστικότητα !

  Έτσι λέω εγώ …

 31. Ο/Η t100 | Lesvosnews.net λέει:

  […] Faros’s Weblog […]

 32. Ο/Η faros λέει:

  laskaratos: Κάνεις λάθος ! Ξεχνάς φαίνεται τον Γληνό …

  Αν βέβαια βαφτίζεις (γιατί έτσι σε συμφέρει) την υπεράσπιση της γλώσσας μας, των παραδόσεών μας, της ίδιας της πατρίδας μας, «επινοήσεις ακροδεξιών πατριωτών», τότε καταλαβαίνουμε γιατί το αντιΚΚΕ και το αντιΚανέλλη μένος σου !

  Εσύ, φίλε μας, απλά βγάζεις απωθημένα …
  Σήμερα εναντίον της Κανέλλη, αύριο ποιος ξέρει ενάντια σε ποιον …

 33. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο …

 34. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Χα, ας το διαβάσει …

 35. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Περίμενε λίγο … Έχουνε να δούνε τα μάτια μας …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: