Η συμφωνία των τριών … Καμπαλέρων !

Γράφαμε εχθές για την κοινή συμφωνία των τριών αρχηγών (Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη), καταγράφοντας και ορισμένα ερωτηματικά που προέκυψαν.

Σήμερα, με αφορμή την δημοσίευση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Συμφωνίας της νέας συγκυβέρνησης, του νέου «μαύρου μετώπου», ας δούμε και μερικά άλλα σημεία της.

1. Στο κείμενο αναφέρεται η παράταση για δύο χρόνια των μέτρων του Μνημονίου (αλήθεια για ποιο Μνημόνιο πρόκειται; Για το πρώτο, το δεύερο ή τα … ερχόμενα;), χρησιμοποιώντας τον όρο «δημοσιονομική προσαρμογή» προφανώς για να αποφύγουν τις … κακοτοπιές.
Φυσικά δεν λένε λέξη ούτε για το Μεσοπρόθεσμο, ούτε τον Εφαρμοστικό ούτε για τίποτα !

2. Διαβάζουμε: «Έτσι, ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επί πλέον περικοπή μισθών και συντάξεων».
Τι σημαίνουν αυτά ;
Απλά ετοιμάζουν τον λαό για την επόμενη δικαιολογία (δεν … επιτεύχθει ο στόχος, τι να κάνουμε;) για την ακόμη πιο άγρια περικοπή μισθών και συντάξεων.

3. Δεν αναφέρεται πουθενά στο κείμενο, τι θα γίνει αν η Τρόϊκα δεν συμφωνήσει με τις προτάσεις της κυβέρνησης.

4. Στο σημείο «7» του Α΄  Κεφαλαίου του κειμένου, φαίνεται καθαρά ότι η άγρια φορολόγηση των εισοδημάτων του λαού μας θα συνεχιστεί αμείωτη.

5. Το … ξερό «όχι στις απολυσεις» στο σημείο «9», μάλλον ως αστείο πρέπει να εκληφτεί !
Αν συνδυαστεί και με την διατήρηση των γνωστών χαρατσιών για τα ακίνητα που προβλέπεται στο σημείο «10».

6. Η «αποδέσμευση» και η «αξιοποίηση» της ακίνητης δημόσιας περιουσίας, που προβάλλεται στο Β΄ Κεφάλαιο, δείχνει ότι η απαίτηση των δανειστών μας, αλλά και της εγχώριας και ξένης πλουτοκρατίας, για το ξεπούλημα της χώρας, καλά … κρατεί !

7. Μια σειρά μέτρων, θα επιδεινώσει ακόμη πιο πολύ την κατάσταση της μικρής και μεσαίας ελληνικής αγροτιάς, αφού στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ, πρόκειται να προχωρήσει με πιο γοργά βήματα η παραπέρα συρίκνωσή της, μέσω του κατακερματισμού της και ελέγχου από λίγα μονοπώλια.

8. Ούτε καν … ασπιρίνες δεν μπορούν να χαραχτηρισθούν τα δήθεν μέτρα για τους ανέργους.

9. Τελικά οι τρεις … Καμπαλέρος «τα δίνουν όλα» για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ τα βοηθήματα της μικρής οικογενειακής επιχειρηματικότητας (μέτρα που προβλέπονται στο Γ΄ Κεφάλαιο), το μόνο που κάνουν είναι να επιβραδύνουν το επερχόμενο κλείσιμό τους.

10. Και, έρχεται το … κερασάκι στην τούρτα, το Κεφάλαιο Δ΄!
Μιλάμε ότι δίνουν τα … ρέστα τους τα κόμματα της συγκυβέρνησης !
Θα δούμε σίγουρα το επόμενο διάστημα, να γίνετα … χαμός στα κανάλια, για τον Νόμο για τον έλεγχο από το … 1974 των κυβερνώντων !
Οποία υποκρισία … my god !

11. Διαβάζουμε:
«Επανεξέταση όρων και προϋποθέσεων για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Μείωση της επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων. Πλήρης έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών από ανεξάρτητο θεσμικό όργανο».
Όπα !
Όποιος πιστεύει ότι αυτό γράφτηκε αποκλειστικά και μόνο για το ΚΚΕ, … μέσα είναι !

12. Οι θέσεις του κειμένου για το «μεταναστευτικό», μυρίζουν έντονα δύο πράγματα.
α. Κάποιες θέσεις του Κουβέλη για να έχει να λέει, ευχολόγια χαμηλού επιπέδου, υποσχέσεις που δεν πρόκειται να κρατηθούν.
β. Θα δούμε να υλοποιείται το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών.

13. Στο τελευταίο κεφάλαιο (Ε΄), βλέπουμε και λίγο … Καμμένο μπας και ψηφίσει τις Προγραμματικές !
Έτσι βλέπουμε ότι θα καθοριστούν ΑΟΖ !!!

14. Η τελευταία φράση της Συμφωνίας: «Αναβάθμιση του ρόλου της χώρας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην περιοχή της»,  μάλλον μας ετοιμάζει ότι η Ελλάδα θα είναι ΚΑΙ πάλι συμμέτοχη στις επιθετικές ενέργειες ΕΕ και ΝΑΤΟ ενάντια σε γειτονικές και άλλες χώρες.

Φίλοι αναγνώστες,
Έτσι μια πρώτη ανάγνωση και καταγραφή !
Ίσως χρειαστεί να επανέλθουμε !

13 Responses to Η συμφωνία των τριών … Καμπαλέρων !

 1. Ο/Η Γιώργος-Βλαδίμηρος λέει:

  Με την Υγεία (φάρμακα, γιατροί), παιδεία, εξοπλισμούς, ΝΑΤΟ, Μακεδονικό, Εξ.πολιτική, φοροδιαφυγή μεγάλου κεφαλαίου, με…με…, Τι γίνεται; Δεν είναι τόσο σοβαρά προβλήματα; Ή θα εξεταστούν αργότερα μετά το νέο μνημόνιο;

 2. Ο/Η Γιώργος-Βλαδίμηρος λέει:

  Η αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνει αξιοπρεπή αντιπολίτευση, όταν διαπιστώσει κλπ κλπ…

 3. Ο/Η black bedlam λέει:

  Γεια σου Φάρε.
  Την δουλειά τους κάνουν και αυτοί και η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία εκτός των άλλων δήλωσε εκ στόματος του Αρχηγού της στο Ρόιτερ.
  «δεν θα καλέσουμε τους υποστηρικτές μας να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας».
  Η πολιτική τους συνεχίζεται απαρέγκλιτα.
  Προχθές πήγαν στο σπίτι μιας συντρόφισσας να καταγράψουν την αξία του αυτοκινήτου του συντρόφου της γιατί οφείλει στην εφορία το Αλληλεγγύης και ένα υπόλοιπο από μια περαίωση,
  Ύψος οφειλής 3.000!
  Δεν έχουμε περιθώρια τα πράγματα θα χειροτερεύουν διαρκώς.
  Το ζήτημα είναι ότι ο κόσμος δεν ξέρει πως να τα ερμηνεύσει.
  Καταλαβαίνει μια χαρά τα ζόρια ξέρει τι δεν θέλει αλλά δεν ξέρει τι θα τον βγάλει από το αδιέξοδο.
  Τον τρομοκρατούν τον φοβίζουν.
  Σήμερα το μεσημέρι ομάδες Χρυσαύγουλων είχαν πάρει σβάρνα τις γειτονιές έμπαιναν μέσα σε μαγαζιά αλλοδαπών δίνοντας τους περιθώρια μιας εβδομάδας για να τα…
  κλείσουν.Χτυπούσαν πόρτες και ρωτούσαν για εκείνους που νοίκιασαν τα σπίτια τους σε αλλοδαπούς και η αστυνομία τους «περιφρουρούσε»στα 30 μέτρα απόσταση!
  Οργάνωση και πάλη.Οργάνωση! ! !
  Αυτό είναι το νέο Μαύρο Μέτωπο, η νέα συγκυβέρνηση πασπαλισμένη και με ολίγην ξεφτίλαν παραπάνω.

 4. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος-Βλαδίμηρος: Σε ορισμένα (από αυτά που πολύ σωστά θίγεις), θα έχουμε … μία απ΄τα ίδια, σε άλλα προβλέπεται επειδύνωση της υπάρχουσας κατάστασης, σε άλλα έχουμε ένα ευχολόγιο (π.χ. «θα χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή») που προφανώς το κάνουν για τα μάτια του κόσμου, όσον αφορά εθνικά θέματα, όλα παραπέμπονται στην επίλυσή τους σύμφωνα με τις «αρχές» του δόγματος «ανήκουμε στη Δύση» !

  Αν διαβάσει καλά κανείς το κείμενο στης Συμφωνίας, θα συμφωνήσει μαζί μου !

 5. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος-Βλαδίμηρος: Η αξιωματική αντιπολίτευση (έχοντας την πλήρη στήριξη των αστικών καναλιών, θα έλεγα την προκλητική στήριξη) το μόνο που της ανατέθει, είναι η ανάσχεση της αγωνιστικότητας του λαϊκού κινήματος !

 6. Ο/Η faros λέει:

  black bedlam: Γεια χαρά και σε σένα ! 😀

  Συμφωνώ ότι κάνουν την δουλειά τους … μόνο να υπογραμμίσουμε ότι αυτή (η … δουλειά τους) έχει να κάνει με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

  Έχω την άποψη ότι αρκετά χαϊδέψαμε τον κόσμο !
  Πως δεν ξέρει τι θέλει … πως δεν ξέρει πως θα βγει από τα αδιέξοδα.
  Ξέρει και παραξέρει !

  Θέλει την βόλεψή του, θέλει άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, θέλει την … ησυχία του, έχει μάθει στο ρουσφέτι, έχει πολύ βαθειά συντηρικοποιηθεί έως και φασιστικοποιηθεί, είναι της άποψης «σφάξε με αγά μου να αγιάσω», ο ραγιαδισμός … ζει και βασιλεύει !

  Δεν πιστεύω ότι ο λαός τρομοκρατείται ή φοβάται, απλά υπάρχει μια μπόχα που δεν την είχαμε και εμείς αντιληφθεί …
  Όταν φώναζε το Κόμμα και για τους λεγόμενους «αγανακτισμένους», ΚΑΙ για τα διάφορα κινήματα τύπου … πατάτας, πολλοί από μας έβγαιναν και έλεγαν το μακρύ και το κοντό τους !
  Τώρα ψαχνόμαστε …

  Έχεις απόλυτα δίκιο για την Οργάνωση. Οργάνωση και Αγώνας. Ούτε στιγμή να μην πάει χαμένη.
  Θα συμπλήρωνα βέβαια και ότι πρέπει να βρούμε κι άλλους τρόπους παρέμβασης … πιο έξυπνους … πιο παραστατικούς … πιο «πιασάρικους» ! 😀

 7. Ο/Η Γιώργος-Βλαδίμηρος λέει:

  Καλημέρα Φάρε,
  Το ότι οι εργαζόμενοι σε Ισπανία, Ιταλία, αλλά και Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κλπ δεν έχουν μνημόνιο,….δεν εμποδίζει να πλήττονται από βαριά λιτότητα, ανεργία, απολύσεις…. Αυτό δείχνει περίτρανα πόσο σαθρό είναι το σύνθημα και η βασική θέση του σύριζα (αλλά και των λοιπών μορφωμάτων) για αντιμνημονιακό αγώνα και μόνο!
  Πρέπει να χωνέψει ο λαός την υπεύθυνη θέση του ΚΚΕ, ότι μόνο το κεφάλαιο φταίει και βέβαια στο περιβάλον μας απαιτείται έξοδος από την ΕΕ.
  Ως πότε θα σε κοροιδεύουν ανόητε, ηλίθιε συμπολίτη…ΣΚΕΨΟΥ….

 8. Ο/Η Γιώργος-Βλαδίμηρος λέει:

  17/6: ΑΥΡΙΑΝΗ και ΑΥΓΗ με κοινό πρωτοσέλιδο τίτλο: «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» (Κουρής και Τσίπρας αγκαλίτσα)

 9. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος-Βλαδίμηρος: Ο αγώνας πρέπει να είναι αντικαπιταλιστικός, αντιμονοπωλιακός, για την άλλη κοινωνία.

  Όλα τα άλλα είναι για να … περνάει η ώρα !!!

 10. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος-Βλαδίμηρος: Σωστότερο είναι: Αυριανισμός – οπορτουνισμός αγκαλίτσα !

 11. Ο/Η Γιώργος-Βλαδίμηρος λέει:

  Κορόιδα συριζέοι, «Τη Δευτέρα 18/6 δεν υπάρχει Μνιμόνιο», «Ο λαός νίκησε», «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»… Τί κερδίσατε ; Βαρέλι δίχως πάτο! Καθίστε τώρα στις πολυθρόνες σας και ακούτε επί 4 χρόνια τον τσίπρα να σας παραμυθιάζει!
  Κι εσείς μετανιωμένοι, παραστρατημένοι πασοκτσίδες, πάνε τα μεγαλεία και τα ρουσφέτια, τώρα επί 4 χρόνια θα ακούτε αλολοπρόσαλες υποσχέσεις από στρατούληδες και λαφαζάνηδες, και αμφιβάλω αν απομείνει κανείς σας στο σύριζα ενώ ο χοντρός θα είναι μες στο μέλι…
  Και σεις που από τίμιοι αγωνιστές μεταμορφωθήκατε σε μια νύχτα σε μωρές παρθένες, μετανιώστε τώρα που είναι νωρίς, γιατί τη θέση σας θα καταλάβουν άφθαρτοι νέοι που θα εκτιμήσουν τους επερχόμενους αγώνες μας!

 12. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος-Βλαδίμηρος: Ελπίζω να σε ακούσουν κάποιοι …

  Γιατί, τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, έμαθα το εξής: Αυτός που έχει κάνει την «πατατιά», μετά ντρέπεται να το παραδεχτεί … ακόμα και στον ίδιο τον εαυτό του !

  Για να δούμε …
  Δεν έχω πλέον εμπιστοσύνη στον λεγόμενο λαό !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: