Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες και τα ψέματα

Ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις 17 Γενάρη 2012 (και με τις ψήφους του γερμανικού κόμματος Die Linke και του πορτογαλέζικου Bloco, οπορτουνιστικά κόμματα που μαζί με τον δικό «μας» ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν στο ΚΕΑ), βρέθηκε στη χώρα μας και σε ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής δεν άφησε ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο παρερμηνείας για το που το πάει η ΕΕ.

Σταχυολογούμε ορισμένα σημεία από την ομιλία του, τα παραθέτουμε παρακάτω, ώστε να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, από τον κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη μας.

1.«Καμιά χώρα της ΕΕ δεν θα συμφωνήσει να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του ελληνικού δανείου, αν η κυβέρνηση δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα»

2.«εάν θέλει η Ελλάδα να τηρήσει η τρόικα την υπόσχεσή της και να καταβάλλει την επόμενη δόση, την οποία η Ελλάδα χρειάζεται το αργότερο ως τα τέλη Ιουνίου, τότε η Ελλάδα πρέπει και εκείνη να τηρήσει την υπόσχεσή της και να συνεχίσει το πρόγραμμα εξυγίανσης»

3.«Εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες αποκρύπτουν το γεγονός ότι αυτό θα έχει μόνο μία συνέπεια: την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη»

4.«Λυπάμαι, … Τα μέτρα είναι αναπόφευκτα και το μνημόνιο πρέπει να τηρηθεί»

5.«εκείνοι που λένε ότι δεν αποδέχονται το μνημόνιο, αλλά μπορούν ταυτόχρονα να μείνουν στην ευρωζώνη τρέφουν φρούδες ελπίδες»

6.«Δεν μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτυση του Μνημονίου. Έχει αποφασιστεί, πρέπει να τηρηθεί»

Κατά τη γνώμη μας, θεωρώντας άκρως αποκαλυπτικές τις αναφορές του Μ. Σουλτς, επισημαίνουμε τα εξής:

– Είναι φανερό ότι εξαγγελίες τύπου «αναδιαπραγμάτευση», «απαγκίστρωση», «καταγγελία», κλπ., στα πλαίσια της παραμονής της χώρας μας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, αποτελούν χοντροκομμένη προσπάθεια παραπλάνησης του λαούς μας, εν όψει των εκλογών και τίποτα άλλο.

– Όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί, έχοντας προαποφασίσει την λειτουργία της μέσα στην λυκοσυμμαχία της ΕΕ, δεν πρόκειται να πάρει πίσω κανένα από τα μέτρα σε βάρος του λαού, μάλιστα θα αναγκαστεί να πάρει κι άλλα.

– Το μοναδικό πραγματικό δίλημμα για το λαός μας σε αυτές τις εκλογές είναι: Μέσα στην ΕΕ, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, που θα παίρνει πλήθος αντιλαϊκών μέτρων για να πληρωθούν τα δάνεια της πλουτοκρατίας ή αποδέσμευση από την ΕΕ, με Λαϊκή Εξουσία που θα διαγράψει το σύνολο του χρέους και θα προωθήσει την αυτόνομη ανάπτυξη για το λαό.

Με λίγα λόγια : Μέσα στην ΕΕ ή έξω από την ΕΕ !

7 Responses to Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες και τα ψέματα

 1. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Είναι μονόδρομος το έξω από την ΕΕ.
  Τα λέγαμε από τον Αντρέα μέχρι το Γιωργάκη, δεν είναι καινούργιες οι θέσεις μας, οι οποίες πάντα επαληθεύονται!
  Για τους συμπολίτες μας που είτε παρασύρονταν, είτε ηθελημένα από κάποιο ατομικό συμφέρον, οι οποίοι αψηφούσαν αυτές τις θέσεις και τις θεωρούσαν παλαιολιθικές! και βαρετές!, ένα έχω να πω: Μην κάνετε πάλι το ίδιο λάθος με τα νέα κόμματα (σύριζα, καμμένου, δημαρ, χρυσής αυγής κλπ), που φαίνεται να λάμπουν στο στερέωμα της ελληνικής εικονοκής πραγματικότητας.
  Σκεφτείτε καλά, σκεφτείτε το μέλλον της νεολαίας, μην παρασύρεστε από ωραία λόγια και ταξίματα, τα μνημόνια δεν πέφτουν με τα λόγια και με ένα πρόσκαιρο ποσοστό οργής σας, αρκετή ζημιά κάνατε στους εαυτούς σας και σέ όλους εμάς….
  Σκεφτείτε καλά!

 2. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Να το ξεκαθαρίσουμε ή μάλλον να υπογραμμίσω κι εγώ κάποια πράγματα στα πολύ σωστά που γράφεις εσύ.

  Είναι μονόδρομος το έξω από την ΕΕ και κάθε άλλον ιμπεριαλιστικό οργανισμό, για τον εργαζόμενο λαό !

  (γιατί για την πλουτοκρατία και τα κόμματα – υπηρέτες της, είναι το … μέσα)

  Καλά, λάμπουν …
  Δεν το λες και ότι λάμπουν …
  Απλά τους «παίζουνε» τα δήθεν ΜΜΕ των κεφαλαιοκρατών, για να προωθήσουν τα δικά τους αποκλειστικά συμφέροντα.
  Τι να λάμψει ο … τενεκές !

  Εχεις απέραντο δίκιο να υπογραμμίζεις ότι έχουμε μια ελληνική εικονική πραγματικότητα. Την οποία πασχίζουν να φιλοτεχνήσουν και να μας την σερβίρουν αυτοί που κατέχουν στη χώρα μας τα μέσα παραγωγής – και που φυσικά δεν θέλουν να τα χάσουν !

  Πολύ σωστά τονίζεις: Σκεφτείτε καλά !
  Να το πω κι εγώ:

  – Κλείστε τα μάτια σας στην εικονική πραγματικότητα των αστικών καναλιών και Σκεφτείτε !

 3. Ο/Η Χρώματα και Σκιές λέει:

  Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πριν κανα 2 χρόνια δεν έλεγε: «έξω απ΄το ευρώ αλλά μέσα στην ΕΕ»
  Πριν τις εκλογές έλεγε: «Καταγγελία του μνημονιού αλλά μέσα στο ευρώ και την ΕΕ»
  Τώρα λέει: «Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και δεν λέει κουβέντα για το ευρώ και την ΕΕ»
  Αν μετά τις 17 Ιούνη τον ακούσουμε να λέει: «Πόσο απαραίτητο μας είναι το μνημόνιο και πόσο δύσκολο είναι να το επαναδιαπραγματευτούμε» θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση;

  Αντε να καταλάβω οτι ο κόσμος φοβάται να βγεί απ΄την ΕΕ (έχουν φροντίσει να τον κατατρομάξουν άλλωστε) αλλά τις καθημερινές κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ πως γίνεται να μην τις βλέπουν;
  Άκουσα και το άλλο το κουφό σήμερα… για την ενώτητα και καλά:
  «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζί με το ΚΚΕ δεν θα έκανε κωλοτούμπες»
  Τι να πω… δηλαδή πιστεύουν οτι οι κωλοτούμπες αυτές είναι τυχαίες; Δεν βλέπουν ποιούς ευνοούν;
  Άλλο πράγμα ο κόσμος να φοβάται γιατί αντικειμενικά τον τρομοκρατούν και άλλο πράγμα να βλέπει και να σκέφτεται εντελώς επιφανειακά….και δυστυχώς τα κάνει και τα δύο!
  Οπότε δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με σας από πάνω…
  Σκεφτείτε καλά! ΟΛΟΙ !

 4. Ο/Η faros λέει:

  Χρώματα και Σκιές: Που λες, διορθώνω ! 😀

  Ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε έξω από το ευρώ !

  Όσο για την αναδιαπραγμάτευση, πρώτον δεν είναι σίγουρο τι λένε και οι 12 συνιστώσες του (άλλα λέει ο ένας κι άλλα ο άλλος) και δεύτερο δεν μας λέει π.χ. αν μιλάει για το πρώτο ή το δεύτερο μνημόνιο (μην πούμε για τα 6 ή 7 μνημόνια που είναι στην πραγματικότητα) !

  Φυσικά μιλάει για μέσα στην ΕΕ, άρα και μέσα στην ευρωζώνη και μέσα στο ευρώ !

  Μην απορήσεις αν μετά τις 17 Ιούνη, λέει εντελώς καινούργα πράγματα !

  Τις βλέπουν, απλά πιστεύουν ότι κάτι άλλο πρέπει να γίνει, σε σχέση με τα δεδομένα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
  Οι αυταπάτες που λέμε …

  Λοιπόν, το Κόμμα, αποφάσισε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τις κωλοτούμπες.
  Πως ;
  Μα με την πρότασή του για εισαγωγή Νόμου στην επόμενη Βουλή που θα καταργεί ΟΛΑ τα μνημόνια, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να τον ψηφίσει !
  Επίσης καλεί τον κόσμο να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ ώστε να βγαίνουν τα κουκιά για κάτι τέτοιο !
  Είπες επίσης (η Αλέκα) ότι αν κατεβάσει παρόμοιο Νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά και το Κόμμα θα τον ψηφίσει !

  Οπότε ;
  Οπότε, τέλος οι κωλοτούμπες !
  Γι αυτό κι εξαφανίστηκε το Κόμμα από τα κανάλια κανά δυο μέρες τώρα !

 5. Ο/Η Χρώματα και Σκιές λέει:

  Δεν βλέπω τηλεόραση (από επιλογή), όμως το οτι θα εξαφάνιζαν το Κόμμα ήταν σίγουρο μετά από τέτοιες προτάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε και πρότινε αντίστοιχο νόμο για να φανεί οτι έχει «αριστερή» πρόταση.
  Από την μια δεν πίστεύω ο ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει να κρατήσει το λόγο του , ήδη φαίνεται οτι είναι πολλές οι πιέσεις που δέχεται από τους ευρωπαίους «αριστερούς» και μη «συνεργάτες» του.
  Από την άλλη σκέφτομαι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι ένα μεγάλο χαρτί στα χέρια του συστήματος και δε θέλουν να το κάψουν τόσο ευκολα.
  Ο χρόνος θα δείξει…. το σίγουρο είναι πως αργά ή γρήγορα θα ξεμπροστιαστεί, μόνο που μέχρι να γίνει αυτό, εμείς θα πληρώνουμε πολλά σπασμένα τους (ως λαός εννοώ) .
  Οι αυταπάτες είναι πολλές αλλά ακόμα μεγαλύτερη πιστεύω είναι η τρομοκρατία.
  Κάτι που μου έκανε τεράστια εντύπωση: Στις φοιτητικές εκλογές που έγιναν την Τετάρτη(16/5/12) συμμετείχα στη σχολή μου στο ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ (που στηρίζεται από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ).
  Πάρα πολλοί φοιτητές με πιάνανε και μου λέγανε : «Σας ψήφισα αλλά μην μαθευτεί παραέξω». Αυτό δεν είναι φόβος;
  Φόβος δηλαδή ακόμα κι αν ξέρουν πιο είναι το σωστό. Πόσο μάλλον όταν στην ελληνική κοινωνία κυριαρχεί ο φόβος εκείνος που δεν τους αφήνει να δουν το σωστό. Όταν τους λένε όλοι οτι αν βγούμε από την ΕΕ θα καταστραφούμε ή θα μας πολεμίσουν ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, ο κόσμος πάει στην κάλπη τρομοκρατημένος. Καλά για τον αγώνα δεν το συζητώ, πως να απεργήσει ο άλλος όταν ζει με τον φόβο της απόλυσης (που σε περιόδους κρίσης αυξάνεται)
  Οι αυταπάτες νομίζω έρχονται τελικά μαζί με τον φόβο, ως συνέπεια του φόβου. Όταν ο κόσμος φοβάται να κάνει τα μεγάλα και δύσκολα αρκείται σε επιφανειακές λύσεις, σε αυταπάτες. Θέλει να έχει αυταπάτες γιατί η αλήθεια τον τρομάζει!

 6. Ο/Η faros λέει:

  Χρώματα και Σκιές: … ενώ απλά θα μπορούσε να πει ότι θα ψηφίσει τον Νόμο του ΚΚΕ !
  Όπως έκανε το ΚΚΕ στην πρόταση για την απλή αναλογική !

  Αλλά δυστυχώς εκφράζει τόσο μεγάλο καιροσκοπισμό και … παπανδρεϊσμό ο ΣΥΡΙΖΑ που χτυπάει σίγουρα ίδρυση … πανεπιστημίου !!!
  Δεν έχει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ …
  Ξεκάθαρα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.

  Μάλιστα. Πολύ σημαντική η μαρτυρία σου. Και πολύ ενδιαφέρουσα. Δεν μπορώ να την αξιολογήσω αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα περνάνε πολλές σκέψεις από το μυαλό μου. Ξέρεις, ειδικά από νέους, δεν θα έπρεπε να εκφράζονται φοβίες …
  Ίσως μεταφέρουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, φοβίες που καλλιεργούνται στο σπίτι του, από τους γονείς του ή άλλους συγγενείς και φίλους.
  Λες και είμαστε στις εποχές των δεκαετιών του 1970 και 1980, με διαφορετικές παραστάσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: