ΣΥΡΙΖΑ: Και το δούλεμα συνεχίζεται !

Ή αλλιώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει κάνει την εξαπάτηση του λαού … επιστήμη !!!

Δεν του έφτασε που «έφαγε πόρτα» σχετικά με τις συναντήσεις με κοινωνικούς εταίρους – άλλη μεγάλη απάτη αυτή η ορολογία -, δεν έφτασε του Τσίπρα που «τον έγραψε» ο Ολάντ, τώρα έχουμε και το πλήρη ξεβράκωμά τους (ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα) από την δημοσίευση στοιχείων της … περιβόητης επιστολής που έστειλαν στην ΕΕ !

Από χτες η Ευρωπαϊκή Ενωση τρέμει τον … ΣΥΡΙΖΑ !
Το είχε πει άλλωστε προεκλογικά ο Αλ.Τσίπρας. Το φάντασμα της … αριστεράς πλανιέται πάνω από την Ευρώπη.

Περί τίνος όμως πρόκειται;

Μα για την επιστολή του Αλ. Τσίπρα προς τους προέδρους της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως και στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Γιούρογκρουπ.

Θα περίμενε κανείς πως με την επιστολή θα κατάγγελνε το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Αυτό έλεγε προεκλογικά, αυτό και μετεκλογικά.
Το έλεγε αλλά δεν το έκανε ούτε καν στην επιστολή.

Στην επιστολή δεν υπάρχει καν αναφορά για «καταγγελία του μνημονίου», κατάργηση των μέτρων του μνημονίου, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και άλλες υποσχέσεις που πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ στο λαό !

Δηλαδή, άλλα λέει στην Ελλάδα, άλλα στην ΕΕ, δείχνοντας ότι οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύουν το λαό ενώ την ίδια ώρα καταθέτει διαπιστευτήρια στην ΕΕ.
Αφού τους γράφει ότι «η ψήφος του λαού απονομιμοποιεί πολιτικά το μνημόνιο», καταλήγει:

«Συνεπώς οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη. Το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών βρίσκεται υπό την απειλή αυτών των καταστροφικών επιλογών. Είναι βαθιά η πίστη μας ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό, και άρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση».

Τι τους λέει;
Να διασφαλίσουμε τους επιχειρηματίες με κεφάλαια και να τους προστατέψουμε από την ταξική πάλη γιατί κινδυνεύει η καπιταλιστική ΕΕ από τους λαούς. Τόσο φιλολαϊκός ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι εντελώς ξεκάθαρο, ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά για τον κ. Αλ. Τσίπρα, προτεραιότητα είναι όχι τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά όπως λένε και στην επιστολή τους, η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης !!!

Ό.έ.δ.: Όπως λέγαμε και στα παλιά μαθηματικά !

26 Responses to ΣΥΡΙΖΑ: Και το δούλεμα συνεχίζεται !

 1. Ο/Η πανουλής Διονύσης λέει:

  Η παρανόηση, στην καλύτερη, ή η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ , στη χειρότερη των περιπτώσεων.
  1. ‘επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής» το ολόκληρο στην ουσία σημαινει καταγγελία.
  2. «πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη.» Σημαίνει ότι «κύριοι» κι εσείς θα πληρώσετε και μάλιστα περισσότερο, γιατί θα προκύψει ντόμινο καταρρεύσεων στην ΕΕ, άν μας κάνετε κι άλλα νταβατζιλίκια.
  Πού είδες το
  «Να διασφαλίσουμε τους επιχειρηματίες με κεφάλαια και να τους προστατέψουμε από την ταξική πάλη γιατί κινδυνεύει η καπιταλιστική ΕΕ από τους λαούς.»
  Η αυθαιρεσία σε ΟΛΟ της το μεγαλείο.

 2. Ο/Η macgiorgosgr λέει:

  Στο γλόμπινγκ όμως άλλα λες.

 3. Ο/Η faros λέει:

  πανουλής Διονύσης: 1. Η λέξη «επανεξέταση» ΔΕΝ σημαίνει καταγελία – τουλάχιστον στην ελληνική γλώσσα ! Άλλωστε αυτή η επανεξέταση προβλέπεται από τα ίδια τα μνημόνια και μάλιστα ανά τρίμηνο !

  2. Σημαίνει ότι το πρόβλημα ανατίθεται στην λυκοσυμμαχία της ΕΕ, σημαίνει ότι περιορίζεται η καπιταλιστική κρίση ότι είναι ευρωπαϊκή κλπ. Απορώ πως δεν το καταλαβαίνεις !

  3. Ξαναδιάβασε την επιστολή Τσίπρα για να δεις που το λέει !

  Μακάρι, αγαπητέ μου, να ήταν δική μας αυθαιρεσία. Αλλά δυστυχώς πρόκειται για εξαπάτηση – να, εσύ πρώτος ήδη εξαπατήθηκες και μάλιστα δεν το … καταλαβαίνεις !
  Εξαπάτηση του λαού – όμως, να ξέρεις τα ίδια κάναν κι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και κάποια στιγμή ο λαός τους κατάλαβε !

 4. Ο/Η faros λέει:

  macgiorgosgr: Σε ποιο άρθρο μου ;

 5. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Μετά την ανάγνωση της επιστολής στο μεγαλύτερο τοπικό τηλεποτικό σταθμό της πόλης των Χανίων από τον φιλο-Συριζαίο οικοδεσπότη σε πολιτική εκπομπή με καλεσμένους απ’ όλα τα κόμματα, έπεσε το γέλιο της Αρκούδας και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ(ΝΔ) Χανίων είπε:»Αυτό το κείμενο θα το υπέγραφα και εγώ»…
  Τα σχόλια δικά σας…..

 6. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Προς κ.κ. Ρομπάι….¨οι γνωστές προτάσεις του ALEXIS O PROTOS O DROSEROS»
  Ρόμπες ξεκούμπωτες στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ…….
  Εύχομαι και πρωτιά στις επόμενες εκλογές, το γέλιο θα είναι άφθονο και δωρεάν από τα Συνασπιτήρια…..
  Να και κάτι που μπορούν να δώσουν στον ελληνικό λαό να γελάσει το πικραμένο του χειλάκι από τις αναρίθμητες κολοτούμπες…..

 7. Ο/Η Aglaos λέει:

  Αγαπητέ Διονύση:
  1. Η επανεξεταση ακόμα και ολόκληρου του πλαισίου, δεν σημαίνει καθολου μα καθόλου καταγγελία, αλλά αποδοχή της σύμβασης, το πλαίσιο της οποίας θα επανεξετάσουμε (έστω και ολόκληρο). Σε αυτό το επίπεδο οι λέξεις παίζουν τεράστια σημασία.
  2. ¨οταν σε μια τέτοια επιστολή, απευθύνεσαι και λες στους ευρωπαίους, ότι έχουμε μια «πηγή αστάθειας» δεν το λες γιατι θεωρείς αυτή την «πηγή» κάτι θετικό αλλά το αντίθετο ως κάτι που είναι πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε από κοινού για να μην έχουμε χειρότερα. Ο τόνος της επιστολής είναι επίσης αποκαλυπτικός. Θα έπρεπε αντιθέτως να χαιρετίζει αυτή την «πηγή αστάθειας» να την ονομάζει λαική δυσαρέσκεια ή φωνή ξαού – οργή θεού και να την δυναμώνει, όχι να προσπαθεί να την κατευνάσει.

 8. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Το κακό είναι πως όταν πάρουν την πρωτιά δεν θα έχουν το προνόμιο του +50 έδρες και δυστυχώς δεν θα έχουμε Αυτοδυναμία από το θίασο του ΣΥΝ/Σύριζα, χάνόντας έτσι τις παραστάσεις παρωδίας με τις κολοτούμπες από τα πολιτικά τρολ και τα πολιτικά καρτούν της Κουμουνδούρου…..

 9. Ο/Η Aglaos λέει:

  Μην το λες αυτό, γιατί πιθανόν να κατεβούν ως ενιαίο κόμμα, πλεον και να πάρουν τις 50 έδρες, οπότε το γελιο θα είναι αμέτρητο (αλλα τα βάσανα του λαού ακόμη περισότερα). Για αυτό και το κόμμα ζήτησε εκλογές για να πέσουν το συντομότερο οι μάσκες τους

 10. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Το Καραμανλής η Τανκς του 2012 με την βοήθεια των φασιστικών ορδών που χαρακτηρίστικαν αγανακτισμένοι που πριμοδότησαν τους λεγόμενους αντιμνημονιακούς από ΣΥΡΙΖΑ, Καμένους και νεοναζί με την βοήθεια των Καζάκηδων και της Σπίθας αναθέρμανε τις αυαταπάτες που σε ένα 3μηνο θα έχουν καταρρεύσει και θα στείλουν τον κόσμο στο σπίτι του….
  Αυτά κατάφεραν τα εκτός τόπου και χρόνου αντιφασιστικά, αντικατοχικά μέτωπα που έβγαλαν τους νεοναζί μπροστά και αναθέρμαναν την σοσιαλδημοκρατία στα πλαίσια της αναμορφωσης της αστικής διαχείρησης στο πολιτικό σκηνικό….

 11. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Κινήματα τύπου πατάτας…Πατάτες κανονικές….

 12. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Τι να σχολιάσει κανείς …

  Πολύ φυσικό !

  Αφού όλοι τους φιλοΕΕ είναι !

 13. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Έτσι !

  Αυτό τους το λέω κι εγώ !

  Να βουν πρώτοι για να ξεβρακωθούν τελείως !

 14. Ο/Η faros λέει:

  Aglaos: Σωστός ! Πολύ σωστός !

  Ελπίζω να κάνει τον κόπο ο Δονύσης «μας» να διαβάσει το σχόλιό σου.

 15. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Έ, ας κάνουν διαφορετική δήλωση στον Άρειο Πάγο, προλαβαίνουν … 😆

 16. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Έτσι, ακριβώς !

 17. Ο/Η faros λέει:

  Aglaos: Να ξεσκεπαστούν … Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες και με δαύτους !

 18. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Το θέμα είναι να συναντηθούμε με κόσμο, πριν αυτός πάει σπίτι του !

  Στις 15 είναι μια καλή ευκαιρία …

 19. Ο/Η Red Star λέει:

  Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α -ΕΚΜ εννοείται θα κατέβει ως κόμμα για να πάρει το μπόνους και θα έχει και την προσθήκη της Σπίθας με τον Μίκη Θεοδωράκη να είναι επικεφαλής στο Επικρατείας.Το Κ.Κ.Ε. έκανε μια πρώτη σημαντική κίνηση με την απόφαση για την συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως.Οι κομματικές συγκεντρώσεις πρέπει να συνεχιστούν με στόχο την συσπείρωση του κόσμου και την διάδοση της αλήθειας.(πέρα από τις δεδομένες εργατικές κινητοποιήσεις όπως αυτή στις 15 για τις Συμβάσεις).

 20. Ο/Η faros λέει:

  Red Star: Για να κατέβει ως κόμμα (ενιαίο) θα πρέπει να γίνει σχετική δήλωση στον Αρειο Πάγο !

  Για τον Θεοδωράκη δεν ξέρω κάτι, από σένα το μαθαίνω, φυσικά δεν με εκπλήτει το γεγονός αυτό καθ΄εαυτό !

  Μόλις ανέβασα ποστ για τη Συγκέντρωση του ΚΚΕ τη Δευτέρα.

 21. Ο/Η Red Star λέει:

  Faros : η λογική λέει ότι θα το κάνουν και θα πάνε στον Άρειο Πάγο αλλά περιμένουν για τις προσθήκες ίσως της τελευταίας στιγμής.Θα δούμε !

  Για τον Θεοδωράκη είναι κάτι που το άκουσα από συριζαίους ,αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει ,είναι ένα ενδεχόμενο όμως που και εμένα δεν με εκπλήτει καθόλου …

  Πιστεύω θα το ανακοινώσει ο ίδιος αν προκηρυχτούν εκλογές και δεν σχηματιστεί την τελευταία στιγμή «οικουμενική» κυβέρνηση.

  Να έχουμε υπόψη μας πως οι εξελίξεις δεν τρέχουν με το γήινο ημερολόγιο πια ! Πάνε πολύ πιο γρήγορα !

 22. Ο/Η faros λέει:

  Red Star: Ξέρεις ποιο είναι το θέμα ;
  Ότι είχε ξαναμπεί θέμα από άλλες συνιστώσες να γίνει ενιαίο κόμμα ο σύριζα αλλά αντέδρασαν άλλοι και τελικά δεν έγινε !

  Νομίζω, αν θυμάμαι καλά, ότι ούτε ο ΣΥΝ ήθελε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα.
  Και δεν μπορεί να γίνει σε μια βραδυά !

  Σωστά λες ότι οι εξελίξεις τρέχουν …
  Η φοβερή πτώση του χρηματιστηρίου αυτές τις μέρες, έχει προβληματίσει όλο το κατεστημένο !
  Και, ψάχνονται !

 23. Ο/Η Red Star λέει:

  Ακριβώς.Το χρηματιστήριο είναι ένας παράγοντας που πονάει πολλούς ! Η ακυβερνησία που είχε βάλει ως στόχο το Κ.Κ.Ε έστω και σε αυτή την συγκυρία δημιουργεί προϋποθέσεις για θετικές εξελίξεις.Κάποιοι παίζουν παρτίδες πόκερ με το θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης και των επαναληπτικών, αλλά μάλλον όχι πάνω σε πράσινη τσόχα αλλά σε μια σκακιέρα.Και το Κ.Κ.Ε πιστεύω πως έχει καταλάβει ότι παίζεται μια παρτίδα σκακιού για υπομονετικούς παίχτες…Ας είμαστε αισιόδοξοι !

 24. Ο/Η faros λέει:

  Red Star: Όχι μόνο το έχει καταλάβει, αλλά και το καταγγέλει αυτό !

  Οι επόμενες εκλογές θα δώσουν την ευκαρία στο λαό να ξανασκεφτεί μερικά πράγματα.
  Και, νομίζω θα το κάνει.

 25. Ο/Η d'Oliveira & Associates λέει:

  Some really excellent info , Gladiola I discovered this. «What we say is important for in most cases the mouth speaks what the heart is full of.» by Jim Beggs.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: