Ο Αλ. Τσίπρας κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό

Με τις δηλώσεις του σήμερα ο Αλ. Τσίπρας χρησιμοποίησε για την επόμενη εκλογική μάχη την εντολή που πήρε, κάνοντας επιμέρους προτάσεις  με στοχευμένο προεκλογικό διάγγελμα στους πιο απελπισμένους, για να τους παραπλανήσει και να υποκλέψει ψήφους.

Πέρα από το θεμελιώδες γεγονός ότι μία κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τέσσερα – πέντε ζητήματα, αλλά τα πάντα, τα οποία ο Αλ. Τσίπρας προσπέρασε σαν να μην υπάρχουν,
το ΚΚΕ υπογραμμίζει τα εξής:

— Με τις προτάσεις του Αλ. Τσίπρα δεν καταργούνται το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση. Παρόλα αυτά παρουσίασε ως φιλολαϊκή διέξοδο ορισμένες (προτάσεις) που συγκαλύπτουν τη γενικευμένη αντιλαϊκή επίθεση των μονοπωλίων και των κομμάτων τους, τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως είναι η «Στρατηγική ΕΕ 2020», πολιτικές που είναι ενσωματωμένες και στο μνημόνιο και στη δανειακή σύμβαση.

— Οι προτάσεις του Αλ. Τσίπρα λένε σαφώς ότι οι εργαζόμενοι θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους για το οποίο δεν ευθύνονται, ενώ ο λαός έχει ανάγκη από τη διαγραφή του χρέους. Παράλληλα αυτές οι προτάσεις αφήνουν ανοιχτό το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων και λυμένα τα χέρια των καπιταλιστών να επιβάλουν νέα αντεργατικά μέτρα (μισθούς των 400 ευρώ, ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.α.). Αφήνουν στο απυρόβλητο τις αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία, υγεία, πρόνοια.

— Οι εξαγγελίες του για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών προς όφελος των μικρομεσαίων αποτελούν συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης, καθώς τους καταδικάζουν σε νέα δάνεια, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής τους περικύκλωσης από τα μονοπώλια.

— Οι διακηρύξεις του Αλ. Τσίπρα για «παραγωγική ανασυγκρότηση με οικολογική ευαισθησία» αφορούν τον ίδιο δρόμο ανάπτυξης που οδήγησε ήδη στη βαθιά κρίση και στη χρεοκοπία του λαού, ενώ κλείνουν τα μάτια απέναντι στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στις συνέπειές της για τη φτωχή αγροτιά.

— Η αποσιώπηση κάθε αναφοράς στις μόνιμες συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει οι ελληνικές κυβερνήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια επέμβασης στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι πολύ χαρακτηριστική της υπόκλισης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην άρχουσα τάξη και στους διεθνείς συμμάχους της.

— Μια τέτοια κυβέρνηση θα περιπλέξει και θα οξύνει τα λαϊκά προβλήματα.

— Ο λαός πρέπει να πάρει διαζύγιο απ’ όσους τον καλούν να συνεχίσει στον εφιαλτικό «ευρωμονόδρομο», είτε φορούν μνημονιακό είτε αντιμνημονιακό προσωπείο.

— Η μάχη κρίνεται πρώτα απ’ όλα μέσα στην Ελλάδα και όχι μόνο στην ΕΕ. Εξάλλου ο περιβόητος «ευρωπαϊκός άνεμος» που δήθεν φέρνει ο Ολάντ, δεν αφορά τους λαούς, αλλά την αντιπαράθεση των μονοπωλίων κάθε χώρας για κυριαρχία.

11 Responses to Ο Αλ. Τσίπρας κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό

 1. Ο/Η ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ λέει:

  Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας κοροϊδεύει τον ελληνικό ή ο λαός ψάχνει από πού να κοροϊδευτεί με αυτά για συνεργασία και αριστερής κυβέρνησης.
  Είναι σαν κάποιος να ζητάει από τον ΠΑΟΚ & ΑΡΗ να συνεργαστούν σαν ομάδες για να πάρουν το champions league. Αυτά με την απλή μπακάλικη σκέψη μου.

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Άν και ψηφοφόρος του ΚΚΕ (εδώ και πολλά χρόνια) σκέφτομαι να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, αν ξαναγίνουν εκλογές, αφού έτσι κι αλλιώς το ΚΚΕ δεν θα πάψει να αγωνίζεται στον τόπο δουλιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να κάνει κάποιες βελτιώσεις μέσα από το «σύστημα»
  ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΛΗΘΕΙΑ

 3. Ο/Η faros λέει:

  ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ: Κοίτα. Αν μπορούσε κανείς να δει όλα τα λεγόμενα πάνελ στα κανάλια, θα έβελεπε μια τέτοια πολυγλωσσία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που για να βγάλει συμπέρασμα, θα έπρεπε να πάει στην … Πυθία !!!

 4. Ο/Η faros λέει:

  Γιάννης: Θα ήμουν ο τελευταίος που θα σου έλεγε τι να κάνεις και τι να μην κάνεις !

  Γι αυτό αγωνίζομαι. Για να έχει ο καθένας δικαίωμα ελεύθερα να κάνει ό,τι θέλει !

  Ποιος είναι τελικά ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται αυτές τις μέρες τόσο ξεκάθαρα, που δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά.
  Αυτός ο ρόλος έχει να κάνει με την από «αριστερή» οπτική διατήρηση πάσει θυσία του καπιταλιστικού συστήματος.

  Οπότε, και εσύ φίλε μου και όποιος άλλος, έχει να επιλέξει αυτό ακριβώς.
  Θέλει να συνεχίσει στη χώρα μας να υπάρχει αυτό το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, που είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αιτία ύπαρξης των βάσανων του λαού μας, ή να το ανατρέψει.
  Αν θέλει (όπως δηλώνεις εσύ) να συνεχίσει να υπάρχει ο καπιταλισμός στην Ελλάδα, πιστεύοντας στις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κάνει μικροβελτιώσεις, έ, τότε να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ! 😀

 5. Ο/Η Λουκας λέει:

  Γιαννη, να δεχτώ ότι δεν κάνεις χιούμορ και λες αλήθεια, απλά μια ερώτηση, όταν το σωματείο σου αποφασίσει μια απεργία και απέναντί σου βρεθούν τα σώματα ασφαλείας για να σπάσει η απεργία, το ξύλο που θα φας πως θα το εξηγήσεις στον εαυτό σου;
  Εκτός και αν δεχτείς ότι δεν τρέχει και τίποτα να βαράνε γιατί κυβέρνηση είναι ο συριζα και θα προσπαθεί να φτιάξει τα πράγματα από «μέσα».
  Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα για να μην επεκταθούμε παραπέρα γιατί μετά μόνο η ψυχιατρική θα μπορεί να μας βοηθήσει.
  Με χιούμορ Λουκας.

 6. Ο/Η faros λέει:

  Λουκας: Καλά … η αλήθεια είναι … ότι το … «αριστερό» ξύλο (όπως π.χ. οι «αριστερές» υπογραφές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά σωματεία για μειώσεις μισθών) είναι … άλλο πράγμα !!!

 7. Ο/Η Λουκας λέει:

  Φάρε έχεις δίκιο αλλά αυτό που με στεναχωρεί στην συγκεκριμένη ανάρτηση είναι ότι (αν δεν κάνει χιούμορ βέβαια), περιμένει ή το ΚΚΕ να κάνει κάτι γι αυτόν ή ο σύριζα. Είναι η νοοτροπία του «εγώ έκανα το καθήκον μου και σας ψήφισα, τώρα εσείς πρέπει να κάνετε για μένα». Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει.
  Και ο συγκεκριμένος λέει ότι ψήφισε ΚΚΕ οπότε τον θεωρούμε καλοπροαίρετο.

 8. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Αν το ΚΚΕ(τότε θα ήταν κατ’ όνομα ΚΚΕ) έκανε τα καραγκιοζιλίκια του Τσίπρα θα έπερνε και δεν κάνουμε πλάκα αυτοδυναμία, το ζητούμενο είναι να μας δίνει τα συγχαρίκια ο ΣΕΒ και να κάνουμε την δουλειά του;
  Είμαστε ΚΚΕ γιατί είμαστε απέναντι στο σύστημα και μάλιστα μετά την περίοδο του ΔΣΕ εδώ και 21 χρόνια στην καλύτερη πολιτικά περίοδο της ιστορίας μας,» ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ»….

 9. Ο/Η faros λέει:

  Λουκας: Φυσικά και τον θεωρούμε καλοπροαίρετο. Δεν έχω λόγο για το αντίθετο.

  Και, έχει δίκιο. Τόσα χρόνια ο κόσμος έμαθε να περιμένι από άλλους να ικανοποιήσουν τα αιτήματά του.

  Είτε στην πολιτική, είτε στην τοπική διοίκηση, είτε στους χώρους εργασίας – τα συνδικάτα.

  Δύσκολα ξεριζώνεις νοοτροπίες χρόνων !

 10. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Είναι η ευκαιρία για όλους μας να μπορέσουμε να ριζοσπαστικοποιήσουμε συνειδήσεις …

  Με σταθερότητα, επιμονή, αλλά και μεγάλη υπομονή !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: