Μια μάχη ήταν

Δώσαμε μια μάχη !

Πήγαμε καλά, μπορούσαμε και καλύτερα.

Ο πόλεμος είναι μπροστά μας !

Και, έχουμε πολλές μάχες ακόμα να δώσουμε.

Ανασκουμπωνόμαστε !

 

50 Responses to Μια μάχη ήταν

 1. Ο/Η aliatas λέει:

  Όπως καταλαβαίνεις νίκησε η αντιμνημονιακή λογική της μούντζας, που στερείται ουσιαστικού περιεχομένου.

  Σίγουρα ο Ελληνικός λαός έκανε καλά που τιμώρησε εκλογικά τα κόμματα που συνυπέγραψαν κι εφάρμοσαν τα μνημόνια.

  Δυστυχώς όμως δεν έφτασε στο σημείο να καταλάβει ότι μια γνήσια αντιμνημονιακή στάση, πέρα από την καταγγελία του μνημονίου, προϋποθέτει κι άλλα πράγματα, με πρώτο και κύριο τη σύγκρουση με την ευρωπαϊκή ένωση, με το μεγάλο κεφάλαιο, με ατούς που μας πίνουν το αίμα, με αυτούς που σε τελική ανάλυση επιβάλουν τα μνημόνια.

  Σύντομα, πολύ σύντομα θα το καταλάβουν!!!

 2. Ο/Η faros λέει:

  aliatas: Έχεις δίκιο !

  Η διασπορά των ψήφων, με τη μεγάλη αποχή, δείχνει ότι πέρασαν εν μέρει τα εκβιαστικά διλήμματα !

  Σίγουρα πάντως, τις επόμενες μέρες θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά !

 3. Ο/Η sarant λέει:

  Καλημέρα Φάρε. Χτες μιλούσα με έναν φίλο μου, παλιό μέλος του κόμματος, που ανέκαθεν ψήφιζε ΚΚΕ, από το 1981 ως το 2009. Χτες δεν το ψήφισε (υπόψη, ούτε Σύριζα ψήφισε) και είπε: “Ψήφιζα ανελλιπώς το ΚΚΕ για να υπάρχει ένα εργατικό κόμμα σε μια ώρα ανάγκης. Η ώρα ανάγκης ήρθε και το ΚΚΕ δεν ήταν εκεί”.

  Καταθέτω την άποψη επειδή ξέρω ότι η βάση του ΚΚΕ που νιώθει τον ίδιο καημό για την ενότητα της Αριστεράς θα ζητήσει από την ηγετική ομάδα του κόμματος να απολογηθεί για την αντενωτική στάση της.

 4. Ο/Η ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ λέει:

  θα έχουμε έξαρση των κοψοχέρηδων στο άμεσο μέλλων, γιατί πολύ ποντάρισαν πάλι σε κουτσά άλογα.
  Καλή δύναμη.

 5. Ο/Η aliatas λέει:

  Έτσι είναι.

  Όπως βλέπεις και από το σχόλιο του sarant υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κάνουν καν προσπάθεια να καταλάβουν ότι το ΚΚΕ δεν είναι ακόμα ένα κόμμα αριστερής διαχείρισης του καπιταλισμού.

  Το τραγικό είναι ότι προσπαθούν να εκβιάσουν και δυσαρέσκεια της εκλογικής βάσης του ΚΚΕ!!!

  Όλα δείχνουν ότι ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας να διανύσουμε είναι μακρύς και δύσκολος.

 6. Ο/Η faros λέει:

  sarant: Γεια σου φίλε μου !
  Πιστεύω ότι είσαι καλά … πιο καλά από ό,τι φανταζόσουνα, έ ; 😀

  Σύντομα, θα δεις και εσύ, ότι έχουμε δίκιο !
  Ότι η δήθεν «ενότητα» είναι φούμαρα …
  Κάνε υπομονή λίγες μέρες …

 7. Ο/Η faros λέει:

  ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ: Σωστά !

  Καλή δύναμη σε όλους !

 8. Ο/Η faros λέει:

  aliatas: Ναι, ξέρω …

  Γίνεται μια προσπάθεια … που δεν πέτυχε με άλλους τρόπους το 1968 και το 1991 !

  Έχουν γνώση οι φύλακες, όμως !

 9. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Αντιμνημονιακοί, σύντομα θα καταλάβετε από που εκπορεύεται η πολιτική σας…
  Ειδικά με τους Αντιμνημονιακούς Αριστερούς(ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ), με τους Ακροδεξιούς (Καμμένος) και Νεο Ναζί Χιτλερικούς, τα μονοπώλια πανηγυρίζουν και χοροπηδάνε απ’ την χαρά τους, αλλά και ο ΣΕΒ, ΣΕΛΠΕ, ΕΕΕ, ΕΕΤ και φυσικά τα μικροαστούλια που πιστεύουν πως θα γυρίσουμε στο 1990, με η χωρίς μετανάστες….
  Α και αν πάμε εκλογές τον Ιούνη επανακαλωσσωρίστε τον Δικομματισμό με άλλο πρόσωπο, όχι απαραίτητα γαλαζοπράσινο, αλλά πανσπερμιακό μνη και αντιμνημονιακό, πάλι εκτός Λακεδαιμονίων..
  Και τώρα ο SUPERMAN Tsipras, o Batman Καμμένος, o Spiderman Antoua Sammaras και ο Hulk Benzi μαζί με τον Ηimler – Roundolf ES – και Αδόλφο Michaloliakos, προετοιμάζονται να τα βάλουν με την Τροϊκα με όρους Marvel Comix….
  Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην άρχουσα τάξη, έκανε την δουλειά της, βάζοντας στους κουτοπόνηρους μικροαστούς να σφάζονται σε μνημονία και αντιμνημόνια…
  Με η χωρίς ευρώ, με η χωρίς δρχ το αποτέλεσμα θα είναι ένα και το αυτό, τα κέρδη, τα κέρδη, τα κέρδη με τα κεφάλια μέσα.
  Σας έφερε τσουνάμι και εσείς βαστούσατε ομπρέλες, φάτε τους και πιείτε και ένα ποτήρι κρυο νερό για να νιώσετε την δροσιά του πριν σας καταπιεί το κήτος…..
  Και μην μουρμουρίζετε σε ένα μήνα γι αυτά που έρχονται και τάχα μου δήθεν ο κάθε Τσίπρας θα τα επιβάλει με την γροθιά του στο τραπέζι, δεν φταίει κανείς άλλος ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ, ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΑ ΣΥΝΕΦΑ…

 10. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Δικαιώθηκε η άποψη ότι σε περιόδους κρίσης, η ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων είναι πολύ δύσκολη !

  Επίσης, φάνηκε ότι οι σχεδιασμοί της αστικής τάξης (πολλά κόμματα, εκβιασμοί, διλήμματα, μμε κλπ.), οι μηχανισμοί που διαθέτει για να τους υλοποιήσουν, είναι πολύ δυνατοί !
  Και μπορούν και ξεγελούν …

  Είμαι σίγουρος ότι σύντομα πολύς κόσμος θα καταλάβει ότι τον ξεγέλασαν.

 11. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Συνασπιτήρια χαρείτε όσο είναι καιρός, μόλις σπάσετε το τραπέζι στα μούτρα της Μέρκελ και εκδιώξετε την τροϊκα, φτιάχτε τα απομνημονεύματα του πολιτικού σας καιροσκοπισμού, σύντομα θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι δηλαδή γωστή τηλεπερσόνα που έχει πάρει το ψευδώνυμο «μούτσος»….

 12. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Στην πράξη, τώρα, θα δείξει ο καθένας τι είναι …

 13. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Φάρε δεν έχουμε παρα να συφωνήσουμε μαζί σου, ίσως και να ήταν καλό που έγινε έτσι, για να πέσουν οι μάσκες πολύ, μα πολύ σύντομα…..
  Ο οπορτουνισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του λαϊκού κινήματος, που από μόνος του δεν μπορεί να να το χτυπήσει αν δεν χρησιμοποιηθούν και οι συμμορίες των Νεο Ναζί, αφού οι αντιεξουσιαστές δεν μπόρεσαν να φέρουν κανένα αποτέλεσμα…

 14. Ο/Η sarant λέει:

  Φάρε, εγώ πιστεύω ότι το ΚΚΕ είναι απαραίτητη συνιστώσα της αριστεράς, και όπως ξέρεις αισθάνομαι απεριόριστο σεβασμό για τους αγωνιστές του και για την ιστορία του στον 20ό αιώνα (αλλά όχι στον 21ο, όπου η νέα ηγετική ομάδα αποποιήθηκε την κληρονομιά του Χαρίλαου Φλωράκη και περιφρόνησε αγώνες και θυσίες δεκαετιών).

  Να σου γράψω τι είπε μια γνωστή (της άκρας αριστεράς): Δυστυχώς η προκλητική άρνηση ΚΚΕ να εντάξει στο λεξιλόγιό του τις λέξεις «ενότητα, εναλλακτική διακυβέρνηση» συμπαρασύρει στο περιθώριο όχι μόνον τη δημόσια εικόνα του, αλλά και όλα τα ορθά στοιχεία της ανάλυσής του (ανάγκη σύγκρουσης με ευρώ – ΕΕ). Π.χ. Χτες άκουγα τις δηλώσεις της Παπαρήγα μαζί με φίλους από τους οποίους κάποιοι ψήφισαν για πρώτη φορά Αριστερά. Το τι μούντζα έφαγε…. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να επισημάνω ότι «ναι μεν είναι ηλίθια αλλά προσέξτε και 2-3 αλήθειες που είπε π.χ. για τον κίνδυνο νεας σοσιαλδημοκρατίας κλπ» .

  Μακάρι να μην ακολουθήσει το ΚΚΕ την εκλογική πορεία άλλων ευρωπαϊκών κομμουνιστικών κομμάτων, είτε συνεπών είτε «μεταλλαγμένων»

 15. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Μην ξεχνάμε ότι όλοι όσοι περιγράφεις, συναντήθηκαν στις πλατείες …

  Αυτή ήταν η «προσφορά» των αγανακτισμένων, των τραμπούκων των γηπέδων, της μούντζας, των γιαουρτιών κλπ. κλπ.

  Ο κόσμος «ήθελε» ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ, έ, ας κάνουν και μια κυβέρνηση μεταξύ τους να … στανιάρουν όλοι οι έλληνες !!!

 16. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Αφήστε τα κλάματα για το ΚΚΕ και σταματήστε να μιλάτε στο όνομα του όλοι όσοι «το σέβεστε», αλήθεια τι ακριβώς σέβεστε μπορείτε να μας το διευκρινήσετε;;;
  Αρκετά κ. του οπορτουνισμού ασχοληθείτε με την ταμπακιέρα μνη και αντιμνημονιακή και άσε τώρα τα φάσκελα που εκφνδονίζονταν από ψηφοφόρους η μη προς την γγ της ΚΕ.
  Εντάξει σας τρώει από το 1991 και ευτυχώς γιατί ξεφορτωθήκαμε όλη την σαπίλα της ευρωκουλτούρας και του ατελείωτου καιροσκοπισμού….
  Νισάφι πια….

 17. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Α και κάτι άλλο ακόμα και να έβγαιναν τα κουκιά σας για αν κυβερνήσετε πάλι ΟΧΙ θα σας λέγαμε….

 18. Ο/Η faros λέει:

  sarant: Φίλε μου, σε παρακαλώ, να δεχτείς την Θέση μας, ότι το ΚΚΕ ΔΕΝ είναι αριστερά !

  Με το να παραβλέπει κανείς αυτό το θέμα, δεν μπορούμε να φτάσουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο.

  Δεύτερο, επίσης σε καλώ να δεχτείς, ότι στο ΚΚΕ ΔΕΝ υπάρχει ηγετική ομάδα !

  Δεκτές όσες παραταρήσεις κι αν κάνεις και εσύ και άλλοι, αλλά παράκληση ας μην διαστρεβλώνουμε κάποια πράγματα απλά και μόνο για να την «βγούμε στο ΚΚΕ» !

  Όμως, τι είναι το ΠΑΜΕ ;
  Τι είναι το ΜΑΣ ;
  Τι είναι ένα σωρό άλλα συλλογικά όργανα ;
  Όπως π.χ. οι Λαϊκές Συσπειρώσεις ;

  Δεν είναι τα παραπάνω προσπάθειες για ΕΝΟΤΗΤΑ ;
  Τι είναι ;

  Τέλος, ξέρεις, δεν μας πτοοούν οι «μούντζες που έφαγε η Παπαρήγα» …
  Δικαιολογώ την αποστροφή σου αυτή, λόγω του ντελίριου ενθουσιασμού που νιώθεις, αλλά πολύ σύντομα (πιο σύντομα από όσο νομίζεις) θα δεις κι εσύ κάποια πράγματα …

 19. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Μην ξεχνάς ότι σήμερα νιώθουν ΠΟΛΥ χαρούμενοι …

 20. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Κι όμως το ίδιο γνωστό τροπάριο … το ακούσαμε και αργά το βράδυ !!!

  Για να δούμε σήμερα …

 21. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Ε ναι δεν είμαστε Αριστερά το ‘χουμε πει 1.000.000 και θα το πούμε όσες φορές χρειαστεί, αν νομίζετε ότι θα μας σείρετε για να μας εκθέσετε είστε βαθειά γελασμένοι, δεν είναι θέμα ηγεσίας όλο το κόμμα είναι με την πολιτική του και το πρόγραμμα του όπως διαμορφώθηκε το 1996 σας αρέσει δεν σας αρέσει.
  Και είμαστε μπετον-αρμέ αγαπητοί κ. της Αριστεράς……

 22. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Το «παίζουν» το παιγχνιδάκι, γιατί σε έναν κόσμο περνάει …

 23. Ο/Η Γιώργος Γιαννόπουλος λέει:

  Μιά φίλη μου είπε, μετά τα αποτελέσματα: Προτείνω ένα πείραμα, αφού οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν εκτίμησαν τις θέσεις του κόμματος, τις αλητείες των κομμάτων που υπερψηφίστηκαν, και κυρίως τους τεράστιους αγώνες του κινήματος, διαδηλώσεις, καταλήψεις, πορείες κλπ που μακράν συμμετείχαν ή απουσίαζαν οι χθεσινοί θριαμβευτές. Να κάνουμε ένα διάλειμμα, ένα χαλάρωμα βρε αδερφέ, 6 μηνών και να αφήσουμε τους άλλους «αγωνιστές» να διεκδικήσουν τα δίκαια και τα συμφέροντα του λαού..
  Ιδού η Ρόδος!

 24. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος Γιαννόπουλος: Χε χε, το σκέφτηκα κι εγώ αυτό πολλές φορές !

  Αλλά, υπάρχει ένα αλλά !

  Ένας κόσμος ψηφίζει έτσι όπως ψηφίζει (χρόνια τώρα, να μην ξεχνάμε ότι αυτό το 91,5 %, που ψήφισε ό,τιδήποτε άλλο εκτός ΚΚΕ και που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με ελάχιστες παραλλαγές ίσα ίσα να ξεγελά τον κόσμο), γιατί ξέρει και έχει εμπιστοσύνη ότι το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, πάλι θα είναι στην πρώτη γραμμή του Αγώνα !
  Και, τον κόσμο, εμείς, ΔΕΝ τον ξεγελάμε !
  ΠΟΤΕ !

  Και, είμαστε σίγουροι, ότι αργά ή γρήγορα αυτό θα ανταμειφτεί !
  Εχτός από Αγωνιστές είμαστε και Αισιόδοξοι εμείς ! 😀

 25. Ο/Η Klmanjr λέει:

  Όταν ένα κόμμα παραμένει πάνω από μισό αιώνα κάθετο και απαράλλακτο στις ιδέες του σταματάει να χαρακτηρίζεται προοδευτικό. Όταν όλα κινούνται γύρω σου κι εσύ παραμένεις ακίνητος… βρίσκεσαι τελικά να είσαι πιο συντηριτικός και από τους συντηριτικούς. Μια μάχη ήταν αλλά δεν πήγε καθόλου καλά για το ΚΚΕ. Εάν τώρα σε αυτή την περίοδο με την κρίση αυτή και την οικονομική εξαθλίωση του απλού εργαζομένου και την μαζική αγανάκτηση δεν μπορεί να ξεπεράσει το 8%, δεν θα το κάνει ποτέ.

 26. Ο/Η faros λέει:

  Klmanjr: Το ερώτημα είναι: Αυτό είναι καλό για τον λαό ή κακό ;

  Δώσε απάντηση και τα ξαναλέμε.

 27. Ο/Η Σταύρος Τ. λέει:

  Κακά τα ψέματα! Το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για το ΚΚΕ! Στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου παραδοσιακά αντλεί τη δύναμη του είχε πτώση σημαντική! Μην ξεχνάτε ότι εκεί ακριβώς σημειώθηκε ο μεγαλύτερος ριζοσπαστισμός, ωστόσο το ΚΚΕ δεν καρπώθηκε τίποτα. Οί λόγοι πολλοί και διάφοροι, πρέπει ωστόσο οι αρμόδιοι να εξετάσουν τί δεν πήγε καλά και να το διορθώσουν. Η ρευστότητα που επικρατεί θα συνεχιστεί και το ΚΚΕ θα πρέπει να κερδίσει τη μάχη των μεγάλων αστικών κέντρων όπου άλλωστε τα προβλήματα είναι πιο οξυμένα και ο κόσμος εκ των πραγμάτων πιο ριζοσπαστικοποιημένος. Και δεν εννοώ συνεργασίες με ΣΥΡΙΖΑ.

  Καλό το αποτέλεσμα στη Σάμο, Λέσβο το οποιό επίσης θα πρέπει να εξεταστεί.

 28. Ο/Η faros λέει:

  Σταύρος Τ.: Για να μπορέσουμε να συννενοηθούμε, πρέπει πρώτα να πούμε ποιο αποτέλεσμα θα ήταν καλό για το ΚΚΕ !

  Τη μάχη (την επόμενη) πρέπει να την κερδίσει ο λαός !
  Όσο αυτό δεν γίνεται κατανοητό, τα βάσανα θα πολλαπλασιάζονται !

  Θα γίνουν αναλύσεις με το συνολικό αποτέλεσμα στη χώρα, μόλις … ξεβαρεθούμε !!!
  (για μένα μιλάω)
  Α και μόλις το υπεσ ανακοινώσει τα ΤΕΛΙΚΑ αποτελέσματα.

 29. Ο/Η sarant λέει:

  Φάρε, το αν το ΚΚΕ είναι ή όχι αριστερά ας το αποφασίσει ένα συνέδριό του (κατά προτίμηση εκείνο που θα ανατρέψει τη σημερινή ηγετική ομάδα). Πάντως, ένας ραδιοσταθμός που ακούω λέγεται 902 Αριστερά στα ΦΜ, το ΚΚΕ συμμετέχει στην ευρωομάδα της Ενωτικής Αριστεράς, ενώ προχτές ο Ρίζος έγραφε: «Θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει και από τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και από τους ριζοσπάστες αριστερούς.»

  Άρα, ό,τι και να είναι το ΚΚΕ στα λόγια τουλάχιστο αναγνωρίζει την αν άγκη συνεργασίας με τη ριζοσπαστική αριστερά.

 30. Ο/Η faros λέει:

  sarant: Το έχει αποφασίσει από το 1918 !

  Και, φίλε μου, ξεκόλα από την ηγεσία …
  Δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι άλλο !

  Επίσης, μου λες σε παρακαλώ ποιους άλλους (εχτός από το ΚΚΕ) θεωρείς ΑΡΙΣΤΕΡΑ και για ποιους λόγους ;;;

  υ.γ. σε λίγο, όμως, έχω δουλειά τώρα …

 31. Ο/Η nikos k λέει:

  καλό αποτέλεσμα θα ήταν αυτό που θα γέλαγε το χειλάκι μας,έστω και λίγο…
  Οσον αφορά στην «αριστερά» εγώ δεν την χαρίζω σε κανένα και ούτε επιτρέπω σε κανένα να την χαρίσει!
  Καλούς αγώνες σε όλους μας με περισσότερο μυαλό και γνώση.

 32. Ο/Η thersitis λέει:

  ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΥΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ.

  ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

  ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΙΑ ΠΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ 91 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΔ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΑΛΕΚΑ.

  ΤΟ ΣΥΝΟΘΥΜΕΥΜΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ.

  ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΔΕΙΞΕ ΑΚΟΜΑ ΜΑΙ ΦΙΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΩΣ ΕΚ ΤΟΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ.

  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΞ’ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣΟΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ.

  ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ

  ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 85 ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ.

  ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.

  ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΜΜΑ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 33. Ο/Η faros λέει:

  nikos k: Για μένα, καλό αποτέλεσμα θα είναι η αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων στα Συνδικάτα !

 34. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Είναι φανερό ότι τα κόμματα – υπηρέτες της αστικής τάξης, θα προσπαθήσουν μέσα από το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, να κάνουν το ΚΚΕ σαν τα μούτρα τους !!!

  Ας το καταλάβουν ότι αυτό ΔΕΝ θα γίνει !

  Μεταξύ μας, ο κόσμος ψήφισε αυταπάτες, ψήφισε κοροϊδία, έ, ας τα … λουστεί τώρα !
  Ήδη έχουν φανεί κάποια πράγματα …
  6,73 % πτώση σήμερα το χρηματιστήριο.
  Νομίζουν κάποιοι, ότι αν και αύριο έχουμε την ίδια κατηφόρα, θα αφήσει τα κόμματά της η πλουτοκρατία να «παίζουν» μπροστά στα κανάλια ;

  Για να δούμε …

 35. Ο/Η sarant λέει:

  Φάρε, αριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ, η Ανταρσύα, και κάποιες μικρότερες κινήσεις όπως το Μέτωπο του Αλαβάνου, Υπό προϋποθέσεις, οι Οικολόγοι-Πράσινοι,

 36. Ο/Η faros λέει:

  sarant: Μάλιστα !

  Απ΄όλα δηλαδή έχει ο … μπαξές !

  Τι διαφορετικό πρεσβεύουν όλοι όσοι αναφέρεις από το ΠΑΣΟΚ ;
  Ή από τη ΝΔ ;

  Δεν είναι όλοι με την ΕΕ ;
  Άρα και με την Τρόϊκα (μιας και είναι με τα δύο τρίτα αυτής) ;
  Έχουν σκοπό την ανατροπή του καπιταλισμού ; ΌΧΙ !
  Βάζει κανείς τους θέμα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων ;
  Πάνε ή δεν πάνε χέρι – χέρι με τους πασόκους και άλλους στα συνδικάτα ;
  Στήριξαν ή όχι όλοι μαζί τον αντιΚΚΕ δήμαρχο στην Ικαρία ;

  Κοίτα φίλε μου,
  Καταλαβαίνω ότι ισχύει αυτό που λένε: Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις …
  Όμως, θα μου επιτρέψεις να μην το ενστερνίζομαι !

 37. Ο/Η ακροβατιστής λέει:

  Φάρε το σύνθημα «ψηλά το κεφάλι στις κάλπες» τώρα πρέπει να είναι «ψηλά το κεφάλι στους λαικούς αγώνες και γερό στομάχι».Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν,συν οτι διαβλέπω στον δευτερο γύρο ακόμη μεγαλύτερη πολεμική και…Αναμένω με αγωνία την εκτίμηση του αποτελέσματος από τις οργανώσεις(ελπίζω άμεσα και όχι δουλειά του ποδαριου), όπου ελπίζω να εντοπιστούν ζητήματα με μια σε βάθος ανάλυση…Μπορούσαμε και καλύτερα όπως είπες.Δεν είμαστε παντοδύναμοι αλλά πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια.»Βγάλανε κάλλους τα πόδια των συντρόφων και μάλλιασε η γλώσσα τους» αλλά…
  Το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ θα ξεβρακωθεί από μόνο του σύντομα αλλά πολύ φοβάμαι οτι ο έλληνας αυτό θέλει.
  Πιστεύω οτι χρειάζεται περισσότερη ιδεολογική δουλειά.
  Με εκτίμηση

 38. Ο/Η faros λέει:

  ακροβατιστής: Την Καλησπέρα μου !

  Το παρακάτω αποτελεί την τελευταία παράγραφο, της πρώτης εκτίμησης της ΚΕ του ΚΚΕ

  8. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα βρεθούν από την πρώτη στιγμή και κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή της πάλης. Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό που υποφέρει, τους ανέργους και συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και την ύπαιθρο, να συναντηθούν για μια ακόμη φορά με τους κομμουνιστές και κομμουνίστριες, τους κνίτες και τις κνίτισες, τους συνεργαζόμενους με το ΚΚΕ και τις ριζοσπαστικές εργατικές λαϊκές δυνάμεις στην πάλη για την ανακούφιση των οξυμμένων προβλημάτων, στην απόκρουση των χειρότερων μέτρων που έρχονται. Κανένα σύνθημα διαπραγμάτευσης και αναδιαπραγμάτευσης δεν ακουμπά ούτε στο ελάχιστο τις οξυμμένες ανάγκες των εργαζομένων και ανέργων. Απαιτείται ετοιμότητα και εύστοχη προσαρμογή σε κάθε στροφή του αγώνα. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται άμεση δράση στο βαθμό που δεν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας και προκηρυχτούν νέες εκλογές, που θα επαναφέρουν ακόμα πιο ισχυρά εκλογικά διλήμματα και πιο ισχυρές αυταπάτες.

  Ολόκληρη η εκτίμηση στο γλόμπινγκ ! 😀

 39. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Οι «θριαμβευτές» θεωρούν εκτίμηση του λαού τις ψήφους και τα ποσοστά που πήραν….Ξεχνάν ότι τα ίδια και πολύ μεγαλύτερα ποσοστά παίρναν και οι άλλοι «σοσιαλιστές» που τους εκτιμούσαν επίσης οι ίδιοι ψηφοφόροι…
  Ευχαριστούμε για τον ύποπτο πόθο τους (άνωθεν εντολές; διατεταγμένη υπηρεσία; ποιός ξέρει;) να συνεργαστούμε ή να ενωθούμε, ελπίζουν να μας διαλύσουν…Δεν θα τα καταφέρουν!

 40. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Ο ΣΕΒ (Δασκαλόπουλος) δήλωσε ότι θέλει κυβέρνηση με συμμετοχή ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ του ΣΥΡΙΖΑ !

  Θα δούμε πράγματα …

 41. Ο/Η sarant λέει:

  Φάρε, ρωτάς τι κοινό έχουν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημάρ και η Ανταρσύα καθώς και οι μικρότεροι αριστεροί σχηματισμοί (Αλαβάνος κτλ.). Θέλει και ρώτημα;

  Όλες αυτές οι δυνάμεις είναι η κληρονομιά του ΕΑΜ, του νόμιμου ΚΚΕ (-1947), του παράνομου ΚΚΕ (1947-1974), της ΕΔΑ, του ενιαίου Συνασπισμού. Κληρονομιά της διάσπασης του 1968, του 1989 και του 1991. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι λέγονται «αριστερά».

  Τώρα, το να προβάλλεις τη διαφωνία των,,, δημοτικών εκλογών της Ικαρίας και να θεωρείς ότι επισκιάζει τον Άρη Βελουχιώτη, τον Στέφανο Σαράφη, τον Νίκο Μπελογιάννη, τον Πλουμπίδη, τον Λαμπράκη, τον Πέτρουλα, τον Βάρναλη, τον Ρίτσο, τον Ιωάννη Πασαλίδη, τον Ηλία Ηλιού, τον Χαρίλαο Φλωράκη, ε… χάνεται η αίσθηση του μέτρου.

  Όσο για την Ικαρία: προσωπικά συμφωνώ ότι κακώς η αριστερά συνεργάστηκε με το Πασόκ και τη δεξιά ενάντια στον δήμαρχο του ΚΚΕ. Εξίσου φταίει και η αντενωτική στάση του ΚΚΕ που επιμένει να κατεβαίνει μόνο του λες και οι άλλοι αριστεροί είναι λεπροί. Εδώ τον δικό σας δήμαρχο, τον Κορτζίδη στο Ελληνικό, τον διαγράψατε επειδή επέμενε να μην διαλύσει τον συνδυασμό αριστερής συνεργασίας. Τι να τα λέμε τώρα….

 42. Ο/Η faros λέει:

  sarant: Όχι, δεν ρώτησα κάτι τέτοιο. Απορώ …

  Ρώτησα τι διαφορά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΔΗΜΑΡ ή οι Οικολόγοι με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ !
  Ειδικά σε ότι αφορά την προσήλωση στο Ευρωπαϊκό … ιδεώδες, την οικονομική εξουσία, την υποταγή τους στον καπιταλισμό !

  Κληρονόμος του ΕΑΜ (όπως φυσικά ήταν και ο ιδρυτής του) είναι ΜΟΝΟ το ΚΚΕ !
  Το να προσπαθεί ένας χώρος που δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τους Αγώνες του ΕΑΜ, να καπηλευτεί την Ιστορία του τόπου μας, είναι τουλάχιστον α-πα-ρα-δε-χτη !

  Κάτσε ρε φίλε !
  Μπάστα !

  Που κολάει ο Ηλιού με τον Μπελογιάννη και τον Φλωράκη ;;;;;;;;;;;;
  Μην μου κάνεις πλάκα !
  Δεν μου αρέσει !
  Δεν τα συνηθίζεις κάτι τέτοια … Τι σε έπιασε ;

  Φίλε μου ο Κορτζίδης διαγράφτηκε γιατί υπέπεσε στην παγίδα του οπορτουνισμού !
  Όπως και άλλοι φυσικά, που από την στιγμή που «περνάνε» απέναντι … με τον ταξικό εχθρό … έ, δεν έχουν θέση στο Κόμμα.
  Μπορεί να διαφωνείς με αυτό, αλλά η Σοσιαλιστική Κοινωνία ΔΕΝ χτίζεται ούτε με Μπουχάριν, ούτε με Τρότσκι, ούτε με Λευκοφρουρούς, ούτε με μπουρζουάδες, ούτε με εργατικές αριστοκρατίες, ούτε με ριψάσπιδες, ούτε με «ανανεωτές» και συμβιβασμένους !

  Θα δεις ότι οι αυταπάτες που σπαίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ πολύ σύντομα θα διαλυθούν !
  Και θα υπάρξει μεγάλη … προσγείωση !
  Πιστεύω ότι άνθρωποι σαν και σένα (θεωρώ ότι είστε πολλοί), πολύ γρήγορα θα αναγκασθείτε να δείτε ότι η πολιτική, η στρατηγική του ΚΚΕ είναι απόλυτα σωστή και ταιριάζει απόλυτα με τα λαϊκά συμφέροντα.
  Εμείς δεν κοροϊδεύουμε …

  Ελπίζω αυτό να μας το αναγνωρίζεις.
  Μπορείς να διαφωνείς με αυτά που πιστεύουμε, αλλά ξέρεις ότι δεν λέμε άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ !

 43. Ο/Η sarant λέει:

  Εντάξει Φάρε, συμφωνώ ότι θα δούμε πολλά στις επόμενες μέρες, εβδομάδες, μήνες. Μπορεί να δικαιωθεί το ΚΚΕ, δεν το αποκλείω. Πάντως θα ξέρεις και από τον χώρο σου ότι ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν ψηφίσει ΚΚΕ το 2009 (ένα 15% περίπου) χτες ψήφισαν Σύριζα.

 44. Ο/Η faros λέει:

  sarant: Ναι το ξέρω Φίλε μου.

  Τράβηξε, αν μου επιτρέπεται ο όρος, η υπόσχεση του Τσίπρα για κυβέρνηση …

  Σήμερα πάντως, στριμώχτηκε άγρια ο Στρατούλης.
  Ξέρεις, αύριο, μόλις ο Τσίπρας πάρει την διερευνητική εντολή, θα του την πέσει όλο το σύστημα, για να κάνει κυβέρνηση !

  Και τότε, θα έχουμε να πούμε πολλά !

 45. Ο/Η στελλα νικ λέει:

  Φίλε sarant στο μαυρο μέτωπο της Ικαρίας «ξέχασες » να προσθέσεις και το ΛΑΟΣ !!!!!! Καλά κάνεις και δεν συμφωνείς όπως λες αλλά όπως φαίνεται δεν σε προβληματίζει και πολύ αυτό .Ερώτημα: Αυτήν την ενότητα ονειρεύεστε; ή αυτήν μήπως του αποκλεισμου απο συνομοσπονδίες και συνέδρια εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανωσεων που στηριζει το ΠΑΜΕ με την πρόφαση οτι συμπεριλαμβάνονται και συμβασιούχοι ; ! και τι να πρωτοθυμηθει κανεις;;;; Ο νομός Σάμου Ικαρίας και Φούρνων έδειξε στον για μια ακόμα φορά στον εξαπατημενο λαό ότι αν πιστεψει στη δύναμη του όλα ειναι εφικτά…. Πάνω σ’αυτο βαδίζουμε και και καμμια δύναμη δεν θα μας κάνει ν’αλλάξουμε γραμμη πλεύσης, !!!!!!
  Εξ άλλου τίποτα δεν σταμάτησε και δεν άλλαξε με τις εκλογές.
  Αν ήξεραν ότι με τις εκλογές γίνονται «οι επαναστάσεις έστω και ειρηνικές » κατα Τσίπρα… δεν θα έκαναν εκλογές αυτό είναι παραπάνω από σίγουρο αρκεί να διαβασει κανεις λίγο ιστορία και να δει τίέγινε στη Χιλή , τι γίνεται τωρα στη Βενεζουέλα … κλπ.κλπ

 46. Ο/Η faros λέει:

  στελα νικ: Το ότι το ΚΚΕ «πήρε» την Σάμο … δείχνει κάτι …

 47. Ο/Η timxatzi λέει:

  ΦΑΡΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΘΑ ΑΠΟΣΧΕΣΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ .ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ? ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ.
  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ .ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ .Ε!!!ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΦΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΜΕ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΑΣ.
  ΧΑΧΑΧΑΧΑ

 48. Ο/Η faros λέει:

  timxatzi: Προσωπικά δεν θα διαφωνούσα … 😀

  Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό θα βοηθούσε γενικά !

  Για … κάντε το και τα … λέμε ! 😀

 49. Ο/Η στελλα νικ λέει:

  τimxatzi : Η Κούβα του αιγαίου ή το γαλατικό χωριό !!!! όπως είπε και ο Γιώργος τη δευτέρα το πρωι όταν είδε την κοκκινη κουκιδα στο χάρτη χαχαχαχαχα

 50. Ο/Η faros λέει:

  στελλα νικ: Ωωωω, δεν το ήξερα ότι ειπώθηκε κάτι τέτοιο …

  Ωραίο όμως, πολύ ωραίο ! 😀

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: