ΑντιΚΚΕ προβοκάτσια στο διαδίκτυο

Είναι γεγονός ότι η Πολιτική Δράση του ΚΚΕ, ενώ η καπιταλιστική κρίση κορυφώνεται, έχει ενοχλήσει πολλούς …

Τον μόνο τρόπο που έχει η άρχουσα τάξη να αντιπαρατεθεί, φαίνεται ότι είναι η προβοκάτσια.

Γι αυτό και το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», με διάφορες αφορμές, έχουν επιστήσει την προσοχή του λαού στις διάφορες «ειδησεογραφικές» ιστοσελίδες και τα αυτοαποκαλούμενα «ενημερωτικά» ιστολόγια, που είτε κατασκευάζουν, είτε αναπαράγουν ανεξέλεγκτα «ειδήσεις» και «πληροφορίες», με στόχο να προβοκάρουν το κίνημα και το ΚΚΕ.

Χαρακτηριστικό και εξόφθαλμο παράδειγμα αποτελεί η διακίνηση χτες στο διαδίκτυο μιας δήθεν «ανακοίνωσης» του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία, μεταξύ άλλων, το Κόμμα εμφανίζεται να ζητάει «άμεση μείωση του μισθού των λαθρομεταναστών με τα ίδια ημερομίσθια του νόμιμου εργάτη στα 22,45 ευρώ στις φυτείες πατάτας».

Η κατασκευασμένη ανακοίνωση, εμφανίστηκε στο ιστολόγιο με την επωνυμία «social fail» και σε ελάχιστο χρόνο αναπαράχθηκε σε γνωστά για την παραπληροφόρηση και το χυδαίο αντικομμουνισμό τους site, όπως το «τρομακτικό» και άλλα.

Την πλαστότητα της ανακοίνωσης παραδέχεται ο ίδιος ο εμπνευστής της με μήνυμα που παρουσίασε στο «social fail», όπου γράφει επί λέξει:

«Εχω ακριβώς μια ώρα για να παίξω με copy paste bloggs (σ.σ. ιστολόγια που αντιγράφουν και αναπαράγουν «ειδήσεις» και «πληροφορίες») πριν από λίγο έφτιαξα μια ανακοίνωση τύπου με το γνωστό generator του ΚΚΕ …για να δούμε πόσοι θα τσιμπήσουν».

Ο κατασκευαστής της αντιΚΚΕ ανακοίνωσης «πειραματίζεται» με το κατά πόσο γρήγορα και μαζικά μπορεί μια προβοκάτσια να διαδοθεί στο διαδίκτυο.
Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει το ΚΚΕ, ούτε αθώα, ούτε τυχαία είναι.
Προσδοκά ότι στα site θα αναπαράγεται η βρωμιά του, άρα και η προβοκατόρικη γκεμπελίστικη ανακοίνωση θα συνεχίσει να σέρνεται σαν αληθινή, χτυπώντας με ψέματα το ΚΚΕ.
Τρανή απόδειξη ότι το συγκεκριμένο κατάπτυστο κατασκεύασμα, «έπαιξε» σαν είδηση στο δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Ο ρόλος τέτοιων site είναι ελεεινός και επικίνδυνος.
Ο λαός να έχει τα μάτια του ανοιχτά. Καμιά εμπιστοσύνη στα Μέσα των αστών. Ενημέρωση αποκλειστικά από το «Ριζοσπάστη» και τον «902».

Σημείωση: Είναι φανερό ότι κάποιοι παίζουν το παιγχνίδι «πες, πες, στο τέλος κάτι θα μείνει». Φυσικά, για μας, ή για όσους ασχολούνται με το μπλόγκινγκ πολλά χρόνια, τέτοια «παιγχνίδια» ΔΕΝ περνάνε, έχουμε μάθει να ξεφεύγομε από τις παγίδες, όμως υπάρχει κι ένας κόσμος – κυρίως νεαρόκοσμος – που μπορεί να παρασυρθεί …
Εκεί στοχεύουν κάτι τέτοιες προβοκάτσιες …

 

12 Responses to ΑντιΚΚΕ προβοκάτσια στο διαδίκτυο

 1. Από πού να πρωτοφυλαχτείς και ποιον να πρωτοδιαψεύσεις, σύντροφε! Δεν ξέρω αν η παραπληροφόρηση μέσω διαδικτύου, με τα ιστολόγια και τα φατσοκιτάπια, χτυπάει «κυρίως νεαρόκοσμο». Εγώ, λόγω ηλικίας, περισσότερο έρχομαι σε επαφή με ώριμους ανθρώπους (ώριμους ηλικιακά, να διευκρινήσω, πλην όχι καθ’ όλα ώριμους, να ομολογήσω). Λοιπόν, έχω γνωρίσει κάποιους ανάμεσά τους που ανακάλυψαν το ιντερνέτι και νομίζουν πως βρήκαν θησαυρό. Μόνο που τα γυαλιά στραβωμάρας που φοράνε τους στέλνουν να τσαλαβουτάνε στα σκουπίδια και να νομίζουν ότι βρίσκουν μαργαριτάρια. Δυστυχώς, το χεράκι τους δεν τους πάει να κάνουν ένα κλικ στο σάιτ, ας πούμε, του ΚΚΕ ή του ΠΑΜΕ (κάτι που δεν κοστίζει και που μπορούν να το κάνουν χωρίς τον φόβο της στοχοποίησης, στον ιδιωτικό τους χώρο), από περιέργεια, έστω, για να μην πω από αυτοσεβασμό, ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης. Άσ’ τα, δύσκολο να γυρίσεις τα μυαλά του κόσμου.
  Τα ‘πα και ξαλάφρωσα! Να είσαι καλά!

 2. Ο/Η Antonxxx λέει:

  Γεια σου Φαρε!

  Και βεβαια εκει στοχευουν οι προβοκατσιες.
  Εχουν καταλαβει οτι το να κρατουν το ΚΚΕ στην αμυνα (να προσπαθει να διαψευση καθε προβοκατσια)
  ειναι πολυ αποτελεσματικο.

  Το οτι θα υπηρχε και ενταση της προβοκατσιας το ηξερε το Κομμα.

  Το θεμα ειναι με πια στρατηγικη την αντιμετωπιζεις.

 3. Ο/Η TRASH λέει:

  Ο τύπος μία πλάκα έκανε, ο κόσμος που το κατάπιε αμάσητο (γιατί την είδα την ανακοίνωση-δεν πείθει…), πόσο μαλάκας μπορεί να είναι;

 4. Ο/Η λαθραναγνώστης λέει:

  Φάρε καλή μέρα,
  Η αντιμετώπιση της προβοκάτσιας και της διαστρέβλωσης των θέσεων του κόμματος μέσα στο διαδίκτυο, είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα και πολύ σοβαρά.
  Όσο οξύνονται τα προβλήματα, όσο η παρέμβαση του ΚΚΕ γίνεται πιο συστηματική και στοχευμένη και όσο η απήχηση των θέσεών του πλαταίνει, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ένταση των επιθέσεων.
  Ο Ριζοσπάστης και ο 902, δεν επαρκούν, διότι δεν τους παρακολουθούν όλοι και κυρίως αυτοί που είναι αποδέκτες των διαστρεβλώσεων.
  Η γνώμη μου είναι ότι η αντιμετώπιση της προβοκάτσιας και της διαστρέβλωσης, πρέπει να γίνεται με λεπτομερή απάντηση, επί τόπου μέσα στο διαδίκτυο και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, όπου το ίδιο κοινό που διαβάζει την διαστρεβλωμένη θέση, να διαβάζει σαν απάντηση, και την σωστή.
  Πρέπει ταυτόχρονα, δημιουργώντας λεπτομερή συζήτηση, πέρα από την άμεση απάντηση, να αναλύεται και να προβάλεται ολοκληρωμένα η σχετική θέση του κόμματος.
  Το κόμμα πρέπει να δει θετικά και να στηρίξει τα μπλόγκς τα οποία το υποστηρίζουν, ανεπιφύλακτα ή και κριτικά, όπου γίνεται ιδεολογική διαπάλη και που ήδη υπάρχουν αρκετά στο διαδίκτυο. Πρέπει να τα ενισχύσει με μέλη τα οποία θα περνάνε τις θέσεις του, θα αντιμετωπίζουν άμεσα διαστρεβλώσεις , θα απαντούν στις καλόπιστες απορίες και παρεξηγήσεις.
  Το διαδίκτυο, ήδη είναι ένα προνομιακό πεδίο για το ΚΚΕ και μπορεί να γίνει ακόμα περισσότερο.

 5. Ο/Η Ιωσήφ Στάλιν της Αλέκας. λέει:

  Ανοικτή Επιστολή προς Α. Παπαρήγα και Κ.Ε. του ΚΚΕ
  Του Νικηφόρου Ψαρογιάννη

  Αλέκα Παπαρήγα, παρά την μαρξιστική -λενινιστική φρασεολογία του, το ΚΚΕ δεν είναι πλέον (εάν ήταν ποτέ) ένα επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης. Όχι μόνο δεν είστε ικανοί να οδηγήσετε τους εργάτες σε ανατροπή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΝΤ, αλλά ούτε θέλετε να κάνετε κάτι τέτοιο. Εσείς και ολόκληρη η ηγεσία του Κόμματος είσαστε επαναστάτες μόνο στα λόγια. Μιλάτε για «κανέναν συμβιβασμό με την πλουτοκρατία», αλλά κάθεστε στο ίδιο δωμάτιο με τον ταξικό εχθρό. Έχετε δει ποτέ φωτογραφίες του Λένιν μαζί με αστούς πολιτικούς; Δεν υπάρχουν!

  Ακολουθείτε μια πολιτική σαν αυτή του Κάμενεφ και του Στάλιν στην Πετρούπολη το 1917 λίγο πριν την επανάσταση, όταν επέμεναν στη συνεργασία με την Προσωρινή Κυβέρνηση του Κέρενσκι. Την διέκοψαν μόνο όταν ο Λένιν επέστρεψε στη Ρωσία με της Θέσεις του Απριλίου και έστρεψε την βάση του κόμματος των μπολσεβίκων εναντίον τους.

  Εάν ο Λένιν ζούσε σήμερα, θα σας πέταγε έξω από το κόμμα. Όχι, λάθος. Εσείς θα διώχνατε από το ΚΚΕ τον μεγαλύτερο επαναστατική όλων των εποχών μετά από τον Μαρξ!

  Αλέκα Παπαρήγα, λες ότι επαναστατική κατάσταση δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Διαστρεβλώνεις την επαναστατική φόρμουλα του Λένιν! Λες ότι οι εκμεταλλευόμενοι στην Ελλάδα είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να κυβερνούνται από τους αστούς. Κάνεις μεγάλο λάθος! Για σάς η επαναστατική κατάσταση θα έρθει μόνο όταν όλοι οι εργαζόμενοι γίνουν μέλη του ΚΚΕ. Καταπληκτική λογική!

  Με παρόμοια λογική αποκαλείτε «ανήθικο» το «κίνημα της φθηνής πατάτας» μόνο και μόνο επειδή βλέπετε απλούς εργαζόμενους να οργανώνονται χωρίς το άχρηστο «Κομμουνιστικό» Κόμμα Ελλάδας.

  Δηλαδή, αντί να χαίρεστε που ο απλός κόσμος αυτό-οργανώνεται για να αντιμετωπίσει την πείνα που του επιβάλλει το αστικό καθεστώς, αντί να αγκαλιάσετε τα πρώτα ψίγματα αυτό-οργάνωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης των εργαζόμενων, συντάσσεστε με τους μεσάζοντες και την κυβέρνηση εναντίον των πρωτοβουλιών αυτών χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τη γνωστή ξύλινη «αριστερή» κομματική γλώσσα σας.

  Αλέκα Παπαρήγα, ούτε εσείς ούτε τα περισσότερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είστε ενεργοί εργαζόμενοι που συνδέονται με την παραγωγή. Είστε αποκομμένοι από την εργατική τάξη, η οποία συνειδητοποιεί σιγά-σιγά ότι το κόμμα σας αποτελεί τροχοπέδη για την θετική εξέλιξη του αγώνα της.

  Οι μικροαστοί στο ΚΚΕ είναι τόσοι πολλοί και έχουν τέτοια εξουσία που δεν πρόκειται ποτέ να σας απορρίψουν από την βάση, από μέσα από το κόμμα. Συγχαρητήρια, θα κρατήσετε την θέση σας στη γραφειοκρατία του κόμματος! Η ιστορία όμως θα δείξει ότι οι εργάτες που βρίσκονται εκτός του ΚΚΕ θα σας απορρίψουν – εργάτες σαν τους ηρωικούς απεργούς τις Χαλυβουργίας Ελλάδας, οι οποίοι, αν και ευγνώμονες για την υλική υποστήριξη που τους παρέχει το ΚΚΕ, θα συνειδητοποιήσουν ότι το κόστος της υποστήριξης σας είναι να κρατηθούν τα αιτήματά τους σε οικονομικό και όχι πολιτικό επίπεδο. Με μαθηματική ακρίβεια τους οδηγείτε στην ήττα!

  Σήμερα, όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο έλεος της κρατικής καταστολής το ΚΚΕ αποφεύγει την δυναμική αντιπαράθεση με τους αστούς και τους υπηρέτες τους. Η δειλή και εγκληματική απραξία σας ήταν φανερή στις 12 Φεβρουαρίου. Για αυτό σας αγαπά ο αστικός τύπος. Οι αστοί καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά ότι δεν αποτελεί το ΚΚΕ καμία απειλή.

  Πως διαιωνίζουν οι μικροαστοί την πρωτοπορία τους στο ΚΚΕ; Ένας τρόπος είναι μέσω του «παράθυρου» του ΚΝΕ, από το οποίο μπαίνουν διάφορα μικροαστικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών της αστικής τάξης. Φυσικά το κόμμα δεν έχει προβλήματα με τη χρήση αυτών των πρόθυμων μαθητών -σκλάβων να κάνουν της δύσκολες δουλειές.

  Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα με τη δομή του ΚΚΕ, αυτό που αντιστρατεύεται στην ύπαρξη ενός πνεύματος συντροφικότητας, κριτικής και αυτοκριτικής, είναι οι καθοδηγητές. Αυτά τα άτομα αποτελούν ένα αντιδημοκρατικό στοιχείο στο εσωτερικό του κόμματος καθώς δεν είναι υπόλογοι στην βάση και λειτουργούν ως «μικροί τσάροι» μέσα στο κόμμα, επιβάλλοντας την αντεπαναστατική γραμμή του κόμματος «από τα πάνω» χωρίς συζήτηση ή διάλογο.

  Δεν θα μιλήσουμε για άλλες παράξενες πρακτικές του ΚΚΕ, όπως ο τρόπος με τον οποίο «εντάσσουν» ξένους εργαζόμενους στο κόμμα μαζί με τους «κουμουνιστές» εργοδηγούς τους, τύποι που ούτε μοιράζονται τα μεροκάματα σωστά ούτε τρέφουν συντροφικά αισθήματα για τους ξένους προλετάριους. Ούτε θα πούμε πολλά για την αισχρή πρακτική σε διάφορα μέρη όπως το Πέραμα, όπου για να βρει κάποιος μεροκάματο στη Ζώνη πρέπει αναγκαστικά να είναι μέλος του ΚΚΕ! Ο εργάτης δηλαδή μπαίνει στο κόμμα μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει ένα κομμάτι ψωμί. Πως άραγε να αισθάνεται ένας τέτοιος άνθρωπος για το κόμμα; Μήπως νοιώθει στο υποσυνείδητο του ότι το ΚΚΕ είναι κατά κάποιο τρόπο ΚΑΙ ο εκμεταλλευτής του; Δεν θα πούμε για τους εργαζόμενους στον 902 και στον Ριζοσπάστη που υποχρεώνονται να αγοράζουν την εφημερίδα και άλλα διάφορα «προϊόντα» του ΚΚΕ: η απόλυση 35 εργαζόμενων από την Τυποεκδοτική ως τον 902 τους τελευταίους μήνες μιλά από μόνη της. Και πόσοι που ακόμη δεν έχουν απολυθεί, έχουν να πληρωθούν επί μήνες και το «Κ»όμμα τους ζητάει να τηρήσουν όρκο σιωπής για αυτά τα πράγματα ακόμη κι απέναντι στους συγγενείς τους! Όταν υπάρχουν τέτοιες πρακτικές δεν είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε εάν το ΚΚΕ είναι περισσότερο επιχείρηση παρά πολιτικό κόμμα της εργατικής τάξης.

  Η πώληση του Ριζοσπάστη είναι μια απαράδεκτη πρακτική. Μια επαναστατική εφημερίδα, όπως η Ίσκρα το 1917, πρέπει να είναι δωρεάν και να προωθεί την επανάσταση. Δεν θα σχολιάσουμε τις διαφημίσεις που «στολίζουν» τις σελίδες του Ριζοσπάστη. Ούτε αξίζουν σχολιασμού οι διαφημίσεις στην τηλεόραση του 902: ας αναρωτηθούμε μόνο αν το ΠΑΜΕ έχει κάνει ποτέ κάποια κινητοποίηση εναντίον των απολύσεων και των μειώσεων μισθών στα Hondos Center τα οποία διαφημίζονται τακτικά στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό κομματικό σταθμό.

  Το ΠΑΜΕ έχει τεράστιες δυνατότητες ως μια επαναστατική δύναμη. Θα μπορούσε να μετατραπεί σε Σοβιέτ. Αλλά υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ το ΠΑΜΕ δεν έχει καν ζωντανή λειτουργία ούτε για τις ευρύτερες μάζες ούτε ακόμα για την κομματική βάση.

  Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που εργάζονται στην Ελλάδα δεν είναι οργανωμένοι σε συνδικάτα. Το κάλεσμα του ΚΚΕ για την οργάνωση στους χώρους εργασίας είναι όμορφη στη θεωρία, αλλά πίσω από αυτήν την «ριζοσπαστική» φρασεολογία κρύβεται η απροθυμία του κόμματος να λειτουργήσει ως ηγέτης της εργατικής τάξης, ως καταλύτης για επαναστατική δράση. Τα λόγια είναι φτώχεια. Με φαντασία και τολμηρή επαναστατική ηγεσία, το ΠΑΜΕ θα μπορούσε να κάνει «μαζικές προσελεύσεις» στους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και να σπάσει το κλίμα του φόβου που εμποδίζει τους εργαζόμενους να οργανωθούν σε συνδικάτα.

  Κάθε απεργία, ακόμα κι αν είναι μία που προβάλλει καθαρά οικονομικά αιτήματα, περιέχει το έμβρυο της επανάστασης. Ωστόσο, ορισμένες απεργίες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξουν σε πολιτική δράση, της οποίας η απόλυτη έκφραση είναι η επανάσταση. Με το συντονισμό της απεργίας κατά των επιχειρήσεων σε μία (κάθετη ή οριζόντια) «αλυσίδα» παραγωγής, οι προσπάθειες αυτές θα μπορούσαν να είναι επιτυχείς. Μια απεργία σε εταιρεία, που θα συνοδεύεται άμεσα από απεργίες σε επιχειρήσεις που παρέχουν και αποδέχονται τα προϊόντα της -ειδικά αν οι τελευταίες δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες- είναι σίγουρο ότι θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στους ιδιοκτήτες της ίδιας και των συνεργαζόμενων με εκείνη επιχειρήσεων. Θα είχε και θετικό αποτέλεσμα και τεράστια απήχηση. Με τέτοιες δράσεις οι εργαζόμενοι θα ήταν σε θέση να διεξάγουν «ολοκληρωτικό πόλεμο» και στους δύο εχθρούς των εργαζομένων: το ξένο και το ντόπιο κεφάλαιο. αντί- τους «εξωτερικούς» (οι οποίοι κατηγορούν πάντα τους ντόπιους καπιταλιστές) και τους «εσωτερικούς» (οι οποίοι κατηγορούν πάντα το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και άλλες υπερεθνικές δομές διοίκησης).

  Αλέκα Παπαρήγα, όσο κι αν το προσπαθείς εσύ και η κλίκα σου, δεν μπορείτε να κρύψετε τη μαζική αποδυνάμωση του ΚΚΕ πίσω από δημοσκοπήσεις που μιλούν για αύξηση του αριθμού των ατόμων που θα ψήφιζαν το κόμμα σας. Ο λόγος που το ΚΚΕ έχει τόση δυσκολία να στρατολογήσει νέα μέλη τώρα που η αυξάνεται η επαναστατική διάθεση των εργαζομένων, είναι η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός του κόμματος με τον καπιταλισμό.

  Αλέκα Παπαρήγα, το ΚΚΕ έχει αποκοπεί από την πραγματικότητα, αισθάνεται αδύναμο και έτσι αντιδρά με έναν παράλογο επιθετικό δογματισμό. Ορίστε τι έγραψε στον Ριζοσπάστη πριν λίγες μέρες (29/2/12) ένα μέλος από την ηγετική κλίκα σου, ο Δημήτρης Γόντικας : «Η εναντίωση στις συλλογικές αποφάσεις…η αμφισβήτησή τους δεν είναι δείγμα ούτε υγείας, ούτε ευθύνης. Είναι εγωισμός στο τετράγωνο….Ο σεβασμός και η υποταγή στη συλλογική σκέψη απαιτεί μια ανώτερη συνειδητή στάση….το συμφέρον του Κόμματος είναι πάνω από όλα. Πάνω από πρόσωπα, προσωπικές φιλίες, συγγένειες. Οπου οι προσωπικές πράξεις, συμπεριφορές έχουν ως βασικό κριτήριο το συμφέρον του Κόμματος και υποτάσσονται σε αυτό συνειδητά.»

  Τι να πούμε; Να μιλήσουμε για ηθική; Για λογική; Για τους τρελούς λέμε ότι είναι «κου-κου». Κου-Κου–εεεε! Το κόμμα (ο κύριος Γόντικας έχει παντού τη λέξη με Κεφαλαίο!) έχει καταντήσει μια πολιτική θρησκεία, μία θρησκευτική σέκτα, μία αμερικανικού τύπου θρησκευτική αίρεση, ένα “personality cult without the personality”. Πού πήγε η εσωκομματική δημοκρατία, οι δημοκρατικές διαδικασίες, η πολυφωνία, η διασύνδεση με την εργατική τάξη; Σύμφωνα με το Γόντικα το «Κ»όμμα είναι αυθύπαρκτο, δεν υπάρχει για να υπηρετεί την εργατική τάξη. Αν δε, το συνδυάσουμε με τη «λογική» πίσω από την αήθη επίθεση του «Κ»ΚΕ εναντίον των πρωτοβουλιών για φθηνά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς στον καταναλωτή, τότε σύμφωνα με τους γραφειοκράτες του Περισσού, η εργατική τάξη υπάρχει μόνο για να υπηρετεί το «Κ»ΚΕ, να το ψηφίζει για να του φέρει με το απλό πάτημα ενός κουμπιού τη «λαϊκή εξουσία» κι αν ΔΕΝ το ψηφίζει, τότε θα πρέπει να πεθάνει από πείνα μη δυνάμενη να αγοράσει τα προϊόντα σε τιμές μεσαζόντων!

  Το «Κ»ΚΕ είναι ένα πολύπλοκο, άρρωστο φαινόμενο. Τι θα έλεγε ο Μαρξ; Δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό. Αλλά στο γράμμα του στον Βηλχέλμ Μπλός, είπε ότι «…ο Ένγκελς και εγώ ενταχθήκαμε στον μυστικό όμιλο των Κομμουνιστών με την προϋπόθεση ότι όλα αυτά που προωθούσαν την προληπτική λατρεία της [οποιασδήποτε] αρχής θα σβήνονταν από το καταστατικό».

  Το πρόγραμμα του «Κ»ΚΕ λέει πολλά για το μελλοντικό σοσιαλιστικό κράτος, αλλά τίποτα για την κατάκτηση της εξουσίας. Η εξής θαυμάσια φράση προδίδει της μικροαστικές προσδοκίες τις ηγεσίας: «Στα πρώτα βήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης … μπορεί να επιτρέψει … τη δράση ενός μέρους κεφαλαίου, του μη μονοπωλιακού». Υποχώρηση και όχι πολιτική οικοδόμησης του σοσιαλισμού αμέσως μετά την κατάληψη της εξουσίας!

  Αλέκα Παπαρήγα, η βάση του «Κ»ΚΕ δεν πρόκειται να σας παρακαλέσει να παραδώσετε τα ηνία του κόμματος σε πραγματικούς Λενινιστές. Αλλά να ξέρετε ότι η εργατική τάξη σας έχει πάρει χαμπάρι. Στους δρόμους της Ελλάδας και στους τόπους δουλειάς βλέπει ότι αποτελείτε μέρος του συστήματος, ότι είστε αντικειμενικά ένα αστικό κόμμα της εργατικής τάξης. Αφήνει το «Κ»ΚΕ στην μπάντα και αρχίζει να οργανώνει της δικές της πραγματικά επαναστατικές καταστάσεις!

 6. Ο/Η faros λέει:

  Λευτέρης-Δικαίος: Πολύ πολύ Καλησπέρα !

  Και τα είπες και καλά !
  Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.

 7. Ο/Η faros λέει:

  Antonxxx: Πολύ Καλησπέρα !
  Χαίρομαι πολύ που «συναντιόμαστε» κι εδώ !

  Μία είναι η στρατηγική.
  Να πάρουν φωτιά τα … ποδάρια μας, ώστε να οργώσουμε κάθε τόπο δουλειάς, για να ξεσηκώσουμε τον κόσμο !

  Κι αυτό γίνεται.
  π.χ. αύριο έχουμε συμβολικές καταλήψεις σε ΟΛΑ τα ΟΑΕΔ της χώρας για τη μείωση του επιδόματος ανεργίας, αλλά και των μισθών και συντάξεων.

 8. Ο/Η faros λέει:

  TRASH: Μερικές πλάκες, Φίλε μου, δεν είναι και τόσο αθώες …

 9. Ο/Η faros λέει:

  λαθραναγνώστης: Την Καλησπέρα μου – είχα ένα ταξιδάκι και τώρα μπήκα στο πισι !

  Έχεις πολύ δίκιο.

  (αν πω κάτι περισσότερο θα αδικήσω το σχόλιό σου)

 10. Ο/Η faros λέει:

  Ιωσήφ Στάλιν της Αλέκας.: Περαστικά σου !
  Αν και νομίζω ότι η περίτπωσή σου είναι ανίατη !

  υ.γ.: Σε τούτο το μπλογκ, πάρτε το απόφαση, σε τρολλς και προβοκάτερες ΔΕΝ απαντάμε !

 11. Ο/Η λαθραναγνώστης λέει:

  Είπες δυό μεγάλες αλήθειες.
  «…….το να κρατουν το ΚΚΕ στην αμυνα (να προσπαθει να διαψευση καθε προβοκατσια) ειναι πολυ αποτελεσματικο.»
  και
  «Το θεμα ειναι με ποια στρατηγικη την αντιμετωπιζεις.»(την ενταση της προβοκάτσιας)
  Για το πρώτο, θα έλεγα ότι η «άμυνα» μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε πιό ολοκληρωμένα τη θέση μας, επί του εκάστοτε θέματος, και συνεπώς γίνεται και επίθεση.
  Σε αυτό το πεδίο, θεωρώ ότι το ΚΚΕ τα καταφέρνει αρκετά καλά.
  Φυσικά υπάρχουν ακόμα αρκετά περιθώρια βελτίωσης.
  Για το δεύτερο, επίσης η γνώμη μου, είναι ότι την προβοκάτσια την αντιμετωπίζεις στο χώρο και μπροστά στο κοινό που γίνεται.
  Αν υποστείς μια προβοκατόρικη ενέργεια στο ίντερνετ και προσπαθήσεις να την αντιμετωπίσεις με απάντηση στον «Ρ», έχασες. Είναι όπως σε μια ζωντανή συζήτηση. Σε κάποιον που σε προβοκάρει μπροστά σ ένα κοινό, «του τα χώνεις» κατ ευθείαν και τον βουλώνεις επι τόπου!

 12. Ο/Η faros λέει:

  λαθραναγνώστης: Αυτό που γράφεις, θα ήταν το καλύτερο …

  Όμως, υπάρχουν και κάποιες αντικειμενικές αδυναμίες.
  Που, σιγά σιγά, θα ξεπεραστούν !

  Είμαι βέβαιος γι αυτό ! 😀

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: