Η μάχη της … πατάτας !

Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.

Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και  μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.

Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει.

Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων – καταναλωτών.

Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός. Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος  και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει.

 

4 Responses to Η μάχη της … πατάτας !

 1. Ο/Η aliatas λέει:

  Εντάξει αφού είναι φτηνές οι πατάτες θα τις προτιμήσουμε από τις ντομάτες.

  Θα τους «πάρουμε» με τις πατάτες!

 2. Ο/Η faros λέει:

  aliatas: Ναι … Δεν λέω … Αυτή είναι μια καλή παράμετρος !

 3. Ο/Η Γιώργος Γκέκας λέει:

  Αυτές οι ενέργειες είναι η επανάσταση του σαλονιού. Αν και έχει να κάνει με τις πατάτες. Είναι μια, πιστεύω ,ενέργεια καλών προθέσεων που τα ΜΜΕ την έκαναν σημαία και πρώτη είδηση, μαζί με το παγούρι με τη βενζίνη στο μετρό και τη Θεοδώρα Κούβελου με το 1 εκατομύριο. Αυτό αποσκοπούσε στην απόκρυψη των δις που κατακλέβουν από τους εργάτες, τους συνταξιούχους, το λαό γενικότερα, καθώς και στην αποσιώπηση των κινητοποιήσεων που γίνονται. Παράλληλα, αποκρύβουν τις θέσεις των αριστερών δυνάμεων(ΚΚΕ). Πατάτες λοιπόν ο θησαυρός, λες και οι βασικές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου στην Ελλάδα θα λυθούν με ένα τσουβάλι πατάτες. Δε χρειάζονται βιβλία, ρούχα, θέρμανση, υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση, δικαιώματα, φθηνό λάδι για τις πατάτες, φθηνό ρεύμα να μαγειρέψουμε τις πατάτες…
  Συμπέρασμα: μια ενέργεια, κατά πάσα πιθανότητα με αγνές προθέσεις, μετατρέπεται από τους Παπαδάκηδες, Καμπουράκηδες, Αυτάκηδες, σε προπαγανδιστικό επιχείρημα και στάχτη στα μάτια των ανθρώπων.

  Χαιρετισμούς πολλούς, Γιώργος.

 4. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος Γκέκας: Κι από μένα χαιρετισμούς πολλούς, παλληκάρι μου !
  Να είσαι καλά !

  Έτσι είναι, όπως τα λες.
  Κι όλος ο γνωστός τηλεοπτικός θίασος επί … τιβι !

  Αρκεί να μπορέσουν να κρύψουν τις αλήθειες.
  Άσε που σε λίγες μέρες (ή και ώρες) θα το ξεχάσουν …
  Όπως τόσα άλλα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: