ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: Να τιμωρηθούν σκληρά

Αθλια αντιΚΚΕ επίθεση εξαπέλυσε χτες στη Βουλή ο Αντ. Σαμαράς κατηγορώντας τους ταξικούς εργατικούς αγώνες και το ΚΚΕ για την οικονομική κρίση που έφερε η υπερσυσσώρευση του κεφαλαίου το οποίο υπηρετεί.
(σ.σ.: Πραγματικά θέλει πολύ θράσος – και φαίνεται ότι ο  Mr. Antonis, το διαθέτει … πλουσιοπάροχα !!! – να προσπαθεί κανείς να κάνει το άσπρο … μαύρο !)

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Για την κρίση και το χρέος, για την βάρβαρη επίθεση στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα ευθύνεται το σύστημα και ο «ευρωμονόδρομος» που υπηρετεί το δικό σας κόμμα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα.
(σ.σ.: και γενικά τους ευρωλιγούρηδες)

Ολες τις κρίσιμες αντιλαϊκές αποφάσεις τις λάβατε συναινετικά, πράγμα που σήμερα κάνετε ξετσίπωτα, με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου.

Μαζί εντάξατε τη χώρα στην ΕΟΚ – ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, από κοινού διαμορφώσατε το κράτος (σ.σ.: το αστικό κράτος, αλλά, θα έλεγα εγώ ΚΑΙ το παρακράτος), άλλοτε με κρατικοποιήσεις, από το 1974, και άλλοτε με ιδιωτικοποιήσεις ώστε να στηρίζει τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές της πλουτοκρατίας.

Μαζί διαμορφώσατε το αστικό πολιτικό σύστημα που εξαπατά το λαό και εκτελεί τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ διαμορφώσατε την εργατική αριστοκρατία που ηγείται στη ΓΣΕΕ και υπηρετεί το σύστημά σας και όχι τους εργάτες.
(σ.σ.: όχι μόνον, είχαν και ως «συμπαραστάτες» και τους οπορτουνιστές)

Είστε το ίδιο υπόλογος, όσο και το ΠΑΣΟΚ, και οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να σας τιμωρήσουν το ίδιο σκληρά με την ψήφο και την πάλη τους».
(σ.σ.: και θα το κάνουν, σας διαβεβαιώνουμε)

 

28 Responses to ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: Να τιμωρηθούν σκληρά

 1. Ο/Η sosialtholyra λέει:

  Καιρό είχα να περάσω από το blog σου Φάρε και είπα να έρθω κυρίως μετά την ανάλυση κάποιου κ Μάκη Μαίλη για το ΕΑΜ και τις αιτίες της Βάρκιζας , αλλά και τις απόψεις του νέου Κομμουνιστή Αλέκου Χαλβατζή που ομολογώ ότι με άφησαν έκπληκτο! Έλεγα λοιπόν σε σχόλιό μου για τον Ν Ζαχαριάδη( Οκτωβρίου 3, 2011 στις 6:09 μμ) ότι;
  « Στοχεύοντας τον κύριο εχθρό, οργάνωνε τις δυνάμεις του και ανάπτυσσε όσο το δυνατόν πλατύτερο μέτωπο εναντίον του μ όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που είχαν παρόμοια συμφέροντα ανεξάρτητα από πολιτικοιδεολογικές διαφορές. Το έδειξε πρωτοπόρος απ όλους τους ευρωπαίους ηγέτες με το γράμμα του το 1940 , με την οικοδόμηση του κόμματος το 32-36 και στην ανασυγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων το 50-56.Δυστυχώς για τη χώρα μας έλειπε την περίοδο που άλλαζε ο κύριος εχθρός , και παρά το ότι έλεγε σ εκείνο το γράμμα ότι «έπαθλο αυτού του αγώνα θα είναι μια Ελλάδα της δουλειάς της λευτεριάς απαλλαγμένης από κάθε ιμπεριαλιστική εξάρτηση» μια ομάδα απ το κόμμα παρέδιδε τα όπλα στον νέο εχθρό. Στον καταδιωκόμενο πλέον λαό δεν έμενε παρά να ξανά-αντισταθεί με ένα δεύτερο ένοπλο αγώνα όμως η υπόθεση ήταν δύσκολη πλέον.
  Όσον αφορά τα σημερινά νομίζω ότι οι αγωνιστές περιμένουν ένα Μέτωπο που να ενώνει σε μίνιμουμ πολιτικούς στόχους ανεξάρτητα και χωρίς να υποστέλλονται επι μέρους κομματικές και ιδεολογικές διαφορές»
  Αυτά λοιπόν έγραφα και συμφωνούσες τότε και δεν απαντάμε τώρα στον κάθε Λάκη Σάκη Μάκη που ανατρέχει στα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα ότι το ΕΑΜ χτίστηκε σε λάθος (εθνική και όχι ταξική) βάση?? Και δεν είναι συκοφαντία να αναφέρουμε ότι τα έλεγαν οι αρχειομαρξιστές και οι Τροτσκιστές που πολλοί απ αυτούς συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς! Κι όλα αυτά για να αποκρύψουν τις ευθύνες της ομάδας που υπέγραψε τη συμφωνία, και που στη συνέχεια βρέθηκε διορισμένη από τους Ρώσους νομενκλατούρηδες στην ηγεσία του κόμματος και που μέχρι σήμερα καπηλεύεται τις δόξες του! Μα τόση σύγχυση πια και τεχνητή ομίχλη?!!!!Ήθελα ακόμη να επισημάνω ότι ενώ απ όλη την 25άχρονη περίοδο που ήταν γραμματέας ο ΝΖ με στρατηγική μετωπική (Ενιαίο,Λαικό, Αντιφασιστικό, Εθνικό (ΕΑΜ) και δημοκρατικό αντιιμπεριαλιστικό(ΕΔΑ) προβάλλεται η ένδοξη βεβαίως ιστορία του δεύτερου ένοπλου αγώνα όπου η αντίδραση είχε αποστερήσει το κόμμα από συμμάχους .Κι όλα αυτά για να δικαιολογηθεί η μοναχική του πορεία?Τί φοβάται άραγε?

 2. Ο/Η faros λέει:

  sosialtholyra: Σ΄ευχαριστώ και για την επίσκεψη και για τον κόπο που έκανες να σχολιάσεις.

  Μόνο που δεν κατάλαβα, τι προτείνεις «στο διά ταύτα».

  Η Ιστορία (όπως κι αν την βλέπει κανείς) είναι για να μας διδάσκει, να παίρνουμε τα θετικά και να πετάμε τα αρνητικά, να καταλήγουμε στο σήμερα, να βάζουμε στόχους και ιδανικά καινούργια.

  υ.γ.: δεν κατάλαβα αυτό το «κάποιου Μάκη Μαίλη», ο σύντροφος είναι μέλος της ΚΕ του Κόμματος και Υπεύθυνος Τύπου.

 3. Ο/Η sosialtholyra λέει:

  Έλεγα: «Όσον αφορά τα σημερινά νομίζω ότι οι αγωνιστές περιμένουν ένα Μέτωπο που να ενώνει σε μίνιμουμ πολιτικούς στόχους ανεξάρτητα και χωρίς να υποστέλλονται επι μέρους κομματικές και ιδεολογικές διαφορές»
  υ.γ:είναι μέλος της ΚΕ του Κόμματος και Υπεύθυνος Τύπου?
  Κατάλαβα τώρα για ποιούς μιλά ο Αλέκος Χαλβατζής!Βεβαια να ξέρεις οτι και για την ανατροπή του Ζαχαριάδη όλο το ιδεολοδικό οπλοστάσιο των τροτσκιστών χρησιμοποίησαν οι βαλτοί των Ρώσων νομενκλατούρηδων!

 4. Ο/Η faros λέει:

  sosialtholyra: Φίλε μου, δεν κατάλαβα αυτό το «μινιμουμ πολιτικους στοχους».

  Κατά τη γνώμη μου, αυτό σημαίνει εκπτώσεις …
  Είναι σήμερα η εποχή των ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ, συμβιβασμοί και άλλα παρόμοια δεν έχουμε καν το δικαίωμα ούτε να τα σκεφτόμαστε.
  Έτσι λέω εγώ …

  Τώρα, γιατί αναφέρεσαι στον Αλέκο ;
  Προφανώς μιλάς για ένα παιδί που μάλλον του πήραν το «παιγχνιδάκι» του και θύμωσε …

 5. Ο/Η sosialtholyra λέει:

  Νομίζω το εγκατέλειψε οταν κατάλαβε οτι ήταν παιγχνιδάκι,κακέκτυπο, ενω το είχε πάρει στα σοβαρά!
  Ηθελα να καλληνυχτήσω να σ αφήσω τον τελευταίο λόγο σαν επισκέπτης….αλλά δεν μπόρεσα να μην την πώ!!

 6. Ο/Η thersitis λέει:

  ΤΟ ΕΑΜ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕ. ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΕΜΠΙΣΤΥΟΤΑΝ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

  ΑΤΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΥΧΗΜΕΝΕΣ.

  ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΠΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

  ΑΦΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΨΗΓΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ.

  ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΚΕ.

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.

  ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΑΡΕ;
  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ Τ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ.

  ΕΙΝΑΙ ΜΙΝΙΜΟΥΜ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΕ;

  ΕΙΝΑΙ ΜΙΝΙΜΟΥΝ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ;

  ΕΙΝΑΙ ΜΙΝΙΜΟΥΜ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

  ΕΙΝΑΙ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΗΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΧΑΝ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ;

  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΜΙΝΙΜΟΥΜ;

  Α ΤΟ ΒΡΗΚΑ.

  ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΚΑΙ 2 Η ΜΕΡΚΕΛ.

  ΧΑΧΑ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 7. Ο/Η faros λέει:

  sosialtholyra: Προφανώς άλλο εννοούσα εγώ, αλλού το πας εσύ ! 😀

  Δεν με πειράζει … Η καλογραμμένη κριτική μου αρέσει !

 8. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Επίτρεψέ μου !
  Τίποτα δεν απέτυχε !

  Τουλάχιστον όσο καιρό το παιγχνίδι ήταν καθαρό ΚΑΙ από τους συνεργάτες μας !

  Σε κάθε περίπτωση η πολιτική συμμαχιών θα συνεχιστεί !
  Με πείρα, γνώση και καλύτερη οργάνωση.
  Προφανώς !

  Κοίτα, όσοι μιλάνε για την ενότητα, τελικά όταν τους ρωτάς για το «διά ταύτα», δυστυχώς δεν απαντούν !
  Εχτός από τις περιπτώσεις, που καθαρά βάζουν θέμα αλλαγής πολιτικής δράσης του ΚΚΕ !
  Και στρατηγικής.

 9. Ο/Η thersitis λέει:

  ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΘΗΚΕ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΦΑΡΕ ΛΟΓΩ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ.

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΚΚΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 10. Ο/Η thersitis λέει:

  ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΑΥΤΗ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 11. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Ξέρω πολύ καλά τι εννοείς εσύ και συμφωνώ.

  Απλά επειδή διαβάζουν κι άλλοι το μπλογκ …

 12. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Αυτός είναι ο ρόλος των οπορτουνιστών …

  Διαχρονικά !

 13. Ο/Η sosialtholyra λέει:

  Λες thersitis: ΤΟ ΕΑΜ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕ. ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
  1. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Είχε προηγηθεί παραμονές της μεταξικής δικτατορίας, το Αντιφασιστικό Μέτωπο και η συμφωνία Σοφούλη-Σκλάβαινα.
  2. Δεν απέτυχε αλλά ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ! Όπως και η ΕΔΑ μέχρι το 1958 που πήρε το 25 %.Και δεν φταίει ούτε οΤσιριμώκος ούτε ο Πασσαλίδης και ο Ηλιού! (σοσιαλιστές).Αλλά οι ίδιοι οπορτουνιστές που υπέγραψαν το 44 τη σ. Βάρκιζας και πού βρέθηκαν διορισμένοι από τους Ρώσους στην ηγεσία του ΚΚΕ το 1956 (Παρτσαλίδης, Ρούσσος, Κολιγιάννης Δημητρίου κλπ). Που ακολουθώντας τις μερίδες της Ρώσικης Νομενκλατούρας διασπάστηκαν το 1968, αλλα δεν παρέλειπαν να κάνουν συγκολλήσεις από τα πάνω το 1974 και το 1989!
  3. Αυτά είναι τα Μέτωπα που γίνονται κυρίως για να ενώσουν το ΛΑΟ μέσω των πολιτικών του δυνάμεων και ν αποκτήσει εμπιστοσύνη στο κόμμα της εργατικής τάξης.
  4. Οσον αφορά το πλαίσιο της μινιμουμ συνεργασίας εγώ θα έβλεπα 2 παράλληλες συνεργασίες (μέτωπα) .Μια στα πλαίσια της κομμ Αριστεράς , και μία στα πλαίσια του λαικού κινήματος. Δεν είναι όμως δικό μου θέμα αυτό. Είναι ζητήματα που πρέπει να δρομολογηθούν ανοικτά , δημοκρατικά όπως αρμόζει σ αυτούς που επαγγέλλονται την ανώτερη μορφή δημοκρατίας – κι όχι κρυφά και στην κορυφή –με δημόσιες ανοικτές συζητήσεις όπως γινόταν στο διάστημα αμέσως μετά την Κατοχή. Με τη συμμετοχή κομμάτων και οργανώσεων και κυρίως των αγωνιστών που βρίσκονται έξω αλλά επιθυμούν την ενότητα. Όσον αφορά το ευρύτερο μέτωπο παρ όλο που δεν είναι της αρμοδιότητάς μου, θα μπορούσε να είναι ένα Μέτωπο Ενάντια στις Αγορές, από τις οποίες η χώρα και ο λαός απειλούνται με αφανισμό..

 14. Ο/Η faros λέει:

  sosialtholyra: Να μου επιτρέψεις μια μικρή παρατήρηση.

  Θα συμφωνήσω απόλυτα (πρόσεξέ το αυτό) με τα δύο Μέτωπα …

  Υπό μια προϋπόθεση – όχι όρος – νομίζω αναγκαία.
  – Να βρεθούν αυτοί με τους οποίους να φτιάξει το ΚΚΕ ένα τέτοιο μέτωπο.

  υ.γ.: Η γνώμη μου είναι ότι είτε λες Μέτωπο Ενάντια στις Αγορές, είτε λες Μέτωπο Ενάντια στον Καπιταλισμό, είναι ένα και το αυτό !
  Τι λες εσύ ;

 15. Ο/Η thersitis λέει:

  ΦΙΛΕ ΣΟΣΙΑΛΘΟΛΟΥΡΑ

  ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ;

  ΓΙΑ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΝΚ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.

  ΤΟ ΕΑΜ ΑΠΕΤΥΧΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ.

  ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ.

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΞΕ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΙΑΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΗ.

  ΚΑΙ Η ΕΔΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ.

  ΑΡΑ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ; ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΙΣΧΥΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ.

  ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΕΠΩΔΥΝΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.

  ΤΟ 89 ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

  ΚΑΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΟΤΙΚΕΣ.

  ΜΟΝΟ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.

  ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΔΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕ 25 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ. ΚΑΙ;

  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ;

  ΑΦΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ.

  ΟΥΤΕ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ.

  ΟΥΤΕ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  ΤΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ;

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 16. Ο/Η thersitis λέει:

  ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ.

  ΑΛΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ.

  ΓΕΝΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ.

  ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΦΙΛΟΛΑΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΦΙΛΟΛΑΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

  ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΛΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

  ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟ ΚΚΕ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΔΙΓΡΑΦΗ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 17. Ο/Η thersitis λέει:

  ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ;

  ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΙΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

  ΔΙΟΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΤΡΑΓΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΟΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, Ο ΚΑΖΙΝΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

  ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ Η ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ;

  ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ;

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 18. Ο/Η thersitis λέει:

  ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΙ ΟΧΙ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΩΦΕΛΙΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΟΡΟΙ.

  ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ.

  ΑΛΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙΝΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 19. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Την Καλημέρα μου !

  Θα μου επιτρέψεις.

  – Το ΕΑΜ πέτυχε να απελευθερώσει την Ελλάδα από τον φασισμό – ναζισμό, πέτυχε να συσπειρώσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, απέτυχε να πάρει την εξουσία.

  Όμως, πίστεψέ με, για τα δύο πρώτα φτιάχτηκε …
  Δεν μπήκε θέμα – όπως βάζει ΣΗΜΕΡΑ το ΚΚΕ – αλλαγής τάξης στην εξουσία.

  Άρα, κατά τη γνώμη μου, το ΕΑΜ πέτυχε !

  Τώρα για την ΕΔΑ ή τον Ενιαίο Συνασπισμό, μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και για τα θετικά, αλλά κυρίως για τα αρνητικά.

  Η Οικοδόμηση της Λαϊκής Εξουσίας που θα εφαρμόσει την Λαϊκή Οικονομία, θέλει συμμαχίες …
  Ας μην το παραβλέπουμε αυτό.
  Συμμαχίες που χτίζονται στα πλαίσια του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ, των Λαϊκών Επιτροπών στις γειτονιές κλπ.

 20. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Δεν νομίζω ότι είναι όλοι εναντίον των αγορών …

  π.χ. ο Κουβέλης ΔΕΝ είναι σίγουρα. Το ίδιο κι ο Τσίπρας – άσχετα με το τι λέει στις … τηλεοράσεις !!!

  Δεν μπορεί να λέει κάποιος ναι στην ΕΕ και όχι στις … αγορές !!!
  Όχι απλά αντιφάσκει, αλλά μάλλον κοροϊδεύει …

 21. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Δεν φταίει ο κόσμος …

  Τον έχουνε μπερδέψει οι τηλεοράσεις …

 22. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Πολλές πλέον οι εμπειρίες …

 23. Ο/Η thersitis λέει:

  ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΜΥΘΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΑΜ. ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΗΡΩΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ.

  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΑΜ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΧΑΡΙΣ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΙΑ ΠΡΟΕΛΑΣΕ ΣΑΝ ΣΙΦΟΥΝΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ.

  ΝΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ, ΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΦΟΒΟΥΜΕΝΕΣ ΤΟΝ ΝΤΟΠΙΟ ΑΝΤΑΡΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ.

  ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΜΑ ΠΑΝΙΣΧΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΩΡΙΣΤΗΚΕΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΕΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΤΥΧΕ. ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ. Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΟΠΟΥ ΓΗΣ.

  ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 70 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕ ΤΟ ΕΑΜ Η ΦΙΛΙΚΑ ΔΙΑΚΕΙΜΕΝΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;

  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΗ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 24. Ο/Η thersitis λέει:

  ΣΙΓΥΡΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.

  ΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ ΣΤΟ 81. ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΣΟΚ.

  ΕΞΑΝΘΩΡΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΝΤΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

  ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΒΛΕΠΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ. ΤΟ ΚΚΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΑΛΛΑΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΝΟΥΝ.

  ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 25. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Μην ξεχνάς ότι έχει όπλα κι ο ταξικός εχθρός …

  Και καλά όπλα !
  Και ξέρει να τα χρησιμοποιεί !

  Η δική μας η ευθύνη είναι να μπορέσουμε κάποια στιγμή (θεωρώ ότι αυτή δεν αργεί … )
  1ον: Να αντιληφθούμε ότι έχουμε κι εμείς όπλα
  2ον: Ότι αυτά είναι πολύ ισχυρά
  3ον: ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ !

 26. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Συμφωνούμε ! 😀

 27. Ο/Η radiocollectivaa λέει:

  Ο μεγάλος Μάκης Μαϊλης που τόσο άκομψα τον Χαρακτηρίσατε, μάλλον σας κάθετε στο στομάχι, όπως και το κόμμα φυσικά, εξάλλου στον τρίτο τόμο του κόμματος είναι ξεκάθαρο ότι ο σφος δεν λέει κάτι διαφορετικό απ’ ότι το σύνολο του κόμματος σήμερα.
  Όσον αφορά τους Τρότσκους που δικαιώθηκαν οι ΠΑΣΟΚκοι της εποχής εκείνης;
  Τα Αντιφασιστικά μέτωπα ήταν απόφαση της εποχής εκείνης από την Κομμιντερν και σε αυτή την βάση ήταν το σύμφωνο Σοφούλη – Σκλάβαινα που δεν ολοκληρώθηκε με ευθύνη του Σοφούλη. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και το ΕΑΜ.
  Φυσικά και ήταν λάθος η δημιουργία του ΕΑΜ σε αυτή την βάση και αυτό κρίνεται σήμερα, όχι επειδή συνεργάστηκε με αστούς στη βάση του αντιφασιστικού μετώπου, αλλά γιατί μετά το 1943 που άρχιζαν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα δεν βγήκαν συμπεράσματα.
  Το αντιφασιστικό μέτωπο ουσιαστικά και παγκόσμια άρχισε να ραγίζει πριν από την Γιάλτα και στην Γιάλτα όπου το ζήτημα της ανόρθωσης της Γερμανίας ήταν το κύριο μετά την λήξη του πολέμου άρχιζαν τα πρώτα χτυπήματα οι Ιμπεριαλιστές στην ΕΣΣΔ.
  Σήμερα έχουμε φασισμό πουθενά και δεν το ξέρουμε για να ξαναφτιάξουμε αντιφασιστικό μέτωπο;
  Και που είδες ότι η ΕΔΑ ήταν θετική εμπειρία;
  Τέλος για να μην χανόμαστε στην μετάφραση, με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο αυτή την στιγμή δεν μπορείς να συνεργαστείς με κανένα.
  Το μέτωπο έχει πετύχει από τα κάτω, κοινωνικά, πολιτικά φτιάχτηκε καμία πολιτική δύναμη που να μπορείς να συμμαχήσεις μαζί της;
  Όταν δημιουργήθηκε το ΔΗΚΚΙ και πριν υπάρξουν εξελίξεις εκεί μεσα υπήρχαν δυνατότητες, τώρα δεν υπάρχουν, εξάλλου με το ΔΣΕ όταν εκεί τα πράγματα ήταν σκληρού ροκ το ΚΚΕ πολιτικά τράβηξε μόνο του γιατί να μην το κάνει και τώρα δηλαδή;

 28. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectivaa: Κατά τη γνώμη μου κάνεις και εσύ πολύ σκληρή και ως ένα σημείο άδικη κριτική στο ΕΑΜ, ας μην ξεχνάμε κάτω από ποιες συνθήκες ιδρύθηκε …

  Και όπως και να το κάνουμε ΜΕ-ΓΑ-ΛΟΥΡ-ΓΗ-ΣΕ !

  Σήμερα, εκ των υστέρων, όλα τα βλέπουμε αλλιώς …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: