Ανώμαλη προσγείωση για τους ευρωλιγούρηδες

Η σημερινή απόφαση του λεγόμενου Διεθνούς Δικαστήριου της Χάγης, με την οποία «δικαιώνει» την Γερμανία, θεωρώντας ότι η επιδίκαση αποζημιώσεων από ιταλικά δικαστήρια στα θύματα του ναζισμού, παραβίασε το δικαίωμα της νομικής ασυλίας της Γερμανίας (σ.σ.: sic) και άρα πάνε περίπατο οι όποιες αυταπάτες ότι μέσω των θεσμών του ιμπεριαλισμού μπορεί να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη, αποτελεί ένα καμπανάκι και σίγουρα ανώμαλη προσγείωση όλων των ευρωλιγούρηδων της χώρας μας (τουλάχιστον) !

Η απόφαση αυτή, όπως ήταν φυσικό, ταρακούνησε το εγχώριο πολιτικό σύστημα της αστικής τάξης, που είδε ότι τα παραμύθια που τόσα χρόνια σερβίρουν στον ελληνικό λαό καλά ήταν αλλά δεν είχαν … δράκο, αν και συνηθισμένοι στο ψέμα και το παραμύθι, συνεχίζουν να πουλάνε … φύκια για μεταξωτές κορδέλες !

Ο ελληνικός λαός, επιτέλους πρέπει να βγάλει  (και από την υπόθεση αυτή) τα σωστά συμπεράσματα.
Η παρακάτω ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θέμα, βάζει πραγματικά τα πράγματα στη θέση τους.

«Με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο, ο λαός πρέπει να αξιολογήσει πόσο σοβαρές είναι οι θέσεις των διάφορων ευρωλάγνων, θεσμολάγνων και ευρωαριστερών που συνεχώς μιλούν για αξιοποίηση του διεθνούς δικαίου, του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Το δίκιο του ο λαός μπορεί να το κατακτήσει μόνο σε εναντίωση με τους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς, με την πάλη για την ανατροπή τους».

 

4 Responses to Ανώμαλη προσγείωση για τους ευρωλιγούρηδες

 1. Ο/Η thersitis λέει:

  ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.

  ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ.

  ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.

  Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΟΤΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΑΥΤΟ.

  ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΩΣ ΧΩΡΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 2. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Λαϊκή Εξουσία, ή έστω κάποιοι που ΔΕΝ θα είναι ξενόδουλοι …
  Τώρα θα μου πεις, μη λαϊκή εξουσία και ξενόδουλοι πάνε πακέτο !
  Είναι και έτσι !

  Το θέμα δεν είναι μόνο ότι π.χ. η Γερμανία αρνείται να καταβάλλει αυτά που μας χρωστάει από τις ναζιστικές θηριωδίες της, αλλά το πιο σοβαρό είναι ότι οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις από το 1975 και μετά κάνουν την πάπια για το θέμα …

  Καλά βάζεις τους πολίτες σου να βάγλουν τα κάστανα από τη φωτιά, αλλά μετά εσύ τι κάνεις ; Τους αφήνεις μόνους ; Ανυπεράσπιστους ;
  Έτσι κάνουν χρόνια τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις.
  Και όχι τίποτα άλλο, αλλά βλέπεις και κάποιους αριστερούληδες τύπου Γλέζου, να ξεφουλκούν εναντίον της Γερμανίας αλλά να κάνουν την παλαβή για τις κυβερνήσεις των ΚαραμανλοΠαπανδρεουΣημίτηδων …

 3. Ο/Η vivalagreece λέει:

  Το Κ.Κ.Ε., ο ΣΥΝ (εν μέρει) και όλα τα αριστερά κόμματα, παρατάξεις, κινήματα, φράξιες κλπ μέχρι σήμερα απέρριπταν τους κοινούς αγώνες με τους λοιπούς Ευρωπαίους πολίτες, για την καθιέρωση κοινωνικών δικαιωμάτων ή την εμπέδωση ή διασταλτική ερμηνεία εφαρμογής των ήδη θεσμοθετημένων κανόνων από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του 1951.

  Ήθελαν περισσότερα και περισσότερα δικαιώματα, εργασιακά και κοινωνικά. Και μέσα σε μια κοινωνία εφησυχασμού και ευδαιμονισμού της Μεταπολίτευσης («Τσοβόλα δώστα όλα») ζητούσαν ακόμα περισσότερα, στην ουσία πλήρη αναδιανομή του πλούτου ή εκμηδένιση της περιουσίας του δημοσίου («θέλουμε κατώτατο μισθό 1900 ευρώ» ή «να μονιμοποιηθούν αμέσως οι 200.000 συμβασιούχοι του Δημοσίου και των Δήμων»). Δεν έδιναν δεκαράκι για τους αγώνες που έκαναν οι λοιποί Ευρωπαίοι για να ερμηνευτεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ώστε να καλύψει την κοινωνική αδικία, τις διακρίσεις κλπ.

  Τώρα με το Μνημόνιο οι Τροϊκανοί έδειξαν καθαρά (βλ. ρητή δήλωση του Παπακωνσταντίνου το 2010 ότι «αναγνωρίζουν μόνο τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου και όχι των άλλων δικαστηρίων, του Συμβουλίου Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου») ότι υπάρχει άλλη έννομη τάξη στην Ευρώπη, την οποία οι δικοί μας (πλειοδότες αριστεροί και λαϊκιστές) είχαν μέχρι σήμερα γράψει στα π@@@@@ρια τους.

  Τα των δικαίων μας για αποζημιώσεις στο Δίστομο ή Κατοχικά Δάνεια, λίγο αργά τα σκέφτηκαν ορισμένοι. Αμέσως μετά τον πόλεμο τόσο η Εξουσία της Κυβερνητικής Δεξιάς και των λακέδων της, αλλά και η ηγεσία του ΚΚΕ με τα δουλάκια του, επέλεξαν ενσυνείδητα, ότι προτεραιότητα ήταν ο εμφύλιος πόλεμος, ώστε μαζί με την καταστροφή του ελληνικού λαού, να εξοντωθούν και οι προσωπικοί πολιτικοί αντίπαλοί τους και να γίνει η Ελλάδα μια πτωχή χώρα, που απλά να διεκδικεί, απλά να καταριέται τους Ευρωπαίους, τους Άγγλους, τους Αμερικανούς, τους Ρώσους, και ποτέ να μην πάρει καμία αποζημίωση που έπρεπε να την είχε ζητήσει τότε και όχι τώρα.

  Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης δεν έχει καμία σχέση με το νομικό πλαίσιο για τις κοινωνικές διεκδικήσεις των Ευρωπαίων πολιτών (και Ελλήνων αν το αποφασίσουν) που κρίνονται και θα συνεχίσουν να κρίνονται μόνο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

  Τα υπόλοιπα, είναι ωραία απλά για αερο-συζητήσεις στο Φόρουμ Τζιάρ.

 4. Ο/Η faros λέει:

  vivalagreece: Αγαπητέ μου, δύο τινά, μπορεί να συμβαίνουν :

  – Ή ζεις εχτός Ελλάδας και μάλιστα αρκετά μακρυά

  – Ή είσαι πολύ νέος και δεν γνωρίζεις Ιστορία ούτε για δείγμα

  Δεν εξηγείται αλλιώς ή τόση αντιστροφή της πραγματικότητας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: