Πτώχευση: Άλλο ένα παραμύθι !

Πτώχευση: Για να δούμε, είναι ΚΑΛΟ πράγμα ή όπως μας παραμυθάζουν ΚΑΚΟ;

Ένα παραμύθι, που μας το «σερβίρει» η πλουτοκρατία της χώρας μας, μέσω του πολιτικού υπηρετικού της προσωπικού και των γνωστών παπαγαλακίων της !

Για να δούμε, λοιπόν, τι ΑΚΡΙΒΩΣ θα συμβεί αν η Ελλάδα «μπει» στη διαδικασία της πτώχευσης και επιστροφής στη δραχμή, στη … μνα, ή σε όποιο άλλο νόμισμα επιλέξει:

–  Τρεις μήνες μια κάποια αναταραχή και ας την πούμε … αναμπουμπούλα !

– Γλυτώνουμε μια και καλή, με τις διάφορες Τρόϊκες, ΔΝΤιά, ευρώ, Ευρώπες και τα ρέστα !

– Μειώνονται δραστικά οι μισθοί και οι συντάξεις, καθώς ΕΠΙΣΗΣ και ΟΛΕΣ οι τιμές στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα !

– Ξεκινάμε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ την αυτόνομη ανάπτυξη της χώρας, με άλλα λόγια στηριζόμαστα στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ πόδια, π.χ. ξαναανοίγουν τα ελληνικά εργοστάσια ζάχαρης, ένδυσης, υπόδησης, στρεφόμαστε αποκλειστικά στη χρήση ελληνικών κηπευτικών και αγροτικών προϊόντων.

– Τελειώνουμε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, με την κάθε είδους ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ, είτε σε τυριά και λάδια, είτε σε αυτοκίνητα, είτε γενικά σε πολυτέλειες.

– Θα μειωθούν δραματικά οι κάθε είδους εισαγωγές, θα πάρουν δρόμο από τη χώρα μας ξένες εταιρείες που πλουτίζουν σε βάρος του λαού μας.

Συνοπτικά, αυτό θα συμβεί !
Και λοιπόν ;
Για να μας απαντήσουν λοιπόν, οι θιασώτες του καπιταλισμού:
Η όλη αυτή Ιστορία, ποιον θα βλάψει ;
Εμάς (τον απλό λαό), ή την πλουτοκρατία ;
Απάντηση: Αποκλειστικά και μόνο την πλουτοκρατία !

Πτώχευση, λοιπόν, για να τελειώνουμε !
Και με την πλουτοκρατία και τα αστικά κόμματα και τα παπαγαλάκια τους!

 

2 Responses to Πτώχευση: Άλλο ένα παραμύθι !

 1. Ο/Η λαθραναγνώστης λέει:

  Φάρε,
  Το θέμα νομίζω, είναι λίγο πιο πολύπλοκο απ ότι παρουσιάζεται στο άρθρο σου.
  Η αλήθεια είναι ότι με την απειλή της πτώχευσης της χώρας, εκβιάζουν την εργατική τάξη να αποδεχτεί τα μέτρα που παίρνουν και κατά συνέπεια να δεχτεί την δική της πτώχευση.
  Είναι αλήθεια επίσης, ότι το πιο πιθανόν είναι, μόλις πάρουν ΟΛΑ τα μέτρα που έχουν προαποφασίσει, να κηρύξουν και την επίσημη πτώχευση της χώρας, με σκοπό να κάνουν μια εκκίνηση της οικονομίας, αλλά με σαφώς κατώτερους μισθούς και εργατικά δικαιώματα. Αυτά δηλαδή τα μέτρα που περνάνε τώρα.
  Στην απειλή όμως της πτώχευσης που επισείει η αστική τάξη, δεν είναι σωστό να απαντάμε ναι στην πτώχευση, γιατί τότε παίζουμε το παιχνίδι τους. Και όταν την κάνουν, θα είμαστε συνένοχοι κι ας μην ήταν αυτός ο σκοπός μας.
  Η κήρυξη επίσημης πτώχευσης και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, θα επιφέρει επί πλέον αβάσταχτα δεινά στην εργατική τάξη.
  Σε συνθήκες καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, η οικονομία δεν ξεκινάει τόσο εύκολα. Ο καπιταλιστής, θέλει να έχει εξασφαλισμένο κέρδος για να στήσει μια επιχείρηση. Μέχρι τότε ο λαός τι θα κάνει, όταν θα πληρώνεται σε δραχμές – αν πληρώνεται – ενώ τα αγαθά θα αποτιμώνται σε ευρώ ή δολάρια? Οι όποιες οικονομίες έχει, θα εξανεμισθούν.
  Κι ας μην νομίζουμε ότι η αστική τάξη της χώρας μας θα μας απαλλάξει από την ΕΕ κλπ
  Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα και αυτό πρέπει να τονίζουμε συνέχεια, είναι η αλλαγή καθεστώτος. Οικονομικού και πολιτικού.
  Έξοδος μεν από το ευρώ, άρνηση του συνόλου του χρέους, αλλά με καθεστώς και αντίστοιχη κυβέρνηση, λαϊκής οικονομίας, ώστε τα μέσα παραγωγής να βρεθούν υπό λαϊκή ιδιοκτησία και η παραγωγή η κοστολόγηση και η διάθεση των αγαθών, να γίνεται με κριτήρια τις πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες του λαού.

 2. Ο/Η faros λέει:

  λαθραναγνώστης: Γεια χαρά !

  Πολύπλοκο είναι ένα θέμα, όταν εμείς το κάνουμε να φαίνεται έτσι …
  Απλά είναι τα πράγματα.
  Άλλωστε, έχουν γίνει τόσες αναλύσεις τα προηγούμενα χρόνια, που στην τελική δεν έφεραν και τίποτα θετικό στην παγκόσμια οικονομία (ασχέτως οικονομικών πολιτικών), που καιρός είναι πια να αφήσουμε τις βαρύγδουπες αναλύσεις και να αρχίσουμε να μιλάμε με μια γλώσσα απλή, σαφή και κατανοητή.

  Τώρα, επί της ουσίας του σχολίου – απάντησής σου.
  1. Η πτώχευση του εργαζόμενου λαού είναι πλέον γεγονός. Απλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Τι άλλο από πτώχευση είναι το 1.000.000 άνεργοι, τα κενά στην Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κλπ. κλπ.
  2. Άρα, το μόνο που μένει να γίνει, είναι ΚΑΙ η πτώχευση της πλουτοκρατίας της χώρας μας. Και αυτό, να είσαι σίγουρος και εσύ όπως και όλοι, θα είναι προς όφελος της εργατικής τάξης και όχι σε βάρος της. Το να το αναλύσουμε αυτό με καθαρά οικονομικούς όρους, δεν είναι δα και τόσο εφικτό στην διαδικασία της εδώ συζήτησης. Μια κουβέντα μόνο. Θα αναγκασθεί η αστική τάξη σε παραχωρήσεις που θα δώσουν στην εργατική τάξη τα όπλα για την τελική νίκη της.
  3. Τα όποια βάρη επιφέρει στην εργατική τάξη η πτώχευση, θα είναι προσωρινού χαραχτήρα (για αυτήν, γιατί για την αστική τάξη θα είναι καταλυτκά) και θα δώσει την ευκαιρία για την αλλαγή της σημερινής πορείας της.
  4. Νομίζω ότι λέμε το ίδιο με άλλα λόγια, η πτώχευση θα ανοίξει τον δρόμο για την αλλαγή της καπιταλιστικής ιδιοχτησίας στα μέσα παραγωγής, θα καλυτερεύσουν οι συνθήκες για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα ανάπτυξης (π.χ. γεωργία), μέχρι που θα καλυτερεύσουν και οι συνθήκες αλλαγής τάξης στην εξουσία.
  5. Κοίτα, τα ελληνικά προϊόντα, θα αποτιμώνται στο νόμισμα που θα επιλέξει η χώρα, και γι αυτό και θα είναι οι τιμές ανάλογες με τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ τα ξένα θα είναι πανάκριβα – όπως στο παρελθόν αν θυμάσαι και φυσικά έτσι θα μειωθούν δραστικά οι εισαγωγές ώστε να σταματήσει η συνναλαγματική αιμοραγία.
  6. Σύντροφέ μου, ξεκάθαρα και πίστεψέ με, αλλαγή Τάξης στην Εξουσία, να περιμένεις μετά από μια … γενναία πτώχευση. Στις σημερινές συνθήκες κυριαρχίας του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης, τέτοιο πράγμα είναι ουτοπία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: