Μετράμε ώρες πλέον …

«Κούρεμα» = Χρεοκοπία = Πτώχευση

Το «κούρεμα» του κρατικού χρέους, που παζαρεύει η κυβέρνηση με τους συμμάχους της στην Ε.Ε., δεν γίνεται για την ανακούφιση του λαού, πρόκειται για διευθέτηση των ζημιών, που προσωρινά θα υποστούν ορισμένες τράπεζες και άλλα μονοπώλια. Για το λαό όπως, όπως κι αν το καταλήξουν, θα σημάνει νέα επίθεση στη ζωή του, με νέα μνημόνια.

Το ύψος του «κουρέματος», ο τρόπος που θα πάνε να το περάσουν στη Βουλή (όπως λένε με 180 ψήφους), άλλα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αφορούν αποκλειστικά και μόνο την πλουτοκρατία και όχι τους εργαζόμενους.

Τώρα πρέπει πιο αποφασιστικά να υψωθεί η μεγάλη εργατική λαϊκή συμμαχία κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας και την ΕΕ, για να αποκρουστούν οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί σε βάρος του λαού.

Συμπόρευση με το ΚΚΕ, συμμετοχή στον αγώνα για τη λαϊκή εξουσία, αυτή είναι η μόνη λύση για το λαό. Οι κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας, συνεργασίας, αντιμνημονιακές και άλλες είναι για να τον υποτάξουν και να τον δέσουν.

Αυτό που είδαμε στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη τις άλλες μεγάλες και μικρές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, κατά την πρόσφατη 48ωρη Απεργιακή κινητοποίηση, αυτή η πλατειά συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, πρέπει όχι μόνο να δυναμώσει, αλλά και να γίνει καταλύτης στις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

Κοινωνικοποίηση των μέσω παραγωγής, κεντρικός σχεδιασμός στην παραγωγή και την διακίνηση των αγαθών, εργατικός έλεγχος, αξιοποίηση από τον εργαζόμενο λαό των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας, αποδεύσμευση από την λυκοσυμμαχία που λέγεται ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, εφαρμογή της Λαϊκής Οικονομίας από μια Λαϊκή Εξουσία, είναι η μοναδική λύση.

4 Responses to Μετράμε ώρες πλέον …

 1. Ο/Η Γιώργος Γκέκας λέει:

  Το θέμα είναι να τους κουρέψουμε το μαλλί εμείς, ο λαός.

 2. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος Γκέκας: Όχι μόνο να τους κουρέψουμε, αλλά και να τους … ξυρίσουμε κιόλας !

 3. Ο/Η Vanessa λέει:

  Γιώργος Γκέκας: Όχι μόνο να τους κουρέψουμε, αλλά και να τους … ξυρίσουμε κιόλας !
  +1

 4. Ο/Η faros λέει:

  Vanessa: Λίγο πιο σαφής ; 😀

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: