Ν. Ζαχαριάδης : Ο Αλύγιστος

Σε λίγα λεπτά από τώρα, γίνεται η Αποκατάσταση του Ήρωα, Ηγέτη του ΚΚΕ, Ν. Ζαχαριάδη.

Εμπρός Σύντροφοι, να τον Τιμήσουμε με τον Αγώνα μας και την Υπόσχεση ότι θα βαδίσουμε αταλάντευτα στον δρόμο που μας έδειξε εκείνος !

56 Responses to Ν. Ζαχαριάδης : Ο Αλύγιστος

 1. Ο/Η Alex Matsukis λέει:

  ..ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΔΕ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ…

 2. Ο/Η sosial-tholyra λέει:

  Για να δούμε σε ποιές πλευρές του ηγέτη μας θα αναφερθούν.Και τί θα πούν για τους σικοφάντες αντικατσατάτες του που διόρισαν οι
  οι νομενκλατούρηδες Χρουτσώφ-Μπρέζνιεφ.Αυτούς τους διορισμένους που σε λίγα χρόνια δεν θα τους θυμούνται ούτε τα εγγόνια τους!!

 3. Ο/Η faros λέει:

  Alex Matsukis: Την καλησπέρα μου και ένα «καλώς ήρθες στο μπλογκ μου», οφείλω να το πω.

  Σωστά … Οι ανύπαρκτοι και οι … νεκροί !

 4. Ο/Η faros λέει:

  sosial-tholyra: Γεια χαρά σου !

  Οι συκοφαντίες και οι άδικες και αναπόδεικτες κατηγορίες, ενάντια σε Ανθρώπους σαν τον Νίκο Ζαχαριάδη, στο σύνολό τους, επιστρέφουν ή έχουν ήδη επιστρέψει σ΄αυτούς που τις εκτόξευσαν !

  Στα μάτια του απλού κόσμου, στην καρδιά τους, τους Ήρωες δεν μπορεί να τους αμαυρώσει ΚΑΝΕΝΑΣ !

 5. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Βαβούδης…Βελουχιώτης…αναγνωρίζονται από το ΚΚΕ την ίδια στιγμή που αναγνωρίζεται κι αυτός που τους πέταξε το ανάθεμα…ο Ζαχαριάδης…
  και μια και αναφέρομαι σε ονόματα
  Ο Πλουμίδης;
  Και οι αγωνιστές που διώχθηκαν και δεν αναγνωρίστηκαν ούτε από το κόμμα τους.
  Θύματα των σταλινικών εκκαθαρίσεων
  Ξέρετε κάτι γι΄αυτούς;

  Ανδρόνικος Χάιτας (Γ.Γ. του ΚΚΕ, 1928-1931)
  Γιώργος Κολοζώφ (γραμματέας της ΟΚΝΕ, 1925-1928)
  Γιώργος Ντούβας (γραμματέας της ΟΚΝΕ, 1928-1931)
  Διονύσης Πυλιώτης (μέλος του ΠΓ της Κ.Ε. 1928-1931)
  Αλέξης Χριστοδουλίδης, (διευθυντής του Ριζοσπάστη 1928-1931)
  Απόστολος Κλειδωνάρης (βουλευτής του ΚΚΕ το 1932, μέλος της ΚΕ)

  Αυτοί… και πόσοι ακόμη.. πότε θα αναγνωριστούν;

 6. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Μάλιστα !
  Επιτέλους !
  Ο γνωστός και … μη εξαιρετέος, μικρόψυχος, κακεντρεχής, γεμάτος … όξος και χολή, αντικομμουνιστής του κερατά, αστυάνακτας !

  Δεν αξίζεις καν απάντησης …
  Ντροπή σου !
  (αν και δεν πιστεύω ότι ξέρεις τι θα πει αυτό)

  υ.γ.: α και να μην το ξεχάσω … Με κάτι τύπους σαν και σένα θέλεις να «ενωθεί η αριστερά» ; Ρε ουστ !

 7. Ο/Η mr Μ λέει:

  sosial-tholyra γράφεις «Αυτούς τους διορισμένους…»

  Μα και ο Ζαχαριάδης διορισμένος ήταν 🙂

 8. Ο/Η faros λέει:

  mr Μ: Παρακαλώ τέτοιες ανοησίες σε άλλα μπλογκς …
  Εδώ δεν κάνουμε πλάκα.
  Εντάξει ;

 9. Ο/Η mr Μ λέει:

  Μα σύντροφε Φάρε, το λέει η ίδια η Απόφαση αποκατάστασης του Κόμματος. Κακώς με αποπήρες και χαρακτήρισες αυτή τη θέση «ανοησία»:

  «…Το 1929 συνελήφθη, δραπέτευσε εκ νέου και φυγαδεύτηκε από το ΚΚΕ στη Σοβιετική Ενωση, από όπου επέστρεψε στην Ελλάδα το 1931 με απόφαση της ΚΔ (σ.τ.σ. ως Γραμματέας της Κ.Ε.)….. .Ο Νίκος Ζαχαριάδης, Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ από το 1931-1935 και Γενικός Γραμματέας της έως το 1956,…»

 10. Ο/Η ακροβατιστής λέει:

  Αστυάνακτα:
  Το ΚΚΕ μελετά(δώσε βάση σε αυτό) τα λάθη του…Τα αναγνωρίζει έντιμα και κυρίως μαθαίνει μέσα από αυτά και διαμορφώνει την πορεία του.Γι’αυτό ποτέ ξανά συγχρωτισμοί με τα οπορτούνια σαν και εσένα…Μου θέλετε και «ενότητα» που στον χωρο που βρίσκεσαι γινεται …της αναθεωρήσεως το κάγκελο!
  Καλή δουλειά σου εύχομαι (χαχαχα) προς την κατεύθυνση του γελοίου ονείρου να κάνετε τον καπιταλισμό ανθρώπινο…

  Ενα έχω να πω:
  Σε τούτες τις συγκυρίες η λάσπη στο κόμμα μόνο βούτυρο στο ψωμί της αστικής τάξης μπορεί να είναι (των ταξικων σου εχθρών δηλαδή, εκτός και αν είσαι κρυφοαστούλης και μας το κρύβεις τόσο καιρό)

  Παρεπιπτόντως καιρό είχες να φανείς ήσουν πολύ απασχολημένος να βρείτε τρόπους να βγούμε από την κρίση μέσα στο συστηματάκι με τις λιγότερες παράπλευρες απώλειες ε?

  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΓΕΝΙΚΑ

 11. Ο/Η faros λέει:

  mr Μ: Διάβασε καλύτερα το βιογραφικό του …
  Από το 1921 εκλέχτηκε σε δεκάδες οργανώσεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Επίσης, να λάβεις υπόψη σου ότι το ΚΚΕ ήταν παράνομο και σε διωγμό …
  Τώρα, να σε παραπέμψω να διαβάσεις και για το πως λειτουργούσε η ΚΔ, φαντάζομαι δεν λέει !

  Το κείμενο για την αποκατάσταση του Ζαχαριάδη λέει:

  «Το 1929 συνελήφθη, δραπέτευσε εκ νέου και φυγαδεύτηκε από το ΚΚΕ στη Σοβιετική Ενωση, από όπου επέστρεψε στην Ελλάδα το 1931 με απόφαση της ΚΔ. Κατά την παραμονή του στην ΕΣΣΔ έγινε μέλος του ΠΚΚ(μπ). Με βάση την κομματική του ταυτότητα, που εκδόθηκε από το ΚΚΕ το 1946, η κομματική του ηλικία υπολογίζεται από το 1921.

  Ο Νίκος Ζαχαριάδης, Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ από το 1931-1935 και Γενικός Γραμματέας της έως το 1956, ήταν ηγέτης αφοσιωμένος στην υπόθεση της εργατικής τάξης, στον προλεταριακό διεθνισμό, στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση».
  Από που τεκμαίρονται τα συμπεράσματά σου ;

 12. Ο/Η faros λέει:

  ακροβατιστή: Να πω σε σένα (γιατί ετούτος ο οπορτουνιστής, δεν λέει να βάλει μυαλό και με έχει γεμίσει ανοησίες που προφανώς του τα δίνει ο ινστρούχτοράς του, χωρίς φυσικά να τα εξετάζει).

  Α. Τίμησαν τον Νίκο Πλουμπίδη

  Τον «κόκκινο δάσκαλο», τον κομμουνιστή ηγέτη που ως και μπρος στην κάννη των όπλων του εκτελεστικού αποσπάσματος φώναξε «Ζήτω το ΚΚΕ», τον Νίκο Πλουμπίδη, τον σύντροφό μας που έμεινε στην ιστορία – εκτός των άλλων – και για τη φράση «τιμή μου εγώ πάνω από όλα έχω την τιμή του Κόμματος», τίμησαν την Κυριακή οι ΚΟ του ΚΚΕ στο Χαϊδάρι, με μια σεμνή τελετή στο τόπο της εκτέλεσής του, με αφορμή τα 52 χρόνια από την εκτέλεσή του. Στην εκδήλωση μίλησε εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο Παναγιώτης Σοφός, υποψήφιος δήμαρχος στο Περιστέρι, ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κοκκινιάς Στ. Μπενετάτος, ο υποψήφιος δήμαρχος στο Χαϊδάρι, Μ. Σελέκος, ο υποψήφιος της ΝΑΣ στη Δυτική Αττική, Κ. Παπαπολυχρονίου. Επίσης αντιπροσωπείες Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την περιοχή, Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ, της Ομοσπονδίας των Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟΑ), καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του μαζικού κινήματος και της Αυτοδιοίκησης.
  (Το δημοσίευμα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στις 5 Σεπτέμβρη του 2006)

  β. Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΛΕΙΔΩΝΑΡΗΣ, από τις Πινακάτες Πηλίου, γεννήθηκε το 1894 και πέθανε το 1946 στη Μόσχα. Ανέπτυξε πλούσια δράση για τη διάδοση των ιδεών και της πολιτικής του Κόμματος, από όταν αυτό έκανε τα πρώτα του βήματα στη Μαγνησία. Αναδείχτηκε ο πρώτος κομμουνιστής βουλευτής Μαγνησίας, με το Ενιαίο Μέτωπο Εργατών – Αγροτών στις εκλογές του Σεπτέμβρη 1932.
  Συνελήφθη και φυλακίστηκε για μεγάλο διάστημα στις φυλακές της Λάρισας και της Αίγινας απ’ όπου δραπέτευσε και διέφυγε στη Ρωσία. Παντρεύτηκε και απέκτησε ένα γιο, το Βλαδίμηρο το 1937. Στη μνήμη του ΑπόστολουΚλειδωνάρη και του πολυαγαπημένου μας Βλαδίμηρου Κλειδωνάρη (Ψηλέα), που πέθανε στη Μόσχα το 1989, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, για την Οικονομική Εξόρμηση, το ποσό των 60 ευρώ.
  Μαρία Χαρίτου.
  Αικατερίνη Τσαβακατοπούλου.
  Ελένη Ευαγγέλου.
  (Το δημοσίευμα έγινε στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στις 5 Γενάρη του 2003 !)

  Το να ασχοληθώ με όλους … έ, … το θεωρώ και λίγο χάσιμο χρόνου !
  Οι ξεφτίλες, βρήσκουν τυχαία κάποιους ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και σπεκουλάρουν πάνω σε ανύπαρκτα ζητήματα.

  Καλή σου νύχτα !

 13. Ο/Η sosial-tholyra λέει:

  mr M:1) Η Κ.Δ. επρότεινε και βοήθησε τους Έλληνες Κομμουνιστές να ορθοποδήσουν σαν ίσος προς ίσο. Αυτός ήταν ο ρόλος της σαν πραγματικά διεθνιστικής ένωσης Από κει και πέρα οι ντόπιοι ψήφισαν και πρόγραμμα και γραμματέα δίχως πραξικοπηματικές ενέργειες, και έχτισαν τα επόμενα 3-4 με αλλεπάλληλες τοπικές και κλαδικές συνδιασκέψεις ένα γερό κόμμα που θα αποτελούσε την ραχοκοκαλιά του Απελευθερωτικού Μετώπου. Αυτό ήταν η κύρια πλευρά του έργου του ΝΖ τη δεκαετία του 30.
  2)Η συμβολή του ΝΖ στη δεκαετία του 40 ήταν η δημιουργία του τεράστιου κινήματος του ΕΑΜ πάνω στην δύναμη της πνοής του. Εννοώ το γράμμα του από τις Φυλακές της Κέρκυρας που μέσα σε λίγες γραμμές έδωσε μπούσουλα στους κομμουνιστές που από τα χτυπήματα της ασφάλειας και τη δράση των αρχειομαρξιστών βρισκόταν σε σύγχυση να ενώσουν όλους τους αντιφασίστες και το λαό. Αυτό ήταν το σημαντικό για την δεκαετία του 40 και η προδοτικές συμφωνίες του Λιβάνου Καζέρτας Βάρκιζας που προκαθόρισαν και την οριστική ήττα του 1949.
  3)Κανείς δεν μιλά για το άλλο μεγάλο δημοκρατικό μέτωπο την ΕΔΑ που στήθηκε από ελάχιστους Κομμουνιστές δημοκράτες και Αριστερούς ( Οι υπόλοιποι εξορία: οι μισοί στα ξερονήσια κ οι άλλοι μισοί στις ανατολικές χώρες).Αυτό λοιπόν το δημοκρατικό Μέτωπο αφού απείλησε το σύστημα της Αμερικανοκρατίας τότε ως αντιπολίτευση το 1956 και με 25% το 1958(Πότε ξανά?), το μετέτρεψαν σε κόμμα αφού διέλυσαν τις οργανώσεις του ΚΚΕ στην Ελλάδα. (Ρούσσος Κολιγιάννης Παρτσαλίδης Βαφειάδης)Το περίεργο είναι ότι και αυτό το κίνημα το διέλυσαν οι ίδιοι που υπέγραψαν τις συμφωνίες Λίβανου Γκαζέρτας Βάρκιζας με τις υποδείξεις ορισμένων Σοβιετικών (Ποπώφ) ,και το παρέδωσαν στην ιδια οικογένεια ως ουρά της από τότε ως τα σήμερα.

 14. Ο/Η faros λέει:

  sosial-tholyra: «Η μελέτη της ιστορίας του Κόμματος για μας, η κριτική και αυτοκριτική εξέτασή της, αλλά και η επιμονή μας να αναδεικνύουμε, με συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις, τον διαχρονικά αναντικατάστατο ρόλο του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, είναι μια υπόθεση που ξεφεύγει κατά την γνώμη μας, ως σημασία, από τα στενά κομματικά πλαίσια».
  (τμήμα από την ομιλία της σ. Αλέκας Παπαρήγα, στην πλήρη κομματική αποκατάσταση του Ν. Ζαχαριάδη)

  Αλήθεια, ποιο άλλο κόμμα, ή οργανισμός, ή υπηρεσία, ή ό,τι άλλο θέλει κανείς, κάνει κάτι τέτοιο ;
  Ποιος έχει το σθένος να «ακουμπήσει» ζητήματα ;
  Που κάνουν … τζιζ ;
  Κι αυτό, αντί κάποιοι που θέλουν να παριστάνουν και τους … αριστερούς (τρομάρα τους) να το σεβαστούν ανάλογα, βρίσκουν (νομίζουν) την ευκαιρία να σπεκουλάρουν.
  Νομίζοντας (οι αφελείς) ότι έτσι θα χτυπήσουν το Κόμμα !

 15. Ο/Η mr Μ λέει:

  Αγαπητέ μου σύντροφε Φάρο,

  το ΚΚΕ ήταν παράρτημα της Κομμουνιστικής Διεθνούς και γι αυτό οι αποφάσεις της υποχρεωτικά έπρεπε να υλοποιηθούν από το ελλαδικό της Παράρτημα. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό, ούτε πρέπει να το δούμε με τα σημερινά παραμορφωτικά γιαλιά. Έτσι ήταν η κατάσταση τότε και το Επαναστατικό Κέντρο ήταν η Σοβιετική Ρωσία.

  Απλώς, αυτή η σχέση δημιούργησε και κάποια αρνητικά όπως στην αναγκαστική αποδοχή το 1924 της αντιδραστικής θέσης για το Μακεδονικό («Ενιαία και Ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη») , που τόσα κακά επέφερε στο ΚΚΕ και οδήγησε τον Γιάννη Κορδάτο σε παραίτηση από τη γενική γραμματεία του Κόμματος.

  Υπάρχει ένα χρήσιμο βιβλίο για τις σχέσεις αυτές του μακαρίτη, πρώην γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Γρηγόρη Φαράκου, με τίτλο «Β» Παγκόσμιος Πόλεμος – Σχέσεις ΚΚΕ και Διεθνούς Κομμουνιστικού Κέντρου» Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα – 2004.

  Η εκλογή νέου γραμματέα το 1931 έγινε μετά την καταστατικά νόμιμη Έκκληση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, που δημοσιεύτηκε στο «Ριζοσπάστη» στις 2 και 3 Νοέμβρη 1931. Ο Ζαχαριάδης επέστρεψε απ’ τη Μόσχα και εξελέγη ως μοναδικός υποψήφιος, εκλεκτός του Προεδρείου της Κομιντέρν και ανέλαβε στη συνέχεια την καθοδήγηση του ΚΚΕ.

 16. Ο/Η faros λέει:

  mr Μ: Έχεις μιαν επιχειρηματολογία, που θα μου επιτρέψεις να σου πω, είναι ανιστόριτη, τουλάχιστον …

  Το ΚΚΕ, ΔΕΝ ήταν παράρτημα της ΚΔ, όπως προφανώς χαιρέκακα λες …
  Το ΚΚΕ, ήταν ΜΕΛΟΣ της ΚΔ, συμμετείχε στις αποφάσεις της, διαμόρφωνε αυτές !
  Έχεις, φυσικά, κάθε δικαίωμα να μην το αποδέχεσαι αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κατέχεις και την … απόλυτη αλήθεια !

  Έχεις και εσύ την τάση (τόση προπαγάνδα τόσα χρόνια, δεν έχουν αφήσει αλώβητο κανέναν) να μεγαλοποιείς κάποια πράγματα και να … σμικραίνεις κάποια άλλα.
  Εντάξει, το ΚΚΕ, ως παράνομο κόμμα, με διώξεις και εξορίες στο φουλ, με την καθοδήγησή του έξω από την χώρα, είχε τις επιδράσεις αδελφών κομμάτων, είχε τα προβλήματα – πες μου αν άλλο κόμμα με τις διώξεις και τις φυλακίσεις, τις εκτελέσεις και τόσα άλλα των στελεχών του και των μελών του, θα μπορούσε να σταθεί …

  Θα μου επιτρέψεις να μην ασχοληθώ με τον Φαράκο, δεν θέλω να χαλάσω την διάθεσή μου, για κανέναν λόγο σήμερα.

  Το θέμα μας, ξέρεις, ΔΕΝ είναι το πως εκλέχτηκε στην Ηγεσία του Κόμματος κάποιος σύντροφος, αλλά τι πρόσφερε στο Κόμμα και την πατρίδα.
  Για μας, για τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ, η προσφορά του Νίκου Ζαχαριάδη, και στο Κόμμα, αλλά κυρίως στην πατρίδα, τον κατατάσσουν στην κατηγορία του Ηγέτη, του Ήρωα, του Μεγάλου Πατριώτη.

  Βέβαια, ο καθένας (φυσικά και εσύ) έχει το δικαίωμα, να έχει τη δική του ανάγνωση στην Ιστορία …

  υ.γ.: ξεκάθαρα, άλλο πράγμα εκλογή κατόπιν εκκλήσεως ανωτέρου Οργάνου και άλλο πράγμα ο … διορισμός ! Αν κανείς δεν μπορεί να δει αυτήν την ουσιώδη διαφορά, πραγματικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα …

 17. Ο/Η Ματσουκέτης λέει:

  Γράφεις:

  «Για μας, για τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ, η προσφορά του Νίκου Ζαχαριάδη, και στο Κόμμα, αλλά κυρίως στην πατρίδα…»

  Μα, οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα.

  Αυτή είναι η βασική θέση του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος.

 18. Ο/Η faros λέει:

  Ματσουκέτης: Θα μου επιτρέψεις να μην συμφωνήσω …
  Καθόλου, μάλιστα !

  Το τραγούδι λέει: «Θέλουμε λεύθερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη την λευτεριά» !
  Άλλο πράγμα ο προλεταριακός Διεθνισμός κι άλλο η κάθε είδους υπεράσπιση της πατρίδας μας !

  Άλλο πράγμα το επίκαιρο σύνθημα «Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε», και άλλο ο αγώνας για την πατρίδα του που πρέπει να δίνει ο κάθε εργαζόμενος λαός !
  Μην τα μπερδεύεις …

 19. Ο/Η TRASH λέει:

  @Αστυάνακτας:
  Δεν ρίχνεις καμμιά ματιά στα βιβλία του Τουλούδη, του Κεπέση, του Παππαϊωάνου να δεις τα θύματα της «αποσταλινοποίησης», που έχετε και το θράσος να μιλάτε, εσείς που αφήνατε χωρίς συντάξεις ανάπηρους πολέμου του ΔΣΕ, επειδή δεν αναγνώρισαν την πραξικοπιματικά διορισμένη μεταζαχαριαδική ηγεσία; Δεν ξέρεις τάχα πως η «αποσταλινοποίηση» (αποκομουνιστικοποίηση στην πραγματικότητα) πέρασε δια πυρός και σιδήρου πάνω από τα σώματα των κομμουνιστών που αρνήθηκαν να προδώσουν;
  Και τι δουλειά έχετε εσείς με τον Κλάρα στην τελική; Εσείς για ειρηνικό πέρασμα μιλάτε, όχι για ένοπλη επανάσταση.Κανονικά θα έπρεπε να τον κριτικάρετε χειρότερα από όλους! Την δική σας γραμμή ακολούθησε τότε το κόμμα! Αλλά ποιός έχασε το πολιτικό φιλότομο και την πολιτική τσίπα, για να την βρουν οι αναθεωρητές;
  Αιδώς!

 20. Ο/Η TRASH λέει:

  Υ.Γ. Σας αφήνω γιατί έχετε και δουλειές. Να βρείτε αφεντικά για τους εργάτες, γιατί αυτά είναι που χρειάζονται, σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα στην Αυγή.
  Η ελάχιστη αυτογνωσία θα σας επέβαλε σιωπή, τουλάχιστον…

 21. Ο/Η faros λέει:

  TRASH: Δυστυχώς, αν και του το έχω γράψει άπειρες φορές, του δίνουν ένα «χαρτί» για να σχολιάσει … αλλά δεν κάνει τον κόπο να το διασταυρώσει τι λέει.

  Και συνήθως γίνεται ρεζίλι, αλλά αυτό δεν τον πτοεί !

  Όχι τίποτα άλλο, αλλά να, κάνει και … επιθέσεις συνεργασίας …
  Εκεί πάει η αιδώς !

 22. Ο/Η faros λέει:

  TRASH: Μπα … Τα έχουν βρει τα αφεντικά τους …

  Και στην Αυτοδιοίκηση και στα Συνδικάτα και στην ΕΕ, και κυρίως στην Αυγή …

 23. Ο/Η λαθραναγνώστης λέει:

  Όλα τα άλλα κόμματα, εκτός απο το ΚΚΕ, για να αποφύγουν την ιστορία τους που πραγματικά τα στοχειώνει, φροντίζουν κάθε τόσο να αλλάζουν το όνομά τους. Με αυτό το τρόπο αποφεύγουν να δίνουν λογαριασμό για αμαρτίες του παρελθόντος.
  Το μόνο κόμμα που παλεύει και τις δικές του εσωτερικές αντιφάσεις, είναι το ΚΚΕ.

 24. Ο/Η faros λέει:

  λαθραναγνώστης: Θα συμφωνήσω με τις διαπιστώσεις σου, μόνο που θέλω να συμπληρώσω τα εξής:

  Το ΚΚΕ κάνει ό,τι κάνει για να βγάλει τα συμπεράσματα που πρέπει, ώστε πιο δυνατό, να συνεχίσει τον αγώνα για τα δίκαια του ελληνικού εργαζόμενου λαού και του πανανθρώπινου προλεταριάτου.

 25. Ο/Η sosial-tholyra λέει:

  Faros : Δεν κατάλαβα καλά το σχόλιό σου που αναφερόταν σε μένα. Ίσως φταίει η σύγχυση και θολούρα που επικρατεί σε πολλά θέματα στις γραμμές των αριστερών και ιδίως σε θέματα που όπως λες κάνουν …..τζίζ ! Παρ όλη τη θολούρα και τη σύγχηση όμως είναι ορισμένα πράγματα οφθαλμοφανή και κοινώς αποδεκτά όπως ας πούμε η Εαμική αντίσταση 1940-44 εως και τις 3 προδοτικές συμφωνίες. Η άνδρωση και το ατσάλωμα του ΚΚΕ από το 1932 ως το 36 με τους αγώνες ενάντια την τότε οικονομική κρίση και την πάλη ενάντια στον επερχόμενο Φασισμό με την συγκρότηση Αντιφασιστικού Μετώπου. Και τρίτο που δεν σχολιάζεται η εκ του ΜΗΔΕΝΟΣ ανάπτυξη του δημοκρατικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ξανά με συγκρότηση Μετώπου της ΕΔΑ το 1951 σε μια εποχή που όλα τά σκιαζε η φοβέρα και ο τρόμος των εκτελέσεων και των ξερονησιών. Αυτός ήταν ο Ζαχαριάδης σε χοντρές γραμμές με χοντρά γράμματα. ΟΛΑ τα άλλα είναι ψιλά γράμματα που έχω να μιλήσω και σε πολλά απ αυτά. Έχουν όμως ειπωθεί τόσα και τόσα –σικοφαντίες και ίσως αληθινά γεγονότα-σωρηδόν ως κέραμοι και πλίνθοι ατάκτως ερρημένα που δεν αφήνουν να φανεί η κύρια πλευρά ενός μεγάλου ηγέτη διεθνούς διαμετρήματος. Ενός ηγέτη που αντιστάθηκε και και μαρτύρησε απ όλες τις Μεγάλες δυνάμεις της εποχής του για το κόμμα το λαό και τη χώρα του.

 26. Ο/Η Τσεκίστας λέει:

  TRASH

  αυτά για χρόνια τα ακούγαμε από τα διάφορα μ-λ, την ΟΑΚΚΕ, τη ΣΑΚΕ, τους κατηγορούσαμε για αριστεριστές και προβοκάτορες και παίζαμε άγριο ξύλο μαζί τους..

  Τώρα τα αναπαράγεις και εσύ με τόση ευκολία.

  Είναι απαράδεκτο να καταντάς μαοϊκός, 50 χρόνια αργότερα απ’ το κανονικό!

  Κάτι δεν πάει καλά…

 27. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  @Φαρε.
  Πρωτα και κύρια πρεπει να μάθεις να μιλάς με ευγένεια, (και συ και οι συντροφοί σου) όσο κι αν διαφωνείς με κάποιον. Στο εχω πει από παλιότερα. Είναι η αρχή του διαλόγου…εστω κι αν κινείται στα πλαίσια του Δημοκρατικού συγκεντρωτισμό,,,, Δεν σε έθιξα προσωπικά με το σχόλιό μου. Ούτε μπήκα στη διαδικασία να αναλύσω την απόφαση….περιμένω άλλωστε να διαβάσω το βιβλίο για την Ιστορία. Όταν λέω κατι τα εχω διασταυρωμένα…και το ξερεις πολύ πολύ καλά.Τι είπα στο σχόλιό μου; Ότι δε γίνεται να τιμάς αυτόν που πέταξε το ανάθεμα και αυτόν που το δέχτηκε. Θα μπορούσε σε ξεχωριστή απόφαση να αποκατασταθούν και οι δυο με τα συν και πλην που εσείς νομίζετε. Σου υπενθύμισα τον Πλουμπίδη και τόσους άλλους που μάλλον δε γνωρίζετε.Αντ’ αυτού μόνο ύβρεις και χαρακτηρισμούς. Και για να τελειώνουμε…Όσο θεωρώ υπεύθυνο το Στάλιν για διώξεις αλλο τόσο θεωρώ και τον Χρουτσώφ….ϊδια μεθοδολογία ακολουθησαν. Δογματική. Αντιπαρέρχομαι το «μου τα δίνει ο ινστρούχτουρας.»…τελευταία φορά που είχα ινστρουχτουρα ήταν το 91 και δεν τα πηγαινα καλά μαζί του…όσο για τα άλλα …ναι εχω δουλειές πολλές….σημερα γυρισα από κινητοποιήσεις που κάναμε μαζί με το ΠΑΜΕ (ναιμε το ΠΑΜΕ) και πήγαν πολύ καλά…όσο και να με κατηγορείς…όσο και να ψάχνεις για διαφορές…για ναμη γίνει η ενότητα… θα γίνει και θα ναι νταλα μεσημέρι…και οι διαφορές μας θα είναι μόνο ο Σταλιν κι ο Ζαχαριάδης…

  ΥΓ:1. Φαρε σε άλλο σχόλιό σου μου εγραψες ότι σου είμαι απαραίτητος ε;
  2. Όταν ποσταρεις κατι….. περιμένεις μόνο κάποιους που συμφωνούν μαζί σου;
  3.Εγώ δε σας λέω καληνύχτα…αλλά καλή αντάμωση στους δρόμους. Εως τότε εσείς ξεψαχνείστε τις διαφορές μας και αρνηθείτε το διάλογο.

 28. Ο/Η faros λέει:

  sosial-tholyra: Με δυο λόγια, έλεγα, ότι το ΚΚΕ δεν φοβάται να κάνει και κριτική και αυτοκριτική …

  Για όλα τα θέματα, άσχετα αν ακόμα ακόμα πονάν …

  Δεν διαφώνησα σε κάτι από αυτά που έγραψες …

 29. Ο/Η faros λέει:

  Τσεκίστας: Ποιος έπαιζε ξύλο με δαύτους ;;;

  Έχεις μάλλον παρερμηνεύσει την απάντηση του TRASH !

 30. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Πολύ μου αρέσει που μου κάνεις μαθήματα, ποιος, εσύ !!!

  Δεν είναι θέμα διαφωνίας … δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ότι το σχόλιό σου δεν ήταν διαφωνία … δεν ήταν καν κάποια πολιτική θέση … ήταν μια ανοησία και κρίμα που δεν το καταλαβαίνεις !

  Διαφωνείς με κάποιον που εκφράζει μια γνώμη, μια θέση, κάτι τέλος πάντων που είναι δικό του !
  Εσύ δεν έκανες κάτι τέτοιο !
  Εσύ έγραψες ένα σχόλιο που δεν θα το έκανε ούτε … νέος μαθητευόμενος στον οπορτουνισμό !
  Και, εσύ, έχεις πείρα … Άλλωστε έχουμε διαφωνήσει τόσες πολλές φορές …

  Είπα εγώ ότι με έθιξες σε κάτι προσωπικά ;
  Όχι !
  Αλλά, κι άλλη φορά στο είπα, αν εγώ έρθω σπίτι σου και πω ότι ο Τσίπρας είναι κλέφτης ή κάτι άλλο παρόμοιο (δηλαδή μια πέρα για πέρα αναληθή και κακοήθη γνώμη) πως θα με αντιμετώπιζες ;
  Ειδικά αν αυτό γίνει καμιά εκατοστή φορές … θα μου φερθείς ευγενικά ;
  Μάλλον πρέπει να το κάνω, για να δω πως θα αντιδράσεις … και να τα ξαναπούμε …

  Επιμένεις στις κακοήθειες …
  Τι να σου πω …
  Ο καθείς εφ ω ετάχθει !
  Σου αρέσει να είσαι συκοφάντης … Μείνε έτσι … Τι να σου κάνω …

  Αυτούς που λες ότι δεν γνωρίζω … εσύ τους γνωρίζεις ;;;;;;;;;;;;
  Γι΄αυτό τον Σύντροφο Χαϊτά τον γράφεις Χάιτα ;;;;;;;;;;
  Ε ;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Άσε ρε αστυάνακτα … Πήρες το σημείωμα από τον ινστρούχτορά σου … Το έγραψες … Και πήγες ήσυχος για … ύπνο !!!
  Έγραψα κάτι σχετικά σε απάντησή μου σε σχόλιο που άξιζει να ασχοληθώ …
  Προφανώς δεν το είδες …
  Το παράξενο θα ήταν να το έβλεπες !!!

  Όσο και να χτυπιέσαι, με τα ψέμματα της φίλης σου της CIA, για τον Ήρωα Στάλιν, που συνεχίζεις να ασπάζεσαι και να προβάλλεις (αλήθεια, με τι αντίτιμο;), δεν μπορείς ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά του να πειράξεις …
  Ούτε φυσικά και το ΚΚΕ !
  Που είναι ο πραγματικός σου αντίπαλος και στόχος !
  Όπως είναι για όλους στο χώρο σου, τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ !
  Εσείς, ζείτε και αναπνέεται με το όνειρο να διαλύσετε το ΚΚΕ !
  Μπα …
  Σε διαβεβαιώ ότι τίποτα δεν θα κάνετε …
  Άλλωστε πριν από σας, κάτι οικογένειες Κύρκων, κάτι Φαράκοι, κάτι Κωνσταντόπουλοι, κάτι Δαμανάκηδες και Ανδρουλάκηδες, που ήταν πολύ ανώτεροι από σας, που το προσπάθησαν απλά φάγανε τα μούτρα τους !
  Εσάς, τώρα, θα φοβηθούμε ;;;
  Ας γελάσω …

  Λοιπόν, σταμάτα αυτό το παραμύθι περί ενότητας.
  Ξέρω τι σου λένε … και ποιοι σου τα λένε …
  Μην με υποτιμάς …
  Ξέρω για τις συναντήσεις σας με τύπους σαν τον Κουρουπλή και άλλους … Δεν θέλω να πω !
  Πίστεψέ με φίλε μου, όλα γίνονται για να γίνετε ουρά του ΠΑΣΟΚ !
  Θα το δείς πολύ σύντομα … και ναι … θα είναι ντάλα μεσημέρι …
  Και, φυσικά, τότε, θα εξαφανιστείς … Γιατί δεν θα έχεις να μου πεις τίποτα !

  1. Φυσικά, φίλε μου, φυσικά ! Έτσι είναι ! Εμένα μου αρέσει ο διάλογος μαζί σου. Εσένα ;

  2. Έχεις απόλυτο δίκιο. Περιμένω να ΜΗΝ συμφωνήσουν όλοι … Αλλά, όπως γράφεις και εσύ, «όταν ποστάρω …», δηλαδή περιμένω διαφωνίες επί του συγκεκριμένου άρθρου, όχι άλλα αντ΄ άλλων …

  3. Δεν το κατάλαβα το τελευταίο … Η καληνύχτα ευχή είναι … Τώρα τι εννοείς με το «καλή αντάμωση στους δρόμους»; Εκεί, στην Αθήνα εννοείς ;;; Γιατί, εδώ, στην Αλεξανδρούπολη, από τον χώρο σου, βγαίνουν δυο τρεις (στην κυριολεξία) κι αυτοί τρέχουν πίσω από το ΠΑΣΟΚ … Όταν δεν έχει συγκέντρωση το ΠΑΣΟΚ δεν βγαίνουν καν από τα σπίτια τους … Ρώτα να μάθεις !

  Εγώ θα σου πω καληνύχτα, γιατί έχω και τρεξίματα αύριο …
  (είμαστε και μιας ηλικίας εμείς … )

 31. Ο/Η στελλα νικ λέει:

  Πολύ σεμνή και συγκινητική η εκδήλωση απόκαταστασης του Ν.Ζαχαριάδη στο Α’ νεκροταφείο που έγινε την Κυριακή.Εύγε στο ΚΚΕ που τολμά να αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες που έγιναν στο παρελθόν. Θέλει τόλμη, γεναιότητα και ειλικρίνεια για να γίνει κάτι τέτοιο από ένα κόμμα..

 32. Ο/Η TRASH λέει:

  @Τσεκίστας:
  Και ο Νίκανδρος Κεπέσης, «αριστεριστής» και «προβοκάτορας»;
  Οντως κάτι δεν πάει καλά….
  @Ασρυάνακτας:
  Το πολιτικό κρυφτούλι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει! Ο χώρος σου δεν προήλθε από παρθενογέννεση. Ρίξε μία ματιά να δεις ποιοι πρωτοστάτησαν στα ’56-57 και ποιοι διαγράφτηκαν το ’68 και έφτιαξαν το ΚΚΕ εσ., και μετά πες μου αν δεν έχεις σχέση με τον Χρουτσώφ, τουλάχιστον όση έχω εγώ με τον Στάλιν.
  Και μία αποροία: Εσάς τι σας κόφτει το τι κάνει ένα ΑΛΛΟ κόμμα σε σχέση με τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ μέλη; Σας έβαλε κανείς συνεταίρους στο ΚΚΕ και δεν το μάθαμε ή σας είπαμε εμείς τι να κάνετε με τον Κύρκο;

 33. Ο/Η faros λέει:

  στελλα νικ: Και μάλιστα, όταν μιλάμε για ένα Κόμμα, που τα στελέχη του για πάνω από τη μισή ζωή τους, την πέρασαν στην παρανομία, στις φυλακές και τις εξορίες.

 34. Ο/Η faros λέει:

  TRASH: Ναι, δεν τους … ξεφεύγει κανείς …

  Δεν θα σου απαντήσει …
  Στα … δύσκολα δεν απαντούν …
  Εγώ την άλλη φορά του είπα για τις σχέσεις του χώρου του με τον Τσαουσέσκου … έχουν περάσει δυο χρόνια … κι ακόμα να μου απαντήσει …

  Απλά σπεκουλάρουν …
  Παλιά τους τέχνη … κόσκινο !

 35. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Καλημέρα…ημερα γενικής απεργίας….πριν φύγω σας γραφω κάτι…
  Δε με νοιάζει τι θα πεις για το Τσίπρα…Δεν είμαστε πρωσοπαγες κόμμα και πιστευω ούτε το ΚΚΕ.Προσπαθώ να μιλήσω για τις θέσεις….
  Οι προαναφερόμενοι από σενα Ανδρουλακης Φαράκος και Δαμανάκη (δε ξερω γιατί βάζεις στην ίδια θεση το Φαράκο με τους άλλους…μόνο και μονο γιατί εφυγαν από το ΚΚΕ;) προέρχονται από το ΚΚΕ…γιατί μας τους χρεώνεις σε μας;
  Δεν εχω καμμιά διάθεση να διαλυσω το ΚΚΕ…και εγώ και οι συντροφοί μου. Επομένως τα περι «σιγά μη σας φοβηθούμε» πάνε περίπατο. Αλλωστε η ηγεσίας σαςκανει τεράστια προσπάθεια να μας διαλύσει εδώ και 20 χρόνια.
  Όταν υπήρχε ο Τσαουσεσκου…εγω δεν ήμουν στον χώρο που αναφερεις Τρας…Ο χώρος μου υπάρχει μετά το 91.Όχι δεν προέρχεται από παρθενογέννηση. Φερνει τεράστιες αμαρτίες….όπως και το ΚΚΕ! Το χώρο μου τον εφτιαξε το ΚΚΕ στο οποίο ανήκα.
  Εγώ δεν είπα τίποτε για το Κεπέση.Δε τα βάζω με αγωνιστές ακόμη κι αν διαφωνώ μαζί τους. Ο Κεπέσης λεει πολλά για το ΚΚΕ.
  Μίλησα συγκεκριμένα για το ποστ σου Φάρε…και πρόσθεσα μερικά ονόματα ακόμη. Αν είναι αληθινά κοιταξε τα…δε μίλησα αορίστως.
  Σκεψου για να συναντιόμαστε όπως λες με το Κουρουπλή με τον οποίο εχω τεράστιες διαφορές…γιατί να μη συναντηθώ με σενα που εχω λιγότερες;…Με το ΠΑΜΕ στο χωρο μου καναμε μαζί κινητοποίηση…δε βαλαμε τις διαφορές μας μπροστά,αλλά την πραγματικότητα. Αλλωστε το ΚΚΕ ήταν οκορμός του ΕΑΜ και δε μπορώ να καταλάβω πόσο χειρότερος είναι ο Τσίπρας από το Τσιριμώκο. Φάρε σταμάτα αυτό περί ουράς του ΠΑΣΟΚ…πάλιωσε και βρώμησε το επιχειρημά σας…Δεν πιάνει!
  αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που εχετε στις οργανώσεις σας να πείσετε μέλη και οπαδούς σας για την ενότητα.Όσο και αν μου το διαψεύσεις….δε χρειάζεται το βλέπω!
  ΥΓ: Βεβαίως μου αρεσει να μιλάω μαζί σου και μαζί σας….αλλωστε μιλάω στο χωρομου συνεχώς….και βγαζω κοινά ψηφίσματα.Άλλωστε βλέπω ότι όταν συμμετέχω η συζήτηση ανάβει. Φάρε όσο κι αν δεν το παραδέχεσαι είμαστε πλεον φίλοι.
  Και κάτι προσωπικό…αν θελετε το πιστευετε….Είμαι πνιγμένος με τεράστια προβλήματα….και δουλειές…δες το μπλογκ μου από ποτεεχω να το ενημερώσω….Θα σου στειλω και μηνυμα να σου τα αναλύω…ετσι για να μη νομίζεις οτι υπεκφεύγω…
  Καλη απεργία σήμερα…καλή επιτυχία και δύναμη….Όλα
  τάλλα

 36. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  συνέχεια..
  ¨ολα τ΄αλλα τα σβήνω γιατί κατά βαθος δεν τα πιστεύετε ,ούτε με ταυτίζετε με ανθρώπ[ους που δεν αγωνίζονται. Αυτό το ξερω….το αισθάνομαι.
  Καλημέρα φίλοι…

 37. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Γεια χαρά σου, φίλε μου !

  Κοίτα, ως απάντηση στο παρόν σχόλιό σου, θέλω να μου επιτρέψεις να σου πω το εξής:

  Έδωσα (απαντώντας όχι σε σένα αλλά σε άλλο σχολιαστή μου) κάποιοα στοιχεία για τον Πλουμπίδη, για τον Κλειδωνάρη, σου έγραψα ότι … έγραψες λάθος το όνομα του συντρόφου Χαϊτά, … θέλω να πω ότι κακώς τους μπλέκεις όλους αυτούς στο σχόλιό σου … δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ θέμα με αυτούς … αν κάποιος σε πληροφόρησε ή διάβασες σε κάποιο βιβλίο κάτι ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ !

  Με άλλα λόγια ΔΕΝ υπάρχει κάποιο θέμα αποκατάστασης ή κάτι τέτοιο … γι αυτούς.

  Τώρα, πιστεύεις ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα ο Φαράκος, ο Χουντής, ο Δραγασάκης κ.ά., με τον Ανδρουλάκη ή την Δαμανάκη ;
  Μου κάνει εντύπωση αυτό …
  Μα, φίλε μου, στην ίδια ακριβώς φράξια ήταν …
  Σου είπα κι άλλη φορά, δεν θέλω να γράψω πράγματα, αφού το Κόμμα δεν τα λέει …
  Κατάλαβες ;

 38. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Καλώς το αισθάνεσαι !

  Εγώ τουλάχιστον ΔΕΝ σε ταυτίζω με ΚΑΝΕΝΑΝ από αυτούς που κατά καιρούς οικτίρω …

  Ε, τώρα, αν σε κάποιες στιγμές, στα σχόλιά μας, ξεφεύγουμε και λίγο, φταίει και η κατάσταση που περνάμε, φταίνε πολλά …

  Γεια χαρά σου, Καλό απόγευμα !

 39. Ο/Η TRASH λέει:

  @Αστυ:
  Αυτό για τον Κεπέση ήταν απάντηση σε άλλο σχόλιο.
  Και μία μικρή λεπτομέρια:
  Τον χώρο σου, δεν τον έφτιαξε το ΚΚΕ. Προέκυψε ως απότοκο της προσπάθειας που κάνατε (έκαναν;-δεν ξέρω εάν συμμετείχες σε αυτό) να διαλύσουν το ΚΚΕ! (όπως είχαν κάνει το ’58 με την άλλη αγάπη σου την ΕΔΑ)
  και όσο για την πολιτική του ΕΑΜ, κάποια πράγματα την πρώτη φορά είναι λάθη, την δεύτερη είναι εγκλήματα! Αλωστε αφού σε τόση εκτίμηση έχετε την ΕΑΜική πολίτική περί «δημοκρατικού μετασχηματισμού», τι σας κόφτει για τον Κλάρα που ήταν ενάντια σε αυτήν ακριβώς; Εάν είσαστε πολιτικά τίμιοι το ανάθεμα στο ΚΚΕ για την πολιτική του αποκατάσταση θα έπρεπε να το ρίξετε και όχι για άλλο λόγο. Αλλά …ξέχασα, πάνω από όλα το συναίσθημα, έτσι;

 40. Ο/Η TRASH λέει:

  Φάρε, έχεις δίκιο.
  Για κάποια πράγματα το κόμα έχει επιλέξει να μην μιλήσει ακόμη, οπότε πρέπει και να το ακολουθήσουμε. Αλλά πέφτει πολύ στίγκλισμα ρε γαμώτο…

 41. Ο/Η TRASH λέει:

  τσίγκλισμα εννοούσα

 42. Ο/Η faros λέει:

  TRASH: Ξέρεις πόσες φορές τα είπαμε αυτά ;

  Τέλος πάντων … άστο …

 43. Ο/Η faros λέει:

  TRASH: Προφανώς έχει τους λόγους του …

 44. Ο/Η faros λέει:

  TRASH: Κατανοητό ! 😀

 45. Ο/Η sosial-tholyra λέει:

  Κατ αρχή σ ευχαριστώ σύντροφε φάρε για την φιλοξενία επειδή εγώ δεν έχω κάποιο βήμα ήθελα να επισημάνω ορισμένα σχόλια τώρα που διάβασα το κείμενο της αποκατάστασης του ηγέτη μας Ν Ζαχαριάδη.
  1.Πολύ σημαντικό γεγονός που αντανακλά την νοσταλγία για την προσωπικότητα και το έργο του στα δύσκολα χρόνια που περνάμε ξανά.
  2.Αναφέρει φύρδην-μύγδην θετικά στοιχεία και αδυναμίες έτσι που δεν αναδείχνεται το κύριο .Έντεκα γραμμές από το «Ηγήθηκε του Κόμματος σε συνθήκες σκληρής ταξικής πάλης..» ως το « Ηταν λαϊκός ηγέτης, με διάθεση και πνεύμα ασυμβίβαστο, πρωτοπόρο και μαχητικό.» στα θετικά και 19 τουλάχιστον σε ‘’αδυναμίες’’ από το «Κρίνοντας ιστορικά όλη τη διαδρομή του ΚΚΕ στην περίοδο που ήταν ΓΓ της ΚΕ, εκτιμάμε την αδυναμία…»μεχρι το, « με αποτέλεσμα, το 1954, να αποσύρουν το Σχέδιο Προγράμματος.» Πολύ φοβάμαι ότι η απόφαση αυτή στόχο είχε να καλύψει εσωτερικές ανάγκες παρά να ξεδιαλύνει μια σύγχυση που επικρατεί στον κόσμο που αγωνίζεται για τα ίδια ιδανικά μ αυτόν: του Σοσιαλισμού και της Λαοκρατίας.
  Για να γίνουν όμως πιστευτοί στο: «Αναγνωρίζοντας τον ΝΖ διαχωριζόμαστε από τους άλλους οπορτουνιστές που δεν θέλουν την επαναστατική κατάληψη της εξουσίας» πρέπει η κ Παπαρήγα και η ομάδα που διοικά το Κόμμα να αποσύρουν τη υπογραφή του Φλωράκη το 1974 από την Δήλωση του νόμου 59 όπου την αρνούνται.
  Πέρα απ αυτά ο Ν Ζ ήταν αυτό που λείπει σήμερα: ΟΔΗΓΗΤΗΣ και ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ του κινήματος τόσο του λαϊκού όσο και του κομμουνιστικού. Θεωρητικά καταρτισμένος και οξύνους διέκρινε τις αντιθέσεις που επικρατούσαν τότε διεθνώς και στη χώρα μας, την κύρια από τις δευτερεύουσες και απομόνωνε τον κύριο εχθρό από τους πιθανούς συμμάχους του. Στοχεύοντας τον κύριο εχθρό, οργάνωνε τις δυνάμεις του και ανάπτυσσε όσο το δυνατόν πλατύτερο μέτωπο εναντίον του μ όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που είχαν παρόμοια συμφέροντα ανεξάρτητα από πολιτικοιδεολογικές διαφορές. Το έδειξε πρωτοπόρος απ όλους τους ευρωπαίους ηγέτες με το γράμμα του το 1940 , με την οικοδόμηση του κόμματος το 32-36 και στην ανασυγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων το 50-56.Δυστυχώς για τη χώρα μας έλειπε την περίοδο που άλλαζε ο κύριος εχθρός , και παρά το ότι έλεγε σ εκείνο το γράμμα ότι «έπαθλο αυτού του αγώνα θα είναι μια Ελλάδα της δουλειάς της λευτεριάς απαλλαγμένης από κάθε ιμπεριαλιστική εξάρτηση» μια ομάδα απ το κόμμα παρέδιδε τα όπλα στον νέο εχθρό. Στον καταδιωκόμενο πλέον λαό δεν έμενε παρά να ξανά-αντισταθεί με ένα δεύτερο ένοπλο αγώνα όμως η υπόθεση ήταν δύσκολη πλέον.
  Όσον αφορά τα σημερινά νομίζω ότι οι αγωνιστές περιμένουν ένα Μέτωπο που να ενώνει σε μίνιμουμ πολιτικούς στόχους ανεξάρτητα και χωρίς να υποστέλλονται επι μέρους κομματικές και ιδεολογικές διαφορές

 46. Ο/Η faros λέει:

  sosial-tholyra: Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο, αλλά να σου πω, ότι συμφωνώ σχεδόν με το σύνολο του σχολίου σου.

  Κρατάω μια επιφύλαξη, μόνο και μόνο γιατί θέλω να δω το βιβλίο της Ιστορίας του Κόμματος που όπου νάναι θα κυκλοφορήσει …
  Επίσης, θέλω να πιστεύω, ότι υπάρχει μια πιθανότητα να σκέφτηκαν κάποιοι μην τυχόν και κατηγορηθούμε για προσωπολατρεία, αν πούμε στην Απόφαση περισσότερα …

  Για το ΄74, μια επισήμανση, αν μου επιτρέπεις … Με μια δήλωση, δεν σταματάει η Ιστορία …
  Άσε που θα έπρεπε να συνεχιστεί η παρανομία …
  Κρίνεις, κάθε φορά, με τα δεδομένα της στιγμής …

  Να επαναλάβω, αυτά που γράφω, δεν σημαίνουν ότι διαφωνώ μαζί σου – κάθε άλλο !

 47. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Καλημέρα Trash και στους λοιπούς φίλους.
  Το χώρομου τον εφτιαξε το ΚΚΕ με πρωτοστάτη τον αείμνηστο Χαρίλαο. Κοιταξε τις ανακοινώσεις του ΠΓ και της ΚΕ της εποχής.Κοιταξε τις φωτό Χαρίλαο με Κυρκο να τα λένε. Πρόταση του Χαρίλαου ήταν νααναλάβει η δαμανάκη ως πρόεδρος του ΣΥΝ. Πρόταση του χαρίλαου ήταν εως και ο τίτλος. Πολέμιος ισχυρός του τότε εγχειρήματος ήταν ο Ν.Κοτζιάς(ο γνωστός,είχε βγάλεικαι βιβλίοκαι επιχειρηματολογούσε ενάντια στην προσπάθεια πριν το πόρισμακαι κατακεραυνώθηκε από ολόκληρη την ηγεσία) , ο Β. Παπαχρήστος (ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής από το ΠΑΣΟΚ) ο Δεσσύλας (ευρωβουλευτής) και η πλειοψηφία της τότε ΚΝΕ που αποχώρησαν εν όψει της Οικουμενικής και έφτιαξαν το ΝΑΡ. Καμμια Παπαρηγα, κανένας άλλος από τα ηγετικά στελέχη δεν εξεφρασαν διαφωνία και το πόρισμα κατεβηκε στις ΟΒες και ΚΟΒες ως τελειωμένη υπόθεση. Βεβαια ο Κεπέσης (μιας και τον ανέφερες) ασκεί κριτική γι αυτή την πολιτική. Το βεβαιο είναι ένα. Το κοινό πορισμα ΕΑΡ-ΚΚΕ μας ήρθε από τα πάνω.Πραγμα στο οποίο εγώ διαφώνησα,αλλά λίγη σημασία έχει. Όπως διαφώνησα και με την από πάνω εντολή αποχώρησής μας από το ΣΥΝ. Αυτά για την ιστορία. Αργότερα κάποιοι καταλαβαν το «λάθος τους» και ήθελαν να το πάρουν πίσω…Κάποιοι άλλοι το εκμεταλλευτηκαν για να πουν μπουρδες,όπως διάλυση των οργανώσεων του ΚΚΕ και διαχυση τους στο ΣΥΝ(βλ. Ανδρουλάκης) Η πλειοψηφία των μελών του ΚΚΕ που συμμετείχε στο ΣΥΝ δεν αποδεχόνταν την άποψη αυτή. Ούτε φυσικά κι εγώ. Η άποψη Ανδρουλάκη ήταν η αφορμή για να φύγει το ΚΚΕ από το ΣΥΝ. Τη χρησιμοποίησαν αυτή την άποψη και την απέδωσαν σε όλουςμας…αργότερα γίναμε προδότες,διαλυτικά στοιχεία, ουρά του ΠΑΣΟΚ, κλπ,κλπ. Χαρακτηρισμούς που συνήθιζαν να προσάπτουν οι ηγεσίες του ΚΚΕ(βλ. Ζαχαριάδης, έτσι για ναμη φευγω από το ποστ και με εγκαλεί και ο φίλος Φαρος) Δεν ήταν η επικρατούσα άποψη. Γι αυτό κι έφυγε ο Ανδρουλάκης πολύ νωρίς από το ΣΥΝ,όπως και η Δαμανάκη και άλλοι. Εγώ έμεινα στο ΣΥΝ γιατί τον φαντάστηκα ως μια νεα ενωτική δυναμη στην αριστερά. Ως μια δυναμη η οποία εκφραζει τμήμα της κοινωνίας. Εμεινα γιατί το κόμμα εδινε εντολές…πότε να πάμε και πότε να φύγουμε.Σκέψου την προσπάθειά τους να μας πείσουν να πάμε με την ΕΑΡ, τα επιχειρήματά τους…και του Χαρίλαου σε αχτφ στελεχών στον Περισσό…Κοιταξε επίσης τις θέσεις του 4ου συνεδρίου της ΚΝΕ.
  Δεν έφυγα λοιπόν και δε το μετανοιωσα. Το ότι ο ΣΥΝ υπάρχει για 20 χρόνια παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του ΚΚΕ προς σταμέλη του, ότι «όπου ναναι διαλύονται» Αυτά για την ιστορία την οποία την έζησα από μέσα, πολύ μέσα. Αν θες το πιστευεις. Πάνω απ’όλα μην αποκόβεις τα προηγούμενα γεγονότα και αποφάσεις της αποχώρησης του ΚΚΕ από τον ενιαίο ΣΥΝ. Είμαι βεβαιος στου μέλλοντός σας τη ΚΕ θα κανετε την αυτοκριτική σας για τη τότε σταση σας. Και θα επανεξετασθεί η θέση σας αυτή.Είναι πολύ κοντά
  η ημέρα αυτή. Να μου το θυμάσαι.
  και πάλι τη Καλημέρα μου…

  ΥΓ: Μπροστα μας εχουμε αγώνες υπεράσπισης του λαού. Εμείς θα πρεπει να τον υποστηρίξουμε από τη φτώχεια αυτή. Κι όταν λέμε εμείς εννοώ την Αριστερά. Καλούς και ενωτικούς αγώνες σύντροφοι.

 48. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Καλημέρα !

  Συγνώμη, αλλά έχεις μπερδέψει πράγματα στο μυαλό σου …
  Εχτός αν μας κάνεις πλάκα !

  Ο Χαρίλαος (τον Φλωράκη δεν εννοείς;), και σαν καπετάνιας του ΕΛΑΣ, και σαν ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ χώρο που υπηρέτησε ήταν ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ χώρος.
  Άρα ;
  Γιατί τον αναφέρεις ;

  Τώρα, τι εννοείς όταν λές ότι τον χώρο σου (τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για να μην μπερδεύομαστε, έτσι δεν είναι;) τον δημιούργησε το … ΚΚΕ ;;;;;;;;;;
  Ότι το ΚΚΕ, έδωσε το …ο.κ. στους Κύρκους και τους άλλους να σμπαραλιάσουν το Κόμμα το 1968 ;;;;;;;;;
  Ότι το ΚΚΕ, πήγε να διαλύσει το … ΚΚΕ, το 1991 ;;;;;;;;;;;;

  Φίλε μου, σε παρακαλώ δηλαδή, προσπάθησε να ξεφύγεις από τις αυταπάτες σου, από τις ονειρώξεις σου, από τις εντελώς ανιστόρητες αναφορές.
  Αν, φυσικά, θέλεις να βοηθήσεις και τον εαυτό σου και μας και γενικά το Κίνημα.
  Αν, πάλι, δεν θέλεις, τι να πω, έχεις χοντρό πρόβλημα που αφορά την ΑΛΗΘΕΙΑ και μάλλον δεν το αντιλαμβάνεσαι.

  Κοίτα, λαθροχειρείς όταν λες ότι ο ΣΥΝ είνα απότοκο του κοινού πορίσματος ΚΚΕ – ΕΑΡ !
  Το σημερινό σχήμα του ΣΥΝ, δεν έχει καμμία σχέση με το τότε.
  Και στην πολιτική του στρατηγική, και στην συγκρότησή του και παντού.
  Είναι έγκλημα πολιτικό (και έχει μέχρι και ποινικά κολάσιμες σκοπιμότητες) που διατηρεί έναν τέτοιο τίτλο, ενώ θα του ταίριαζε καλύτερα ένα άλλο όνομα … ΠΑΣΟΚ !

  Επίσης είναι χοντρό ψέμα (θα έλεγα ότι είναι και χυδαίο, αλλά …) ότι το ΚΚΕ ή η Ηγεσία του λέει στα μέλη του για τη διάλυση του ΣΥΝ.
  ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνέβει κάτι τέτοιο.
  Και μιλάς με ένα μέλος του Κόμματος για πάνω από 26 χρόνια, που πέρασε όλες τις καταστάσεις, γνωρίζει (όπως πολλές φορές σου έχω αποκαλύψει) για για τις φράξιες τύπου Στρατούλη και άλλων, για τις προσπάθειες διάλυσης του Κόμματος που κρατάνε ακόμα και πριν το 1968 – κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, ή τελικά πράγματι δεν το καταλαβαίνεις ή η κομματική σου προσήλωση στον ΣΥΝ δεν σε αφήνει να δεις την αλήθεια; – έχω και προσωπικά, στοιχεία, που δεν θέλω να αποκαλύψω …

  Φίλε μου, πίστεψέ με, ο Ιστορικός του Μέλλοντος, θα γράψει με μελανά γράμματα ΟΛΕΣ τις προσπάθειες (για μένα κατευθυνόμενες ξέρεις από που) διάλυσης του Κόμματος, θα γράψει με μελανά γράμματα τη συμφωνία σας με το Μάαστριχτ και γενικά την ΕΕ, την διγλωσσία σας στο Γιουγκοσλαβικό και το Λιβυκό, την υπογραφή σας στην αμερικάνικη πρεσβεία, τη συνεργασία σας σε συνδικαλιστικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο με το ΠΑΣΟΚ, και τόσα άλλα !

  Μια παράκληση: Μπορείς να μάθεις (και να … μην μου πεις) τι κάναν οι Ανδρουλάκης – Δαμανάκη στο πρώτο συνέδριο του κόμματος (τότε) του Γιέλτσιν, στη Μόσχα ;
  Με τίνος εντολή πήγαν και τι είπαν όταν γύρισαν ;

  υ.γ. 1: Σωστά ! Μόνο, που, η θέση σου (ΚΑΙ η δική σου) είναι με το ΠΑΜΕ …
  Τη μέρα που και εσύ και άλλοι σύντροφοι το καταλάβετε αυτό, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες ..

  υ.γ. 2: Μήπως ξέρεις τι κάνει ο Κωστόπουλος και ο Θεωνάς ;
  (αυτό, αν το μάθεις, θέλω να μου το γράψεις)

  Σε χαιρετώ συντροφικά !

 49. Ο/Η TRASH λέει:

  @Αστυ:
  Μια και με ανάφερες πρώτο-πρώτο, να σου απαντήσω και εγώ σε δύο πράγματα.
  Αρχικά, εκείνο που μου σπάει κυριολεκτικά τα νεύρα στον χώρο σου, είναι η προσπάθεια να ξεγλυστράτε σαν τα χέλια. Γιατί δεν μπορεί βρε άστυ, στο ίδιο ποστ και σε άλλο σχόλιο να λες πως ο χώρος σου υπάρχει από το ’91, και μετά να μου λες πως τον έφτιαξε ο …Χαρίλαος! Δεν μπορεί σε παλιότερη διαφωνία μας να επιμένεις πως ο ΣΥΝ είναι κόμμα και όχι συνασπισμός κομάτων, και μετά να μου επικαλείσαι το «κοινό πόρισμα» ΕΑΡ-ΚΚΕ. Ή το ένα θα ισχύει ή το άλλο, και τα δύο δεν γίνεται! Αποφασίστε λοιπόν πρώτα εσείς, τι από τα δύο, και μετά να πούμε και εμείς την άποψη μας (που και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι και η καλύτερη…).
  Τώρα πως εξηγείται να είχατε διαφωνήσει (δεν είσαι ο μόνος) με το «κοινό πόρισμα» ή με το να γίνεται μέλη του (ενιαίου)ΣΥΝ, και μετά να φύγατε από το κόμμα για να πάτε στον …ΣΥΝ, ο θεός και η ψυχή σας, πάντως αντίφαση καραμπινάτη είναι.
  Το τι ενωτική είναι μία δύναμη που ξεκινάει την ζωή της με τον ισχυρισμό πως έχει διασπάσει το …ΚΚΕ (με αυτό το επιχείρημα δεν μου απάντησες την άλλη φορά για τον τίτλο ΣΥΝ, ότα σου είπα πως απλά ντρεπόσαστε να πείτε πως απλά προσχωρήσατε στην ΕΑΡ; Πως δηλαδή εκτός από την ΕΑΡ υπήρχε και κομμάτι που είχε φύγει από το ΚΚΕ, άρα Συνασπισμός ήταν ακόμη;)
  Από εκεί και πέρα το ποιός προσέβλεπε σε διάλυση άλλων χώρων, αν ρίξουμε μία ματιά στα κείμενα του ΣΥΝ το ’91 για το τέλος των ΜΛ κομμάτων, και δούμε λίγο μέσα σε ποιά ατμόσφαιρα, «του τέλους της ιστορίας», των ανατροπών στις λαϊκές δημοκρατίες, της αυτοδιάλυσης ένός σωρού ΚΚ της Ευρώπης, κάποιοι εγκατέλειψαν το καράβι που θεωρούσαν έτοιμο (σύμφωνα με τα πορίσματα τους) να βουλιάξει, μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.
  Βέβαια όπως έλεγε και ο «αρχηγός», το «Κουκουέδικο ξαναστήθηκε στα πόδια του, γιατί όποιος θέλει να διαλύσει το ΚΚΕ είναι σαν να θέλει να διαλύσει τον ίδιο τον λαό».
  Το κόμμα την έχει κάνει την αυτοκριτική του όχι φυσικά για την αποχώρηση από τον ΣΥΝ, αλλά για την σύσταση του. Και δεν γνωρίζω να υπάρχει ούτε μία αντίρρηση –όχι μέλους- αλλά ούτε καν οπαδού του, επ’αυτού.
  Τέλος, μετά από αυτό (http://fadomduck2.blogspot.com/2011/09/blog-post_16.html ), πες μου σε παρακαλώ, πάνω σε τι και με ποιο σκοπό, να «πορευτούμε μαζί» όπως λες…

 50. Ο/Η faros λέει:

  TRASH: Είναι φανερό, ότι η «Αυγή», προβάλλει την πολιτική στραγηγική του ΣΥΝ που είναι η υπεράσπιση με νύχια και με δόντια του καπιταλισμού – ιμπεριαλισμού.

  Αυτό, δυστυχώς, κάποιοι αγωνιστές σαν τον αστυ, ή δεν το βλέπουν, ή δεν θέλουν να το δουν, ή …
  Τι να πω …

 51. «Γι΄αυτό τον Σύντροφο Χαϊτά τον γράφεις Χάιτα »

  O γ.γ. γραμματέας του ΚΚΕ που χάθηκε στη Σιβηρία κατα την εποχή των σταλινικών διώξεων αναφέρεται ως «Ανδρόνικος Χαϊτάς». Όμως η οικογένειά του από το Σοχούμι γράφεται ως «Χάιτας».

  Ο τονισμός στη λήγουσα ταιριάζει σε όλα τα ονόματα που προέρχονται από επάγγελμα ή ιδιότητα, ενώ στην εκφορά του στην ποντιακή διάλεκτο ταιριάζει ο τονισμός στην προπαραλήγουσ. Γι αυτό το βρίσκουμε και με τις δύο εκδοχές.

  Οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι και οι δύο τύποι είναι σωστοί.

 52. Ο/Η faros λέει:

  Πόντος και Αριστερά: Κατ΄αρχή, να πω, ότι είμαι πολύ χαρούμενος που (ξανα)βλέπω σχόλιό σου στο μπλογκ μου !
  Σ΄ ευχαριστώ πολύ.

  Επί της ουσίας.
  Το θέμα μας δεν είναι … γραμματικό, αλλά ουσιαστικό !
  Από που αντλεί κανείς τις πληροφορίες που δίνει, ή τα στοιχεία …

  Μια μόνο παρατήρηση: Οι λεγόμενες «σταλινικές διώξεις» βρίσκονται στην φαντασία κάθε αντικομμουνιστή …
  Θα σου πω ένα προσωπικό μου παράδειγμα, για να καταλάβεις τι εννοώ.
  Που λες πριν αρκετά χρόνια, στο νοσοκομείο, γνωρίζω έναν επαναπατριζόμενο (έτσι τουλάχιστον μου είπε) ελληνοπόντιο από την Ουκρανία.
  Ο οποίος μου είπε ότι είχε εξοριστεί στην Σιβηρία …
  Ο λόγος ;
  Μετά από πίεση δική μου, γιατί χτύπησε έναν αστυνομικό μέσα στο αστυνομικό τμήμα …
  Κανονικά, θα έπρεπε, προφανώς, να του δώσουν … παράσημο …
  Έ ;;;

 53. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Καλημέρα
  Κλείνοντας αυτό το ποστ γιατί παρατράβηξε…η κοινωνία καιγεται και μεις ασχολούμαστε με περασμένα…θα πει κάποιος…σημειώνω…

  Φαρε…ναι ο Χαρίλαος Φλωράκης ήταν αυτός που πρωταγωνήστησε στη δημιουργία του ενιαίου ΣΥΝ…λες να το κανε συρόμενος από τους «οπορτουνιστές»; Δεν το πιστεύω για το Χαρίλαο,ούτε και για κανένα ΓΓ του ΚΚΕ….μη φερεσαι συνδικαλιστικά και μπλέκεις το 68 με το 89…..για να ξεφύγεις…ως παλιός ξερεις πολύ καλά τι λέω… Ναι ο Σημερινός ΣΥΝ δεν εχει καμμιά σχέση μ’εκείνον…Είναι βεβαιο….ο τότε είναι πολύ πιο πίσω από το σημερινό….αν διαβάσεις το κοινό πόρισμα ΚΚΕ-ΕΑΡ θα το καταλάβεις…
  Τρας
  Μη μπερδευεσαι….καιμη κολλάς «συνδικαλισμό» από το Φάρο
  Το 91 δημιουργήθηκε ο ΣΥΝ ως κόμμα…Το 89 ήταν ενιαίος και δημιουργήθκε από το ΚΚΕ και την ΕΑΡ(η οποία αυτκαταργήθηκε)…αργότερα ..πολύ αργότερα συμμετείχαν και άλλες δυνάμειςοι οποίες έφτιαξαν την πολιτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ.
  Για το πόρισμα.Είπα ότι διαφώνησα με το τρόπο που μας επιβλήθηκε…με το από πάνω χωρίς ουσιαστική συζήτηση….και εγινε προσπάθεια κατόπιν εορτής να πειστούμε για την ουσία.Και μας έπεισαν. Ξερεις τι είναι να βλέπεις καθοδηγητή να επιχειρηματολογεί υπέρ του πορίσματος και μετά από λίγο να βλέπεις τον ίδιο να είναι εναντίον και να μας καλεί να αποχωρήσουμε; Αυτό δεν είναι σχιζοφρενεια; …τι είναι;…βεβαια προήχθη ο άνθρωπος έγινε μέλος του ΠΓ…και είναι ακόμη αν δε κάνω λάθος.

  ξεκολλάτε δε γίνονται όλα για να διασπάσουν το ΚΚΕ…

 54. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Λοιπόν να σου πω κάτι ;

  Δεν θα κάνω καν τον κόπο να διαβάσω το σχόλιό σου …
  Και ξέρεις γιατί ;
  Γιατί έπεσε το μάτι μου στην τελευταία φράση σου … για το … ξεκολλάτε …

  Κοίτα ποιος το λέει αυτό !
  Ο κολλημένος με … ούχο !!! 😛 😛 😛
  Τόσο αντιΚΚΕ, φίλε μου, δεν είναι ούτε ο … Ομπάμα !!!

  υ.γ.: δεν το καταλαβαίνεις ότι με προσβάλλεις με αυτό το «ξεκολλάτε» ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: