Σενάρια

Το παρακάτω κείμενο, αποτελεί σκεφτικό του συγγραφέα του, δεν απηχεί την πραγματικότητα και ό,τι ακουμπά σε πραγματικά γεγονότα ή πρόσωπα, είναι απλή σύμπτωση.

Πολύ συνοπτικά, τις επόμενες μέρες, θα γίνουμε μάρτυρες των παρακάτω ιστορικών γεγονότων, που θα βάλουν τη σφραγίδα τους στη χώρα μας και το λαό μας για πολλές δεκαετίες.

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου θα κληθεί το λεγόμενο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών (όλων όσων αυτό τον καιρό δηλώνουν έτσι – από Σαμαρά, μέχρι Κουβέλη και Δημαρά) υπό τη αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπανδρέου, θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την κάκιστη κατάσταση της χώρας στον οικονομικό και όχι μόνο τομέα. Η κατάσταση, θα περιγραφεί όχι απλά με μελανά χρώματα, αλλά ως δρα-μα-τι-κή !
Κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσει να εκμαιεύσει την καθολική συμφωνία για πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Εκλογές που στόχο θα έχουν να δρομολογήσουν συμμαχίες, συγκυβερνήσεις.

Παρένθεση.
Ο στόχος της αστικής τάξης και των κομμάτων της, είναι μετά τις εκλογές από μία συγκυβέρνηση όσο το δυνατό περισσοτέρων κομμάτων – διαχειριστών του καπιταλισμού, να παρθούν ακόμα πιο αντιλαϊκά, πιο βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού μας.
Κλείνει η παρένθεση.

Κατά την προεκλογική περίοδο (μιλάμε για την περίοδο από τον Οκτώβρη φέτος, μέχρι το πολύ τον Γενάρη του 2012) θα υπάρξουν δύο ζητήματα που θα κυριαρχήσουν.

– Η κρίση και οι τρόποι εξόδου απ΄ αυτήν

– Η συμμαχική συγκυβέρνηση, που θα πάρει τα μέτρα για να βγει η χώρα απ΄ την κρίση

Έτσι, θα δούμε από τη μία να στοιχίζονται όλα σχεδόν τα αστικά κόμματα, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, πολύ πιθανό να βρεθούν στο ίδιο «μετερίζι» και οπορτουνιστικές δυνάμεις.

Απ΄ την άλλη, θα δούμε την τεράστια προσπάθεια Εργατικών Ταξικών Δυνάμεων, όπως το ΚΚΕ, η Κ.Α., άλλα κόμματα που θα ιδρυθούν αυτό το διάστημα, Τοπικές Ομάδες και Οργανώσεις ανά την Ελλάδα, άλλες δυνάμεις που θα απεγκλωβιστούν βλέποντας κατάματα την αλήθεια, για την Οικοδόμηση μιας Νέας Συμμαχίας, μιας Λαϊκής Συμμαχίας, που θα δώσει την άλλη προοπτική.
Μια προοπτική που θα έχει στόχο να βγάλει τη χώρα από την κρίση, επιμερίζοντας τις ευθύνες σ΄ αυτούς που τις έχουν, φροντίζοντας και προστατεύοντας τον εργαζόμενο λαό, τους άνεργους, τις ευπαθείς ομάδες, όλους όσους πλήττει η μέχρι τώρα βάρβαρη πολιτική των αστών.
Με κύριο στόχο την Σοσιαλισμό !

Βασικός στόχος, διακηρυγμένος, που τα επιχειρήματα όλων των πλευρών θα γίνει προσπάθεια να αναλυθούν καθ΄ όλη τη προεκλογική περίοδο, είναι η ΕΞΟΔΟΣ της χώρας από την Ζώνη του Ευρώ.
Μια έξοδος, που θα έχει ως χαραχτηριστικό της, την διατήρηση του ευρώ ως νόμισμα της χώρας, ή αν εκδοθεί η λεγόμενη «νέα δραχμή» να ισχύσει η ισοτιμία 1 προς 1.
Όλοι γνωρίζουν, άλλωστε, ότι το όποιο «κούρεμα», δηλαδή χειρότερη ισοτιμία, θα κάνει άνω κάτω την αγορά, τις καταθέσεις, τα πάντα !
Αν τις εκλογές (που θα γίνουν το πολύ αρχές Φλεβάρη του 2012) τις κερδίσει το μπλοκ των αστικών κομμάτων, τότε η χώρα θα μπει σε μόνιμη κατάσταση Μνημονίων, Συνεχών Περικοπών, Μόνιμης Υψηλής Ανεργίας, Κούρεμα (κλείσιμο) των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σε αντάλλαγμα, η αστική κυβέρνηση, θα «πετύχει» το «κούρεμα» των δανειακών χρεών της χώρας, ίσως φτάσει και το 20% – δηλαδή πάνω από 80 δις ευρώ.
Φυσικά, οι δανειστές της χώρας, γνωρίζουν ότι αν δεν «προσφέρουν» κάτι, θα τα χάσουν όλα !

Τώρα να γίνει ξεκάθαρο ότι, αν τις εκλογές τις κερδίσει η Λαϊκή Συμμαχία, πράγμα πολύ πολύ πιθανό, τότε η επιστροφή στη Δραχμή θα συνοδευτεί με την πλήρη αποδέσμευση από την Ε.Ε., την πλήρη άρνηση εξυπηρέτησης των δανείων της πλουτοκρατίας.

Στο χέρι του λαού μας είναι ποιο από τα δύο παραπάνω σενάρια (όσον αφορά ποιος θα κερδίσει τις εκλογές) θα γίνει και … έργο !

 

8 Responses to Σενάρια

 1. Ο/Η ρούλα λέει:

  ρε, φάρε,
  συγγνώμη αλλά η Αλέκα δεν είπε ότι αν αυτή τη στιγμή επιστρέψουμε στη δραχμή το αποτέλεσμα θα είναι ολέθριο για τη χώρα; http://e-globbing.blogspot.com/2011/05/blog-post_3465.html δεν έχω καταλάβει το χριστό μου 😛 μήπως μπορεί κανένας trash που τα λέει απλά και ωραία να εξηγήσει; τι παίζει με την ευρωζώνη και τι ακριβώς λέει η αλέκα; (συγγνώμη κι όλας αλλά δεν τα πιάνω όλα :P)

 2. Ο/Η ακροβατιστής λέει:

  Μία από τις καλύτερες αναρτήσεις σου Φάρε…
  Να σημειώσω οτι το επόμενο διάστημα πρέπει να περιμένουμε προβοκάτσιες και πολύ λάσπη στο ΚΚΕ και το Λαικό Κίνημα…Ηδη έχουν αρχίσει τα όργανα!Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση…
  Θερμή καλησπέρα…

 3. Ο/Η faros λέει:

  ρούλα: Με … μπέρδεψες ! Ρούλα είσαι ή Κούλης ή Μπούλης ;;;;;;;;;

  Σωστά είπε η Αλέκα !
  Αν το αστικό σύστημα (π.χ. μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ), βγάλει τη χώρα μεν από το ευρώ και μας γυρίσει στην δραχμή, χωρίς έξοδο από την Ε.Ε., χωρίς μια Λαϊκή Κυβέρνηση που θα αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη της πλουτοκρατίας, φυσικά, αυτό, θα είναι ΟΛΕΘΡΙΟ για τη χώρα και κυρίως τον εργαζόμενο λαό !

  Η ευρωζώνη είναι το ευρώ !
  Π.χ. η Αγγλία δεν ανήκει στην ευρωζώνη γιατί έχει ως νόμισμα τη Λίρα.
  Αυτό που ψάχνει η αστική τάξη της χώρας μας, είναι να ΜΗΝ φύγουμε από το ευρώ, γιατί το «κούρεμα» των επιχειρήσεών της θα είναι σε ένα ποσοστό πάνω από 80% !
  Δηλαδή με δραχμή θα κλείσει το 80% των επιχειρήσεων, γιατί δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα χρέη από τα δάνεια που έχουν πάρει.

  Φυσικά με το «κούρεμα» των επιχειρήσεων, θα έχουμε και «κούρεμα» δηλαδή κόψιμο και στις λαϊκές καταθέσεις, ενώ τα δάνεια που έχουμε πάρει (π.χ. στεγαστικό ή καταναλωτικό) θα αυξηθούν (γιατί θα αυξηθεί και το κεφάλαιο και το επιτόκιο).

  Φυσικά, επίσης, τα δάνεια της χώρας (της πλουτοκρατίας είναι, αλλά … ), ίσως και να τριπλασιαστούν, οπότε θα χρειαστούν πολύ πολύ χειρότερα μέτρα σε βάρος μας – απολύσεις, μισθοί και συντάξεις 700 ευρώ για ΟΛΟΥΣ !

  Πόσο πιο απλά, πλέον …

 4. Ο/Η faros λέει:

  ακροβατιστής: Γεια χαρά ! Καιρό είχαμε να τα πούμε !

  Έχεις πολύ δίκιο – αρκετοί σαν και εμένα, αυτό το ξέρουμε και το περιμένουμε !

  Επίσης Θερμή Καλησπέρα από την όμορφη Σαμοθράκη όπου βρίσκομαι αυτή τη στιγμή !

 5. Ο/Η ρούλα λέει:

  δηλ. πρέπει να βγούμε από το ευρώ μόνο αν έχουμε σκοπό να μην πληρώσουμε το χρέος; και αν φύγουμε από ΕΕ τι θα γίνει μετά; τι προτείνει το κκε να γίνει μετά; και πώς ξέρουμε ότι δε θα γίνει της Γιουγκοσλαβίας;

 6. Ο/Η faros λέει:

  ρούλα: Τίποτα δεν ξέρεις … Ούτε εσύ ούτε εγώ …
  Η ζωή δείχνει …

  Το θέμα είναι: Δεχόμαστε το σημερινό … σήμερα, ή κάνουμε κάτι άλλο ;
  Έστω και ως δοκιμή ;

  Κοίτα, βγαίνουμε από το ευρώ, αν έχουμε σκοπό να πάμε σε άλλο κοινωνικοπολιτικό – οικονομικό σύστημα !

  Ξεκάθαρα πράγματα : Το ΚΚΕ προτείνει την Λαϊκή Εξουσία που θα εφαρμόσει την Λαϊκή Οικονομία, τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό.
  Και αυτά δεν νοούνται ούτε με ευρώ, ούτε με Ε.Ε., ούτε γενικά με διαχείριση του υπάρχοντος καπιταλιστικού συστήματος, όπως προτείνουν τα αστικά και τα οπορτουνιστικά κόμματα, γιατί απλά η κρίση θα ανακυκλώνεται !

  Όταν λέμε δεν πληρώνουμε το χρέος, εννοούμε ότι δεν δεχόμαστε ότι το χρέος αφορά τον εργαζόμενο λαό, αλλά όπως είναι και η πραγματικότητα, το χρέος αφορά το μεγάλο κεφάλαιο, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, οι οποίοι και πρέπει προφανώς να επιστρέψουν τα δάνεια που πήραν όλα αυτά τα χρόνια.

 7. Ο/Η ρούλα λέει:

  ε, αφού ό,τι και να κάνουμε είμαστε χαμένοι όπως το βλέπω εγώ… καλύτερα να τους φτύσουμε και να πάμε από τις βόμβες παρά να μας φτύσουνε και να πάμε από την πείνα…

 8. Ο/Η faros λέει:

  ρούλα: Αγαπητή μου Ρούλα, αν ο λαός είναι ενωμένος, μπορεί και τις βόμβες να αποκρούσει …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: