Γιατί, Λαϊκή Εξουσία !

Να γιατί !

Διότι, η λαϊκή εξουσία θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους που σπαταλώνται σήμερα στο πλαίσιο της αστικής στρατηγικής για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων.

 Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1. Την κατάργηση της χρηματικής αφαίμαξης και ληστείας που επιβάλλει η καπιταλιστική ιδιοκτησία και των πολύμορφων πακέτων που αδειάζουν τα κρατικά ταμεία για να στηρίζονται οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

2. Τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, το οποίο δε χρωστούν οι εργαζόμενοι και το οποίο ξεπέρασε πλέον τα 340 δισ. ευρώ, ενώ αυξήθηκε κατά 41 δισ. ευρώ μόνο το 2010.

3. Την κατάργηση στρατιωτικών δαπανών για σχέδια του ΝΑΤΟ (π.χ. αποστολές στο Κόσσοβο, στο Αφγανιστάν).

4. Η παραγωγικότητα της εργασίας θα ανέβει με την αξιοποίηση των τεχνολογιών και με τη συμμετοχή του λαού στον εργατικό έλεγχο. Μακριά από το κυνήγι της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας θα επιτυγχάνεται η μείωση των δαπανών εργασίας και υλών με ταυτόχρονη αύξηση του παραγόμενου αποτελέσματος.

5. Ο εργατικός έλεγχος, η πολιτική μείωσης των κοινωνικών και μισθολογικών ανισοτήτων θα συμβάλλουν και στο δραστικό περιορισμό της διαφθοράς των κρατικών υπαλλήλων, καθώς και των φαινομένων κακοδιαχείρισης.

6. Η αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία και ένωση θα διαμορφώσει ευνοϊκούς όρους για τη σύναψη αμοιβαία επωφελών διεθνών σχέσεων συνεργασίας. Η λαϊκή εξουσία είναι η μόνη που μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις προς όφελος της κοινωνικής ευημερίας και να υπερασπίσει αποτελεσματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

7. Η σημαντική γεωπολιτική θέση της χώρας, ιδιαίτερα για τη μεταφορά ενέργειας και εμπορευμάτων μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής, διαμορφώνει μια σημαντική διαπραγματευτική βάση για τη λαϊκή εξουσία, ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.

 

4 Responses to Γιατί, Λαϊκή Εξουσία !

 1. Ο/Η black bedlam λέει:

  Πρέπει να καταφέρουμε να πείσουμε τον κόσμο ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις εκείνες, που μπορούν να τον καταστήσουν κυρίαρχο στον πλούτο που ο ίδιος παράγει.
  Πρέπει να πείσουμε αυτόν τον κόσμο, ότι έχει την δύναμη και μπορεί να αντιδράσει. Ότι μπορεί και απαιτείτε να αντισταθεί.
  Πρέπει να τον πείσουμε ότι δεν μπορεί να περιμένει,αν ο ίδιος δεν αντιδράσει και, ότι τελικά και πλέον, δεν έχει να χάσει τίποτα παρά μόνον τις αλυσίδες του.

 2. Ο/Η Philemon λέει:

 3. Ο/Η faros λέει:

  black bedlam: Σωστά !

  Είναι ένα στοίχημα, που πρέπει να το κερδίσουμε !

 4. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Τόσο απλές αλήθειες … και όμως ο κόσμος δεν λέει να καταλάβει !

  Ότι η πολιτική και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και γενικά των αστικών κομμάτων δεν κάνει τίποτα άλλο παρά υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: