«Φιλικοί» … βομβαρδισμοί !

Βέβαια, για όποιον έχει έστω και λίγες γνώσεις, για το το τι έγινε στην Γιουγκοσλαβία, δεν υπάρχει ούτε απορία, ούτε προβληματισμός !

Για τους Λίβυους … «αντάρτες», όμως, σίγουρα υπάρχει μεγάλος προβληματισμός.
Και εκνευρισμός !

Δεν μπορούν να καταλάβουν πως γίνεται και οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί αποδεκατίζουν τους … ίδιους και όχι τους Κανταφικούς !
Πράγματι, από τους μέχρι σήμερα βομβαρδισμούς των «συμμάχων», υπάρχουν πάνω από 20 νεκροί και δεκάδες ίσως και εκατοντάδες τραυματίες ανάμεσα στους … αντικαθεστωτικούς !!!΄

Ίσως τώρα κατάλαβαν επιτέλους το γεγονός ότι οι «σύμμαχοι» του ΝΑΤΟ, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα πετρέλαια του Καντάφι και όχι τα … ανθρώπινα δικαιώματα !

Άσε που κάποιοι ανόητοι (έτσι θα τους χαραχτήριζα εγώ) «αντάρτες» περιμένουν απ΄το ΝΑΤΟ να ζητήσει … συγνώμη για τους βομβαρδισμούς εναντίον τους !
Λες και ότι αυτό θα δικαιολογούσε τους θανάτους και τους τραυματισμούς.
Φυσικά, το ΝΑΤΟ, ούτε αυτό έκανε !

26 Responses to «Φιλικοί» … βομβαρδισμοί !

 1. Ο/Η tasos λέει:

  Την πρόσκληση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο την έκαναν οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις στην Ανατολική Λιβύη. Ο επικεφαλής των αντι-κανταφικών είναι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών του Καντάφι, ενώ ο πρώτος που έφυγε από την κυβέρνηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, πήγε στις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ, καλώντας για βοήθεια στην επιδίωξη ανατροπής του Καντάφι. Επομένως, ο πόλεμος «νομιμοποιήθηκε» από μερίδα ιμπεριαλιστών, γιατί οι ηγετικές αντικαθεστωτικές δυνάμεις τους κάλεσαν, διεκδικώντας για λογαριασμό τους ανακατατάξεις στην εξουσία, στα πλαίσια της διαπάλης για το ποιο τμήμα της αστικής τάξης, το παλιό ή το εκσυχρονιστικό, θα διεκδικήσει την ιδιοκτησία και τη διαχείριση των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, του πλούτου, γενικότερα, στη Λιβύη και τη συνδιαχείριση με τα διεθνικά μονοπώλια. Στο πλαίσιο της διαπάλης για αστικούς εκσυγχρονισμούς και στο πολιτικό σύστημα. Επομένως, δεν είναι πόλεμος ανάμεσα στην αστική τάξη και στο λαό, δεν πρόκειται περί λαϊκής εξέγερσης, αλλά μεταξύ μερίδων της αστικής τάξης. Ο πόλεμος είναι ιμπεριαλιστικός και άδικος και από τη μεριά που υπερασπίζεται τα συμφέροντά του ο Καντάφι. Και αυτός είχε αναπτύξει σχέσεις με μερίδα ιμπεριαλιστών, αλλά πρόσφατα άλλαξε επιλογές, με μεγαλύτερα ανοίγματα σε Ρωσία, Κίνα, κ.λπ. Επομένως, και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, ο πόλεμος είναι άδικο

 2. Ο/Η faros λέει:

  tasos: Πολύ σωστή η ανάλυση που κάνεις.

  Έτσι είναι.
  Έχουμε μια διαμάχη για το ποιος θα διαχειρίζεται τον φυσικό πλούτο της Λιβύης.
  Και σ΄αυτήν κάποιοι, θεώρησαν σκόπιμο να «εμπλέξουν» και τα γνωστά ξένα κράτη που χρόνια τώρα, με την αποικιοκρατική τους πολιτική, εκμεταλλεύονται τους λαούς της Αφρικής (και όχι μόνο, φυσικά).

  Γαλλία, Αγγλία και ΕΠΑ, άλλο που δεν θέλαν …
  Ψάχναν μια αφορμή …
  Στήσαν και ένα σκηνικό με δήθεν «αγανακτισμένους» πολίτες – παλιά τους τέχνη κόσκονο – το εμφάνισαν στα κανάλια … και … νάτην … η επέμβαση !
  Σαν έτοιμη από καιρό – ίσω και χρόνια !

  Ένας ακόμα άδικος (πως θα μπορούσε να ήταν και αλλιώς) ιμπεριαλιστικός, κεφαλαιοκρατικός πόλεμος.

 3. Ο/Η d1amat λέει:

  Πώς το λεν αυτό με επιστημονική ορολογία; Παράπλευρες απώλειες;
  Οι δύσμοιροι οι Λίβυοι αντάρτες-προβατάκια… Θέλουν να διώξουν τον λύκο Καντάφι και φωνάξαν ένα κοπάδι λύκους να βοηθήσουν!

 4. Ο/Η black bedlam λέει:

  Ιμπεριαλιστικός και άδικος ο πόλεμος στην Λιβύη.Ιμπεριαλιστικοί και άδικοι όλοι οι πόλεμοι που γίνονται με στόχο την παραπέρα εκμετάλλευση των λαών.Οι πόλεμοι άλλωστε είναι συνυφασμένοι με την φύση του καπιταλισμού.Τον κουβαλάει μαζί του από τα γεννοφάσκια του.
  Οι αιτίες των πολέμων βρίσκονται μέσα στον ίδιο τον καπιταλισμό και στην ανάγκη του να διευρύνει τις αγορές, να διευρύνει την κυριαρχία του.
  Κανένας πόλεμος δεν είναι δίκαιος, εκτός από τον πόλεμο που διεξάγει η εργατική τάξη ενάντια στον ταξικό της εχθρό το κεφάλαιο, προκειμένου να απελευθερωθεί από την εκμετάλλευση και να καταστεί τάξη καθ΄εαυτό.Πάει να πει για την πάρτη της.
  Αλλά δυστυχώς τέτοια χαρακτηριστικά, δεν εμφανίζει ο πόλεμος στην Λιβύη.Όσο για τους αντικαθεστωτικούς ε,τα περιγράφει ο Τάσος.
  Το κακό είναι ότι με τους μηχανισμούς τους, αποπροσανατολίζουν μεγάλες λαϊκές μάζες που στο τέλος τις χρησιμοποιούν σαν ασπίδα, όχι μονάχα στους πολέμους τους, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου να έχουν κάλυψη και νομιμοποίηση.
  Άντε να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε.

 5. Ο/Η faros λέει:

  d1amat: Κυκλοφορεί κι ως ανέκδοτο …
  Κάποιος, λέει, για να διώξει από το σπίτι του τα ποντίκια που υπήρχαν, πήγε και πήρε … φίδια !

  Άντε, μετά, να διώξεις τα φίδια … 😛 😛 😛

 6. Ο/Η faros λέει:

  black bedlam: Ολοι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι σαφώς και είναι ΑΔΙΚΟΙ !

  Φυσικά, όλοι οι Ταξικοί Πόλεμοι που γίνονται για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, των καταπιεσμένων, είναι ΚΑΙ δίκαιοι ΚΑΙ επιβεβλημένοι !

  Ξεκάθαρα πράγματα !

  Για τη Λιβύη, η γνώμη μου είναι ότι κανένας λαός δεν ξεσηκώθηκε … βαλτοί είναι αυτοί που εμφανίζονται στις τιβί, όπως αμερικανόθρεφτοι είναι αυτοί που προορίζονται για αντικαταστάτες του Καντάφι, όπως περιέγραψα σε προηγούμενο άρθρο.

  Την Καλημέρα μου !

 7. Mήπως , λέω, μήπως το σχέδιο ήταν κάπως έτσι:
  Στρατολογούν κάποια στιγμή αντικαθεστωτικούς, τους εκπαιδεύουν και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή. Στη συνέχεια όταν φτάσει η στιγμή, ενεργοποιούνται και καλούν σε βοήθεια τη «δημοκρατική δύση».Η όποια εμφορούμενη από «δημοκρατικές ανησυχίες και ιδεώδη» σπεύδει να αποκαταστήσει το δίκιο.
  Το σχέδιο αυτό έχουν επιχειρήσει να το εφαρμόσουν στην Κούβα αλλά έσπασαν τα μούτρα τους πολλές . Δείτε εδώ τι εννοώ…
  http://redwildwind.blogspot.com/2011/04/blog-post_09.html

 8. Σε καμιά περίπτωση μην εννοήσει κανείς ότι υπάρχει αντιστοιχία σε Κούβα -Λιβύη.

 9. Ο/Η Philemon λέει:

  ΘΕΡΜΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΑΡΕ!
  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ:
  …Διπλωματικές πηγές στον ΟΗΕ, επιβεβαίωσαν πως η Ουάσιγκτον, μέσω της Hillary Clinton, έδωσε το πράσινο φως στους Σαουδάραβες να καταπνίξουν την δημοκρατική εξέγερση στο Μπαχρέιν, με αντάλλαγμα τη θετική ψήφο του Αραβικού Συνδέσμου στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη.
  Η αποκάλυψη έγινε από δυο διαφορετικούς διπλωμάτες, ένας εκ των οποίων δήλωσε πως «Αυτός είναι και ο λόγος που δεν στηρίξαμε την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας. Εμείς πιστεύουμε πως οι περιπτώσεις της Λιβύης, της Υεμένης, και του Μπαχρέιν είναι ολόιδιες…».
  Η στήριξη του Αραβικού Συνδέσμου στην απόφαση του Σ.Α. είναι μύθος. Από τα 22 μέλη του, μόλις 11 ήταν παρόντα στη ψηφοφορία. Έξι από αυτά είναι μέλη του Gulf Cooperation Council (GCC), που στηρίζεται από την Αμερική και στο οποίο η Σ. Αραβία έχει τον κυρίαρχο ρόλο.
  Η Συρία και η Αλγερία ήταν αντίθετες, και έτσι οι Σαουδάραβες χρειάστηκε να πείσουν μόνο τρία άλλα μέλη του Συνδέσμου. Έτσι, ουσιαστικά, μόνο 9 από τα 22 μέλη του Συνδέσμου στήριξαν την επέμβαση στη Λιβύη.
  Βασικό ρόλο έπαιξε ο Γ.Γ, του Συνδέσμου Amr Moussa, που θέλει να τα έχει καλά με τη Ουάσιγκτον, προκειμένου να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Αιγύπτου. Για αυτό λοιπόν, την μεγάλη αραβική επανάσταση διαδέχθηκε η Σαουδαραβική αντεπανάσταση.
  Πολλοί «ανθρωπιστές» θα πουν πως αυτά είναι θεωρίες συνομωσίας. Αυτό όμως δεν αλλάζει τη βρώμικη πραγματικότητα. Οι παίκτες που παίζουν στη Λιβύη είναι το πεντάγωνο μέσω της Africom, το ΝΑΤΟ, η Σ. Αραβία, ο Amr Moussa του Αραβικού Συνδέσμου, το Κατάρ, η δυναστεία al-Khalifa του Μπαχρέιν, οι πανταχού παρόντες έμποροι όπλων, και τα νεοσυντηρητικά κοράκια που επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση των πάντων στη Λιβύη, ακόμη και του νερού. Τέλος, να μη ξεχνάμε τα όρνια της Δύσης, που έχουν βάλει στο μάτι το πετρέλαιο και το αέριο της Λιβύης.
  Μια παρενέργεια της μεγάλης αμερικανικής υποκρισίας είναι πως ο Λευκός Οίκος κάνει ότι μπορεί ώστε το ζήτημα του Μπαχρέιν να θαφτεί από τα αμερικανικά ΜΜΕ.
  Παράλληλα έχουμε τον εμίρη του Κατάρ Hamad bin Khalifa al Thani να βγαίνει στο al-Jazeera και να υποστηρίζει τις επιδρομές στη Λιβύη, προκειμένου «να σωθούν οι πολίτες». Κανένας όμως δεν τον ρώτησε αν θα έστελνε τα Μιράζ του για να σώσει και το λαό της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς.
  Στο μέτωπο της Λιβύης έχουμε μια περίεργη εξέλιξη. Το ΝΑΤΟ μοιάζει να αφήνει τις δυνάμεις του Καντάφι να προελαύνουν ανενόχλητες. Προφανώς, ο σκοπός είναι να εξασφαλίσουν πολιτικές και οικονομικές παραχωρήσεις από τους όχι και τόσο καθαρούς ηγέτες των επαναστατών, ένας εκ των οποίων είναι ο μέχρι πρότινος κάτοικος της Virginia, και πράκτορας της CIA Khalifa Hifter.
  Η Λιβύη του Καντάφι πρέπει να εξαφανιστεί, ώστε η άλλοτε Mare Nostrum Μεσόγειος των Ρωμαίων, να μετατραπεί σε λίμνη του ΝΑΤΟ. Η Λιβύη είναι η μόνη βορειοαφρικανική χώρα που δεν υποδουλώθηκε στην Africom , στην Centcom, η σε οποιαδήποτε από τις πάμπολλες οργανώσεις συνεργασίας του ΝΑΤΟ. Οι μόνες άλλες χώρες της Αφρικής που επίσης δεν συμμετέχουν στα αμερικανικά φόρα, είναι η Ερυθραία, η Ζιμπάμπουε, το Σουδάν, και η Αραβική Δημοκρατία του Σαουαχίρι.
  Επιπλέον, δυο μέλη της Νατοϊκής «Πρωτοβουλίας Συνεργασίας της Κων/πολης», το Κατάρ και τα ΗΑΕ, πολεμούν δίπλα δίπλα στα πλαίσια των Africom και NATO, για πρώτη φορά. Δηλαδή το ΝΑΤΟ και οι εταίροι του στον Περσικό Κόλπο, πολεμάνε μαζί στην … Αφρική. Μα το ΝΑΤΟ δεν είναι για την Ευρώπη;
  Έτσι σύμφωνα με την υποκριτική πολιτική του Ομπάμα, οι δικτάτορες που είναι συνεργάσιμοι, όπως αυτοί του Μπαχρέιν και της Υεμένης, μπορούν να χαλαρώσουν. Μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς κανένα φόβο. Όσο για αυτούς που δεν συνεργάζονται, όπου κι αν βρίσκονται, ας προσέχουν. Το ΝΑΤΟ θα τους ξετρυπώσει.
  S.A. από ASIA TIMES – Antinews

 10. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Το καλύτερο το έχεις γράψει εσύ και ταιριάζει γάντι στην υπόθεση…
  »
  … περάστε μέσα ! Έρχεται καταιγίδα !

  (είπε ο λύκος, στα πρόβατα)».

 11. Ο/Η faros λέει:

  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ: Το ίδιο ακριβώς έχει γίνει σε πολλές χώρες (τηρουμένων των αναλογιών).

  Και στη Γιουγκοσλαβία, και στο Ιράκ, και στο Αφγανιστάν, και στις … πολύχρωμες «επαναστάσεις» σε σειρά πρώην σοσιαλιστικών χωρών κλπ. κλπ.

  Η πιο κλασσική περίπτωση είναι η Πολωνία με τον προβοκάτορα και «πρόθυμο» Λεχ Βαλέσα και τους πληρωμένους δικούς του …

 12. Ο/Η faros λέει:

  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ: Μα, γι αυτό και σπάσαν τα μούτρα τους …

  Προβλέπω ότι θα τα … σπάσουν και στη Λιβύη …

 13. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Θερμούς χαιρετισμούς κι από μένα.

  Πλέον, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα …

  Άλλη μία σοβαρή επίπτωση, που δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος …
  (έστω, αυτό που ήταν)

 14. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Και μένα μου άρεσε αυτό … Όταν το είδα σε άλλο μπλογκ και το … υιοθέτησα !

  Γιατί, έτσι ακριβώς είναι !

 15. Λυπάμαι τον λαό της Λιβύης και, φυσικά, στέκομαι αλληλέγγυος προς αυτόν. Τον Καντάφι δεν περίμενα σήμερα για να τον κρίνω. Τουναντίον, υπό τη σημερινή συγκυρία, αναφορικά με τη Λιβύη, το να κρίνω τη μέχρι τώρα θητεία του Καντάφι, είναι από τα τελευταία που θα ήθελα να κάνω. Ο λαός της Λιβύης δεν εξεγέρθηκε ενάντια στον Καντάφι, όπως προβάλλει, μάλλον χωρίς να πείθει, η κυρίαρχη προπαγάνδα. Κι όμως, χωρίς να έχει εξεγερθεί, απόκτησε ξαφνικά και τόσο εύκολα τόσους πρόθυμους προστάτες. Οι Παλαιστίνιοι, που χρόνια είναι σε εξέγερση, πώς δεν έχουν πετύχει κάτι ανάλογο, αλλά αντίθετα φαίνεται όλοι αυτοί οι «ανθρωπιστές» να τους έχουν γυρίσει την πλάτη;

 16. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Μήπως σας θυμίζει τον βομβαρδισμό (μακελειό) από το ΝΑΤΟ των άμαχων Κοσοβάρων στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας;

 17. Ο/Η faros λέει:

  Λευτέρης-Δικαίος: Το προστάτες κάντο «προστάτες» …
  Πως λέμε ποιος θα μας … προστατέψει από τους προστάτες ;;;
  Ένα τέτοιο πράγμα !

  Υποκριτές και φαρισαίοι …
  Κοινώς, καθίκια του κερατά, στυγνοί εγκληματίες …

 18. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος: Φυσικά και μας θυμίζει αυτό το γεγονός και πολλά άλλα παρόμοια !

 19. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Ιμπεριαλισμός και σωτηρία των λαών, πολύ μεγάλο ανέκδοτο σ.φε.

 20. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Φυσικά υπάρχουν και άλλα όπως η «ΕΕ των λαών»

 21. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Μάλλον ανήκον στα λεγόμενα ανέκδοτα του μπλακ χιούμορ …

 22. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Αυτό κι αν είναι μπλακ χιούμορ …. !!!

  Θα μπορούσες να το πεις και … Τσίπρειο χιούμορ !!! 😆

 23. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Τον έχουμε στα Χανιά σήμερα…
  Το τι μπαταριές πέταγε στα τοπικά κανάλια δε λέγεται…. 🙂

 24. Ο/Η faros λέει:

  radiocollectiva: Κοίτα τώρα θα … πρωτοτυπήσω και θα πω κάτι καλό (ίσως, δεν ξέρω, μπορεί … ) για τον τύπο!

  Η Ελλάδα μοιάζει με ένα τσίρκο, που φυσικά πρέπει να έχει και τον … διασκεδαστή της !
  Τον κλόουν της … 😆

 25. Ο/Η thersitis λέει:

  ΜΠΡΑΒΟ ΦΑΡΕ

  ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ.

  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 26. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από ΟΛΟΥΣ μας …

  Δεν είναι εύκολο, δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές προσβάσεις, γνώσεις κλπ., αλλά προσπαθούμε …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: