Μεταναστευτικό

Θα μου πει κανείς (και δικαιολογημένα):
– Τι ζητάει η … αλεπού στο παζάρι ;

Στην προκειμένη περίπτωση, το παζάρι είναι οι Νομού της Ροδόπης και του ΈΒρου κι η αλεπού ο … Γ. Παπανδρέου !
Έρχεται, λοιπόν, στην περιοχή μας ο Γ. Παπανδρέου (κάποιοι εξακολουθούν να τον αποκαλούν «πρωθυπουργό»), στην ουσία για να προωθήσει την κατασκευή του γνωστού Φράχτη στον ποταμό Έβρο – φυσικό σύνορο με την Τουρκία.

Με αφορμή το «σήκωμα» αυτές τις μέρες του θέματος των μεταναστών, οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, κατέθεσαν στο Π.Σ. Ανατολικής Μακ. & Θράκης, το παρακάτω ψήφισμα.

«Να μην προχωρήσουν κυβέρνηση και ΕΕ στην κατασκευή του φράχτη στον Εβρο, καθώς και τη δημιουργία στρατοπέδων φυλάκισης μεταναστών, είτε σε πλωτά είτε σε χερσαία εδάφη.
Παύση της συμμόρφωσης με τον ευρωενωσιακό μηχανισμό του Κανονισμού του «Δουβλίνου ΙΙ», που κρατάει ομήρους στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ και η παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε αυτούς, προκειμένου να μεταβούν νόμιμα και με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους.
Αμεση παροχή ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων (π.χ. αυτών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία).
Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας διαμονής από ένσημα και σύμβαση εργασίας, η χορήγησή της και στους ανέργους, η απλοποίηση των διαδικασιών και η διευκόλυνση των διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης.
Αμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν οικογένεια ή έχουν δημιουργήσει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς με τη χώρα μας και επιθυμούν φυσικά να παραμείνουν».

Πολύ σημαντικό θεωρώ ότι όλες οι πλευρές στην περιοχή, καταδίκασαν τη δημιουργία του φράχτη κατά των μεταναστών ή των πλωτών και χερσαίων στρατοπέδων για τους μετανάστες, που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: