Πάμε όπως παλιά !

Έχει κανείς αντίρρηση ότι σήμερα, εν έτη 2011, με όλα όσα συμβαίνουν σε βάρους των λαϊκών στρωμάτων, δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένα παρόμοιο Κίνημα με αυτό του 1942, με τα ίδια και απαράλλαχτα αιτήματα;

Η Προκήρυξη λοιπόν του 2011 (πιστή – όσο γίνεται – αντιγραφή αυτής του 1942 τέτοιες μέρες):

1) Αγώνας για την απελευθέρωση της χώρας από τους ντόπιους και ξένους καταπατητές των δικαιωμάτων του λαού μας, της ζωής του.

2) Περιφρούρηση των κατακτήσεων του λαού και των ελευθεριών του εναντίον κάθε ντόπιας ή και ξένης επιβουλής.

3) Εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων εκείνων που θα βοηθήσουν, ώστε ο λαός να μπορεί να εκφράσει πραγματικά ελεύθερα τη θέλησή του, για όσα πραγματικά συμβαίνουν στον τόπο μας και αποκρύβονται από την κυβέρνηση και τους κάθε λογής υποστηριχτές της μέσα και έξω απ΄τη χώρα, να χαράξει τον δρόμο που θα συμφέρει στον ίδιο.

Πάμε, λοιπόν, όπως παλιά ;
Εγώ, λέω, ΝΑΙ !

4 Responses to Πάμε όπως παλιά !

 1. Ο/Η Δημητρίου Κώστας λέει:

  σ.Καλησπέρα
  Πρέπει να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για να είμαι εντάξει απέναντί σας.
  Είμαι ψηφοφόρος του ΚΚΕ. Νομίζω ότι το κόμμα πρεπει να πάρει μια πρωτοβουλία ενότητας του κινήματος.Πρεπει δηλαδή να καλέσει όλα τα άλλα κόμματα της αριστεράς,ναι της αριστεράς, για να δούνε τι πρέπει να κάνουν για να φύγει ο τόπος από αυτή τη κατηφόρα. Πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί το όραμα ενός άλλου κόσμου καλύτερου στους ανθρώπους, να τους εμπνεύσουμε. Δε φοβάμαι μήπως με κατηγορήσεις ως οπορτουνιστή κλπ,περισσότερο απ’ όλα φοβάμαι ότι εύκολα όπως είμαστε πολλά κόμματα μας αντιμετωπίζει ο εχθρός,ο οποίος είναι ενωμένος και έτοιμος να μας καταπιεί.
  Νομίζω σύντροφοι κι αυτό που λέω το λέω ως ψηφοφόρος του κόμματος,το δικαιούμαι νομίζω,(δε δεσμεύομαι καταστατικά),ότι κάνουμε μεγάλο λάθος να μην μπαίνουμε σε διάλογο με ΟΛΑ τα κόμματα της αριστεράς. Νομίζω ότι μπορούμε να καταλάβουμε με ποιούς. Δε καταλαβαίνω για παράδειγμα τι μας χωρίζει από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ακόμη πλέον και το ΣΥΡΙΖΑ. Μη μου πεις ότι διαφωνούμε σε τούτο ή στο άλλο. Εκείνο που μ΄ενδιαφέρει είναι να υπερασπιστώ τη δουλεία μου,τα κεκτημένα μου στον εργασιακό χώρο. Θέλω να υπάρχει αντίπαλο δεος και στ΄αλήθεια δε φτάνουμε.Είμαστε λίγοι για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα.
  Χρειαζεται ενότητα στη δράση μας,ενότητα στο κίνημα. Ετσι όπως παλιά που λες και στο ποστ σου.

  συντροφικά
  Κώστας

 2. Ο/Η faros λέει:

  Δημητρίου Κώστας: Καλησπέρα κι από μένα !

  Θα σε παρακαλούσα να μου πεις τα εξής πράγματα:
  1. Έχεις λίγο καιρό που «μπαίνεις» στο μπλογκ μου ;
  2. Νομίζω ότι πρέπει να προσδιορίσεις πως εσύ εννοείς την Αριστερά ! π.χ. ως αριστερό θεωρείς και το ΠΑΣΟΚ ; ή το κόμμα του Κουβέλη ; Πες μου για να μπορέσουμε να συννενοηθούμε.

  Λες «είμαστε πολλά κόμματα» : Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς !
  Εμείς, εγώ, τέλος πάντων αυτοί που ασχολούμαστε μ΄αυτό το μπλογκ, είμαστε Κομμουνιστές, βρισκόμαστε στο ΚΚΕ και Κομμουνιστικό Κόμμα, σύντροφέ μου είναι ΕΝΑ !
  Δεν «είμαστε» πολλά !

  Δεν θα σε κατηγορήσω για τίποτα, άλλωστε δε σε ξέρω, δεν ξέρω τι πρεσβεύεις.
  Έκανες ένα πολύ σοβαρό σχόλιο, έτσι δεν μπορώ παρά να είμαι και εγώ απόλυτα σοβαρός μαζί σου και να σου απαντήσω επί της ουσίας όσων γράφεις.

  Λοιπόν για να δούμε μερικά πράγματα που μας χωρίζουν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή τον ΣΥΡΙΖΑ:
  1. Εμείς (δηλαδή το ΚΚΕ) έχει ως προοπτική τον Σοσιαλισμό, ενώ οι άλλοι ονειρεύονται μια καλύτερη από την σημερινή διαχείριση του καπιταλισμού. Βασική, στρατηγική θα έλεγα διαφορά.
  2. Μέχρι τώρα τουλάχιστον, αυτά τα κόμματα ή κινήσεις, συνεργάζονται ανοιχτά ή συγκεκαλλυμένα σε ένα καθαρό ταξικό αντιΚΚΕ μέτωπο σε μια σειρά μετερίζια, όπως το συνδικαλιστικό κίνημα, η τοπική αυτοδιοίκηση κλπ.

  Αυτά, φίλε μου, δεν είναι «το ένα ή το άλλο», είναι π.χ. σαν να ζητάς συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ.
  Πες μου αλήθεια, θα έβλεπες θετικά μια τέτοια συνεργασία ;

  Θα μου επιτρέψεις μια ακόμα παρατήρηση και σε παρακαλώ λάβε την πολύ σοβαρά υπόψη σου (ξέρω τι σου λέω, απλά δεν μπορώ να γράψω περισσότερα για ευνόητους λόγους):
  – Αν βγει στα κανάλια η σ. Παπαρήγα και μιλήσεις για «ενότητα της αριστεράς» και απευθύνει πρόσκληση στα κόμματα που αναφέρεις, θα δεις μια άρνηση απ΄αυτούς ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΗ !
  Και θα τελειώσει το παραμύθι της δήθεν συνεργασίας …

  π.χ. ξέρεις πόσες φορές το προσπάθησα στη δουλειά μου και απέτυχα ;;;
  (τώρα σαν συνταξιούχος … )

  Γεια χαρά σου !

 3. Ο/Η Δημητρίου Κώστας λέει:

  Λοιπόν σ. στο μπλογκ σου μπαίνω συχνά εδώ και κάποιο μήνα.Το είχα εντοπίσει και παλιότερα.
  Βεβαίως και δεν εννοώ το ΠΑΣΟΚ,πως θα μπορούσα.Ούτε το Κουβέλη και το κόμμα του. Σου ανέφερα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΣΥΡΙΖΑ. Το ξέρω ότι είμαστε στο ΚΚΕ εμείς. Δε μιλάω για μας, αλλά για τους άλλους.
  Μου απαντάς:
  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν προοπτική το σοσιαλισμό καιότι συνεργάζονται συνδικαλιστικά και Τοπική αυτοδιοίκηση με αντιπάλους.Να έχεις δίκιο αλλά εγώ δε σου μιλάω για την προοπτική και το σοσιαλισμό αλλά για το σήμερα.
  Χρειάζεται η σ. Παπαρήγα να κάνει πρόταση κι ας απορριφθεί. Θα αποκαλυφθούν στα μάτια των οπαδών τους.
  Διαφωνώ δεν είναι σα να ζητάς με τοΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Εχω γνωρίσει πολλά καλά παιδιά και δεν είναι έτσι όπως λες.Παιδιά αγωνιστές,με προτάσεις και ουσιατική σκέψη. Άνθρωποι άνεργοι με διάθεση να αγωνιστούν,αλλά παράλληλα να μη συμφωνήσουν μαζί μας για το σοσιαλισμό.Συμμετέχω στην ανατολική Αττική χωρίς καν να μου το πουν στο κίνημα «Δεν πληρώνω»,γιατί δεν μπορούσα να περιμένω πότε θα δράσουμε. Τι να κάνουμε με όλους αυτούς ; Να περιμένουμε πότε θα μπουν στο κόμμα; Να συμφωνήσουν με το πρόγραμμα και το καταστατικό; Κι εγώ τι νομίζεις συμφωνώ σε όλα; Οχι! Γι αυτό δε μπαίνω.
  Με ρωτάς,αν βλέπω θετικά τη συνεργασία . Ναι μόνο θετικά βλέπω από αυτή.Εμείς ως το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο κόμμα δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι.

  Αυτό πιστεύω. Είμαι σίγουρος για το κόμμα μας. Πρεπει να είναι μπροστάρης και εδώ.

 4. Ο/Η faros λέει:

  Δημητρίου Κώστας: Ξέρεις γιατί σε ρώτησα ;
  Γιατί 4 χρόνια τώρα και βάλε που έχω το μπλογκ, έχω κάνει άπειρες συζητήσεις για το θέμα και νόμιζα ότι έχει εξαντληθεί.
  Φυσικά, δεν έχω πρόβλημα να την συνεχίσω.

  Για το σήμερα, σύντροφέ μου, υπάρχει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, μπορεί όποιος πραγματικά θέλει την ενότητα να έρθει εκεί !
  Ξέρεις, φαντάζομαι, ότι αυτές οι κινήσεις δεν είναι ΜΟΝΟ για τους κομμουνιστές !
  Πως λέμε (επίτρεψέ μου τον παραλληλισμό) «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», έ, όποιος πραγματικά πασχίζει και προωθεί την ενότητα δεν έχει παρά να έρθει εκεί !

  Δεν το πιάνεις …
  Δεν είναι θέμα να αποκαλυφθούν κάποιοι, το θέμα είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ πραγματικά να οδηγήσει πολύ κόσμο να απεκλωβιστεί από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – εκεί βρίσκεται ο στόχος, δεν είναι να έρθουν μαζί μας πέντε δέκα του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αυτοί στο κάτω κάτω της γραφής, ξέρουν πολύ καλά ότι θα έπρεπε να συστρατευθούν με το ΚΚΕ, για να μην έρχονται υπάρχουν άλλοι λόγοι, σκέψου τους γιατί …

  Λες γνωρίζεις πολλά καλά παιδιά … Ποιος αμφιβάλλει γι΄αυτό ;
  Λες που θέλουν να αγωνιστούν …
  Πολύ ωραία ! Να αγωνιστούν για ποιο σκοπό ;
  Για να βρουν οι ίδιοι μια δουλειά ;
  Ή να αλλάξει όλο το σύστημα ;

  Λες συμμετέχεις στο Κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» !
  Τι περιμένεις να σου πω ;
  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ !
  Φυσικά και διαφωνείς σε κάποια πράγματα με το ΚΚΕ για να μην γίνεσαι μέλος του.
  Φυσικά και μπορείς να συνεργάζεσαι (όμως) μαζί του κι ας διαφωνείς σε κάποια σημεία …
  Δυο λόγια για το Κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩΝ», αν μου επιτρέπεις:
  Δεν ξέρω φυσικά πρόσωπα και πράγματα, εγώ βρίσκομαι στον Έβρο, αλλά πες μου σε παρακαλώ, αν η κυβέρνηση μειώσει δραστικά τα διόδια, τι θα κάνουν όλοι αυτοί ;
  Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ολοκληρωτική κατάργηση των διοδίων ;
  Για την μείωση των τιμών και των χαρατσίων όλων των ειδών ;
  Θα αγωνιστούν για τον 13 και 14 μισθό και σύνταξη ;
  Θα αγωνιστούν για την ανατροπή του καπιταλισμού ;
  Ή θα κάνουν αυτό που έκανε και ο (αγωνιστής κατά τα άλλα) Γκλέτσος ;
  Που πήρε αυτό που ήθελε και … εξαφανίστηκε ;

  Όλα τα παραπάνω τα λέω με καλή διάθεση και πρόθεση, ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις.
  Στο κάτω κάτω της γραφής, θα ήθελα να σε δω να συμμετέχεις στο αυριανό προσκλητήρια του ΠΑΜΕ κλπ. και για τα διόδια, αλλά και για τα εισητήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έτσι δεν είναι ;

  υ.γ.: ξέρεις, για να γίνει η όποια συνεργασία, πρέπει ο άλλος να είναι … να είναι … πως να το πω. Να είναι αξιόπιστος … Διάβασε το παρακάτω και πες μου αν υπάρχει αξιοπιστία σ΄αυτό το σχήμα.

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231079720

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: