Καταλάβατε, τώρα ;

Κύριοι και κυρίες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Για διαβάστε τις παρακάτω δηλώσεις της υπουργού παιδείας (;):

Άννα Διαμαντοπούλου: » Μέσα από την συνολική αλλαγή του μοντέλου (sic) λειτουργίας των ΑΕΙ, θα αφαιρεθεί (νέο sic) από τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων (διάβαζε από την πανεπιστημιακή κοινότητα) η δυνατότητα διαχείρισης (προσέξτε την ορολογία που χρησιμοποιείται) του Ασύλου» !

Συμπήρωσε δε, αυτό που όλοι οι σοβαροί αναλυτές εχτιμούσαν ότι είναι ο στόχος της κυβέρνησης.
» Στις σχολές, θα υπάρχει ιδιωτική αστυνομία» !!!

Καταλάβατε, επιτέλους, λοιπόν, κύριοι και κυρίες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, των διαφόρων συνιστωσών, αγαπητέ αστυάνακτα και λοιποί παρεπιδημούντες την χώρα αυτή, για ποιο ακριβώς λόγο «στήθηκε» ή όλη επιχειρηση της «Νομικής» ;

Ή, συβαίνει το οπορτουνιστικό, αν η αλήθεια δεν συμβαδίζει με τις ορέξεις σας, τόσο το χειρότερο για την … αλήθεια ;

υ.γ.: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231076639

 

66 Responses to Καταλάβατε, τώρα ;

 1. Ο/Η Philemon λέει:

  Αχ βρε Φάρε μου…

  Αν ήταν να καταλάβουν οι διάφοροι (που δεν πιστεύουν στη σύνδεση μεταξύ των δύο επειδή οι ίδιοι δεν έχουν συμμετοχή), θα είχαν καταλάβει (ή τουλάχιστον θα είχαν «ψυλλιαστεί») με την κραυγαλέα περίπτωση των κολλεγίων.

  Τώρα τί περιμένεις να καταλάβουν.;
  Είναι και μάλλον αργά για αρκετούς, γιατί έχουν επενδύσει με διάφορους τρόπους…

 2. Ο/Η Anton λέει:

  Καλημερα Φαρε!

  Το θεμα ειναι που εκκολαπτωνται οι προβοκατσιες.
  Στις συνιστωσες και μετα η ΚΥΠ ακολουθει η το αντιθετο.
  Ειναι πλεον εξοφθαλμος ο ρολος τους.
  Η πεμπτη φαλαγγα στο κινημα.

 3. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Λες ; Να είναι αργά ;

  Εντάξει για κάποιους.
  Όμως, υπάρχουν κι άλλοι, που επιτέλους πρέπει να δουν την αλήθεια κατάματα !

 4. Ο/Η faros λέει:

  Anton: Καλημέρα και για σένα !

  Βάζεις ένα δίλημμα σαν αυτό με το … αυγό και την … κότα !

  Νομίζω ότι η «σχέση» είναι τόσο αμφίδρομη …

 5. Ο/Η ΤRASH λέει:

  Εγώ απλά θα επαυξήσω το σχόλιο κάποιου άλλου σε παλιότερο ποστ.
  Ενας ηλήθιος μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά από δέκα συνειδητου΄ς προβοκάτορες, για τον απλό λόγο πως οι τελευταίοι είναι υποχρεωμένοι να μην είναι κραυγαλαίοι για να μην καρφώνονται, ενώ κάποιος που μέσα στην πολιτική τύφλα του πιστεύει πως επιτελεί και επαναστατικό έργο, κανέναν ενδοιασμό δεν έχει…

 6. Ο/Η Philemon λέει:

  Είναι λίγο-πολύ γνωστή η στρατηγική της χειραγώγησης. Δύο στοιχεία της, σχετικά και με το άσυλο, εδώ:

  1. ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
  Το θεμελιώδες στοιχείο τού κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική τής απόσπασης τής προσοχής που έγκειται στην εκτροπή τής προσοχής τού κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω τής τεχνικής τού κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών …. Η στρατηγική τής απόσπασης τής προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς τής επιστήμης, τής οικονομίας, τής ψυχολογίας, τής νευροβιολογίας και τής κυβερνητικής.

  2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ
  Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος τής ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση τών κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση τών δημόσιων υπηρεσιών.
  ……….

  (Noam Chomsky)

 7. Ο/Η Philemon λέει:

  “Να που δεν πέρασαν ούτε ελάχιστα εικοσιτετράωρα απο την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής απο τους μετανάστες και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ, ήδη έβαλαν μπρος για την κατάργηση του Ασύλου και την εισαγωγή ιδιωτικής αστυνομίας στα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα.

  Σύμφωνα με την συνέντευξη που έδωσε η Άννα Διαμαντοπούλου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, θα γίνουν ευρύτερες αλλαγές στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τις οποίες θα αφαιρεθεί από τους πρυτάνεις η δυνατότητα διαχείρισης του ασύλου, και θα μεταφερθεί στο Συµβούλιο του Ιδρύµατος, το οποίο θα λειτουργεί εκτός πανεπιστηµίου και θα παίρνει την απόφαση για το εάν θα πρέπει ή όχι να κληθεί η Αστυνοµία, ενώ παράλληλα στις σχολές θα υπάρχει ιδιωτική αστυνοµία ή security που θα ελέγχει αυστηρά την είσοδο όλων στα πανεπιστηµιακά κτίρια.”

  http://redflyplanet.blogspot.com/2011/01/blog-post_31.html

 8. Ο/Η Philemon λέει:

  Τυχαίο;;;;;;; ……

 9. Ο/Η Philemon λέει:

  Περιττό ίσως να δηλώσω τη συμφωνία μου με Άντον. Ναι, πρόκειτα για «πεμπτη φαλαγγα», καρφί στα πλευρά του κινήματος.

 10. Ο/Η Philemon λέει:

  Από την ανακοίνωση του Μ.Α.Σ.

  …..
  «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις αναδιαρθρώσεις, πλευρά αυτών είναι και η κατάργηση του ασύλου που τις τελευταίες μέρες κουβεντιάζεται από τη μαύρη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΛΑΟΣ και συγκροτήματα του τύπου.
  Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να μπουν εμπόδιο στους σχεδιασμούς της μαύρης συμμαχίας, ενάντια στους μετανάστες και το άσυλο που αποκαλύφθηκαν με τα γεγονότα στη Νομική
  Η κυβέρνηση αξιοποίησε και αξιοποιεί τα γεγονότα στη Νομική για να νομιμοποιήσει το αντιμεταναστευτικό θεσμικό της πλαίσιο. Να ανοίξει το δρόμο για την κατάργηση του ασύλου, να εγκατασταθεί η αστυνομία στα ιδρύματα. Στα ΑΕΙ-ΤΕΙ επιχειρήσεις δεν χωράει άσυλο!!!
  Οι ομάδες που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και τα στελέχη των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που οδήγησαν τους μετανάστες στην Νομική, έχουν βαριές ευθύνες. Πάτησαν πάνω στη διαλυτική κατάσταση που μαζί με ΠΑΣΠ-ΔΑΠ έχουν επιβάλει στους φοιτητικούς συλλόγους και έδωσαν άλλοθι στην κυβέρνηση να ξετυλίξει την προβοκάτσια ενάντια στο άσυλο και τους μετανάστες.»

  http://redwildwind.blogspot.com/2011/01/blog-post_6293.html

 11. Ο/Η celin λέει:

  Φαρε,καλησπερα.
  Πιστευεις οτι εχουν σχεση καποιες συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ με την ΚΥΠ;
  Μηπως αυτοι εκει του Δικτυου ειχαν καλες προθεσεις και ηθελαν να αναδειξουν το μεταστευτικο ως κυριαρχο θεμα η να αφυπνιστουν συνειδησεις η να προβληματιστει ο κοσμος;
  Ασχετα αν μετα γυρισε μπουμερανγκ,το εκμεταλλευτηκε η Κυβερνηση,διεγειρε τα -μη γελιομαστε-συντηρητικα κ σχεδον ακροδεξια ανακλαστικα της κοινωνιας,
  με αποτελεσμα να εχουμε αυτα που περιγραφεις στο αρθρο σου;

  Εμενα η θεση μου ειναι οτι το ΔΙΚΤΥΟ που εφερε τους μεταναστες στη Νομικη,επραξε απιστευτη βλακεια,μετατοπισε τη δημοσια συζητηση σε ενα προνομιακο πεδιο για τη Κυβερνηση,με αποτελεσμα εν τελει να βλαπτονται και τα ιδια τα δικαια αιτηματα των μεταναστων.

  Εν ολιγοις,συμφωνω με τις θεσεις που πηρε το ΚΚΕ,
  απλα θελω να επισημανω και το προβλημα:δυστυχως,η πολυ μεγαλη πλειοψηφια των Ελληνων,οχι μονο δε συγκινηθηκε απο το δραμα αυτων των ανθρωπων,
  αλλα αντιθετως,μαλλον ηθελε ματατζιδικη επεμβαση κ χυμενο αιμα.

  Και να ξαναρωτησω αυτο που ρωτησα στην αρχη,
  εγω προσωπικα δεν αποκλειω τιποτα και για κανεναν,το Καθεστως μετερχεται βρωμικων μεθοδων και δε μπορω να αποκλεισω για κανεναν οτι ειναι κρυφος συμπαραστατης του.
  Αλλα και παλι,γιατι να αποκλεισουμε το ενδεχομενο να εκαναν ενα τρομερο σφαλμα,μια εσφαλμενη εκτιμηση;
  Μπορουμε να μιλησουμε με σιγουρια για συγκοινωνουντα δοχεια μεταξυ ΚΥΠ κ συνιστωσων;

  Θα ηθελα τη γνωμη σου.

 12. Ο/Η teres λέει:

  http://kkeisageek.freehostia.com/

  ρε παιδιά για να μην κουράζεστε.
  Δείτε το λινκ.
  Σκίζει.
  Με κάθε refresh και μια νέα ανακοίνωση.
  Άκοπα, έξυπνα.
  Οι κακοί είναι πάντα οι ίδιοι, και οι καλοί επίσης.
  Απίθανο!

 13. Ο/Η ΤRASH λέει:

  Χίλια συγνώμη Φάρε, το ξέρω πως είμαι εκτός θέματος, αλλά το άκουσα πριν και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι!
  600 αιτήσεις για ίδρυση επιχειρησιακών σωματίων εκκρεμούν στο πρωτοδικείο!(από τις σημερινές ειδήσεις του ΣΚΑΪ)
  Κοινώς όποια επιχείρηση δεν έχει σωματείο για να παρακάμψει τις κλαδικές συμβάσεις, σπεύδει να φτιάξει ένα δικό της!
  Και ρωτάω:
  Υπάρχει κάποιος να προσφέρει στο κεφάλαιο καλύτερες υπηρεσίες, από το λεγόμενο «συντονιστικό πρωτοβάθμειων σωματείων» (λες και τα σωματεία του ΠΑΜΕ είναι διακοσοβάθμεια), το οποίο έχει επενδύσει και ιδεολογικά ενάντια στα κλαδικά, με δοιανοουμενίστικα επιχειρήματα περί αμεσοδημοκρατικών δυνατοτήτων;
  Ακριβώς την στιγμή που η αστική τάξη επιχειρεί την πολυδιάσπαση της εργατικής χτυπώντας τα κλαδικά σωματεία μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων, κάποιοι την σιγοντάρουν πολιτικά και ιδεολογικά προπαγανδίζοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα προκειμένου να βελτιώσουν υπέρ τους (κούνια που τους κούναγε), τους συσχετισμούς μέσα στο εργατικό κίνημα και ενάντια στο ΠΑΜΕ (εν τέλη υπέρ της «πουλημένης ΓΣΕΕ»). Εχουν σκεφτεί τι έγκλημα κάνουν σε βάρος της τάξης ή τόσο τους τυφλώνει το Αντι-ΚΚΕ μένος τους;

 14. Ο/Η Philemon λέει:

  «Με καλύπτει απόλυτα η θέση του ΚΚΕ. Ήταν μια λανθασμένη ενέργεια που έριξε νερό στο μύλο εκείνων που βγάζουν κορώνες για τους μετανάστες, αυτούς που βγάζουν χολή εναντίον τους κρύβοντας την ευθύνη που είχαν τόσα χρόνια για αυτό το ζήτημα. Και ταυτόχρονα να ανοίξουν κι άλλα μέτωπα που έχουν στόχο το άσυλο και τους ίδιους τους μετανάστες. Θα ‘λεγε κανείς πώς ήταν μια ενέργεια που έγινε ακριβώς για να βολέψει αυτούς τους κύκλους. Τους ρατσιστές, τους εχθρούς του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ και εκείνους που αυτή τη στιγμή υψώνουν τείχη και φράχτες στον Έβρο! Ήταν βούτυρο στο ψωμί όλων αυτών, όταν πριν από μία εβδομάδα ο κύριος Παπουτσής ανακοινώνει το τείχος του αίσχους! Κάποιοι ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΑ…….»
  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ

  http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2011/01/blog-post_4307.html

 15. Ο/Η Philemon λέει:

  «Έπρεπε, λοιπόν, να βρεθεί ένας τρόπος να μπούνε δίπλα στο “Άσυλο” και οι Μετανάστες. … Και να η κατάληψη της Νομικής.
  Έτσι, πρώτα ο Θεός, ήρθαν όλα και “έδεσαν”. Μη μου πείτε πως είναι τυχαίο!»
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
  http://redship.wordpress.com/

 16. Ο/Η faros λέει:

  TRASH: Δεν θα διαφωνήσω …

 17. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: 1. Παλαιά τους τέχνη, κόσκινο !
  2. Δεν «δημιουργείται» πάντα από μόνο του, πολλές φορές το δημιουργούν οι ίδιοι …
  Λέει ένα τραγούδι της τυφλής Αφρούλας Οικονόμου … «στήσαν μια απεργία κι αλυσοδέσανε την εργατιά» !

 18. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Ακριβώς αυτό λέω στο άρθρο μου.

  Και, πιο πολλά στο άρθρο που παραπέμπω με το λινκ !

 19. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Γενικά, σ΄αυτόν τον κόσμο, δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ το τυχαίο !

 20. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Κι εγώ συμφωνώ !

 21. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Πραγματικά, οι φοιτητές κι οι σπουδαστές, πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων !

  Να, το Νέο Πολυτεχνείο της Γενιάς τους !

 22. Ο/Η faros λέει:

  celin: Καλησπέρα, σ΄ ευχαριστώ και για την επίσκεψη και για το σχόλιό σου.

  Όχι, δεν πιστεύω καθόλου για σχέσεις με την ΚΥΠ.
  Με «ξένα κέντρα» όμως (ξέρεις, μέσω του ΚΕΑ), με τμήματα της κυβέρνησης, με «παράξενες» ΜΚΟ, ΝΑΙ !
  Και, δεν είναι θέμα τι πιστεύω εγώ, αλλά τι πιστεύει πλέον όλος ο λαός μας !

  Αυτοί του Δικτύου είναι τόσο αφελείς που δεν «είδαν» τι κρύβεται πίσω από το «φόρουμ των μεταναστών κρήτης’ ;
  Ή δεν γνωρίζαν για τις χρηματοδοτήσεις και για τα ταξιδάκια του προέδρου του ;
  Εγώ δεν το νομίζω !
  Επίσης να σου πω και το εξής:
  Το καπιταλιστικό σύστημα, αυτή η βαρβαρότητα, οι εγκληματικές ενέργειες των ιμπεριαλιστών, γεμάτα από … «καλές προθέσεις» είναι !

  Πάμε παρακάτω:
  Δεν έφερε τους μετανάστες στην Νομική το Δίκτυο !
  Μόνο του !
  Και, εν πάσει περιπτώσει, ας βγει το Δίκτυο να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, να απαντήσει στα ερωτήματα (που τους βρήκαν αυτούς τους μετανάστες, γιατί μόνο αυτούς, ποιος ναύλωσε το πλοίο, γιατί στη Νομική και πολλά άλλα).

  Εγώ, αντίθετα από σένα, στα σχετικά μου άρθρα έγραψα τις προσωπικές μου απόψεις που κάποιες έρχονται σε αντίθεση με το ΚΚΕ !

  Επειδή επανέρχεσαι, και καλά κάνεις φυσικά, να βάλω και την εξής διάσταση:
  Θεωρώ ότι οι λεγόμενοι γνωστοί – άγνωστοι συνδέονται με μυστικές ελληνικές και ξένες υπηρεσίες.
  Κάποιοι απ΄αυτούς, χρόνια τώρα, χρησιμοποιούν τα μπλοκς των διαδηλωτών του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουν τα γνωστά τους «παιγχνιδάκια».
  Σωστά τα παραπάνω ;
  Αν ναι, η απάντηση έρχεται αυθόρμητα.
  Δηλαδή ότι ηθελημένα ή αθέλητα υπάρχει μια αφμίδρομη … διαδρομή !
  Αν δεν είναι σωστά (τα παραπάνω) τότε δεν υπάρχει καμία μα καμία σχέση ή αλληλεπίδραση !

  Τα συγκοινωνούντα δοχεία, είναι στην ουσία ένα πράγμα.
  Άρα, φυσικά, δεν μορούμε να μιλάμε για συγκοινωνούντα δοχεία και να αναφερόμαστε στην ΚΥΠ και σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα πλην των κυβερνητικών !
  Έτσι δεν είναι ;
  Άλλο αν ο ένας ή ο άλλος χρησιμοποιεί (με την κακή έννοια) δράσεις … ή ενέργειες … ή …
  Εντάξει ;

  Χάρηκα πολύ που τα είπαμε, ίσως να τα ξαναπούμε !

 23. Ο/Η faros λέει:

  teres: Δεν βγάζει πουθενά το λινκ σου.

  Και, αν θέλεις, πες μας τη γνώμη τη δική σου για το θέμα και μη μας παραπέμπεις αλλού !
  Τη δική σου γνώμη θέλουμε !
  Όπως εμείς λέμε τη δική μας !

 24. Ο/Η faros λέει:

  TRASH: Εργοδοτικά σωματεία !!! Πω πω !

  Για σα ρε πασοκάρες και … γσεεάρες !!!
  Και … «αριστεράρες» !!!!!!!!!!!

 25. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Αν δει κανείς τη σημερινή (έστω και μέχρι τώρα) εκπομή στο άλτερ, θα καταλάβει πολλά …

 26. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Ο κάθε λογικός άνθρωπος ακριβώς αυτές τις διαπιστώσεις κάνει !

  Ο Χουρμουζιάδης δεν θα μπορούσε να έλλειπε.

 27. Ο/Η celin λέει:

  Κι εγω Φαρε σε ευχαριστω για τη μακροσκελη απαντηση και για τον χρονο που διεθεσες,
  οσον αφορα την ουσια των λεγομενων σου,δε διαφωνω,κι εγω νομιζω οτι πανω κατω ετσι ειναι τα πραγματα.
  Και κατι για αυτο που λες εδω
  «Και, δεν είναι θέμα τι πιστεύω εγώ, αλλά τι πιστεύει πλέον όλος ο λαός μας !»

  Η μονη μου σχεση με το ΚΚΕ ως τωρα,ειναι η ψηφος που του εδωσα για πρωτη φορα στις δημοτικες.Ειναι αδιαμφισβητητο οτι,με ολα αυτα που συμβαινουν τελευταιο,ειναι ιστορικα δικαιωμενο σε ολα οσα ειχε πει.
  Και αυτα που φωναζε ως τωρα μονο το ΚΚΕ(πχ για τις προβοκατσιες σε διαδηλωσεις η για τις αρπαχτικες διαθεσεις των Ευρωπαιων),
  τωρα αρχιζουν να τα ψιθυριζουν σιγα σιγα πολλοι.
  Ευχομαι συντομα ο λαος να προβληματιστει πολυ περισσοτερο και να κοιταξει προς τα Αριστερα.

  Καλο βραδυ.

 28. Ο/Η faros λέει:

  celin: Κοίτα, ήμουν και υποχρεωμένος να το κάνω ! 😀
  Όταν θεωρώ τον σχολιαστή μου αξιόλογο, είμαι υποχρεωμένος να το κάνω.
  Και, επειδή βλέπω και την εκπομή στο άλτερ (και έχω και παρέα με τσιπουράκι) δεν απάντησω και ολοκληρωμένα !
  Να με συμπαθάς !

  Έχεις δίκιο στις εκτιμήσεις σου !

 29. Ο/Η ακροβατιστής λέει:

  Τα πράγματα αγριεύουν Σύντροφοι…Ο Χατζηνικολάου στην εκπομπή του παρακινούσε τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων να επιτεθούν στον Σοφιανό, εκπρόσωπο του ΚΚΕ στην συζήτηση!Δεν άφησε τον Σοφιανό να διατυπώσει θέσεις.4 λεπτα(ο χρόνος που είχε δηλαδή να μιλησει να διατυπωσει θέσεις)μιλούσε πάνω του.Ευτυχώς ο σύντροφος κράτησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να πει δυο κουβέντες.Είναι όμως ανεπαρκής επικοινωνιακά.Ενας Μπογιόπουλος η μία Κανέλλη του χρειαζόταν αλλά αυτούς τους έχουν αποκλεισμένους.Ευτυχώς στο πάνελ ήταν ο πρωην πρύτανης ο Μαρκάτος και είπε οτι η μόνη πολιτική δύναμη που προασπίζει το άσυλο είναι η νεολαία του ΚΚΕ.

 30. Ο/Η faros λέει:

  ακροβατιστής: Το βλέπω !

  Αλλά, του βγάζω το καπέλο του Σοφιανού, εγώ δεν θα είχα την υπομονή του …
  Θα του είχα ρίξει του Χατζηνικολάου ένα μπινελίκι, μα ένα μπινελίκι, που θα ήταν όλο δικό του !
  Του φασίστα !
  Κανέναν άλλον δεν διέκοψε έτσι.

  υ.γ. τελικά πιστεύω ότι ο Σοφιανός τα είπε όλα όσα ήθελε και τα είπε και καλά.
  Μπράβο του !

 31. Ο/Η αλεξης λέει:

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΙΣΧΡΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ!!!!!Απο αυτη τη στιγμη διαγραφω το ΑΛΤΕΡ απο το τηλεκοντρολ.
  Απο αυριο θα βγαλω και απο το ραδιοφωνο τον RΕΑL.
  Αποψε βγηκα πιο θυμωμενος και πιο ατσαλωμενος (μονο αυτο το καλο εκανε ο Χατζη…..!)

 32. Ο/Η faros λέει:

  αλεξης: Κοίτα, ο … άνθρωπος, απλά τη … «δουλειά» του έκανε !!! 😛 😛 😛

  Γι΄αυτό πληρώνεται, γι αυτό διετάχθη να κάνει την συγκεκριμένη εκπομπή …

 33. Ο/Η αλεξης λέει:

  Ο ανθρωπος δεν παει καλα !!!Παλι μολις πηγε να μιλησει ο Σοφιανος τον ειπε ψευτη!!!!Αν δεν παθω εγκεφαλικο αποψε δεν θα παθω ποτε. Η τηλεοραη παντως δε βλεπω να μου γλυτωνει…

 34. Ο/Η ακροβατιστής λέει:

  Φάρος:
  Διαμορφώνει όμως την κοινή γνώμη, αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε!

 35. Ο/Η ακροβατιστής λέει:

  Ο Μουμπάρακ μέλος τησ σοσιαλιστικής διεθνούς με πρόεδρο τον ΓΑΠ!Καλά τους την βγήκε ο Σοφιανός…

 36. Ο/Η faros λέει:

  αλεξης: Να είσαι σίγουρος ότι ο κάθε νοήμων τηλεθεατής κατάλαβε …

  Ο Χατζηπαπάρας εντολές εκτελούσε …

 37. Ο/Η faros λέει:

  ακροβατιστής: Σωστά !
  Τι μπορούμε να κάνουμε, όμως ;

  Πέραν της καταγγελίας, της αυστηρής καταγγελίας !

 38. Ο/Η faros λέει:

  ακροβατιστής: Που μάλλον θα τον … διαγράψει, μόλις βρει αεροπλάνο !!! 😆

 39. Ο/Η ακροβατιστής λέει:

  Οργάνωση της αντιπροσώπευσής μας στα μέσα…Στα μέτρα που μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε να στέλνουμε αυτούς που μπορούν να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο.Δεν θέλω να μεμφθώ τον σύντροφο, καλά τα πήγε.Είχε και χειρότερες μέρες…Κάποιος άλλος θα μπορούσε ίσως καλύτερα.Ολα αυτά σε συνδυασμό πρώτιστα με ένα ισχυρό κινήμα…

 40. Ο/Η faros λέει:

  ακροβατιστής: Θα με βρεις να διαφωνώ σ΄αυτή την άποψη.
  Εχτός του γεγονότος ότι ο σ. Σοφιανός τα καταφέρνει περίφημα, χωρίς μάλιστα να οξύνει τα πράγματα (όπως θα έκαν εγώ π.χ. και να είσαι σίγουρη ότι θα έχανα και εγώ και το Κόμμα), τελικά τους ανάγκασε όλους – ειδικά μετά την παρέμβαση του νεοδημοκράτη Μαρκάτου – να παραδεχθούν τη συμβολή του ΚΚΕ στα πανεπιστήμια, στην καλή λειτουργία τους. Στην προστασία τους. Στο γεγονός ότι οι φοιτητές και η πανεπιστημιακή κοινότητα μπορούν και το άσυλο να διαφυλάξουν και την καλώς εννοούμενη γνώση και έρευνα να προωθήσουν.

  Δεν νομίζω ότι άλλος σύνροφος θα τα πήγαινε καλύτερα.
  Είπαμε, εχτός αν καυγάδιζε !

 41. Ο/Η ακροβατιστής λέει:

  Θα μου πείτε αυτοί έχουν το καρπούζι,αυτοί και το μαχαίρι.Δεν το χουν σε τίποτα να μας έχουν αποκλεισμένους τελείως.Το χουν κάνει πάμπολλες φορές.Και το έχει καταγγείλλει το κόμμα.Δεν ξέρω…Εσάς ποιά είναι η άποψή σας?

 42. Ο/Η αλεξης λέει:

  Φοβερη ατακα του Σοφιανου!!!Τον διεγραψε η Διεθνης του Γιωργακη τον Μουμπαρακ ή περιμενει πρωτα να μπει στο αεροπλανο οπως ο αλλος συντροφος Μπεν Αλι.???…

 43. Ο/Η αλεξης λέει:

  Ο αλλος δε στο Μεγκα εχει συζητηση και δεν καλει ΠΟΤΕ κομμουνιστες ,δεν υπαρχει αυτο το κομμα δεν υπαρχουν οι οπαδοι του ουτε οι ψηφοφοροι του.Αυτη ειναι η δημοκρατια τους για την οποια (αφου ειναι τοσο σπουδαια και με «ελευθερη» διακινηση των ιδεων ) δεν χρειαζεται ασυλο…

 44. Ο/Η faros λέει:

  ακροβατιστής: Καλά όχι ότι κάνουμε και κρα για να βγούμε στις εκπομπές του κάθε παπαγαλίσκου !!!!!!!

  Αλλά, εντάξει, όταν μας καλούνε, πάμε !

  ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ, ΟΜΩΣ !

  π.χ. στον πρετεντέρη δεν πάμε … τώρα τελευταία και στον … μάκη

 45. Ο/Η faros λέει:

  αλεξης: Πράγματι ! 😀

 46. Ο/Η faros λέει:

  αλεξης: Υπάρχει όμως ο … Δρίτσας !!!!!

  Τον ξέρεις τον γιατρό ;;;
  Που παριστάνει και τον … αριστερό ;;;;;;

  Άντε να μην πω τίποτα … βραδυάτικα …

 47. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ λέει:

  Μπράβο στο σύντροφο,επαρκής και ψύχραιμος ο σ.Σοφιανός, αυτό είναι το Κόμμα μας, αυτή είναι – και πρέπει να είναι – η εικόνα που πρέπει να εκπέμπει το Κόμμα μας προς πάντες και τελικά αξίζει συγχαρητηρίων που δεν εξετράπη σε αφορισμούς μπροστά στα απανωτά και όντως εκνευριστικά γαβγίσματα του Χατζηνικολάου,αλλά υπέμεινε στωϊκά και επέμεινε για να μπορέσει τελικά να διατυπώσει αυτά που έπρεπε να ακουστούν… Η προσπάθεια επιβολής της εξουσιαστικής αυταρχικότητας του τηλε-νοικοκυραίου,που διευθύνει ένα από τα βασικά Μέσα Μαζικής Επιρροής-Αποχαύνωσης, απέτυχε παταγωδώς…
  Από την άλλη, έπεσαν οι μάσκες, ήλθε η στιγμή που ακόμη και ο σοβαροφανής Χατζηνικολάου, ο συγκρατημένος και δήθεν αντικειμενικός τηλε-κριτής/παρουσιαστής,να αποκαλυφθεί αυτό που πραγματικά είναι : Ενα ακόμη μαντρόσκυλο της τάξης των πλουτοκρατών που δεν διστάζει να δείχνει τα δόντια του και να κουνάει το δάκτυλό του απειλητικά, στην ουσία, εναντίον του τιμημένου ΚΚΕ, που κηρύσσει την ανυπακοή και την απειθαρχία μπροστά στην «νομιμότητα» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.Εάν οι Ελληνες σαν τον Κολοκοτρώνη,τον Νικηταρά, τον «ουτιδανόν» Παπαφλέσσα, τον Καραϊσκάκη είχαν αποδεχθεί μοιρολατρικά τους «νόμους» του τουρκικού κράτους,των κοτζαμπάσηδων και του ανώτερου κλήρου, που όλοι μαζί συναποτελούσαν την έκφραση της Νομιμότητας της εποχής του ’21, τότε είναι βέβαιο,ότι η Επανάσταση των καταπιεζόμενων Ελλήνων δεν θα είχε πραγματοποιηθεί ποτέ, όπως και καμία Επανάσταση, εάν οι καταπιεζόμενες τάξεις θεωρούσαν τη θεσμοθετημένη βία και αδικία αιώνια και απαρασάλευτη…
  Επιτέλους,δεν είναι μόνον το επιχείρημα ότι οι νόμοι αποτελούν την έκφραση της κυρίαρχης τάξης με την οποία επιβάλλεται η θέλησή της και θωρακίζεται η υποταγή προς αυτήν των καταπιεζόμενων τάξεων στη δοσμένη ιστορική,κοινωνική και χρονική συγκυρία… επομένως οι νόμοι αλλάζουν – κι αλλοίμονο στην ανθρωπότητα εάν δεν άλλαζαν… Είναι και η απλή,εμπειρική και άκρως εξεγερτική και επαναστατική διαπίστωση (που όταν οι εκμεταλλευόμενοι τη συνειδητοποιήσουν,αλλοίμονο στους εκμεταλλευτές τους), ότι «ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ».
  Σπύρος

 48. Ο/Η faros λέει:

  ΣΠΥΡΟΣ: Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ !
  Μπράβο του, εγώ δεν θα μπορούσα να είμαι ψύχραιμος – δεν ήμουν από τον καναπέ του σπιτιού μου, πόσο μάλλον εκεί !

  Κανένας δεν είναι αντικειμενικός. Όλοι τους είναι δεμένοι χειροπόδαρα στο άρμα της ολιγαρχίας του πλούτου της χώρας μας.

  Το σύνθημα ΑΝΥΠΑΚΟΗ δεν είναι απλά σύνθημα, αλλά τρόπος ζωής πλέον.
  Με την ανυπακοή θα ξανακερδίσουμε τις ζωές μας, την ανάσα μας.

  Πολύ Καλημέρα !

 49. Ο/Η Χαράλαμπος λέει:

  Oι αριστεροί πλέουν σε πελάγη ανοησίας.

 50. Ο/Η λαθραναγνώστης λέει:

  Το πρεσάρισμα που έκανε χθες ο Χατζη στο Σοφιανό, ήταν εξωφρενικό, αλλά κατά τη γνώμη μου, ο Σοφιανός αντέδρασε πολύ καλά και είπε τελικά αυτό που έπρεπε να πει.
  Απο πλευράς μου, μπράβο!
  Ο Μαρκάτος είναι ΠΑΣΟΚος, αλλά στη συγκεκριμένη εκπομπή όπως άλλωστε και σε άλλες πήρε σωστή θέση και προσέφερε.
  Κατά τη γνώμη μου, είναι αρκετά διανοούμενος ώστε να καταδεχτεί να πέσει στο επίπεδο των υπόλοιπων ΠΑΣΟΚων και κρατάει μια αξιοπρεπή στάση. Αυτοί που τον γνωρίζουν πάντως, λένε ότι είναι «μάρκα».

 51. Ο/Η faros λέει:

  Χαράλαμπος: Για ποιους αριστερούς μιλάς ;

 52. Ο/Η faros λέει:

  λαθραναγνώστης: Σωστή η παρέμβασή σου !

  Έτισ είναι …

 53. Ο/Η λαθραναγνώστης λέει:

  Σε σχέση με κάτι Πρετεντέρηδες,Τρέμες κλπ του Σκαϊ, ο Χατζη είναι αρκετά φιλικός προς το κόμμα.
  Και αυτή η πρέσα που έκανε,, επειδή ο Σοφιανός την ξεπέρασε με επιτυχία, θεωρώ ότι γύρισε υπέρ μας. Οι θεατές, εκτός της ουσίας των λόγων κάποιου, εκτιμούν και τους επιδέξιους ελιγμούς.
  Τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου.

 54. Ο/Η Πέτρος λέει:

  Συμφωνώ κι επαυξάνω στην αγωνία του Trash, και το επικείμενο εγκεφαλικό που πήγε να πάθει για τις 600 αιτήσεις για επιχειρησιακές συμβάσεις. Κράτα το αίμα σου παγωμένο. Θα μας χρειαστεί.

  Εκεί φτάσαμε. Να στήνουν τα αφεντικά εργοδοτικά σωματεία, με προέδρους τα τσιράκια τους και τους έμπιστους τους.

  Εκεί φτάσαμε. Να απειλούν τα αφεντικά με απόλυση όποιον δεν θέλει να ενταχθεί στο σωματείο των τσάτσων του εργοδότη, ή όποιον δεν δέχεται τη μείωση των μισθών που θα προτείνει ή όποιον εντάσσεται σε άλλο από το επιχειρησιακό σωματείο ή όποιον δεν εκφράζει την επίσημη άποψη του τσάτσου του ιδιοκτήτη της κάθε επιχείρησης για μείωση μισθών.

  Εκεί φτάσαμε. Η επιχειρησιακή σύμβαση πείνας, να θεωρείται σαν απάντηση στην ατομική σύμβαση της απόλυτης εξαθλίωσης.

  Εφιστώ την προσοχή καθώς από αυτά τα σωματεία της εργοδοσίας μπορεί να προκύψουν και συνδικαλιστές – τραμπούκοι κατά του συνδικαλιστικού κινήματος που θα γίνουν βασιλικότεροι του βασιλέως χτυπώντας αγωνιστές κι εργάτες.

  Εφιστώ την προσοχή καθώς ολόκληρη η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, δεν θα έχει πλέον να αντιμετωπίσει μόνο την εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά και τη συνδικαλιστική τρομοκρατία των έμπιστων κάθε αφεντικού και να μετατραπεί η συνδικαλιστική δράση στη συνείδηση των νέων εργαζομένων πως είναι απεργοσπαστικός μηχανισμός. Η μόνη εφικτή αντίδραση να είναι οι “αυτοκτονίες” εργαζομένων τύπου France Telecom.

  Αν η απάντηση δεν είναι μαζικός ξεσηκωμός της εργατικής τάξης και περιορισθούμε πάλι σε καταγγελίες κι εξηγήσεις χωρίς μαζική αντίδραση, το μέλλον μας θα είναι η πιο στυγνή καπιταλιστική βαρβαρότητα.

 55. Ο/Η ακροβατιστής λέει:

  Φάρε:
  Οι διαφωνία σας σεβαστή…Συνεχίζω ωστόσο να έχω άλλη άποψη γενικότερα για το επικοινωνιακό μας κομμάτι.Δεν συνεχίζω την έκθεση της άποψης μου για ευνόητους λόγους.Αλλού αυτή η συζήτηση…
  Ευχομαι να έχετε ένα όμορφο απόγευμα!

 56. Ο/Η billy λέει:

  Μπράβο στο Σοφιανό, κράτησε το κύρος του κόμματος ψηλά και δεν παρασύρθηκε από τις κορώνες του χατζηνικολάου. Χωρίς να κρατήσει αμυντική στάση πέρασε στην αντεπίθεση και με πολύ έξυπνο και οργανωμένο λόγο πέρασε τις θέσεις μας, καυτηριάζοντας και τη φίμωση που προσπάθησε να του κάνει ο Χατζηνικολάου…

 57. Ο/Η ακροβατιστής λέει:

  Η διαφωνία σας

 58. Ο/Η faros λέει:

  λαθραναγνώστης: Θα με βρεις σύμφωνο (στα περισσότερα) σ΄αυτά που λες.

  Απλά μην ξεχνάς ότι ο Χατζη είναι και αυτός πιόνι του συστήματος !

 59. Ο/Η faros λέει:

  Πέτρος: Οργάνωση κι Αγώνας ! Αυτή είναι η Απάντηση !

  Ο Ταξικός Αγώνας !

  Η αλλαγή των συνειδήσεων !

  Μόνο στην ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση της Λαϊκής Εξουσίας θα (ξανα)βρει την ζωή του ο άνθρωπος …

 60. Ο/Η faros λέει:

  ακροβατιστής: Συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου …

 61. Ο/Η faros λέει:

  billy: Αυτός είναι ο σ. Νίκος Σοφιανός !
  Ήρεμος, πράος, πολύ κατατοπισμένος, ξέρει να «περνάει» τις Θέσεις του Κόμματος !

 62. Ο/Η faros λέει:

  ακροβατιστής: Μάλλον μισό το σχόλιο, έ ;

 63. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Καλησπέρα σε όλους σας….
  Είδα αργά την ανάρτησή σου Φάρε…ευχαριστώ που με καθε τι με θυμάσαι…..:)
  μη μπλέκετε το ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ…και δεν είναι η Διαμαντοπούλου η κατάλληλη για να στηρίζεις τα επιχειρήματά σου..σας…πιστέψτε με….και ιδιαιτέρως μη μλέκετε το ΣΥΡΙΖΑ με τη ΚΥΠ και τους ασφαλίτες…μη συνεχίζεις Φάρε τη προβοκάτσια με τους υποκινητές…..

 64. Ο/Η ακροβατιστής λέει:

  Οχι μισό σχόλιο, διόρθωση ορθογραφικού λαθους στο προηγούμενο σχόλιό μου ήταν…
  Καλό βράδυ!

 65. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Καλησπέρα και σε σένα !

 66. Ο/Η faros λέει:

  ακροβατιστής: Λόγω τεχνικού προβλήματος, το είδα τώρα !
  Εντάξει !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: