Περί «ΖΗΜΕΝΣ».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ :

«Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να απαλλαχθούν από τις πολιτικές ευθύνες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και να διαχυθούν σε κάποιους επίορκους, για να βγει λάδι η αντιλαϊκή τους πολιτική που γεννά και σκάνδαλα τύπου «Ζήμενς».
Πρέπει να υπάρξει σαφής πολιτική καταδίκη από το λαό».

Σχόλια:

1. Πέρα από τα όποια ποινικά αδικήματα (που ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να αποδωθούν, μη ξεχνάμε ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει) το κύριο στην υπόθεση «ΖΗΜΕΝΣ» είναι να αποδωθούν οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

2. Πολιτικές εθύνες έχουν α. το ΠΑΣΟΚ, β. η Ν.Δ., η πολυεθνική εταιρία, κυρίως όμως το καπιταλιστικό σύστημα.

3. Το γεγονός ότι για μια φορά ακόμα την «νύφη» θα πληρώσουν κάποιοι δευτεροτριτοτέταρτοι που πίστεψαν ότι βρήκαν το … «μέλι» δεν λέει τίποτα, δεν αρκεί !

4. Πρέπει, επιτέλους, οι εργαζόμενοι, γενικά ο λαός μας, να βγάλει τα συμπεράσματα που πρέπει και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Γιατί, όλοι οι παραπάνω, μόνο τον λαό φοβούνται. Μόνο το λαό υπολογίζουν. Κι ο λαός μας, δεν πρέπει κι αυτή τη φορά να τους συγχωρέσει, να παραβλέψει τις ευθύνες τους, αλλά να τους τιμωρήσει αυστηρά. Πολύ αυστηρά !
Με την Οργάνωσή του, με την Απόφασή του να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.

 

10 Responses to Περί «ΖΗΜΕΝΣ».

 1. Ο/Η Πορτιάτης λέει:

  Καλησπέρα Φίλε Φάρο!
  Όπως πολύ σωστά επισημαίνεις:
  «Πολιτικές εθύνες έχουν α. το ΠΑΣΟΚ, β. η Ν.Δ., η πολυεθνική εταιρία, κυρίως όμως το καπιταλιστικό σύστημα.»
  Αυτό το απάνθρωπο σύστημα που με τους πολιτικούς υπηρέτες του έχει βαλθεί να καθυποτάξει το λαό μας, όπως άλλωστε κάνει και σε οποιαδήποτε χώρα.
  Γι’αυτό η στόχευσή μας θα πρέπει να είναι καθαρή και κατευθείαν στην καρδιά του Κτήνους!
  Όσο και να ψυχορραγεί έχει ακόμα δυνάμεις για να μας κάνει τη ζωή καθημερινά όλο και πιο δύσκολη!
  Κι ας μην ξεχνάμε ότι κρατά σε αναμονή την πιο αποτρόπαιη εφεδρεία του: το φασισμό…
  Το όραμα της λαϊκής εξουσίας είναι ο φωτεινός μας φάρος!

 2. Ο/Η Elva λέει:

  Καλησπερα φιλε faro!
  Aς βλεπαμε καμμια φορα στη χωρα αυτη τους υπαιτιους να τιμωρουνται και τι στο κοσμο! Θα ηταν μια καλη αρχη! Γιατι ομως κατι τετοιο δε γινεται; Πιεζει η αντιπολιτευση οσο χρειαζεται (και) για το θεμα αυτο; Ρωτω καλοπροαιρετα, φιλε faro, επειδη δεν γνωριζω αν ασκουνται πιεσεις και τι ακριβως γινεται με το ζητημα αυτο.

 3. Φάρε, ασφαλώς με βρίσκουν σύμφωνο όσα γράφεις και τα επικροτώ. Αλλά επίτρεψέ μου να συμπληρώσω κάτι σχετικά με όσα γράφεις στο σχόλιό σου υπ’ αριθμό 3 (…τη νύφη θα την πληρώσουν κάποιοι δευτεροτριτοτέταρτοι κ.λπ.). Η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη, πίστεψέ με. Την έχω νιώσει στο πετσί μου.
  Λοιπόν, παραφράζοντας το «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», εγώ θα πω «φοβού τους διεφθαρμένους πολιτικούς και πόλεμον κατά της διαφθοράς κηρύσσοντας»! Δυστυχώς έτσι είναι, όπως θα εξηγήσω. Δεν την πληρώνουν δηλαδή κάποιοι δευτεροτριτοτέταρτοι απλώς. Ναι, συμβαίνει αυτό, και πράγματι δεν αρκεί, όπως γράφεις. Ωστόσο, αν την πλήρωναν μονάχα, έστω, οι δευτεροτριτοτέταρτοι, όμως όχι κάποιοι απ’ αυτούς αλλά όλοι τους, αυτό θα ήταν κάτι καλύτερο από το τίποτα, διότι χωρίς τους δευτερο… (φτου! σκουληκομυρμηγκότρυπα!) δύσκολα οι πρώτοι τη τάξει θα μπορούσαν να κάνουν τις βρομοδουλειές τους, αν και όχι πως θα τους ήταν και εντελώς αδύνατον. Όμως συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο: την πληρώνουν ελάχιστοι (2-3 ίσως) δευτεροτέτοιοι και ταυτόχρονα, πρόσεξε, την πληρώνουν πολλοί περισσότεροι όχι απλώς αθώοι αλλά αντιστεκόμενοι στη διαφθορά! Ναι! Αυτοί πρέπει να φύγουν από τη μέση, είναι επικίνδυνοι. Χαλάνε την πιάτσα, αποτελούν αντιπαράδειγμα για τη νοοτροπία, συμπεριφορά, πρακτική, στάση, που θέλει –κατά πώς το βολεύει- να επιβάλει το σύστημα. Φυσικά το εγχείρημα του διωγμού των αντιστεκόμενων στη διαφθορά έχει δυσκολίες. Ε, αυτές ακριβώς οι δυσκολίες παραμερίζονται εύκολα όταν τα κυβερνητικά επιτελεία κάνουν –τάχα- σημαία τους τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Αγγίζουν ευαίσθητες χορδές των απλών και άδολων ανθρώπων, εθίζουν την κοινωνία σ’ ένα κυνήγι μαγισσών, και τότε έρχονται κάποιοι αρχάγγελοι της διαφθοράς (διεφθαρμένοι ως τα μπούνια πολιτικοί ή μεγαλοεπιχειρηματίες), καβαλάνε το όχημα του πολέμου κατά της διαφθοράς και εφορμούν ενάντια σε όποιον στέκει εμπόδιο στον δρόμο τους επειδή έχει ηθικές αντιστάσεις. Η μέθοδος απλή: αρκεί να κολλήσουν στο υποψήφιο θύμα τους τη ρετσινιά του διεφθαρμένου, συκοφαντώντας και διαβάλλοντάς το. Τόσο απλά. Έτσι και ήρωες γίνονται και τις βρομοδουλειές τους θα μπορούν πλέον να τις κάνουν ανενόχλητοι. Επομένως καταντάει τελικά ο πόλεμος κατά της διαφθοράς να θρέφει και να θεριεύει τη διαφθορά αντί να την περιορίζει. Και μάλιστα το κάνει αυτό με τον πλέον ανήθικο τρόπο: εξουθενώνοντας τους πολέμιους της διαφθοράς με διώξεις, σπιλώνοντάς τους ταυτόχρονα.
  Τελικά, βλέπεις, όταν το σύστημα είναι σάπιο, πρέπει πολύ να προσέχουμε και να μη δίνουμε βάση στα ωραία λόγια αβασάνιστα, χωρίς προηγουμένως πολύ καλά να σκεφτούμε πού μπορούν τα λόγια αυτά να μας οδηγήσουν. Timeo Danaos et dona ferentes!

 4. Ο/Η faros λέει:

  Πορτιάτης: Καλησπέρα, φίλε μου !

  Συμφωνώ απόλυτα με κάθε λέξη του σχολίου σου !
  Με ΚΑΘΕ όμως …

 5. Ο/Η faros λέει:

  Elva: Καλησπέρα, Φίλη Elva !

  Η άποψή μου είναι η εξής:
  1. Όχι, στον καπιταλισμό, δεν τιμωρούνται οι υπαίτιοι και ξέρεις γιατί ; Γιατί, απλά, αυτοί μας … κυβερνούν !
  2. Αν τους … ξεφύγει κανένας και τιμωρηθεί, απλά αυτό θα είναι για … ξεκάρφωμα !
  3. Η πραγματική τιμωρία για όλους τους υπεύθυνους και υπαίτιους θα γίνει ΜΟΝΟ στον Σοσιαλισμό !

 6. Ο/Η faros λέει:

  Λευτέρης-Δικαίος: Προσυπογράφω μέχρι κεραίας το σχόλιό σου !

  Όλοι το έχουμε αισθανθεί αυτό, άλλος λίγο άλλος πολύ. Πραγματικά, η αδικία, σε κάνει να οργίζεσαι. Ειδικά όταν ξαφνικά βρίσκεσαι μόνος σου, ενώ όλοι γύρω σου έχουν ξεπουληθεί !

  Άστα, φίλε μου, άστα …

 7. Ο/Η Philemon λέει:

  Πολύ καλά εξηγεί τον μηχανισμό ο Λευτέρης Δικαίος….
  Ή, όπως το θέτει ο παπα-Ηλίας, «Όλα τα δολώματά τους κρύβουν για το λαό πάντοτε οδυνηρά αγκίστρια.»

 8. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Αν δεις το ιστολόγιό του, θα δεις (ρητορικό το δεύτερο πρόσωπο που χρησιμοποιώ) και γιατί τα λέει αυτά, και πόσο δίκιο έχει και τι ωραία που χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα !

  Εδώ που τα λέμε κι ο παπα-Ηλίας ωραίος είναι ! 😀

 9. Ο/Η Philemon λέει:

  Το ξέρω το ιστολόγιο του Δικαίου. Όντως γράφει πολύ ξεχωριστά κείμενα. Και ξέρω ότι μιλάει εκ πείρας…..ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
  Την καλημέρα μου (…..ετεροχρονισμένη!)

 10. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Σωστός !

  Και … καλησπέρα ! 😀

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: