Το σύστημα

Πολλά τα παπαγαλάκια !
Πάρα πολλά !
Αναλυτές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, καθηγητές (αυτοί οι τελευταίοι κατά … προτίμηση αμερικανάκια) μέχρι διασκεδαστές ή … γλάστρες !
Όλοι, επί το … έργον !
Στο … καθήκον !

Να προσπαθούν μέρα και νύχτα να … κουρκουτιάνουν το μυαλό μας με ψευτιές, αποπροσανατολισμούς, δικαιολογίες που θα ζήλευε κι ο Γκαίμπελς.
Μέχρι και ψεύτικα γκάλοπς  κυκλοφορούν !
Με ένα στόχο !
Να ξεγελάσουν τον κόσμο !

Και, ως ένα σημείο, ο στόχος επιτεύχθηκε:
– Πολύς κόσμος πιστεύει, ότι η κρίση είναι οικονομική, δηλαδή ότι η χώρα μας έχει πρόβλημα να βρει λεφτά να πληρώσει μισθούς και συντάξεις !!!
– Πολύς κόσμος πιστεύει, ότι αν πληρώσουν οι έχοντες (κάτι που φυσικά ΚΑΙ πρέπει να γίνει, αλλά για άλλους λόγους) και … κατέχοντες, το πρόβλημα θα λυθεί !!!
– Πολύς κόσμος πιστεύει, ότι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση στη χώρα μας είναι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, αυτοί που τα «παίρνουν», οι λανθασμένες επιλογές του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ., ο Παπανδρέου κι ο Σαμαράς ή και άλλοι που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οικονομικά καλά ή η πολιτική τους δεν είναι η σωστή !!!

Αγαπητοί Φίλοι,
Είναι πράγματι, με τόσο βομβαρδισμό ψεύτικης προπαγάνδας, που δέχεται ο λαός μας, ειδικά από τα ΜΜΕ μας, πολύ δύσκολο να αντιστρέψουμε την κατάσταση.
Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο !

Είμαι σίγουρος, ότι κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, αντιλαμβάνονται την αλήθεια, που είναι:
– Η κρίση αφορά τις δομικές λειτουργίες του καπιταλισμού, της ελεύθερης αγοράς, της νέας τάξης πραγμάτων, του μεγάλου κεφαλαίου !
Και όλα τα μέτρα που παίρνονται, σ΄αυτό αποσκοπούν, να σώσουν το σύστημα !
– Μοναδική διέξοδος για το λαό μας (όπως και τους λαούς όλων των χωρών) είναι η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και της εγκαθίδρυσης του σοσιαλισμού.
– Οι καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι, αστοί πολιτικοί, καθηγητάδες και λοιποί, δεν είναι τίποτα άλλο παρά υπηρέτες, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μισθοδοτούμενο προσωπικό των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, του μεγάλου κεφαλαίου !

Ο Κεϋνσανισμός, η «εθνική τράπεζα», η δήθεν φορολόγηση των εχόντων (που και να τα δώσουν με το ένα χέρι, θα βρουν χιλιάδες άλλους τρόπους να τα πάρουν πίσω με το άλλο), κάθε είδους σοσιαλδημοκρατικά τεχνάσματα, όπως δεν ξεπέρασαν τις προηγούμενες κρίσεις χωρίς οι εργαζόμενοι να υποστούν τεράστιες θυσίες  – μέχρι παγκόσμιοι πόλεμοι γίναν – έτσι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν κι αυτή τη κρίση, χωρίς ακόμα πιο μεγάλες θυσίες του λαού.
Και, το πιο σημαντικό είναι, ότι δεν θα είναι οριστικό !
Οριστκό ξεπέρασμα της κρίσης θα γίνει μόνο με την ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση του Επιστημονικού Σοσιαλισμού !
Τελεία και παύλα !

14 Responses to Το σύστημα

 1. Ναι αλλά να είναι πραγματικά ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ!

 2. Ο/Η faros λέει:

  Σύλβια Οκαλιόβα: Είναι η πρώτη φορά που μπαίνεις στο μπλογκ μου ;

  Δεν θυμάμαι να σε έχω ξαναδεί !
  Πάντως, αν κάνω λάθος, κι έχεις «ξαναέρθει» στο μπλογκ μου, θα πρέπει να ξέρεις ότι ΕΓΩ μιλάω ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ !

  Αν όχι και πράγματι πρώτη φορά μπαίνεις εδώ, κάνε τον κόπο σε παρακαλώ και ψάξε, να δεις ότι ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ, υπερασπίζεται με όλους τους τρόπους και όλους τους τόνους, τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό, που κατέγραψαν οι Μαρξ – Ενγκελς, Λένιν – Στάλιν !
  Τον Σοσιαλισμό που επεξεργάστηκε και διατύπωσε στο πρόσφατο Συνέδριό του το Κ Κ Ε !

 3. «…όλο και περισσότεροι άνθρωποι, αντιλαμβάνονται την αλήθεια, που είναι:…» γράφεις, Φάρε, και παραθέτεις καθαρά όλη την αλήθεια σε τρεις επόμενες περιόδους, επισημασμένες με μία παύλα η καθεμία. Σωστά, αλλά για να φτάσει κάποιος να αντιληφθεί αυτή την επιτομή της αλήθειας, τι δρόμο μακρύ και δύσκολο έχει να διανύσει! Κι αν είναι άνθρωπος καλοπροαίρετος και προβληματιζόμενος, πρέπει επίσης να βρει και να ακούσει ή να διαβάσει και τους δικούς μας αναλυτές, δημοσιογράφους, πολιτικούς, καθηγητές, αλλά το σύστημα σήμερα προσπαθεί όσο μπορεί να τους έχει φιμωμένους. Κανάλια, ραδιόφωνα, Τύπος, προσφέρουν απλόχερα βήμα στους εκφραστές της κυρίαρχης ιδεολογίας. Να λοιπόν μία ακόμη δυσκολία, που χρειάζεται ένταση και ποιότητα δουλειάς από μας για να ξεπεραστεί. Φυσικά, αν πρόκειται για μη καλοπροαίρετους και μη προβληματιζόμενους εργαζόμενους, τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Ο πόλεμος ενάντια στο σύστημα είναι και ιδεολογικός, μας το υπενθυμίζει και το ίδιο το σύστημα με τα μέσα προπαγάνδας του. Να αναπτύξουμε επομένως και μεις τα δικά μας μέσα για τη δική μας προπαγάνδα!

 4. Ο/Η ζλάπ λέει:

  Nα είναι επιστημονικά κομμουνιστικός σοσιαλισμός ή κομμουνιστικά επιστημονικός σοσιαλισμός;;;; Η μήπως πανεπιστημονικός σοσιαλοκομμουνισμός;;;;

  Έχω μπερδευτεί.

 5. Ο/Η faros λέει:

  Λευτέρης-Δικαίος: Μα, κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι η αξία της ζωής ! Ο μακρύς δρόμος (για την Ιθάκη θα συμπλήρωνα … μπλογκική αδεία) !

  Τα εύκολα, τα μπορεί ο καθένας !
  Τα δύσκολα, ο σοσιαλισμός είναι δύσκολος, είναι αυτά που δίνου νόημα στη ζωή !
  Και είναι δύσκολος ο σοσιαλισμός γιατί πρέπει η Κοινωνία να πετύχει «να παίρνει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων κάθε εργαζόμενου», φυσικά και να τον «αμοίβει γι΄αυτές» !
  Κι ο Κομμουνισμός, είναι ακόμα πιο δύσκολος !
  Γιατί άντε «το πάρσιμο των δυνατοτήτων» το έχει ήδη πετύχει ο Σοσιαλισμός, αλλά το «να αμοίβει σύμφωνα με τις ανάγκες» θέλει … αρετή και τόλμη !
  Πως να δεχτεί ένας γιατρός π.χ. να αμοίβεται λιγότερο από ένα οικοδόμο ;
  Πως να περάσεις στο λαό μια τέτοια νοοτροπία !

  Εμένα, πάντως, επειδή ακριβώς, οι δυσκολίες μου αρέσουν, θα επιμείνω !

 6. Ο/Η faros λέει:

  zlap: Και τι θέλεις από μένα ;;;
  Να σε … ξεμπερδέψω ;;;

  Γιατί, φίλε μου ;
  Μια χαρά είσαι έτσι … μπερδεμένος !
  Κάνεις και … επιδερμίδα !

 7. Ο/Η γιαννης μ λέει:

  το 50οστό ονοματάκι είναι που βάζει το παλουκάρι???

 8. Ο/Η faros λέει:

  γιαννης μ: Λεεεεεεεεεεεεες ;;;;;;;

  Δεν το … έψαξα !
  Βαριέμαι !

 9. Ο/Η giorgos λέει:

  Καλησπέρα σύντροφε βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι τώρα τελευταία μας έχουν πασάρει και τον Πάγκαλο να μας πείσει ότι φταίνε οι »κοπρίτες»οι δημόσιοι υπάλληλοι γιαυτή την κρίση και φυσικά επίσης προσπάθουν να μας πείσουν ότι μαζί τα »φάγαμε».Μιας και μιλάμε για κρίσεις και πολέμους αναρωτιέμαι οι κρίσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα τον Α κ Β παγκόσμιο πόλεμο προήλθαν απο τους δημόσιους υπαλλήλους η απο τον λαό μπορει ο κύριος Πάγκαλος να μας απαντήσει σε αυτό αραγέ;Καλο βράδυ σύντροφε.

 10. Ο/Η faros λέει:

  giorgos: Καλησπέρα και σε σένα !

  Μπορεί, προφανώς, αλλά δεν θα το κάνει !
  Όπως δεν θα το κάνουν ΟΛΟΙ οι υπηρέτες του καπιταλιστικού συστήματος !
  Δεξιοί κι … αριστεροί !

 11. Ο/Η blackbedlam λέει:

  Ε,πια γνωρίζεις την άποψή μου, μιας και ανακίνησα το θέμα, γιατί πραγματικά τελικά καταντάει επιδημία μεταδοτική, η ιστορία με τους λογής λογής πραματευτάδες που πουλούν την πραμάτεια τους.
  Το κακό στην ιστορία είναι, ότι ξέρουν πολύ καλά την επιστήμη του μάρκετιν και αποκτούν πελατεία και ανάμεσα σε καλοπροαίρετους ανθρώπους που ίσως λόγω της άγνοιας τους, τσιμπάνε και αναμασάνε τις μπουρδολογίες που ακούγονται.Είδες στο μπλοκ μου στα τελευταία σχόλια.
  Και ο φίλος που εκφράζει τις απόψεις αυτές είναι και μορφωμένος και αξιόλογο και καλοπροαίρετο άτομο.
  Αλλά έχω και απαντήσεις σε σχόλια που έκανα σε άλλα μπλοκ, που δείχνουν ότι τσιμπάει ένας κόσμος.
  Σκέψου ότι την διάλεξη του συγκεκριμένου καθηγητή, την έχουν αναρτήσει πάνω από 500 μπλοκ.Και ανάμεσα σε αυτά και ο φίλος και σύντροφος αν δεν κάνω λάθος ο Τάσος. Γι΄αυτό ζήτησα την δική σου ανταπόκριση στο θέμα.
  Έκανες πολύ καλά που ανέβασες αυτό το άρθρο.
  Να είσαι καλά

 12. Ο/Η faros λέει:

  blackbedlam: Ξέρεις τι μου αρέσει σε σένα !
  Ότι, τελικά, πιάνεις πουλιά στον αέρα !
  Σου βγάζω το καπέλο γιατί κατάλαβες με την πρώτη για ποιο λόγο έκανα αυτό το ποστ !

  Φυσικά και ξέρουν τη δουλειά τους !
  Γι΄αυτό … σπουδάζουν, γι΄αυτό πληρώνονται !
  Εδώ και πάρα πολλά χρόνια !

  Νομίζω, πάντως, πως το άρθρο αυτό πιάνει και άλλες περιπτώσεις όχι μόνο του συγκεκριμένου «καθηγητή» !
  Όπως και εσύ επισημαίνεις πολύ σωστά, μαζεύτηκαν πολλοί που «παίζουν» αυτό το παιχνίδι – το παιχνίδι της παραπληροφόρησης.
  Κι εκεί που την πατάει ο καλοπροαίρετος είναι ότι αυτοί οι «τύποι», ξεκινάνε ή πατάνε πάνω σε ΥΠΑΡΚΤΑ προβλήματα και αφήνουν να εννοηθεί ότι πασχίζουν για το … καλό μας !!!
  Καθαρή περίπτωση ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ !

 13. Ο/Η thersitis λέει:

  ΦΙΛΕ ΦΑΡΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

  ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΙΔΗ ΜΙΛΑΤΕ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ.

  ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 50 ΟΤΙ ΠΕΘΑΙΝΕ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ.

  ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟ.

  ΣΤΗΝ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΦΑΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 14. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Θερμή Καλημέρα και Καλή Βδομάδα !

  Όχι δεν μιλάμε για κανέναν Παυλίδη !
  Ποιος είναι αυτός ;

  Αν εννοείς τον διάλογο με την ΒΒ μιλάμε για έναν «καθηγητή» Γουλφ ή κάπως έτσι που ήταν και καθηγητής του … GAP και που κυκλοφορεί ένα βίντεο που λέει ανοησίες …

  Συγνώμη, αλλά δεν θυμάμαι, αυτό που μου έστειλες.
  Δεν είπα τη γνώμη μου ;
  Αν όχι, προφανώς δεν την πήρα !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: