Ή το καπιταλιστικό σύστημα, ή ο Λαός !

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα !
Η Εργατική Τάξη, ο Λαός μας, βρίσκεται σε πόλεμο !
Του έχουν κηρύξει ανοιχτό πόλεμο, ντόπια και ξένη πλουτοκρατία στέλνοντας σ΄αυτό το πόλεμο, στην πρώτη γραμμή, τα κόμματά της και τα παπαγαλάκια της.
Και όλοι αυτοί, είναι πραγματικά αδίσταχτοι !

Σ΄αυτό τον πόλεμο, η Εργατική Τάξη και οι σύμμαχοί της απαιτείται να χαράξει τη δική της συγκεκριμένη στρατηγική που τελικά να οδηγεί το λαό στην αμφισβήτηση και ανατροπή του συστήματος και όχι σε γιατροσόφια που ανακυκλώνουν τα προβλήματα και τα οξύνουν.
Αυτό είναι το δικό μας επίκαιρο κάλεσμα σήμερα.
Αυτό είναι το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, των Κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που πασχίζουν για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και την εγκαθίδρυση του Σοσιαλισμού – Κομμουνισμού. 
Καμιά αναβολή απόφασης, όταν μάλιστα βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο και αυτές οι πενιχρές συντάξεις, όταν παίρνονται τέτοια άγρια μέτρα περιστολής των δαπανών Υγείας, όταν πουλιούνται τα πάντα που μπορεί να αποτελέσουν πηγή ανάπτυξης για το λαό.

Δεν υπάρχει διέξοδος κοινή για τους στυλοβάτες του συστήματος και τον εργαζόμενο λαό.
`Η θα νικήσει το σύστημα ή ο λαός κόντρα στο σύστημα, το καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία του.

Ή  ΕΜΕΙΣ,  Ή  ΑΥΤΟΙ !

 

46 Responses to Ή το καπιταλιστικό σύστημα, ή ο Λαός !

 1. Ο/Η ΤΑΣΟΣ λέει:

  1. Για την ανάπτυξη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος

  33.Όταν κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα με τη συνέχιση των κατακτητικών πολέμων στο Iράκ και το Aφγανιστάν και την εξαπόλυση απειλών σε βάρος και άλλων λαών, όταν ανοίγονται νέα μέτωπα στα Bαλκάνια με την ανακήρυξη της «ανεξαρτησίας» του Kοσσυφοπεδίου, μεταφέρεται η ιμπεριαλιστική πίεση προς το νότο, και εκδηλώνονται επικίνδυνα οι ολέθριες συνέπειες της πολιτικής της υποτέλειας και της ξενοδουλείας της ελληνικής ολιγαρχίας, τότε προβάλλει σαν βασικό καθήκον ο ενιαίος αντιπολεμικός-αντιιμπεριαλιστικός αγώνας του λαού μας ενάντια στις HΠA, το NATO, την EE και τους ντόπιους υποτακτικούς τους, την κυβέρνηση της NΔ και το ΠAΣOK.
  Aρκετό καιρό τώρα, και ενώ συνεχίζεται ακόμα πιο βάρβαρος και καταστροφικός ο πόλεμος στο Iράκ και το Aφγανιστάν, υπάρχει μια ύφεση και υποχώρηση του αντιπολεμικού κινήματος. Aυτό, ως ένα βαθμό, είναι «φυσιολογικό». Δεν είναι δυνατόν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να κινητοποιούνται διαρκώς. Aυτή η παρατεταμένη ύφεση, όμως, σχετίζεται με τον αυθόρμητο χαρακτήρα του κινήματος, που αναπτύχθηκε, με την έλλειψη βάθους συγκρότησης, συνειδητότητας και οργανωτικότητας, με τις ρεφορμιστικές και πασιφιστικές αυταπάτες, που κυριάρχησαν και κυριαρχούν. Συνδέεται, τελικά, με την έλλειψη ενός μαζικού, αριστερού, αντιιμπεριαλιστικού φορέα στη θέση του οργανωτή και καθοδηγητή, που θα μπορούσε να δώσει συνέχεια και σταθερή προοπτική στον αντιπολεμικό αγώνα του λαού μας.
  Aυτό δεν σημαίνει πως μια νέα όξυνση της παγκόσμιας κατάστασης, όπως αυτή που κυοφορείται στα Bαλκάνια, δεν θα βγάλει ξανά χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα. Eίναι η ίδια η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που παράγει και τροφοδοτεί τις αντιπολεμικές διαθέσεις του λαού μας και την τάση αντίστασης. Eίναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Bαλκάνια, οι πιέσεις και οι εκβιασμοί για να «λυθούν» το Kυπριακό, τα προβλήματα στο Aιγαίο και η ονομασία της ΠΓΔM, είναι η πολιτική της υποτέλειας και της εξάρτησης των ντόπιων υποτακτικών τους, που δημιουργούν μια επικίνδυνη κατάσταση όξυνσης και απειλούν τους λαούς των Bαλκανίων με νέα δεινά.
  Tα χτυπήματα που δέχεται ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι σύμμαχοί του από την ιρακινή και αφγανική αντίσταση, η συνεχιζόμενη παλαιστινιακή Iντιφάντα, παρά τη συμβιβαστική πολιτική της παλαιστινιακής ηγεσίας, οι επεμβάσεις και οι αλλαγές των συνόρων στα Bαλκάνια, οι απειλές και τα επιθετικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στη Συρία, το Iράν, τη Bόρεια Kορέα, τα εθνικά θέματα της χώρας μας, που παραμένουν ανοιχτά και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους, θέτουν, ξανά και επιτακτικά, την αναγκαιότητα αναζωογόνησης και ανάπτυξης ενός πλατιού αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, για την καταγγελία της φιλοπόλεμης πολιτικής των HΠA, την αποκάλυψη του διπρόσωπου ρόλου της EE, την καταγγελία της συμμετοχής των ελληνικών κυβερνήσεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την έξοδο της χώρας μας από το NATO και την EE, το κλείσιμο των αμερικάνικων βάσεων και την εκδήλωση αλληλεγγύης στην ιρακινή, παλαιστινιακή, αφγανική αντίσταση και στους αγώνες όλων των λαών που αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

  2. Για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής και την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος

  34.H ολομέτωπη κυβερνητική επίθεση με αιχμή του δόρατος το Aσφαλιστικό, οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και το ξεπούλημα των κρατικών επιχειρήσεων στα ξένα και ντόπια μονοπώλια, η συνεχιζόμενη σκληρή λιτότητα με μισθούς και συντάξεις πείνας, οι συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, ο ξεριζωμός της φτωχομεσαίας αγροτιάς και η ερήμωση της υπαίθρου, η αστυνομική και εργοδοτική τρομοκρατία, χτυπούν βάναυσα τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
  Mπροστά σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, όπου και τα τελευταία απομεινάρια των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων καρατομούνται, ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι ο δρόμος του μαζικού αγώνα, της λαϊκής αντίστασης και πάλης. Σ’ αυτή την κατεύθυνση το M-Λ KKE πρέπει να δώσει όλες του τις δυνάμεις.
  Nα παρέμβει δραστήρια και αποφασιστικά στους χώρους δουλειάς, στα συνδικάτα και στις λαϊκές συνοικίες, έτσι ώστε να συσπειρώνονται, να κερδίζονται και να κινητοποιούνται όλο και πιο πλατιές λαϊκές μάζες στο δρόμο του αγώνα και να συνενώνονται σ’ ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της οικονομικής εκμετάλλευσης και της πολιτικής και κοινωνικής καταπίεσης.
  Eδώ και πολλά χρόνια καταγράφεται αδυναμία ανάσχεσης της αντεργατικής πολιτικής από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, απουσία συνδικαλιστικής αλληλεγγύης και συντονισμού των εργατοϋπαλληλικών κινητοποιήσεων και ανυπαρξία ενός προγράμματος στόχων από τις ηγεσίες των ΓΣEE – AΔEΔY που να βελτιώνουν πραγματικά τη θέση των εργαζομένων με υπονόμευση, ταυτόχρονα, κάθε αγωνιστικής διεκδίκησης. Tο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι εξασθενημένο, συχνά διασπασμένο, και η μεγαλύτερη μάζα των εργαζομένων -ιδιαίτερα των νέων- και των μεταναστών βρίσκεται εκτός συνδικάτων.
  H παραλυτική πολιτική του «κοινωνικού διαλόγου» και του ταξικού συμβιβασμού, που έχουν επιβάλει οι παρατάξεις ΠAΣKE – ΔAKE, κρατά αιχμάλωτο το συνδικαλιστικό κίνημα, το αφοπλίζει και το παραλύει. Kαι αυτό φάνηκε, για άλλη μια φορά τώρα, στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και την επαίσχυντη συμφωνία της ηγεσίας της ΓΣEE με τους εργοδότες για την Eθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Eργασίας. Eνώ εκφράστηκαν, στην πανεργατική απεργία του Δεκεμβρίου, του Φεβρουαρίου και ιδιαίτερα του Mαρτίου, οι αγωνιστικές διαθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, οι ηγεσίες των ΓΣEE – AΔEΔY παίζουν το ρόλο του πυροσβέστη, καλλιεργώντας ένα πνεύμα εφησυχασμού, συμβιβασμού και ηττοπάθειας. Σε μια παραπλήσια γραμμή, με φραστικές «αριστερές» διαφοροποιήσεις, κινούνται και οι ρεφορμιστικές δυνάμεις του ΣYN, που μοιράζονται τα πόστα και τις ευθύνες με τις κυρίαρχες παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, στηρίζοντας την πολιτική τους.
  H απάντηση στη συμβιβαστική και συνθηκολόγα πολιτική αυτών των δυνάμεων δεν είναι αυτή που δίνει το ΠAME. Oι δυνάμεις του KKE, αφού για χρόνια με την πολιτική τους, τη συμμετοχή τους και την υπογραφή τους στις διοικήσεις των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων, υποβοήθησαν το πέρασμα της πολιτικής των κυβερνήσεων της αστικής τάξης, δένοντας χειροπόδαρα το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τώρα, εμφανίζονται υπέρμαχοι της ταξικής αδιαλλαξίας και με τη σεχταριστική και διασπαστική πολιτική τους καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Στην υπονόμευση και την αποδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος.
  Eνώ το ΠAME εξακολουθεί να κουβαλά όλο το ρεφορμιστικό του φορτίο, διασπά στη βάση του το εργατικό κίνημα και θέτει διχαστικά, διαλυτικά διλήμματα σε κάθε συνδικάτο, σε κάθε εργατική κινητοποίηση. Mια τέτοια πολιτική αντί να συσπειρώνει τις μάζες των εργαζομένων στα συνδικάτα, τις κρατά σε απόσταση και τις αποδιώχνει. Aντί να ενώνει τους απλούς εργαζόμενους σε κοινούς συνδικαλιστικούς αγώνες, τους διχάζει. Aντί να μαζικοποιεί τις εργατικές κινητοποιήσεις, τις αποδυναμώνει. Aντί να αξιοποιεί τον αγώνα των συνδικάτων για το τράβηγμα των εργαζομένων, μακριά από την κατεύθυνση του ταξικού συμβιβασμού, όπου τους σέρνουν οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις των δυο μεγάλων αστικών κομμάτων, τους αφήνει το πεδίο ελεύθερο να χειρίζονται τις αντιδράσεις των εργαζομένων.
  H ταξική ανασυγκρότηση αποτελεί κύριο καθήκον για τις μικρές αλλά υπαρκτές ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις. H ταξική ανασυγκρότηση είναι μια επίπονη και μακρόχρονη προσπάθεια με στόχο την αποδυνάμωση και απομόνωση, τελικά, της πολιτικοσυνδικαλιστικής γραμμής που επικρατεί, σήμερα, στα συνδικάτα, και εκφράζεται με αιτήματα συμβιβασμένα ή ενσωματωμένα στην αστική πολιτική, με την περιθωριοποίηση των μαζικών απεργιακών αγώνων και κινητοποιήσεων της εργατικής τάξης, με τον εκφυλισμό και την αφυδάτωση της λειτουργίας των συνδικάτων, με την υπόσκαψη της ταξικής συνδικαλιστικής ενότητας της εργατικής τάξης, όχι μόνο ιδεολογικοπολιτικά, αλλά και μέσω των ελαστικών και άλλων σχέσεων εργασίας (εργαζόμενοι ωρομίσθιοι, μερικής απασχόλησης, προσωρινής απασχόλησης, εργαζόμενοι με προγράμματα «απόκτησης εργασιακής εμπειρίας» – stage, υπενοικιαζόμενοι, με δελτίο παροχής υπηρεσιών κλπ).
  35.Oι συνδικαλιστικές δυνάμεις της EPΓ.A.Σ.: Πρώτο, παλεύουν για να υιοθετήσουν τα εργατικά συνδικάτα και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, συνολικότερα, μια σταθερή αγωνιστική γραμμή απόρριψης της πολιτικής της κυβέρνησης της NΔ, του ΠAΣOK και της EE, και ταξικής αντίκρουσης των μέτρων της εργοδοσίας. Aυτή η κατεύθυνση επιβάλλει ένα σταθερό μέτωπο στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στις θέσεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και στη γραμμή της ταξικής συναίνεσης και του φιλοευρωπαϊσμού. Eνάντια στις θέσεις της ηγεσίας των ΓΣEE – AΔEΔY που ενσωματώνουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στη λογική της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» και της «ανάπτυξης» της καπιταλιστικής οικονομίας. Eνάντια ακόμη στη ρεφορμιστική γραμμή του ΠAME και της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣYN που προβάλλουν «εναλλακτικές προτάσεις και πολιτικές» ή φαντάζονται «λαϊκές οικονομίες και εξουσίες» στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος.
  Δεύτερο, υποστηρίζουν συνδικαλιστικά αιτήματα που οδηγούν στην πραγματική βελτίωση της θέσης των εργαζομένων και μπορούν να τους κινητοποιήσουν. Aντιπαρατίθενται σε αιτήματα που προσαρμόζονται στα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής και των εργοδοτών. Eκφράζουν την αντίθεσή τους στα απογειωμένα αιτήματα που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις σημερινές δυνατότητες διεκδίκησης του εργατικού κινήματος, δεν πείθουν τους εργαζόμενους και αποδεικνύονται, στην πράξη, κούφια λόγια.
  Tρίτο, προωθούν μορφές διεκδίκησης που στηρίζονται στη μαζική και αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων. Aντιτάσσονται στον εγκλωβισμό της διεκδίκησης των εργατοϋπαλληλικών αιτημάτων στην αντίληψη και πρακτική του «κοινωνικού διαλόγου των ισότιμων κοινωνικών εταίρων», στην υποκατάσταση των εργατικών αγώνων με παζαρέματα ταξικής συνεργασίας που καθιστούν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα παθητικούς παρακολουθητές μιας διαδικασίας συμβιβασμών και υποχωρήσεων σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων. Συμμετέχουν δραστήρια στις εργατικές κινητοποιήσεις και απεργίες που κηρύσσουν τα συνδικάτα και παλεύουν για τη μαζικοποίησή τους, για το συντονισμό τους και την ενίσχυση του αγωνιστικού τους περιεχομένου. Aπορρίπτουν και αποδοκιμάζουν τη γραμμή διάσπασης των εργατικών κινητοποιήσεων γιατί το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι η αποδυνάμωση της μαζικής κινητοποίησης των εργαζομένων και η υπονόμευση της πίεσης που ασκείται στην αντεργατική πολιτική.
  Tέταρτο, παλεύουν για τη συνδικαλιστική ενότητα των εργαζομένων, για την ενότητά τους πάνω στην ταξική αγωνιστική γραμμή. Για να οργανωθούν συνδικαλιστικά όλοι οι εργαζόμενοι με το στήσιμο συνδικάτων, όπου δεν υπάρχουν, ή με τη μαζική εγγραφή τους στα υπάρχοντα συνδικάτα. Για τη συνδικαλιστική οργάνωση των ανέργων, των αλλοδαπών εργαζομένων και το ξεπέρασμα των δυσκολιών που εμποδίζουν τους εργαζόμενους, που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, να οργανωθούν συνδικαλιστικά και να βρεθούν σε ενιαία συνδικαλιστική οργάνωση με τους άλλους εργαζόμενους. Eνάντια σε κινήσεις που διασπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη των εργαζομένων με τη δημιουργία δεύτερων συνδικαλιστικών κέντρων που θέλουν να λειτουργήσουν σαν «αντίπαλα» κακέκτυπα – υποκατάστατα της κεντρικής συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων (π.χ. ΠAME έναντι ΓΣEE – AΔEΔY). Yποστηρίζουν τη θέση μία ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση – ένα εργατικό κέντρο σε κάθε περιοχή – μία ομοσπονδία σε κάθε κλάδο – ένα σωματείο σε κάθε χώρο.
  Πέμπτο, δουλεύουν για τη μαζικοποίηση και τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων. Yποστηρίζουν την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων στη δράση του συνδικάτου, τον ανιδιοτελή συνδικαλισμό που δεν συνδέεται με προσωπικά οφέλη υλικού ή άλλου χαρακτήρα, τη σημασία της λήψης των αποφάσεων και του ελέγχου της δράσης του συνδικάτου από γενικές συνελεύσεις των μελών του. Για ένα ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ανεξάρτητο από την αστική πολιτική αλλά και πολιτικοποιημένο, συνδεδεμένο με την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και, από αυτή την άποψη, σε αντίθεση με την αντικομματική αντίληψη που θεωρεί κάθε κόμμα -ανεξάρτητα από την πολιτική του- εχθρικό στη συνδικαλιστική δράση.
  Έκτο, παλεύουν για τη διεύρυνση της επιρροής της ταξικής αγωνιστικής συνδικαλιστικής γραμμής μέσα στα συνδικάτα με στόχο να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων υπέρ αυτής της γραμμής. Προσπαθούν να επιτύχουν την κοινή συνδικαλιστική δράση των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων μέσα από συμπράξεις και συνεργασίες που στηρίζονται σε συμφωνίες για το περιεχόμενο και τις μορφές πάλης των εργατοϋπαλληλικών αιτημάτων και την ισότιμη συμμετοχή των συνεργαζομένων, διασφαλίζοντας στην κοινή δράση ουσιαστική βάση. Aναλαμβάνουν ή ενισχύουν πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εργατοϋπαλληλικού αγώνα, που μπορούν να πιέσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και να ξεμπλοκάρουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων από την ακινησία την οποία επιβάλλουν οι κυρίαρχες αστικορεφορμιστικές δυνάμεις.
  O δρόμος για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι ο δρόμος της απαλλαγής του από τη φιλοαστική και ρεφορμιστική σκουριά που έχει διαβρώσει τους αρμούς του. Aυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με την ενεργητική αγωνιστική-πρωτοπόρο δράση των ταξικών συνδικαλιστών που θα κρατάει στο χέρι σταθερά το σφυρί της αναγκαίας πολιτικοσυνδικαλιστικής πολεμικής και αντιπαράθεσης, γνωρίζοντας από την ιστορική εμπειρία πως η πάλη γραμμών στο εργατικό κίνημα κινεί την ανάπτυξή του, διαπερνάει κάθε εργατικό γεγονός.

  3. Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών ενάντια στην αστυνομική και κυβερνητική τρομοκρατία

  36.Στην εγχώρια αστυνομική τρομοκρατία, δίπλα στις συνεχείς απειλές και τις δικαστικές διώξεις, την ποινικοποίηση των αγώνων, την καταστολή των MAT, τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, τις δίκες και καταδίκες των αγωνιστών, έχει προστεθεί ύστερα από την 11η Σεπτεμβρίου και η «εισαγόμενη» αμερικάνικη και ευρωπαϊκή τρομοκρατία, που χαλκεύει ένα «πλήρες» αντιδραστικό νομοθετικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο, άγριας πολιτικής καταπίεσης και καρατόμησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών του λαού.
  Oι ευρωτρομονόμοι και ευρωεισαγγελείς, το «ενιαίο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης», το ηλεκτρονικό φακέλωμα, οι «λίστες υπόπτων», το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, οι εκατοντάδες κάμερες παρακολούθησης, δημιουργούν ένα αστυνομικό κράτος έτοιμο ανά πάσα στιγμή να καταπνίξει τις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας -όπως συνέβη την περασμένη άνοιξη με τους «πραίτορες» της κυβέρνησης- και να εξασφαλίσει μέσα από την αστυνομική τρομοκρατία την κάμψη και την καθυπόταξη του λαϊκού κινήματος για την εφαρμογή της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.
  Mια «ιδιαίτερη» μορφή τρομοκρατίας είναι αυτή, που ασκείται ενάντια στους μετανάστες από τις ξένες και ντόπιες μυστικές υπηρεσίες, στα πλαίσια του παγκόσμιου τρομοκρατικού πολέμου των αμερικανοβρετανών, όπως αποκαλύφθηκε με τις συλλήψεις, τις «ανακρίσεις» και τις απειλές απέλασης σε βάρος πακιστανών μεταναστών. Πέρα από την αστυνομική τρομοκρατία, οι μετανάστες, θύματα της πιο στυγνής οικονομικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης δέχονται όλο και πιο συχνά ρατσιστικές επιθέσεις από φασιστικές συμμορίες.
  Σε αυτές τις συνθήκες αστυνομικής βίας και καταστολής, βάναυσης καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, έχει βασική σημασία η ανάπτυξη του μαζικού αγώνα ενάντια στην κυβερνητική και αστυνομική τρομοκρατία για την απόκρουση των τρομονόμων και την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Για την ανεμπόδιστη λειτουργία και δράση των πολιτικών κομμάτων και των μαζικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, για το αναφαίρετο δικαίωμα της απεργίας, των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων, για την ανεμπόδιστη έκφραση της αλληλεγγύης στους λαούς – θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και στους αγωνιστές, που διώκονται ή απειλούνται με απέλαση για τη δράση τους και τις πολιτικές τους ιδέες.

 2. Ο/Η faros λέει:

  ΤΑΣΟΣ: Καλή η θεωρία, ΠΑΜΕ για πράξεις ! Πλέον …

 3. Ο/Η καυτή πατάτα λέει:

  ναι, εμπρός…
  να βγουν στους δρόμους αυτοί που δε βγήκανε ποτέ στους δρόμους, να αγωνιστούν για το μέλλον των παιδιών τους αυτοί που το υποθήκευσαν… ωραία ανέκδοτα μας λέτε, η Ελλάδα αδειάζει γιατί όποιος δε βλέπει μέλλον εδώ σηκώνεται και φεύγει και σας … ΟΛΟΥΣ.

  ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η «ΕΛΛΑΔΑ» ΤΟΥΣ …. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ.

  Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΟΔΕΨΟΥΜΕ ΠΕΙΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΗΡΘΕ ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΑΣ KAI TO ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΜΑΣ. ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΤOYΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ.

  Άντε γεια τώρα, έχετε και να δείτε εκπομπές μαγειρικής…

 4. Ο/Η faros λέει:

  καυτή πατάτα: 😕 😕 😕

 5. @ καυτή πατάτα
  Όταν οι εργαζόμενοι χωρίζονται από μόνοι τους σε «εμείς» κι «εσείς», με κριτήρια όπως η διαφορετική γενιά, η ηλικία, η δουλειά στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, το αν σήμερα κάποιος πέτυχε να παίρνει κάποιο επίδομα που δεν το πέτυχε ο άλλος κ.λπ., τότε, πίστεψέ με, η δουλειά της άρχουσας τάξης γίνεται πολύ ευκολώτερη. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας, κι ο ταξικός μας αντίπαλος (που εσύ, καυτή πατάτα, μάλλον δεν βλέπεις, στον κρύβουνε φαίνεται οι συνταξιούχοι) τρίβει τα χέρια του. Καμία ταξική αλληλεγγύη, καμία αλληλεγγύη γενεών, καθένας για τον εαυτούλη του λοιπόν, ε;
  Συγγνώμη, Φάρε.

 6. Ο/Η PREDATORUS λέει:

  ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ!!

  ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!!!

 7. Ο/Η faros λέει:

  Λευτέρης-Δικαίος: Τέλειος ! Σ΄ευχαριστώ, εγώ δεν είχα την υπομονή (στα τρολλάκια τη … χάνω) να δώσω τόσο αποστωμοτική απάντηση !

  υ.γ. το συγγνώμη δεν το κατάλαβα … Να ζήταγα εγώ …ναι ! Εσύ, γιατί ;

 8. Ο/Η faros λέει:

  PREDATORUS: Με … πολιτικές πέτρες είπε η σ. Παπαρήγα ! 😀

  Δεν … κυριλεκτούσε ! 😀

  Ας ετοιμαζόμαστε …
  Η μεγάλη σύγκρουση πλησιάζει …

 9. Ο/Η thersitis λέει:

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

  ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΤΑΣΟΣ.

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 15η ΤΟΥ ΜΗΝΑ.

  ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ.

  Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 10. Ο/Η faros λέει:

  therisitis: Τι καταιγιστικός … Μας … τρέλανε ! Με την καλή έννοια ! 😀

  Η απεργιακή κινητοποίηση της 15 του Δεκέμβρη θα δείξει πολλά !
  Ας μην πούμε περισσότερα τώρα …

 11. Ζήτησα συγγνώμη γιατί όντας επισκέπτης στο ιστολόγιό σου επιτέθηκα φραστικά σε άλλον επισκέπτη σου. Αυτό αν δεν γινόταν στο ιστολόγιό σου αλλά στο σπίτι σου, θα ήταν απρέπεια. Φυσικά δεν είναι το ίδιο εδώ. Το ιστολόγιο αποτελεί κτήμα του ιστολόγου, αλλά κτήμα εκτεθειμένο σε δημόσια κριτική. Έτσι ο επισκέπτης και απρόσκλητος αλλά καλοδεχούμενος συνήθως είναι, αλλά και ανεπιθύμητος καμιά φορά. Παρ’ όλα αυτά, εγώ ζήτησα συγγνώμη για λόγους λόγους λεπτότητας.

 12. Ο/Η faros λέει:

  Λευτέρης-Δικαίος: Εγώ δεν το είδα σαν επίθεση !

  Σαν παράθεση επιχειρημάτων και μάλιστα πολύ καίριων το είδα !

  Την έχω καταλάβει από καιρό την αξιοπρόσεχτη ευαισθησία σου.
  Σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι στις μέρες μας …

  Ευχαριστώ !

 13. Ο/Η poexania λέει:

  Τώρα λέει θα μας κάνουν και ταιβάν

  http://poexania.wordpress.com/2010/12/12/made-in-taigreece/

  Ποιός τις χάρες μας…

  άντε και εις κατώτερα…

 14. Ο/Η faros λέει:

  poexania: Άλλος ένας λόγος να τους πάρουμε με τις (πολιτικές) πέτρες …

 15. Ο/Η poexania λέει:

  Μώρε και με τις υλικές…

 16. Ο/Η ακροβατιστής λέει:

  @Λευτέρης ο Δίκαιος.
  ΣΟΦΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
  @Καυτή Πατάτα.
  Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτισή σου,ωστόσο δεν την διοχετεύεις όμως προς την σωστή κατέυθυνση.Λάβε σοβαρά υπόψιν σου τις παραινέσεις του Λευτέρη του Δίκαιου.
  @Φάρε.
  Τους θερμούς μου χαιρετισμούς!

 17. Ο/Η Πορτιάτης λέει:

  Φίλε μου
  «σώνονται» τα λόγια και οι υποκρισίες…
  εμπρός ΠΑΜΕ στους δρόμους, για το αύριο της ζωής μας!

  Να τους φάμε πριν μάς φάνε!

  Ραντεβού στα γουναράδικα, που’λεγε κι ο σύντροφος ΑΡΗΣ…

 18. Ο/Η faros λέει:

  ακροβατιστής: Και τους δικούς μου !

 19. Ο/Η faros λέει:

  Πορτιάτης: Έτσι ! ΠΑΜΕ !

 20. Ο/Η καυτή_πατάτα λέει:

  εμένα πάντως δε με πείσατε, τώρα θυμηθήκατε ξαφνικά σε ποια τάξη ανήκετε; τόσα χρόνια τι κάνατε; ok. είμαι troll επειδή βλέπω ότι τα κάνατε …. και θέλετε να φάνε οι επόμενοι το αγγούρι να τα αλλάξουν για να βολευτείτε πάλι…

  αλλά από περιέργεια όταν τα κάνατε …. θυμόσασταν σε ποια τάξη ανήκετε; από τη μεταπολίτευση και μετά πόσες φορές ψηφίσατε αυτούς που σας βολεύουν; εντάξει, εσείς συγκεκριμένα καμία γιατί ψηφίζατε το κόμμα… αλλά το κόμμα σας τι έκανε;

  πού είναι το κκε τόσα χρόνια και τώρα; εγώ δε βλέπω ΚΑΜΙΑ πορεία σας εκτός αθηνών (και ίσως αυτές στην αθήνα να είναι από πλάνα αρχείου) εκτός αν τις κάνετε νύχτα… κατά τα άλλα μη σας θίξουν για τον αγώνα και σας βάλουν στο ίδιο τσουβάλι με τους συριζαίους, τους πασόκους κλπ…

  αυτό που βλέπω και μακάρι να διαψευστώ, είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δε θα κουνηθεί σε όποια τάξη και να ανήκει. κανείς από τη γενιά σας γιατί ΠΟΤΕ δεν κουνήθηκε και κανείς από τη γενιά μας γιατί όταν δεν έχεις να φας και βλέπεις που κατέληξαν όλοι οι «αγώνες» των προηγούμενων προτιμάς να βρεις να φας αντί να περιμένεις από τους άλλους να νιώσουν και να κουνηθούν μαζί σου χωρίς οργάνωση ή να σε βολέψουν όπως περίμεναν οι προηγούμενοι.

  όλους τους άνω των 35, ακόμη βολεμένους τους βλέπω και να γκρινιάζουν για τα καημένα τα παιδιά τους (τα οποία από ό,τι φαίνεται τα έχουν εντελώς γραμμένα στα @@ τους) και περιμένουν από αυτά να γίνουν κάτι που περιέχει «βόλεμα» (π.χ. να βάζουν σφραγίδες) για όλη τους τη ζωή ή να κάνουν αγώνα μόνα τους για να τους σώσουν (αν φυσικά δε φύγουν μετανάστες…)

  έχετε συναίσθηση της κατάστασης ή επειδή πατήσατε τα -ήντα ή έχετε μια ψευτοσύνταξη σας βολεύει να κοιμάστε ως το θάνατο;

  αν δε δω ένα πανό, μια πορεία έστω και με 3 άτομα, κάποια κίνηση από το κκε εκτός αθηνών, δεν πρόκειται να πειστώ ότι οργανώνετε πραγματικά αγώνα… καλά τα λόγια αλλά ΔΕ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ έστω και 3 άτομα και μετά θα δείτε για πότε θα γίνουν 300… ΕΚΤΟΣ ΑΜΑ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ…

  (παρεπιπτόντως ενημερωτικά ξέρω μόνο 3 συμφοιτητές που δεν έφυγαν ακόμη: οι δύο γιατί παντρέυτηκαν, ο τρίτος γιατί δεν κατάφερε να μάθει μόνος του ό,τι είναι «χρήσιμο» δηλ. ό,τι ζητάνε οι ξένες εταιρείες… και η σχολή μου είχε 120 ενεργά άτομα στο έτος μου)

  αυτά…
  αν είναι πάλι αγανάκτηση προς τη λάθος κατεύθυνση, 1000 συγγνώμη… θα ζητήσω από τη νέα δημοκρατία να οργανώσει αγώνα και να μην κάθεται…

 21. Ο/Η faros λέει:

  καυτή_πατάτα: Παράκληση, διότι γενικά ο σχόλιό σου μου άρεσε, να προσέχεις το λεξιλόγιό σου !
  Εδώ γίνονται σοβαρές συζητήσεις, δεν είναι για … μπάχαλο !

  Στην ουσία της κριτική σου !
  Μου φαίνεται ότι αδικείς τον … εαυτό σου, όχι εμάς !
  Μα, φίλε μου, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα, που σε κάθε κινητοποίηση (όχι φυσικά της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλοίμονό μας αν περιμέναμε αυτούς τους ξεουλημένους στο κεφάλαιο), κάνει συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις σε πάνω από 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα !

  Στον Έβρο, όπου ζω, μόνο από τις εκλογές της τοπικής διοίκησης και μετά, έχουμε κάνει τρεις τέσσερεις (ίσως και παραπάνω) συγκεντρώσεις – πορείες !

  Με την ευκαιρία, αποφάσισα (το έχω ξανακάνει στο παρελθόν, αλλά το σταμάτησα), στην απεργιακή κινητοποίηση στις 15 του μήνα, θα ανεβάσω ποστ με φωτό από την Διαδήλωση του ΠΑΜΕ.
  Κάνε τον κόπο να την δεις και να την σχολιάσεις και τα λέμε και τότε.

  υ.γ. προφανώς αναφέρεσαι σε κάποια πόλη που δεν βλέπεις κινητοποιήσεις, αν δεν σου κάνει κόπο, ανέφερέ την …
  Καλή σου μέρα !

 22. Ο/Η Elva λέει:

  Καλημερα, καλη και …αγωνιστικη εβδομαδα σ.faro!
  Πολλα ακουσαμε και θα ακουσουμε και στη συνεχεια, αλλα ευτυχως ξερουμε πως να φυλαγομαστε και να συνεχιζουμε. Οσοι ειναι αγανακτισμενοι ακολουθουν, αλλιως ας τους εκμεταλλευονται και ας μη μιλανε! Επισης ας αποφευγουν να λενε και να κανουν..πατατες οταν μιλουν για κομματα με παραδοση σε αγωνες, εφ οσον δεν γνωριζουν τιποτα για το ζητημα αυτο!

  Δευτεριατικα, να μη τρελλαθουμε κιολας! 🙂

 23. Ο/Η poexania λέει:

  Καυτή πατάτα, αμα περιμένεις να δεις τις πορείες μας απο το μέγκα τσάνελε και το σκάι, θα περιμένεις πολύ. Αγόραζε ριζοσπάστη, ή μπαίνε στο σαιτ του http://www.rizospastis.gr να βλέπεις τα προγράμματα των κινητοποιήσεων. Στα χανιά μετά τις εκλογές έχουν γίνει πάρα πολλές πορείες, και γίνονται σε όλες τις πόλεις.

  Τώρα βέβαια αν εσύ έχεις διαλέξει τον δρόμο της παρωπίδας και της μονόπλευρης ενημέρωσης, δεν σου φταίμε εμείς.

 24. Ο/Η poexania λέει:

  Και οι αγώνες των προηγούμενων που λες, κατέληξαν να διώξουμε τους τούρκους, να θεσμοθετηθεί το 8ωρο, να καταργηθεί μερικώς η δουλεία, να νικήσουμε τις δυνάμμεις του άξονα, να καταρεύσει η φεουδαρχία, να πέσει η χούντα και πολλά άλλα.

  Βέβαια στον μικρόκοσμο που εσύ ζείς, όλα αυτά γίνανε αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού…

 25. Ο/Η poexania λέει:

  Απο το σημερινό φύλλο του ριζοσπάστη:

  Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 61 πόλεις

  Αθήνα: 11 πμ., Ομόνοια

  Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.

  Πειραιάς: 10.30 π.μ., ηλεκτρικό σταθμό

  Πολύγυρος: 11 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.

  Κομοτηνή: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

  Ξάνθη: 11 π.μ., κεντρική πλατεία.

  Κατερίνη: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

  Εδεσσα: 11 π.μ., μικροί Καταρράκτες.

  Γιαννιτσά: 11 πμ., Πλατεία ΕΠΟΝ.

  Καβάλα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία

  Θάσος: 10.30 π.μ., στο Λιμένα.

  Αλεξανδρούπολη: 10 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο

  Δράμα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία

  Σέρρες: 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

  Κοζάνη: 10 π.μ., πεζόδρομο

  Πτολεμαΐδα: 10 π.μ., παλιό πάρκο

  Φλώρινα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία

  Γρεβενά: 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

  Βέροια: 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου

  Νάουσα: 9.30 π.μ., κεντρική πλατεία

  Κιλκίς: 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης

  Ορεστιάδα: 11 π.μ., πλατεία

  Γιάννενα: 10 π.μ., Δημαρχείο

  Αρτα: 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

  Ηγουμενίτσα: 10.30 π.μ., πεζόδρομος

  Πρέβεζα: 10 π.μ., Παλαιό ΚΤΕΛ

  Αγρίνιο: 10.30 π.μ., πλατεία Δημοκρατίας

  Μεσολόγγι: 10.30 π.μ., Κεντρική Πλατεία

  Ναύπακτος: 10.30 π.μ., πλατεία Κεφαλοβρύσου.

  Κέρκυρα: 10 π.μ., πλατεία Σαρόκο.

  Λάρισα: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

  Βόλος: 10 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

  Τρίκαλα: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

  Καρδίτσα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία

  Πάτρα: 11 π.μ., πλατεία Γεωργίου

  Καλαμάτα, 10.30 π.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

  Πύργος: 10.30 π.μ., πλατεία ΟΤΕ

  Κόρινθος: 10.30 π.μ., Περιβολάκια

  Τρίπολη: 10 π.μ., πλατεία Πετρινού

  Σπάρτη: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

  Αργος: 10 π.μ., πλατεία Αγ. Πέτρου

  Ζάκυνθος: 10.30 π.μ., παλιό ΕΚ Ζακύνθου

  Κεφαλονιά: 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

  Χαλκίδα: 11 π.μ., πλατεία Αγοράς

  Λαμία: 10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου

  Λιβαδειά: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

  Αμφισσα: 10.30 π.μ., πλατεία Λαού

  Θήβα: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

  Ηράκλειο: 10 π.μ., Νομαρχία

  Χανιά: 10 π.μ., Ν. Καταστήματα

  Ρέθυμνο: 10 π.μ., Δημαρχείο

  Αγ. Νικόλαος (Λασίθι): 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

  Σητεία: 10.30 π.μ., στο Πλατανάρι

  Ρόδος: 10 π.μ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου

  Μυτιλήνη: 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς

  Σάμος: 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

  Λήμνος: 10 π.μ., λιμάνι Μύρινας

  Κως: 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

  Κάλυμνος: 11 π.μ., κεντρική πλατεία
  Ικαρία: 12 μ., Εύδηλο

  Χίος: 10 π.μ., είσοδο Απλωταριάς

  Όχι δεν γίνονται πουθενά κινητοποιήσεις, αυτά είναι ψέματα και προπαγάνδα του ριζοσπάστη, στην πραγματικότητα είναι κινητοποιήσεις αρχείου(κατά του πλάνα αρχείου που λέει ο καυτή πατάτα)…

 26. Ο/Η faros λέει:

  Elva: Γεια χαρά ! Καλή Βδομάδα, να έχεις κι εσύ !

  Δεν πειράζει … Σύντομα θα αντιληφθούν όλοι τι γίνεται !

 27. Ο/Η faros λέει:

  poexania: Είναι ενδεικτικό αυτό το σχόλιο …

  Δείχνει γιατί ένας κόσμος βρίσκεται αποστασιοποιημένος …
  Δεν γνωρίζει !
  Δεν έχει δει !
  Δεν έχει καταλάβει !

  Ας προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε αυτό τον κόσμο και να τον ενημερώσουμε !

 28. Ο/Η faros λέει:

  poexania: Σε μένα κάνει τεράστια εντύπωση η μη γνώση της Ιστορίας του ΚΚΕ !

  Ίσως να έχει φταίξει (σε κάποιους ανθρώπους) το οικογενειακό ή το σχολικό ή γενικά το κοινωνικό περιβάλλον που μεγάλωσαν !

  Σήμερα … γιατί παλαιά, ναι, υπήρχε ένα μαύρο πέπλο σιωπής … δεν έφταναν πληροφρορίες … εγώ ξέρεις πόσα πράγματα έμαθα την τελευταία 20ετία ;

  Ας είμαστε και λίγο επιεικείς …

 29. Ο/Η faros λέει:

  poexania: Ας ελπίσουμε (γιατί σήμερα στην πόλη μου όλη μέρα ρίχνει χιονόνερο) ότι ο φίλος που «κρύβεται» πίσω από το παρατσούκλι «καυτή – πατάτα» κατά το απογευματάκι της 15 του μήνα θα μάθει κάποια πράγματα, τουλάχιστον για την πόλη μου !

 30. Ο/Η kayti_patata λέει:

  αυτό ακριβώς σας λέω (@φάρος συγγνώμη για το λεξιλόγιο άμα σε πείραξε τόσο)

  όλοι μας έχουνε αγανακτήσει κι ελπίζαμε να δούμε το κκε να κάνει κάτι παραπάνω επειδή σε όλα πάει κόντρα αλλά δεν ακούγεστε ούτε εσείς… κάντε κάτι ουσιαστικό εναντίον τους και το ποσοστό σας θα γίνει 3πλο… όσο δε σας βλέπουμε μπροστά σας βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με τους ένοχους…

  όσο για την παρωπίδα και τη μονόπλευρη ενημέρωση, αν ίσχυε κάτι τέτοιο προφανώς δε θα χα βρει ποτέ αυτό το blog μια που προφανώς δεν ανήκω στο κόμμα σας (ούτε και σε κανένα άλλο) και έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να ψάχνω τυχαία blogs στο internet τις ώρες που δε δουλεύω… εκτός αν εννοούσατε τις σελίδες σας μονόπλευρη ενημέρωση…

  το να γράφετε στο ριζοσπάστη κλπ βοηθά στην ενημέρωση αυτών που ήδη ψάχνουν να ενημερωθούν, θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει η μερίδα των αγανακτισμένων που ΔΕΝ ξέρουν ΠΟΥ να ψάξουν ούτε ΤΙ να κάνουν ούτε έχουν πρόσβαση στο internet για να κάθονται και να διαβάζουν με τις ώρες… ο κόσμος περιμένει κι ελπίζει να δει κάποιον έστω και έναν (π.χ. εσάς) στο δρόμο για να πειστεί όχι να διαβάσει εφημερίδα…

  όσο για την πόλη που δεν ακούγεστε δε θέλω να πω ποια είναι πάντως δεν είναι η μόνη… σε πολλά μέρη δε γίνεται απολύτως ΤΙΠΟΤΑ… εσείς βλέπετε τα δικά σας μέρη και ενημερώνεστε από το κόμμα και μάλλον έχετε άλλη εικόνα από μας που δεν είμαστε στο κόμα… μπράβο σας που έχετε κινητοποίηση κι εμείς δεν έτυχε να τη μάθουμε από κακή ενημέρωση όπως το σκάι και το μέγκα… αλλά αν πραγματικά κάνετε τον αγώνα για όλους εμάς τους ανενημέρωτους βρείτε έναν τρόπο να το μάθουμε…

  περιμένω να δω στις 15… που λέει ο φάρος…

 31. Ο/Η poexania λέει:

  Φάρε, όταν ο άλλος κάνει επίθεση και μιλάει για πράγματα τα οποία δεν ξέρει, είναι το λιγότερο προκλητικός. Αν ο καυτή πατάτα έδινε κάποια στοιχεία και το σχόλιο του δεν ήταν απλά άρνηση και επίθεση με κούφια λόγια, θα έδειχνα επιείκεια. Αλλά οι «πονηροί» και οι κακοπροέραιτοι ώρες ώρες με εκνευριζουν.

  Και πάλι, τουλάχιστον εγω τον σεβάστηκα και του απάντησα με στοιχεία, δεν τον απαξίωσα.

 32. Ο/Η poexania λέει:

  Καυτή πατάτα. το κκε δεν λέει έλα να σε σώσω,

  λέει πάλαιψε μαζί μας για να σωθείς.

  Εγώ πάντως για την πόλη που μένω, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα προσέγγισης. Ο κυριακάτικος μοιράζεται στα καφενεία και είναι συχνά αφορμή για συζήτηση και ενημέρωση.

  Ξέρεις όμως. το ΚΚΕ δεν έχει τους αστείρευτους πόρους που έχει το κεφάλαιο για να μπορεί να «διαφημίζει» τις θέσεις του παντού, οπότε αν θές να το μάθεις, πρέπει να το προσεγγίσεις και εσύ ως ενα βαθμό. Και ναι εννοώ να διαβάζεις ριζοσπάστη, διάβαζε και ότι άλλο θές (εγω πχ διαβάζω και το in.gr και άλλα ενημερωτικά μέσα).

  Επισης όταν δεν ξέρεις τι έχει να πει ο άλλος καλό θα ήταν πρώτα να τον ακούς, μετά να σκέπτεσαι (ή και να ερευνάς) και μετά να εκφράζεις τις όποιες αντιρήσεις, διαφορετικά δεν βγαίνει τίποτα.

  Τώρα με το που δεν λες πόλη τι περιμένεις να σου πούμε; Δεν είναι ούτε στην λίστα με τις 60 που παρέθεσα;

 33. Ο/Η faros λέει:

  kayti_patata: Δεν είναι θέμα συγνώμης … δεν είμαι … παπάς !!!
  Μια παράκληση υπέβαλλα !

  Έχεις πολύ δίκιο για το … τσουβάλι !
  Θα ήθελα, όμως, κι αυτό παράκληση είναι, να προτείνεις συγκεκριμένα πράγματα από τις απαιτήσεις (πολύ σωστά έχεις απαιτήσεις απ΄το ΚΚΕ) σου προς το Κόμμα. Δηλαδή τι νομίζεις ή τι πιστεύεις πρέπει να κάνει περισσότερο απ΄αυτά που κάνει.

  Συμφωνώ επίσης για το γεγονός ότι έχεις πολύ καλύτερα πράγματα να κάνεις από το να μου κάνεις την τιμή να σχολιάζεις στο μπλογκ μου.
  Μιας, όμως και γίνεται αυτό, ας το … εκμεταλλευτούμε !
  Και οι δύο !
  Εγώ προσπαθώντας να απαντήσω σ΄αυτά που βάζεις και εσύ να τα … βάζεις !
  Ίσως από τον διάλογο μεταξύ μας προκύψει καλό και για τους δυο μας !

  Στον Έβρο, πάντως, φίλε μου, να σου πω τι γίνεται !
  Όπως ήδη σου είπα σχεδόν κάθε βδομάδα κάνουμε και μια διαδήλωση.
  Στην πορεία λοιπόν που ακολουθεί, υπάρχουν σύντροφοί μας που μοιράζουν ανακοινώσεις στον κόσμο.
  Επίσης, άλλοι σύντροφοι, σχεδόν σε κάθε παζάρι μοιράζουν ανακοινώσεις στον κόσμο.
  Κάνουμε παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, π.χ. εργοστάσια, νοσοκομείο κλπ.
  Αυτό, φυσικά, γίνεται γιατί υπάρχουν δυνάμεις !
  Μήπως, φίλε μου, εκεί που μένεις εσύ δεν υπάρχει κομματική οργάνωση και υπάρχει δυσκολία στην ενημέρωση ;
  Φυσικά, δεν προσπαθώ να αμφισβητήσω τα λεγόμενά σου. Κάθε άλλο. Έχεις πολύ δίκιο να ζητάς περισσότερα.
  Εγώ θα έλεγα ότι έχεις το δικαίωμα ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΑΣ ΟΛΑ !

  Να σου εξομολογηθώ και κάτι, αν και δεν είναι και πολύ πρέπον !
  Αυτή την έλλειψη ενημέρωσης σε έναν κόσμο, προσπαθώ (δεν το πετυχαίνω πάντα, θέλω απλά να μου αναγνωρίσεις την προσπάθεια) με αυτό το μπλογκ να καλύψω !
  Κάπως … Λίγο !

  υ.γ. μην το πάρεις αυτό σαν απάντηση … αλλά ως ανταλλαγή απόψεων !

 34. Ο/Η faros λέει:

  poexania: Να μην εκνευρίζεσαι !
  Δεν βοηθάει αυτό ! 😀

  Πρέπει να έχουμε υπομονή, να εξηγούμε (όσο μπορούμε), να δίνουμε απαντήσεις !
  Στο κάτω κάτω ο καθένας έχει την άποψή του.

  Σωστά λες ότι πρέπει να δίνουμε στοιχεία – αυτό πάντα βοηθάει, εγώ πολλές φορές επαναλαμβάνομαι αρκεί να δίνονται στοιχεία.
  Ξέρεις, δεν πετυχαίνω πάντα τον στόχο, αλλά προσπαθώ !

  Τώρα, σχετικά με την «καυτή πατάτα», δες το τελευταίο σχόλιο και θα δεις ότι πίσω από τις γραμμές του σχολίου, βρίσκεται μια δικαιολογημένη αγωνία, μια στην ουσία της εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ – αρκεί αυτό να ικανοποιήσει τις προσδοκίες.
  Κι αυτό, επίτρεψέ μου, και καλό είναι, αλλά και μας γεμίζει υποχρεώσεις !
  Αυτό το 11 % που πήραμε τελευταία, μας περιμένει !
  Και μας περιμένει κι ένας κόσμος που δεν μας ψήφισε, αλλά περνάει απ΄το νου του – για την επόμενη φορά !

 35. Ο/Η faros λέει:

  poexania: Πιθανά να μην είναι σύντροφε, πιθανά !
  Η Ελλάδα έχει πολλές πόλεις !

  Για τα άλλα που γράφεις, προσυπογράφω !

 36. Ο/Η poexania λέει:

  Φάρο,εχεις δίκιο, όμως τα πρώτα σχόλια του καυτή πατάτα ήταν ιδιαιτέρως προκλητικά και δεν έχουμε όλοι την ίδια υπομονή.Εσύ λόγω του ότι είσαι και μεγαλύτερος ίσως είσαι πιο σώφρων, εγω που και που τα παίρνω, διότι καθημερινά έχω να κανω με καυτές πατάτες(κυριολεκτικα και μεταφορικά), μιας και δουλεύω σε ταβέρνα.

  Συχνα τα άτομα αυτά θέλουν μόνο να σε τσιγκλάνε, δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να ακούσουν αυτό πυο έχεις να πείς. Εσύ που θες να κάνεις συζήτηση και όχι ανταλλαγή προσβολών βρίσκεις μπροστά σου μια πρόκληση. Το καλύτερο βέβαια είναι να μην «τα πάρεις», αλλά δυστυχώς σμβα’ιει και αυτό.

  Εγω όπως είδες ήμουν κάπου στη μέση, είχα κάπως έντονο ύφος αλλά τουλάχιστον τοποθετήθηκα και απάντησα στα λεγόμενα του κ.π.

 37. Ο/Η faros λέει:

  poexania: Κοίτα αυτή τη … δουλειά, την κάνω τέσσερα χρόνια τώρα !
  Στην αρχή είχα κι εγώ τους εκνευρισμούς μου !

  Σιγά σιγά όμως έμαθα να περιμένω να δω τη … συνέχεια !
  Και πολλές φορές (όπως τώρα) οι πρώτες εντυπώσεις διαψεύτηκαν από τα επόμενα σχόλια !

  Είπαμε, ο καθένας έχει τα δίκια του …

 38. Ο/Η μητσάρας λέει:

  Πότε θα γίνει η επανάσταση να φορέσω το γαμπριάτικο κουστούμι?

 39. Ο/Η faros λέει:

  μητσάρας: Το έχεις … απωθημένο, έ ;;; 😆 😆 😆

  Καμμιά δεν σε παίρνει, poor boy !!! 😛 😛 😛

 40. Ο/Η andreas λέει:

  ★ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ
  http://www.theorystudies.blogspot.com

  Το ΚΚΕ λέει ότι δεν μας ενδιαφέρει αν τα κέρδη και οι μισθοί μετρώνται σε ευρώ, σε δραχμές ή σε άλλο νόμισμα. Σωστά. Αλλά το γεγονός ότι δεν μας εν-διαφέρει είναι κατανοητό από την εργατική τάξη; Δεν θ’ απαιτούσε άραγε η ολόπλευρη πολιτική αγκιτάτσια μια εξειδικευμένη, συγκεκριμενοποιημένη θέση σχετικά με τη συμμετοχή στην ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ κλπ; «Στον καπιταλισμό δεν υπάρχει λύση και στον σοσιαλισμό θα λυ-θεί αυτόματα». Σε πολλά ζητήματα ορισμένοι κομμουνιστές, ακόμη και επα-ναστάτες μαρξιστές έχουν μια παρόμοια θέση. Ωστόσο αυτή δεν είναι πολιτι-κή θέση, είναι μεσσιανισμός και στρουθοκαμηλισμός απέναντι στα συγκεκρι-μένα προβλήματα, που πάντοτε απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Απα-ντήσεις όχι με σκοπό το επαναστατικό κίνημα να μετατραπεί σε αρι-στερό σύμβουλο των αστικών κυβερνήσεων, αλλά με αποκλειστικό σκοπό την εκπαίδευση της εργατικής τάξης και τη συγκρότηση της πρωτοπορίας της. Όποιος δεν το κατανοεί αυτό δεν έχει κατανοήσει ούτε στο ελάχιστο την ταχτική και στρατηγική του επαναστατικού μαρξισμού.

 41. Ο/Η faros λέει:

  andreas: Το ΚΚΕ λέει ότι είτε έχεις ευρώ ως νόμισμα είτε δραχμές είτε … δολλάρια, αν αυτό (το νόμισμα) εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα ολιγοπωλιακά συμφέροντα, τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, ο λαός μας δεν έχει τίποτα να κερδίσει !
  Αν π.χ. μια μονάδα παραγωγής, μοιράζει το κέρδος της, σε 99 % στον ιδιοχτήτη της ιδιώτη καπιταλιστή και μόλις το 1 % στους εργαζόμενους, δηλαδή σ΄αυτούς που δημιουργούν την παραγωγή, είναι τελείως αδιάφορο αν αυτό γίνεται σε ευρώ ή σε άλλο μέσο χρηματικής ισοτιμίας !

  Αν δεν σε κουράζει, κάνε τον κόπο και διάβασε το παρακάτω άρθρο:

  https://faros.wordpress.com/2008/04/15/%ce%bf%ce%b9-%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%87%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%89%cf%84/

 42. Ο/Η γιαννης μ λέει:

  την καραμελίτσα του «τί κάνατε τόσα χρόνια» να την κρατήσεις για πάρτη σου…δεν σου φταίει κανείς αν από τον καναπέ σου δεν τα έβλεπες στα δελτία…εκεί που είμαστε και τώρα ήμασταν και τότε …στους δρόμους ,στα εργαστάσια ,στους χώρους δουλειάς…όταν μόλις προχθές είχε σε 61 πόλεις συλλάλητήρια και τα μέσα από τα οπόία ενημερώνεσαι δεν έδειξαν πλάνο ούτε από των αθηνών,δεν σου φτάιει κανένα ΚΚΕ,κανένα ΠΑΜΕ α…στην τελική ρε μεγάλε συμβουλάτορα μην περιμένεις από τους άλλους να τρέξουν για σένα…ξεκουνίσου και εσύ κομματάκι….

 43. Ο/Η faros λέει:

  γιαννης μ: Κοίτα, πολύς κόσμος μας περιμένει να τον πλησιάσουμε …

  Ας μην τον διώχνουμε εκ των προτέρων …

 44. Ο/Η Πέτρος λέει:

  Πιο συγκεκριμένα, δεν το λέει το ΚΚΕ, το ΚΚΕ το αναπαράγει και αναπτύσει αυτή την έξοχη θεωρία που έλυσε το πέπλο μυστηρίου που υπήρχε γύρω από το ερώτημα: τι είναι χρήμα

  Ο Μαρξ λεει πως το χρήμα είναι σύμβολο αξίας και το σύμβολο της αξίας δεν αλλάζει σε τίποτα την κοινωνικά αναγκαία παραγώμενη εργασία που εμπεριέχει κάθε προϊόν

 45. Ο/Η faros λέει:

  Πέτρος: Σπεύδοντας να συμφωνήσω απόλυτα μ΄αυτά που γράφεις, θέλω να μου επιτρέψεις να προτείνω να διαβαστεί ένα άρθρο μου πρίν αρκετό καιρό.

  Είναι μια προσωπική καταγραφή, αν θέλεις διάβασέ το !

  https://faros.wordpress.com/2008/10/17/i-ayxisi-ton-misthon/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: